Προς το περιεχόμενο

[Smartphone] Lenovo LePhone A660 115 $ (89 €) με δωρεάν μεταφορικά

zacharis1955

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 632
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Το link2sd και όλα τα script αυτού του τύπου απαιτούν την ύπαρξη 2ου partition στην κάρτα sd. Μόνο έτσι θα δουν τον χώρο και θα περνάνε εκεί τις εφαρμογές!

Σε δικό μου low end κινητό, με ελευθερο χώρο εφαρμογών μόλις 70ΜΒ (σε συνολο 150ΜΒ) χρησιμοποίησα το int2ext το οποιο αναλαμβάνει την πλήρη ανακατευθυνση όλων των user app σε αυτό το δευτερο partition της κάρτας (οποτε δημιουργώντας ένα partition 4gb, έχω χώρο 4 γίγα απο 150MB που είχα αρχικα). Φυσικά δε πρεπει να εχεις αργή sd γιατί αλλιώς σερνεται....

το νήμα του int2ext στο XDA http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1716124

και ένα προχειρο συγκριτικο όλων των λύσεων http://htcpico.blogspot.gr/2012/11/Difference-Between-A2SD-M2SD-INT2EXT-And-D2EXT-Plus-Download-Links.html

Προαπαίτηση να εισαι root και να έχεις CWM για να φλασάρεις το zip που δίνουν

Πάντως δε θα τα συνιστούσα για το Α660 καθώς έχει υπεραρκετό χώρο. Το link2sd με το δευτερο partition στην sd ειναι μια χαρα για χρήση με καμια μεγάλη εφαρμογη

Ωραία τότε να κάνω αυτό με το partition, partition στην κάρτα θα κάνω από το pc? Κάποια οδηγία;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από minideal.

Έχει βγάλει κανείς άκρη με το να περνάει τις εφαρμογές στην εξωτερική SD? 

Με link2sd απλά μου τα μεταφέρει ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ μεταξύ εσωτερικού χώρου(2.53gb) και χώρου τηλεφώνου που το ονομάζει sd (1.55gb)

Στον root explorer /mnt υπάρχει φάκελος sdcard και sdcard2, όπου το πρώτο είναι ο αποθηκευτικός χώρος τηλεφώνου 1,55GB και το δεύτερο η εξωτερική SD 16GB.

Πιστεύω εκεί είναι το πρόβλημα. 

Ξέρει κανείς πως θα το λύσουμε να μεταφέρουμε τις εφαρμογές στην εξωτερική SD?

Χωρις να ειμαι σιγουρος.settings > storage > DEFAULT WRITE DISK > Επιλεγουμε SD storage.Αναγνωριζει την εξωτερικη καρτα σαν εσωτερικη sd.Νομιζω οτι δεν εχεις προσβαση σε καποιες λειτουργιες οταν το συνδεεις σε pc και σιγουρα οταν δεν εχει sd μεσα.

Ωραία τότε να κάνω αυτό με το partition, partition στην κάρτα θα κάνω από το pc? Κάποια οδηγία;

Το δευτερο partition το φτιάχνεις έτσι κι αλλιώς, και αν αλλάξεις μέθοδο (άλλο script) τότε απλά το σβήνεις και το ξαναδημιουργείς

Απαιτούνται υπολογιστής, card reader για να βάλεις την κάρτα και το προγραμμα MiniTool Partition

http://www.partitionwizard.com/download.html

- Η κάρτα sd θα σβηστεί, γι αυτό κρατάτε backup πρωτα

- Tα βήματα στο MiniTool δεν εφαρμόζονται άμεσα, αλλα μόνο όταν πατήσεις apply... οποτε κάνετε άφοβα τα βήματα και τσεκάρετε αν η τελικη εικονα είναι σωστή και μετά πατάτε apply

Οδηγίες:

