Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kαλημέρα σας,

Είμαι νέα στο forum.

Δεν έχω σχέση με υπολογιστές κι αν κάνω κάποιο λάθος διορθώστε με. 

Στη δουλειά μου έχω δυο υπολογιστές που όλη μέρα δουλεύουν ένα πρόγραμμα φαρμακείου, ο ένας συνδέεται στο ίντερνετ μέσω router και ο άλλος μέσω switch. Το πρόβλημα είναι ότι χρειάζομαι συνέχεια το ίντερνετ για την e-syntagografisi. Εκεί ξεκινάν όλα, το ίντερνετ σταματά όποτε θέλει και μπορεί να επανέλθει μόνο του μετά από λίγη ώρα. Ο μόνος τρόπος που έχω βρει ώστε να το κάνω να δουλέψει γρήγορα είναι να πάω -> πίνακας ελέγχου -> συνδέσεις δικτύου -> απενεργοποίηση και ξανά ενεργοποίηση. Με το που κάνω όμως αυτό στον άλλο υπολογιστή κλείνει τελείως το πρόγραμμα και μετά άντε πάλι απ την αρχή. Ανοιγοκλείνω το ίντερνετ/ρουτερ (δεν ξέρω) περίπου 10 φορές κάθε μέρα αλλιώς δεν μπορώ να δουλέψω.  Αυτό το πρόβλημα έχουμε τώρα και 2-3 χρόνια. Ο τεχνικός μου λέει ότι ίσως φταίει η γραμμή του ΟΤΕ και ότι πρέπει να την καθαρίσουν. Στον ΟΤΕ το έχουμε πει και μας λένε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στη γραμμή. Επίσης, ο τεχνικός μας είχε αλλάξει ρουτερ πριν 2 χρόνια αλλά δεν δούλευε καθόλου και ξαναγυρίσαμε στο παλιό. Το antivirus έληξε και μου είπε ο τεχνικός προχθές που ήρθε να βάλουμε καινούργιο. Δεν ξέρω αν πραγματικά φταίει αυτό, γιατί και πριν που είχαμε antivirus πάλι κολλούσε το ίντερνετ. Αν κάποιος μπορεί να με συμβουλέψει τι να κάνω ας μου στείλει μήνυμα.

Ευχαριστώ πολυ

Επεξ/σία από georgia27
Δημοσ.

Δε νομίζω να έχει σχέση το antivirus με το ίντερνετ... το routerάκι που έχεις αυτή τη στιγμή γνωρίζεις πιο μοντέλο είναι; Για να δούμε αν μπορούν και οι δύο υπολογιστές να συνδεθούν πάνω του... Δεν πιστεύω ο φόρτος να είναι τόσο μεγάλος ώστε να σε πετάει έξω... μάλλον το router έχει θέμα...

Δημοσ.

Από την περιγραφή του προβλήματος εγώ θα κοιτούσα πρώτα το router και τη δικιμαστική αλλαγή του. Όταν λες οτι «ο τεχνικός μας είχε αλλάξει ρουτερ πριν 2 χρόνια αλλά δεν δούλευε καθόλου και ξαναγυρίσαμε στο παλιό» τι εννοείς ακριβώς; Ότι δεν μπορούσατε να μπειτε καθόλου στο Internet ή οτι δεν λύθηκε το πρόβλημα;

Δεν αποκλείεται να υπάρχει κάποιο αλλο/α πρόβλημα/τα αλλά θα ξεκινούσα από τον router. Τι αλλο θα κοιτούσα:

1. Αν σε κάποιο από τους υπολογιστές τρέχει κάποιο αρύθμιστο torrents ή απεριοριστο download manager
  2. Καλωδιακή και τηλεφωνική συνδεσμολογία (φιλτράκια, συναγερμοί, κλπ)
  3. Αν το router αερίζεται καλα
  4. Θα έκανα εκκίνηση και στους δυο υπολογιστές με κάποιο Linux live dvd και θα παρακολουθούσα τη συμπεριφορά του internet

Συμπλήρωμα:

Το router εχει και ασύρματη (wifi) επικοινωνία; Τη χρησιμοποιείς; Αν ναι, εχετε βάλει κάποιο γερό κωδικό wpa;

Δημοσ.

Το router που έχουμε τώρα είναι ενσύρματο (PSTN γραμμή) και το άλλο που είχαμε βάλει παλιά για 2-3 μέρες και δεν έμπαινε καθόλου στο ίντερνετ ήταν ασύρματο. 

