laxanoulis Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Καλησπέρα, είμαι σχετικά καινούριος εδώ μέσα. Λοιπόν πριν από μια εβδομάδα έκανα αίτηση για VDSL στην Forthnet. Σήμερα λοιπόν μου ήρθε το σχετικό sms ότι έχει ενεργοποιηθεί και το μόνο που εχω να κάνω είναι να σύνδεσω το modem. Το έκανα λοιπόν αλλά τίποτα. Όλα τα λαμπάκια ανάβουν κανονικά πράσινα, το VDSL Internet status είναι connected αλλά το Internet είναι συνέχεια σε status Connecting και επίσης όταν κάνω disconnect και ξανά connect παίρνω error "Concentrator not reachable". Μίλησα 3 φορές με την εξυπηρέτηση πελατών αλλά και τις 3 φορές πήρα διαφορετικές απαντήσεις. Τελικά έδωσα το κινητό μου και περιμένω τηλέφωνο για να έρθει κάποιος τεχνικός(μου είπαν ότι μπορεί να επικοινωνούσαν μέχρι και σήμερα μαζί μου αλλά τίποτα, άρα από αύριο). Προφανώς όμως θα παω σε κάποια κατάστημα αύριο. Και κάτι που ξέχασα να αναφέρω, όταν κάνω check connectivity of this Internet service μου λέει ότι το DSL είναι οκ αλλά το ΑΤΜ(No ATM activity detected on your DSL line.) και το Εthernet(No Ethernet activity detected.) έχουν πρόβλημα. Έχει κάποιος καμία ιδέα παιδιά τι μπορώ να κάνω? Το πρόβλημα είναι από τη μεριά μου ή από την Forthnet? Το modem είναι κλασσικό το Technicolor TG788vn.
Athens44 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 δε ξερω να σου πω αλλα μονο οι τεχνικοι απο την forthnet θα σου λυσουν το προβλημα σου. και οταν στο λυσουν πες μας και μας εδω τι εφταιγε και πως λυθηκε το προβλημα ετσι για να ξερουμε και εμεις. forthnet εχω και εγω με το ιδιο router φυσικα(εγω δεν εχω κανενα προβλημα )
SPANK Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Αμα το εχεις συνδεδεμένο με ethernet και εκτος των άλλων σου λεει και οτι δεν βρίσκει το ethernet μου ακούγεται για πρόβλημα του router η καποια λάθος ρύθμιση μεσα (ισως με καποιο firmware update φτιάξει) αλλιώς ισως καποιο βραχυκήκλωμα σε καποια μπρίζα του σπιτιού... Είχες και πριν βάλεις την vdsl internet με adsl η βάζεις για πρώτη φορά τωρα ?
vasi Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 όταν είσαι στην forthnet με adsl2+ και κάνεις αναβάθμιση σε vdsl, έρχεται τεχνικός για την μέτρηση και την σύνδεση ??
poulinos Δημοσ. 24 Μαΐου 2013 Δημοσ. 24 Μαΐου 2013 όταν είσαι στην forthnet με adsl2+ και κάνεις αναβάθμιση σε vdsl, έρχεται τεχνικός για την μέτρηση και την σύνδεση ?? οχι. Καλησπέρα, είμαι σχετικά καινούριος εδώ μέσα. Λοιπόν πριν από μια εβδομάδα έκανα αίτηση για VDSL στην Forthnet. Σήμερα λοιπόν μου ήρθε το σχετικό sms ότι έχει ενεργοποιηθεί και το μόνο που εχω να κάνω είναι να σύνδεσω το modem. Το έκανα λοιπόν αλλά τίποτα. Όλα τα λαμπάκια ανάβουν κανονικά πράσινα, το VDSL Internet status είναι connected αλλά το Internet είναι συνέχεια σε status Connecting και επίσης όταν κάνω disconnect και ξανά connect παίρνω error "Concentrator not reachable". Μίλησα 3 φορές με την εξυπηρέτηση πελατών αλλά και τις 3 φορές πήρα