• Κατεβάζεις και εγκαθιστάς το Link2SD στο τηλέφωνό σου
  • Βάζεις την κάρτα sd σε υπολογιστή και μεταφέρεις κάπου αλλού προσωρινά ότι θές να κρατήσεις
  • Εγκαθιστάς το MiniTool Partition στον υπολογιστή και το ανοίγεις (το εικονίδιο MiniTool Partition Wizard)
  • Στην λίστα των δισκων, βρίσκεις την κάρτα απο το μέγεθος της (πχ η 16αρα καρτα εμφανίζεται σαν Basic 14.64GB.... πάντα λίγο μικρότερο απο το ονομαστικό της).
  • Κάνεις δεξί κλίκ επάνω στην μπλε γραμμη της και επιλέγεις Delete για να διαγράψεις το 1 και μοναδικό partition που υπάρχει
  • Ξανα δεξί κλικ και επιλέγεις στην γκρι τωρα γραμμη που γραφει “Unallocated” και επιλέγεις “Create” για να δημιουργήσεις ένα νέο
  • Στις επιλογές διαλέγεις “Primary Partition”, File System ”Fat32” και επιλέγεις στο “Partition Size” πληκτρολογείς σε ΜΒ το μέγεθος που θες να ειναι το πρώτο partition σου και ΟΚ.

Αυτός θα είναι ο κλασσικός χωρος που θα αποθηκευονται τα δεδομένα που υπήρχαν ως τώρα και θα εμφανίζεται στον υπολογιστή κατα την σύνδεση του κινητού. Εγω το ρυθμίζω έτσι ώστε να μένει χώρος 1000-1500ΜΒ στο πεδίο Unallocated space after..... Ο καθένας μπορεί να κάνει διαφορετική ρύθμιση ανάλογα με τις αναγκες του, αλλα για το link2sd συγκεκριμένα, τα 1500 ειναι υπεραρκετά!

• Δεξί κλικ στο “Unallocated” χώρο που έχουμε αφήσει και εμφανίζεται σαν μια γκρι γραμμή αριστερά του partition που μόλις δημιουργήσαμε και επιλέγουμε Create (αγνοούμε το μήνυμα πατώντας yes)
  • Ξανά επιλέγουμε “Primary Partition”, αλλά αυτή τη φορά στο File System διαλέγουμε “Ext2
  • Πατάμε Apply για να εφαρμοστούν οι αλλαγές που κάναμε στην sd
  • Βάζουμε την κάρτα στο κινητό και ξεκινάμε το Link2SD επιλέγωντας Ext2 στο παραθυρο που θα πεταχτει
  • Επανεκινούμε το τηλεφωνο όταν το ζητήσει το link2sd
  • Ξεκιναμε ξανα το Link2Sd
  • Κανονικά θα πρεπει να εχει γινει ενσωματωση, οπότε τώρα για κάθε πρόγραμμα που εγκαθιστούμε μπορούμε να επιλέγουμε “Create Link” και να τα στέλνουμε στο partition ext2 της κάρτας (εκτός απο τα data του κάθε app που παραμένουν στον εσωτερικό χώρο)

Ένας οδηγός που λέει το ίδιο πραγμα στα αγγλικά με εικόνες

http://forum.xda-developers.com/wiki/index.php?title=SD_card_partitioning

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: προσοχή μη κάνετε καμια στραβή και αντί για την κάρτα sd κάνετε τα παραπάνω σε καναν σκληρό δίσκο!!!! Προσέξτε καλα να δειτε το μέγεθος πριν....

Επισης ΜΗΝ μεταφερετε αδιάκριτα όλες τις εφαρμογές στην sd καθώς υπάρχει σχετική μείωση ταχύτητας στην εκκινηση και την λειτουργία των συγκεκριμώνων εφαρμογών! Ειδικά αυτές που προειδοποιούν οτι είναι system app μην τις αγγιζετε....  Αναγκη μεταφοράς έχουν κάποιοι σαν κι εμενα που έχουν σαπιοσυσκευές με 70ΜΒ ελευθερο χωρο. Το Α660 δεν εχει προβλημα χωρου

• Like 1

Για πειτε μια γνωμη ρε παλουκαρια, επειδη το εχετε ψαξει το θεμα.

