andreasPB Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Αν για κάποιο λόγο έχεις απασχολημένα τα χέρια σου τότε εντάξει. Αλλιως γιατί να μην ψάξεις με τον παραδοσιακό τρόπο; Πολύ μόδα έχουν γίνει οι φωνητικές εντολές και δεν καταλαβαίνω το λόγο. Σκεφτείτε 50 άτομα στον ίδιο χώρο σε κάποια εταιρία να μιλάνε ταυτόχρονα στα pc τους. Ή να είσαι στο δρόμο και να κάνεις συζήτηση με το κινητό σου... χαχαχα κόλαση θά ήταν όντως να τσιρίζουν όλοι ταυτόχρονα στο9 γραφείο...αυτές οι τεχνολογίες εχουν κυρίως χρησιμότητα για ανθρώπους με ειδικές δεξιότητες και ανάγκες...
GrandGamer Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Ο crhome δεν δουλεύει πλέον σε Webkit αλλά σε Blink !! Δες αυτό : http://mashable.com/2013/04/04/chrome-blink/ Blink is actually based on WebKit... Well Played Google?
alexis97droso Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Ρε παιδια εμενα μου κρασαρει συνεχεια. μου λεει πω πω το google chrome σταματησε... συμβαινει σε κανεναν τιποτα παρομοιο ή ξερει πως να το φτιαξω;
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Μονο που ο Κιαμος ξερει ελληνικα.Ο chrome οχι! και κανα Κιαμο ενιοτε
ntg1980 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Ρε παιδια εμενα μου κρασαρει συνεχεια. μου λεει πω πω το google chrome σταματησε... συμβαινει σε κανεναν τιποτα παρομοιο ή ξερει πως να το φτιαξω; Γενικά κάτι δε πάει καλά. Κι εγώ έχω προβλήματα. Ενώ δεν έχω πρόβλημα με το internet, κάθε τόσο πρέπει να κάνω ανανέωση για να ανοίξει μια σελίδα, αλλιώς κολλάει στο loading ή δε την ανοίγει καν! Προβλέπω εντός μίας εβδομάδας το επόμενο update...
GMod Δημοσ. 24 Μαΐου 2013 Δημοσ. 24 Μαΐου 2013 Οπως ειχα διαβασει καπου καποτε ο firefox ειναι σαν την μο*αρα γκομενα που στο λυκειο την θελαν ολοι αλλα τωρα που μεγαλωσε εχει γινει χοντρη και δυσκινητη... Δεν το λενε τα μονο τα ματια μου. το λεει και το browsermark. Για τρεχτο και εσυ killik Συνεχίζοντας τη μεταφορά... Επι Firefox 3.5 έτσι ήταν. Αλλα από τότε με πολύ δουλειά στα γυμναστήρια κατάφερε παρότι μεγάλη να δείχνει πιτσιρίκα. Ελα μου όμως που η πιτσιρικά (chrome) από τα 20 μέχρι τα 27 είναι σαν να 40νταρισε. Και θα συνεχίσει να χοντραίνει διότι τώρα την ταΐζουν τα πρόσθετα στα οποία πρέπει να παρέχει συμβατότητα από έκδοση σε έκδοση. Όσο ήταν νέα καλά ήταν, αλλά τελείωσε. Για τρέξε κι εσύ το SunSpider 1.0 JavaScript Benchmark. Οχι ότι έχει νόημα, κάθε ένα λέει τα δικά του ή αυτά που το έχουν φτιάξει να λέει.
KilliK Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Ναι ρε παλικάρι μου, αυτό λέμε! Ότι ακόμα κι αν τεθεί το οποιοδήποτε θέμα σύγκρισης, οποιουδήποτε browser, αναφορικά με οποιοδήποτε χαρακτηριστικό και πει κάποιος ότι θεωρεί πως ο χ browser υπερέχει - ακόμα και μόνο σ' ένα σημείο - τού firefox... ...σε πνίγει η ...ιερή αγανάκτηση και νιώθεις την ανάγκη να απαντήσεις, αμφισβητώντας αυτό που λέει και διαψεύδοντάς τον. Έχεις γίνει θρύλος πλέον! εξακολουθεις να απαντας με αναληθειες. αν αφηνες στην ακρη την εμπαθεια σου προς το προσωπο μου και εδινες μεγαλυτερη προσοχη σε αυτα που γραφω, θα εβλεπες οτι η αρχικη μου ενσταση αφορουσε στον απολυτο ισχυρισμο σου οτι η προσωπικη σου εμπειρια, αποτελει αμεροληπτη αποδειξη ενος γεγονοτος. εγω δεν μιλησα πουθενα για firefox, δεν εκανα καμια συγκριση αναμεσα στους δυο browsers. η μονη μου κριτικη αφορουσε αυτο που δηλωσες. εσυ απο την πλευρα σου, κανεις πως δεν καταλαβαινεις το οξυμωρο του ισχυρισμου σου και προχωρας στο να μου συγκρινεις τους browsers. ακομη και τοτε, η απαντηση που σου εδωσα