διαφορετικές απαντήσεις. Τελικά έδωσα το κινητό μου και περιμένω τηλέφωνο για να έρθει κάποιος τεχνικός(μου είπαν ότι μπορεί να επικοινωνούσαν μέχρι και σήμερα μαζί μου αλλά τίποτα, άρα από αύριο). Προφανώς όμως θα παω σε κάποια κατάστημα αύριο. Και κάτι που ξέχασα να αναφέρω, όταν κάνω check connectivity of this Internet service μου λέει ότι το DSL είναι οκ αλλά το ΑΤΜ(No ATM activity detected on your DSL line.) και το Εthernet(No Ethernet activity detected.) έχουν πρόβλημα. Έχει κάποιος καμία ιδέα παιδιά τι μπορώ να κάνω? Το πρόβλημα είναι από τη μεριά μου ή από την Forthnet? Το modem είναι κλασσικό το Technicolor TG788vn. α.οταν πατας connect Προσεχε γιατι υπαρχουν 2 connections.ενα adsl και ενα vdsl διοτι το ρουτερ παιζει και adsl και vdsl.οποτε προσεχε ποιο πατας.αν πατησεις το adsl λογικο ειναι να σου βγαλει concentrator not reachable. επισης και για τα δυο quote.στο vdsl η σωστη καλωδιωση ειναι το ρουτερ στην κεντρικη πριζα και ολα τα καλωδια πισω απο τον τοιχο που πανε στα υπολοιπα πριζακια τα ξεσυνδεουμε το καλωδιο που φτανει στο πρωτο πριζακι και τα συνδεουμε πανω στο phone του splitter.απαγορευονται δια ροπαλου τα παραλληλα πριζακια με φιλτρακια.χανεις ταχυτητα.οποιος θελει παραπανω επεξηγηση το λεει
apsou_ Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 @Super Goofy αν εχεις χρονο εξηγησε γιατι συμβαινει αυτο που λες. επισης πες μασ αν γνωριζεις την καλυτερη συνδεσμολογια απο τον κατανεμητη της οικοδομης μεχρι και την τελευταια τηλ πριζα. (καλωδια τηλ η utp, patch panels κτλ)
poulinos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2013 @Super Goofy αν εχεις χρονο εξηγησε γιατι συμβαινει αυτο που λες. επισης πες μασ αν γνωριζεις την καλυτερη συνδεσμολογια απο τον κατανεμητη της οικοδομης μεχρι και την τελευταια τηλ πριζα. (καλωδια τηλ η utp, patch panels κτλ) απο τον κατανεμητη μεχρι πανω ειιτε ραζιμ περασεις το κοκκινο μπλε ειτε Utp δεν θα εχεις θεμα.θα προτιμουσα Utp λογω οτι εχες παραπανω εφεδρικα ζευγαρια.το patch panel απλα θα βοηθησει στην οργανωση παρα σε κατι αλλο οτι θα πετυχεις καλυτερες ταχυτητες.τωρα με το vdsl.εχουμε 3 δωματια για παραδειγμα. το δωματιο νουμερο 1 ειναι το σαλονι το δωματιο νουμερο 2 ειναι πχ το υπνοδωματιο και το δωματιο νουμερο 3 ας το πουμε οτι ειναι το δευτερο υπνοδωματιο. η γραμμη απο τον κατανεμητη ερχεται στο σαλονι απο το σαλονι παει στο δωματιο 2 και απο το δωματιο δυο συνεχιζει στο δωματιο 3. στο adsl πχ εβαζες ενα τηλεφωνο με φιλτρο στο σαλονι μετα εβαζες ενα τηλεφωνο στο δωματιο 2 παλι με φιλτρακι και μετα εβαζες το adsl router μονο του πχ στο δωματιο 3 και ολα ηταν οκ.ολα ειναι στην σειρα με το ρουτερ να ειναι στο τελευταιο πριζακι.στο adsl θα παιξει μια χαρα αυτο. στο vdsl αυτο δεν θα παιξει μια χαρα διοτι το καλωδιο που ερχεται απο τον κατανεμητη δεν παει απευθειας στον ρουτερ αλλα πριν φτασει σε αυτο περναει απο 2 τηλεφωνα πρωτα.εκει το σωστο θα ηταν.