Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θελω την αποψη σας στοσ εξης:θελω να εχω ιντερνετ απο τον ισογειο οροφο του σπιτιου μου στο υπογειο ,σκεφτομαι να χρησιμοποιησω το tp-link powerline 200mps kit,για δικτυο μεσω των πριζων του σπιτιου.

1)τι αποψη εχετε για την παραπανω συνδεση ταχυτητα,ασφαλεια,αξιοπιστια κλπ?

2)την αποψη σας για την παραπανω συσκευη?

Δημοσ.

Αν το υπόγειο έχει το ίδιο ρολόι με το ισόγειο και εχεις μονοφασικό ρευμα δεν θα έχεις πρόβλημα

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να είναι μονοφασικό το ρεύμα, δουλεύουν και σε τριφασικό κανονικά (αλλά χρειάζεται να είναι στο ίδιο ρολόι).

(Περσυνή) κριτική για τα 200άρια TP-Link εδώ : http://www.insomnia.gr/topic/433137-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B7-powerline-adaptor/?do=findComment&comment=4507083

Επίσης, εάν έγραφες "powerline" στο search θα σου έβγαζε πολλά παρόμοια θέματα που το πιθανότερο είναι να σου έλυναν τις όποιες απορίες.

Δημοσ.

θελω την αποψη σας στοσ εξης:θελω να εχω ιντερνετ απο τον ισογειο οροφο του σπιτιου μου στο υπογειο ,σκεφτομαι να χρησιμοποιησω το tp-link powerline 200mps kit,για δικτυο μεσω των πριζων του σπιτιου.

1)τι αποψη εχετε για την παραπανω συνδεση ταχυτητα,ασφαλεια,αξιοπιστια κλπ?

2)την αποψη σας για την παραπανω συσκευη?

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας ,θελω την αποψη σας tp-link η netgear?

Δημοσ.

Δεν έχω δοκιμάσει τα netgear αλλά σαν όνομα είναι ποιοτικότερη μάρκα. Γενικά η απόδοση, όπως γράφω και στο άλλο thread, εξαρτάται από την απόσταση μεταξύ των πριζών και από τις συνδεδεμένες συσκευές.

Δημοσ.

Το powerline είναι ακόμα λίγο ανώριμη τεχνολογία και δεν είναι 100% σίγουρη λύση, σίγουρα όταν ωριμάσει θα γίνει καλύτερο από το WiFi.

Τώρα υποθέτω δεν θες να περάσεις καλώδιο ethernet. οπτική επαφή το υπόγειο με το ισόγειο έχει ?

Για παράδειγμα μπορείς να βάλεις ένα Access Point έξω από ένα παράθυρο στο υπόγειο να βλέπει άλλο παράθυρο του ισόγειου η το μπαλκόνι άμα υπάρχει ?

Αυτό νομίζω θα είναι η πιο σίγουρη λύση.

Άμα δεν υπήρχε καμια περίπτωση να περάσω καλώδιο εγώ θα έκανα και τις 2 λύσης δηλαδή powerline + wifi γιατί καμια δεν θεωρώ 100% αξιόπιστη ώστε να έχω επιλογές άμα η μια χαλάσει προσωρινά.

Μπορείς να παρεις ένα ζευγαρι Belkin F5D4078 που θεωρητικά είναι τα πιο γρήγορα PLC με ταχύτητα 1gbps

και ένα ζευγάρι Mikrotik Groove η Ubiquity bullet για να κανεις Wireless link

Δημοσ.

Ανώριμη; Ούτε καν...

Ανώριμη μπορεί να ήταν όταν είχε προβλήματα με το τριφασικό, όταν σε παλιές πολυκατοικίες με κοινό ουδέτερο, γινόταν δίκτυο με powerlines σε διαφορετικά ρολόγια, δηλαδή πριν 3-4 χρόνια.

Πλέον μια χαρά δίκτυο φτιάχνεται, αξιόπιστο και ταχύτατο, πολύ πιο γρήγορο από wireless repeating. Και μιλάω εκ πείρας, όχι θεωρητικά γιατί τα δουλεύω 1,5 χρόνο σε ακραίες συνθήκες.

Δημοσ.

Και εγώ έχω αποκλειστικά πλέον powerlines και ασύρματα μόνο μία κάμερα... Τα powerlines κάθε άλλο παρά "ανώριμα" είναι, και εγώ πιστεύω πολύ πιο σταθερά από το ασύρματο...

Επίσης προτείνω κάτι σε 500 με πολύ καλή προσωπική πείρα σε devolo και tp-link.

Τα 1000ρια τα belkin θυμάμαι ότι είχαν προβλήματα υπερθέρμανσης και σταθερότητας γι αυτό και είχαν αποσυρθεί κάποιο διάστημα (αυτά είχα βάλει στο μάτι αρχικά...)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...