Δημοσ.

Το router που έχουμε τώρα είναι ενσύρματο (PSTN γραμμή) και το άλλο που είχαμε βάλει παλιά για 2-3 μέρες και δεν έμπαινε καθόλου στο ίντερνετ ήταν ασύρματο. 

PSTN ειναι η γραμμή που «παίρνεις» Internet και δεν εχει σχέση αν το router εχει και παροχή ασύρματης δικτύωσης. Αν όμως είσαι σίγουρη οτι το τωρινό router ΔΕΝ εχει ασύρματη δικτύωση, τοτε αγνόησε το ερώτημα μου για το wifi.

Μήπως οταν αλλάξατε το router, ο τεχνικός δεν το ρύθμισε σωστά και δεν πέρασε κωδικούς Internet; Υποθέσεις κάνω. Σε κάθε περίπτωση θα δοκίμαζα κάποιο αλλο router για μερικές ώρες.

Δημοσ.

Αυτό το router που έχουμε τώρα (conn-x baudtec) δεν έχει καν κεραία άρα το αποκλείω για ασύρματη δικτύωση. (ελπίζω να μην με κοροϊδεύεται έτσι που τα λέω κι αν τα λέω σωστά)

Δεν ξέρω καθόλου τι είχε κανε τότε.

Πάντως, πριν λίγες μέρες που ήρθε του είπα να δοκιμάσουμε το παλιό router (TP-link) να δούμε αν δουλέψει, το σύνδεσε και μετά μου είπε ότι δεν θυμόταν τι κωδικό του είχε βάλει πριν 2 χρονιά... κάτι τέτοιο μου είπε νομίζω.

Άρα τι να κάνω εγώ να πάω να αγοράσω ένα καινούργιο router πάλι;

Δημοσ.

Δε χρειάζεται να αγοράσεις νεο ρουτερ για δοκιμή. Άμα ρωτήσεις απο φίλους και γνωστούς, όλο και κάποιο παλιό ρουτερ θα τους εχει ξεμείνει. Αν εχουν και τις οδηγίες, ακομα καλύτερα. Εσύ πρέπει να εχεις/θυμηθείς τους κωδικούς σου που χρειάζεται να μπεις στο ιντερνετ (στους ειχε προμηθεύσει ο παροχός σου)

Δημοσ.

καταρχην ας τα παρουμε απο την αρχη.οταν κλεινεις την συνδεση απο το Pc σου επειδη λογικα εκει τρεχει το προγραμμα σαν server για αυτο και το δευτερο pc χανει το προγραμμα.β.αλλο προβλημα το να χρειαζεται να κλεισεις την συνδεση απο το control panel που λες και αλλο προβλημα το να κλεινεις το ρουτερ.το πρωτο προβλημα πιστευω οτι δεν υφιστατε.απλα μεχρι να κλεισεις την συνδεση και να την ξανανοιξεις τοτε απλα ερχεται το ιντερνετ.το πιο πιθανο ειναι οτι κανει αποσυνδεσεις το ρουτερ.

εκει μπορει να φτιανε πολλα.

α.προβλημα γραμμης.

β.να μην υπαρχει καπου φιλτρο και επειδη μου λες ειναι φαρμακειο φοβαμε για κανα συναγερμο χωρις φιλτρο.

γ.να εισαι πολυ μακρια απο το αστικο κεντρο και να ειναι χαλια η γραμμη.οποτε καλο θα ηταν να μπεις μεσα στο ρουτερ και να μας πεις στα ποσα συγχρονιζει και τα χαρακτηριστικα του ρουτερ για να δουμε τι λεει η γραμμη.ισως αμα ειναι χαλια θα ειναι καλυτερα να σου μειωσουν ταχυτητα και να γινει πιο σταθερο αφου δεν σε νοιαζει η ταχυτητα αλλα η σταθεροτητα.

Δημοσ.

η γνώμη μου είναι να καλέσεις ένα καλό τεχνικό εκτός των εταιριών ΟΤΕ, κ.λ.π. για να στο φτιάξει σωστά γιατί από ότι κατάλαβα δεν έχεις τις απαραίτητες γνώσεις. είναι κρίμα να παιδεύεσαι μιας και είναι σε επαγγελματικό επίπεδο. απορώ τόσο καιρό πως άντεξες; αν καλέσεις πάντως τεχνικό  να πάρεις εγγύηση καλής λειτουργίας.

αν φταίει η γραμμή θα στο πει ο τεχνικός που σε αυτή τη περίπτωση ούτε αυτός μπορεί να κάνει κάτι. είναι θέμα ΟΤΕ μετά.

Δημοσ.

κανεις δεν θα δωσει εγγυηση καλης λειτουργειας?τι να σου εγγυηθει?οτι φταιει ο οτε η οτι το pc σου δεν εχει προβλημα?κανονικα ο παροχος πρεπει να παει εκει για να τσεκαρει γραμμη.ενας απλος τεχνικος ουτε την γραμμη δεν θα μπορει να μετρησει.

Δημοσ.

αν έχει πρόβλημα εκτός γραμμής ο πάροχος δε το κοιτάζει σε αφήνει... δε κάνει ρυθμίσεις στους υπολογιστές κ.λ.π. όπως είπε και παραπάνω ο ΟΤΕ το κοίταξε και είπε ότι δεν είναι θέμα γραμμής...

Δημοσ.

αν έχει πρόβλημα εκτός γραμμής ο πάροχος δε το κοιτάζει σε αφήνει... δε κάνει ρυθμίσεις στους υπολογιστές κ.λ.π. όπως είπε και παραπάνω ο ΟΤΕ το κοίταξε και είπε ότι δεν είναι θέμα γραμμής...

απλα με βαση οτι λεει οτι κλεινει το ρουτερ τοσες φορες την ημερα μαλλον η γραμμη η ρουτερ παει παρα για υπολογιστη κτλ.

Δημοσ.

poulinos ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Κατάλαβα αυτά που είπες μόνο αυτό με το φίλτρο δεν έπιασα αλλά δεν έχει σημασία.

Το router γράφει πάνω conn-x bautec και η σύνδεση είναι 24Mbs. 

Downstream Upstream                                                                    
SNR Margin
:
8.4 9.6 db    
Line Attenuation
:
7.9 5.9 db    
Data Rate
:
12845 947 kbps

Peperone ευχαριστώ για την απάντηση σου, κι όταν δεν μπορείς να βρεις ένα καλό τεχνικό τότε τι κάνεις;

Δυστυχώς παιδεύομαι εδώ και ένα χρόνο παλιά δεν χρειαζόμασταν το internet τώρα όμως μας είναι απαραίτητο.

Δημοσ.

poulinos ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Κατάλαβα αυτά που είπες μόνο αυτό με το φίλτρο δεν έπιασα αλλά δεν έχει σημασία.

Το router γράφει πάνω conn-x bautec και η σύνδεση είναι 24Mbs. 

Downstream Upstream                                                                    
SNR Margin
:
8.4 9.6 db    
Line Attenuation
:
7.9 5.9 db    
Data Rate
:
12845 947 kbps

Peperone ευχαριστώ για την απάντηση σου, κι όταν δεν μπορείς να βρεις ένα καλό τεχνικό τότε τι κάνεις;

Δυστυχώς παιδεύομαι εδώ και ένα χρόνο παλιά δεν χρειαζόμασταν το internet τώρα όμως μας είναι απαραίτητο.

κανονικα με βαση την αποσταση πουθ εισαι θα πρεπε να παιζεις 20+ οποτε κατι πρεπει να πηγαινει στραβα.θα μπορουσε ο οτε να σου χαμηλωσει την ταχυτητα για να εισαι πιο σταθερα αλλα το βασικο ειναι να δεις αν υπαρχει καποιο αλλο προβλημα.αυτο με το φιλτρο ειναι σημαντικο.το εξηγω και πιο αναλυτικα.

σε ολα τα τηλεφωνα  που υπαρχουν μεσα στο φαρμακειο οπως και σε μηχανηματα πιστωτικων οπως και στο συναγερμο πρεπει να υπαρχει φιλτρο.το φιλτρο στην ουσια κοβει την συχνοτητα του adsl να μην περασει στα τηλεφωνα κτλ.αν δεν βαλεις τοτε το αποτελεσμα ειναι μειωμενη ταχυτητα και αποσυνδεσεις.και συνηθως πολλες φορες ξεχνανε να βαλουν φιλτρο ειτε στο συναγερμο ειτε στα μηχανηματα πιστωτικων.ειτε τα βαζουν αναποδα κτλ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...