ανοιγουμε το κεντρικο πριζακι στο σαλονι και αποσυνδεουμε πισω απο τον τοιχο το καλωδιο που παει στο δωματιο 2.στην πραξη ετσι εχουμε αποσυνδεσει και το δωματιο 3. αφου το αποσυνδεσουμε το καλωδιο απο τον κατανεμητη φτανει μεχρι το πρωτο πριζακι δηλαδη στο σαλονι.ειναι συνεχομενο το καλωδιο μεχρι εκει και δνε περναει απο κανενα τηλεφωνο.αρα εχουμε ενα ωραιο συνεχομενο καλωδιο χωρις τιποτα ενδιαμεσα μεχρι το ρουτερ μας που παει υποχρεωτικα στο πρωτο πριζακι.μετα τα καλωδια που ηταν πισω απο τον τοιχο τα μεγαλωνουμε με μια επεκταση και τα ενωνουμε στο splitter που ειναι μπροστα απο το πριζακι στο σαλονι και που ειναι το ρουτερ πανω.δηλαδη τα τηλεφωνα θα κουμπωσουν στα δωματια χωρις φιλτρα αφου στο σαλονι θα ειναι ενωμενα πανω στο splitter που λειτουργει σαν φιλτρο. σκοπος δηλαδη ειναι ολα τα τηλεφωνα να ειναι πανω στο splitter που ειναι το vdsl ρουτερ και το vdsl ρουτερ να ειναι πρωτο πανω στην καλωδιωση.απο εκει και περα αν καποιος εχει Utp περασμενα στο σπιτι μπορει να βαλει συνεχομενο καλωδιο μεχρι το 3ο δωματιο να βαλει εκει το ρουτερ και μετα να κανει επιστροφη αναποδα προς τα υπολοιπα πριζακια.αυτο επειδη το Utp εχει 4 ζευγαρια και εχεις πολλες δυνατοτητες.στα περισσοτερα ομως σπιτια παει ενα ζευγαρι μονο προς καθε πριζακι οποτε δεν μπορεις να κανεις πολλα.απαγορευονται δηλαδη τα παραλληλα.οσο πιο μεγαλο παραλληλο εχεις τοσο πιο πολυ χαλας την ταχυτητα του adsl.σε ενα σπιτι με 3-4 πριζακια με λαθος καλωδιωση εχανε 10 με 13 Mbit ταχυτητα.απο 47 που ειχε στο τελος στην αρχη επαιζε με 33
akisk79 Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Δημοσ. 20 Μαΐου 2014 Καλησπέρα, είμαι σχετικά καινούριος εδώ μέσα. Λοιπόν πριν από μια εβδομάδα έκανα αίτηση για VDSL στην Forthnet. Σήμερα λοιπόν μου ήρθε το σχετικό sms ότι έχει ενεργοποιηθεί και το μόνο που εχω να κάνω είναι να σύνδεσω το modem. Το έκανα λοιπόν αλλά τίποτα. Όλα τα λαμπάκια ανάβουν κανονικά πράσινα, το VDSL Internet status είναι connected αλλά το Internet είναι συνέχεια σε status Connecting και επίσης όταν κάνω disconnect και ξανά connect παίρνω error "Concentrator not reachable". Μίλησα 3 φορές με την εξυπηρέτηση πελατών αλλά και τις 3 φορές πήρα διαφορετικές απαντήσεις. Τελικά έδωσα το κινητό μου και περιμένω τηλέφωνο για να έρθει κάποιος τεχνικός(μου είπαν ότι μπορεί να επικοινωνούσαν μέχρι και σήμερα μαζί μου αλλά τίποτα, άρα από αύριο). Προφανώς όμως θα παω σε κάποια κατάστημα αύριο. Και κάτι που ξέχασα να αναφέρω, όταν κάνω check connectivity of this Internet service μου λέει ότι το DSL είναι οκ αλλά το ΑΤΜ(No ATM activity detected on your DSL line.) και το Εthernet(No Ethernet activity detected.) έχουν πρόβλημα. Έχει κάποιος καμία ιδέα παιδιά τι μπορώ να κάνω? Το πρόβλημα είναι από τη μεριά μου ή από την Forthnet? Το modem είναι κλασσικό το Technicolor TG788vn. Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα!!! Σήμερα με ενεργοποιησαν αλλά δεν μπορώ να συνδεθώ στον ίντερνετ Τι πρέπει να κάνω ?
