Προς το περιεχόμενο

Τη γνώμη σας για Creative PC-CAM 880

vagpap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα

Πήρε το μάτι μου στο site της Creative αυτή την webcam-digital cam

2MP (3MP interpolarised) 16MB μνήμη, SD/MMC slot κλπ.

Θέλω γνώμεσ αφού ψάχνω μια ψηφιακή μηχανή με το ελάχιστο κόστος και σε υποφερτή ποιότητα. Δεν είμαι επαγγελματίας φωτογράφος και για ποιοτικές φωτογραφίες θα κρατήσω την Olympus OM-4 που έχω (παλιό μοντέλο αλλά αξιόπιστο και ποιοτικό)

Αυτά....

Βαγγέλης

ΥΓ. Σκεφτόμουν και την Chronos SP-3110 αλλά μάλλον την αφήνω αφού την Creative την βρίσκω μόλις 15Ε περισσότερο (και είναι Creative όχι Chronos = MB)

(Ξέρω ότι το dpgr.gr είναι το forum στο οποίο πρέπει να ψάξω αλλά είναι down...)

Δημοσ.

Χμμ... Πολύ της παρηγοριάς...

Έχει (όπως και όλες οι παρόμοιες) πολύ βασικά μειονεκτήματα:

-Ο φακός της είναι focus free. Μεγάλο μειονέκτημα αν θελήσεις να παίξεις έστω και λίγο...

-Δεν έχει καθόλου οπτικό zoom (το ψηφιακό δεν μετράει... αν θέλεις κάνε scale στο Photoshop). Πολύ σύντομα θα σε κουράσουν οι περιορισμοί που έχει στο καδράρισμα.

-Στοιχειώδης φωτομέτρηση της πλάκας που ξεγιελιέται πολύ εύκολα με τραγικά αποτελέσματα.

-Όλα τα μειονεκτήματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα της εικόνας... Χαμηλή ευκρίνεια, χρωματικές εκτροπές, έντονα καψίματα, ξεπλυμένα χρώματα και πάει λέγοντας...

Επίσης, το Interpolation είναι εντελώς άχρηστο και ανάξιο λόγου.

Θα μου πεις "τι μου λες τώρα, θέλω μία μηχανή να βγάζω για την πλάκα μου"... ΄Πίστεψέ με, θα την βαρεθείς πολύ γρήγορα! Ό,τι σχέση έχουν οι web cam με τις βιντεοκάμερες, άλλη τόση έχουν και αυτές οι μηχανές με τις καλές ψηφιακές.

Βέβαια, αν είδα καλά, κάνει γύρω στα 140€, και θέλεις αρκετά παραπάνω για να πάρεις μια καλή ψηφιακή. Εσύ αποφασίζεις...

Το DPGR ανοίγει σε λίγο, κάνε υπομονή και εκεί θα ακούσεις περισσότερα! :)

Δημοσ.

Το ότι δεν έχει οπτικό zoom είναι πραγματικά μειονέκτημα (το ψηφιακό είναι παντελώς άχρηστο)...

Ο βασικός λόγος που την σκέφτομαι είναι η τιμή μιας και δύσκολα θα βρεθώ με παραπάνω λεφτά για να πάρω μια καλύτερη πραγματική ψηφιακή μηχανή...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Αν την πάρει κάποιος στείλτε εντυπώσεις και δείγματα φωτογραφιών

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...