Αν καποιος δεν θελει τις dust free, αγρατζουνιστες και αδιαβροχες ιδιοτητες, ή τις 2 sim, το Lenovo A800

http://www.minideal.net/russian-lenovo-lephone-a800-mtk6577-4-5-inch-ips-screen-android-4-0-1-2ghz-3g-smart-phone.html

είναι καλύτερο ή χειρότερο??

Το Α820 (με μία αύξηση του κόστους), αξίζει τα λεφτά του όντας 4πύρηνο και με διπλασια μνημη (1GB αντί 512Μ).

Επίσης Α800 και Α820 είναι 4,5 ιντσες οθονη και IPS έναντι 4 ιντσων και απλή του Α660.

http://www.minideal.net/russian-lenovo-a820-smart-phone-quad-core-mtk6589-android-4-1-with-4-5-inch-ips-screen.html

Για το Α820 δεν βλεπω πουθενα αναφορα στο site τους ότι το στελνουν rooted και με το Play.

Help please!!!!

11. Βάζουμε την κάρτα στο κινητό και ξεκινάμε το Link2SD επιλέγωντας Ext2 στο παραθυρο που θα πεταχτει

14. Κανονικά θα πρεπει να εχει γινει ενσωματωση, οπότε τώρα για κάθε πρόγραμμα που εγκαθιστούμε μπορούμε να επιλέγουμε “Create Link” και να τα στέλνουμε στο partition ext2 της κάρτας (εκτός απο τα data του κάθε app που παραμένουν στον εσωτερικό χώρο)

Τα έγραψες άψογα μπράβο, τα έκανα όλα μια χαρά άφησα 2GB στο ext2 για να έχει το Link2SD.

Όποιο λέει "ODEX" δεν το πειράζουμε γιατί είναι επικίνδυνο απότι κατάλαβα.

-Τώρα δηλαδή όποιο πρόγραμμα θέλουμε να μεταφέρουμε στο "κρυφό partition" απλά θα πατάμε "Σύνδεση" και θα το πηγαίνει; 

Τα έγραψες άψογα μπράβο, τα έκανα όλα μια χαρά άφησα 2GB στο ext2 για να έχει το Link2SD.

Όποιο λέει "ODEX" δεν το πειράζουμε γιατί είναι επικίνδυνο απότι κατάλαβα.

-Τώρα δηλαδή όποιο πρόγραμμα θέλουμε να μεταφέρουμε στο "κρυφό partition" απλά θα πατάμε "Σύνδεση" και θα το πηγαίνει; 

Πατας το συνδεση και τσεκαρεις και τα 3 κουτακια....

Με το Α660, επειδη υπάρχει αρκετός χώρος για user apps, αφήνεις στην ησυχία τους τα system apps. Μάλιστα καλό είναι να μην χρησιμοποιείς το link2sd με apps που χρησιμοποιείς κάθε μέρα ή θες να ειναι πολύ γρήγορα, όπως πχ ένας launcher...

Και μια που το ανεφερα, δοκίμασα αυτον εδω

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lx.launcher8&hl=el

και πραγματικά ήταν ωραίο και πολυ αποκρίσιμο στο Α660.... το έκανε σαν windows phone

Ναι εννοείται μόνο για εφαρμογές που τις ανοίγουμε αραιά. Και κάνα game χωρίς απαιτήσεις πχ puzzle, escape the room κλπ

Δοκίμασα μερικές εφαρμογές μια χαρά. Το navigon λες να το κάνω αξίζει ή θα σέρνεται; Class 10 έχω κάρτα.

Ναι εννοείται μόνο για εφαρμογές που τις ανοίγουμε αραιά. Και κάνα game χωρίς απαιτήσεις πχ puzzle, escape the room κλπ

Δοκίμασα μερικές εφαρμογές μια χαρά. Το navigon λες να το κάνω αξίζει ή θα σέρνεται; Class 10 έχω κάρτα.

Για μη κρίσιμα προγραμματακια κάντο, τέσταρε αν σε ικανοποιεί η ταχύτητα, κι αν δεν...ξανά πισω ή ακόμα καλυτερα απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση.

Απλά να ξέρεις οτι κάποια apps που εμφανίζουν widgets ή διαφορες λειτουργίες συστήματος, αν τα μετακινείς στην καρτα (ή με τον απλο τροπο ή με το link2sd) δεν έχουν πλήρη λειτουργικότητα. Να το χεις υποψη σε κάθε παρατράγουδο που βλέπεις

• Like 1

Για πειτε μια γνωμη ρε παλουκαρια, επειδη το εχετε ψαξει το θεμα.

Αν καποιος δεν θελει τις dust free, αγρατζουνιστες και αδιαβροχες ιδιοτητες, ή τις 2 sim, το Lenovo A800

http://www.minideal.net/russian-lenovo-lephone-a800-mtk6577-4-5-inch-ips-screen-android-4-0-1-2ghz-3g-smart-phone.html

είναι καλύτερο ή χειρότερο??

Το Α820 (με μία αύξηση του κόστους), αξίζει τα λεφτά του όντας 4πύρηνο και με διπλασια μνημη (1GB αντί 512Μ).

Επίσης Α800 και Α820 είναι 4,5 ιντσες οθονη και IPS έναντι 4 ιντσων και απλή του Α660.

http://www.minideal.net/russian-lenovo-a820-smart-phone-quad-core-mtk6589-android-4-1-with-4-5-inch-ips-screen.html

Για το Α820 δεν βλεπω πουθενα αναφορα στο site τους ότι το στελνουν rooted και με το Play.

Help please!!!!

μιας κι εγω δεν ηθελα τις ιδιοτητς που αναφερεις, προτιμησα κατι λιγο μεγαλυτερο, μα καλυτερη ισως οθονη...πηρα το Α800 και περιμενω να ερθει...Το μονο που με προνβληματιζει ειναι  τα 512 Ραμ, αλλα ελπιζω να μην σερνεται...

Το παρήγγειλα και γω χτες και περιμένω να δω τι ψάρια θα πιάσουμε...από το iphone 3gs που έχω τώρα σίγουρα θα μου φανεί διαφορά..πιστεύω ότι είναι αντικειμενικά ότι πιο value for money υπάρχει αυτή την στιγμή για smartphone.

Πιο δυνατή μπαταρία παίζει να βρούμε παιδιά?γιατι τα 1500 σε κάνα 7-8 μηνες θα φαίνονται αρκετά λίγα πιστεύω.

ανέφερα στο ποστ #240 για μπαταριά 2300 mAh αλλά δε ξέρω τι λέει.

μόλις μου έρθει το κινητό λογικά θα την πάρω.

κανένας να μας πει για τη μπροστινή κάμερα;

θα μπορεί να γίνει καμία αξιοπρεπή κλήση στο skype;

καλά το έχω παραγγείλει τώρα απλά για να μου φύγει η απορία

η πίσω κάμερα δε με ενθουσίασε και τόσο με βάση αυτά που είδα.

αλλά γενικά τη θεωρώ αποδεκτή 

• Like 1

Γεια σας και από μένα!!!

Ήθελα να κάνω μια ερώτηση που σίγουρα θα έχει απαντηθεί κάπου στο forum, αλλά δε βρίσκω τπτ...

Έδωσα την παραγγελία για το κινητό πριν 12 μέρες στις 23.6.

Εδώ και 10 μέρες δεν έχει αλλάξει το status της παραγγελίας!! Στο elta courier αν κάνω track μου βγάζει εδώ και 10 μέρες το εξής: item in conta IPS

Ξέρω, 12 μέρες είναι φυσιολογικός χρόνος και δε θα έπρεπε να ανησυχώ που ακόμα δεν ήρθε, αλλά θα μπορούσε κανείς να μου εξηγήσει για πιο λόγο έχει ¨κολλήσει¨ στο status αυτό και τι ακριβώς σημαίνει???

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Ζάχος 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...