pabou13 Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Όρισες κάποια τιμή στο VLAN ID; Wind: 835 Forthnet: 1102
akisk79 Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Δημοσ. 21 Μαΐου 2014 Καλημέρα, Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου Όχι δεν είχα ορίσει τέτοια τιμή! Αποδείχτηκε οτι ήταν πρόβλημα του modem !! Βρήκα ίδιο με το δικό μου (από γνωστό μου) και μόλις το σύνδεσα και πέρασα user και pass έπαιξε με την μία. Βέβαια η ταχύτητα που μου έδωσε είναι απογοητευτική 15.5, περίμενα τουλάχιστον 22 με 25 Mbps. Μάλλον θα ζητήσω από την Forthnet μείωση στα 24 Mbps
poulinos Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Δημοσ. 25 Μαΐου 2014 Όρισες κάποια τιμή στο VLAN ID; Wind: 835 Forthnet: 1102 στα ρουτερ που δινουν οι παροχοι που εχουν custom firmware τα vlan id's ειναι απο πριν ετοιμα Καλημέρα, Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου Όχι δεν είχα ορίσει τέτοια τιμή! Αποδείχτηκε οτι ήταν πρόβλημα του modem !! Βρήκα ίδιο με το δικό μου (από γνωστό μου) και μόλις το σύνδεσα και πέρασα user και pass έπαιξε με την μία. Βέβαια η ταχύτητα που μου έδωσε είναι απογοητευτική 15.5, περίμενα τουλάχιστον 22 με 25 Mbps. Μάλλον θα ζητήσω από την Forthnet μείωση στα 24 Mbps ουτε με Hard reset επαιξε?η στο αλλαξαν τελικα?δοκιμασες να δεις τι ταχυτητα εχεις στον κατανεμητη σου?τα χαρακτηριστικα της γραμμης σαν vdsl?αν την καλωδιωση την εχεις σαν το adsl το κοβω λογικο να μην παιζει σωστα.διαβασε πιο πανω τι εχω γραψει για την καλωδιωση.αν δεν γινει σωστα θα χανεις σε ταχυτητα Και αρκετα μαλιτα.και να το πω πιο απλα αν εχεις καπου τηλεφωνο με φιλτρο τοτε σιγουρα η καλωδιωση δεν ειναι για vdsl διοτι σημαινει οτι εχεις παραλληλα πριζακια.οποτε βρηκαμε τον ενοχο. Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα!!! Σήμερα με ενεργοποιησαν αλλά δεν μπορώ να συνδεθώ στον ίντερνετ Τι πρέπει να κάνω ? το πρωτο πραγμα ειναι ενα Ηard reset.αν ειναι technicolor εχει 2 κουμπια connect.ενα για adsl και ενα για vdsl.πρεπει να πατησεις του vdsl για να παιξει αν δεν γινει αυτοματα.το πατας μεσα απο το 192.168.1.254 επισης alkis επαιξες με το παλιο σου ρουτερ ή σου εδωσαν αλλο.στο ρωταω διοτι μπορει να ηταν καποιο προσωρινο κολλημα και να μην εμπαινε με το δικο σου και απλα μετα να μπηκε με του φιλου σου. Για αυτο και ειπα ενα hard reset
Achileass Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 Καλησπερα.εχω το εξης προβλημα. 2 ζευγη ραζιμ ερχονται στον κεντρικο κατανετμητη.εβγαλα το ενα ζευγος και αφησα αυτο που λειτουργει.και παλι μεσα στο σπιτι χανω 10-15 mbs.μπορειτε να βοηθησετε?
poulinos Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 9 hours ago, Achileass said: Καλησπερα.εχω το εξης προβλημα. 2 ζευγη ραζιμ ερχονται στον κεντρικο κατανετμητη.εβγαλα το ενα ζευγος και αφησα αυτο που λειτουργει.και παλι μεσα στο σπιτι χανω 10-15 mbs.μπορειτε να βοηθησετε? https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf αν εχεις bridge taps παραλληλα δηλαδη θα χανεις ταχυτητα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα