Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασία CPU λάπτοπ!

Πανούλιος

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Νομίζω πως ξέρω ακριβώς τι είναι. Το δικό μου που έδωσα τον Νοέμβρη 2012, έφτανε σε τέτοιες θερμοκρασίες μετά από 2 χρόνια.

Είχα το HP Pavilion dv7 - 2080ev, πολύ δυνατό για την εποχή του.

Όπως μου είπε κι ένας τεχνικός που το κατέχει το σπορ, αυτά τα ''τερατάκια'' έχουν και μεταλλικές πλάκες σε κάποια σημεία για ν' απάγουν τη θερμότητα.

Έβαλε λοιπόν νέες πλάκες, έκανε καθαρισμό και ανανέωση της θερμοαπαγωγικής σιλικόνης και οι θερμοκρασίες έφτασαν στα επίπεδα που ήταν, όταν το είχα αγοράσει! ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω πως ξέρω ακριβώς τι είναι. Το δικό μου που έδωσα τον Νοέμβρη 2012, έφτανε σε τέτοιες θερμοκρασίες μετά από 2 χρόνια.

Είχα το HP Pavilion dv7 - 2080ev, πολύ δυνατό για την εποχή του.

Όπως μου είπε κι ένας τεχνικός που το κατέχει το σπορ, αυτά τα ''τερατάκια'' έχουν και μεταλλικές πλάκες σε κάποια σημεία για ν' απάγουν τη θερμότητα.

Έβαλε λοιπόν νέες πλάκες, έκανε καθαρισμό και ανανέωση της θερμοαπαγωγικής σιλικόνης και οι θερμοκρασίες έφτασαν στα επίπεδα που ήταν, όταν το είχα αγοράσει! ;)

Heatsink λέγονται ;)

Επίσης έχουν αναφερθεί προβλήματα στα hp (δεν ξέρω ακριβως μοντέλα) με το ανεμιστηράκι...

@Topic starter πήγαινε το στο κατάστημα και λογικά αυτοί θα στο στείλουν στο service...

Εκτός αν θες να απευθυνθείς κατευθείαν με τη hp...μπορεί να είναι καλύτερα έτσι :)

Ελπίζω να μην σε ταλαιπωρίσουν στο media markt

Υ.Γ.1 χρόνο εγγύηση έχουν τα hp...έχεις πάρει επέκταση?

Ή το εχεις 1 χρόνο μόνο?

• Like 1

Και εγω τα ιδια εχω κανει σε ενα dv6 που εχω, μετα απο μαυρισμα οθονης. Ψευτο-reflowing, παστες παντου (μα παντου) και επιπλεον ψυκτρες παντου. Δε μου εχει ξαναμαυρισει κοντα 2 χρονια τωρα.

σρυ για το off topic.....

Και εγω τα ιδια εχω κανει σε ενα dv6 που εχω, μετα απο μαυρισμα οθονης. Ψευτο-reflowing, παστες παντου (μα παντου) και επιπλεον ψυκτρες παντου. Δε μου εχει ξαναμαυρισει κοντα 2 χρονια τωρα.

σρυ για το off topic.....

Δεν βάζεις pads?

Δεν αφήνει κενό αν βάλεις πάστα?

Τι reflowing έκανες?

Στο φούρνο ή με πιστόλι θερμού αέρα?

Υ.Γ.Απο περιέργεια ρωτάω :D

Με πιστολι και εβαλα επιπλεον αλουμινια σε ολα τα τσιπακια αφου τα παστωσα. Και στο Nvidia εβγαλα το padaki που ειχε και εβαλα μια ψυκτρα που ταιριαζε.

Εκανα πατεντα τεσπα που πετυχε, επειδη μονο με το reflowing μολις ζεσταινοταν ξαναμαυριζε και για να μην το λυνω, το τυλιγα μεσα σε σακουλα για κανα μισαωρο να ζεσταθει, για να σβησει μονο του και για να ανοιξει κανονικα μετα.

• Like 1

Και εγώ έχω το g6, αλλά το πήρα 1 χρόνο πριν από εσένα. Πράγματι, μαζεύει πολύ εύκολα σκόνη και ανεβάζει θερμοκρασίες. Το μόνο που έκανα ήταν να το φυσήξω με ένα κομπρεσεράκι και έστρωσε. Τώρα, σε idle είναι 40, σε χρήση internet είναι 50 - 55, σε youtube 55 - 60 και με κανένα παιχνιδάκι πιάνει τα 80 - 85. Μιλάω πάντα για cpu. Η gpu είναι πάντα 5 - 10 βαθμούς χαμηλότερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...