σχετικα με τον firefox, αναφεροταν και παλι στον αρχικο του ισχυρισμο. δεν με απασχολουσε ποιος ειναι ταχυτερος, αλλα οτι δεν μπορεις να διατυμπανιζεις οτι επειδη στο δικο σου συστημα ο browser ειναι πιο γρηγορος, ετσι πρεπει να ισχυει και στην πραγματικοτητα. αυτα που σου εξηγω τωρα ειναι απλα πραματα, δεν ειναι δυσκολο να τα καταλαβεις. πηγαινε ξαναδιαβασα τα μηνυματα μου και πεσμου αν οντως αυτα που σου γραφω τωρα ειναι η αληθεια και οχι παραμυθια. Ποιο ήταν το επιχείρημα; Δεν είδα κανένα επιχείρημα, σοβαρό ή μη. Δε τολμώ να φανταστώ ότι εννοείς το: «αυτη την στιγμη στο συστημα μου, οι σελιδες στον firefox ανοιγουν αισθητα πιο γρηγορα απο οτι στον chrome. και οι δυο browsers ειναι με καθαρα προφιλ.», γιατί θα γελάσουν και οι πέτρες. Εσύ, αν - υποθετικά μιλώντας - διαπιστώσεις ότι ο firefox από κάποια στιγμή κι έπειτα σέρνεται, ενώ οι άλλοι browsers πάνε φυσιολογικά, πιο πιθανό είναι να το αποδώσεις στο ότι ο isp σου τον σαμποτάρει, παρά στο ότι - ενδέχεται έστω - να φταίει ο firefox. Τόσες δεκάδες post σου έχουν διαβάσει όλοι εδώ μέσα. Τι το καινούργιο συζητάμε αυτή τη στιγμή; Appeal to Ridicule Fallacy http://www.nizkor.org/features/fallacies/appeal-to-ridicule.html νομιζα οτι καναμε μια συζητηση. αν ειναι να απαξιωνεις αυτα που γραφω, καλυτερα να σταματησουμε εδω. επισης δεν καταλαβα, γιατι ειναι αστειο το δικο μου επιχειρημα; οπως εσυ μου ειπες οτι ειδες με τα δικα σου ματια στο συστημα σου ο chrome να ειναι ο ταχυτερος browser, ομοιως και εγω ειδα με τα δικα μου ματια στο συστημα μου ο firefox να ειναι ο γρηγοροτερος browser. δεν καταλαβαινω ποιο ειναι το προβλημα σου. δηλαδη εσενα η ιδια περιπτωση ειναι σοβαρη, αλλα εμενα ειναι αστεια; πλακα μου κανεις; επομενως οπως καταλαβαινεις, ερχομαστε και στην ουσια της αρχικης μου κριτικης: ειναι αστειο να ισχυριζεσαι οτι η προσωπικη σου εμπειρια αποτελει αντικειμενικη αξιολογηση ενος browser. Και τελος για να σου απαντησω, οχι αγαπητε μου, αν δω οτι σερνεται ο firefox θα το αποδωσω σε προβλημα του profile. προβλημα το οποιο διορθωνεται στην πλειοψηφια των περιπτωσεων με ενα reset του profile. κατι που προτεινω εδω και τοσα χρονια σε οσους εχουν αυτο το θεμα. savvy?
deesnider Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 εξακολουθεις να απαντας με αναληθειες. αν αφηνες στην ακρη την εμπαθεια σου προς το προσωπο μου Ποια εμπάθεια ρε 'συ; Γιατί - και, κυρίως, πώς; - να έχω εμπάθεια και μάλιστα προς το ...πρόσωπό σου; Γνωριζόμαστε μήπως και μού διαφεύγει; Ξέρω κάτι για τον άνθρωπο που γράφει με το ψευδώνυμο KilliK, ή μήπως ξέρεις εσύ κάτι, για τον άνθρωπο που γράφει με το ψευδώνυμο deesnider; Τα όσα έχεις γράψει κατά καιρούς σχολιάζω, σύμφωνα με το τι εντύπωση μου δημιουργούν. Εσύ θεωρείς ότι τα σχόλιά μου περιέχουν αναλήθειες, εγώ θεωρώ ότι περιέχουν ρεαλισμό. και εδινες μεγαλυτερη προσοχη σε αυτα που γραφω, θα εβλεπες οτι η αρχικη μου ενσταση αφορουσε στον απολυτο ισχυρισμο σου οτι η προσωπικη σου εμπειρια, αποτελει αμεροληπτη αποδειξη ενος γεγονοτος. εγω δεν μιλησα πουθενα για firefox, δεν εκανα καμια συγκριση αναμεσα στους δυο browsers. η μονη μου κριτικη αφορουσε αυτο που δηλωσες. εσυ απο την πλευρα σου, κανεις πως δεν καταλαβαινεις το οξυμωρο του ισχυρισμου σου και προχωρας στο να μου συγκρινεις τους browsers. ακομη και τοτε, η απαντηση που σου εδωσα σχετικα με τον firefox, αναφεροταν και παλι στον αρχικο του ισχυρισμο. δεν με απασχολουσε ποιος ειναι ταχυτερος, αλλα οτι δεν μπορεις να διατυμπανιζεις οτι επειδη στο δικο σου συστημα ο browser ειναι πιο γρηγορος, ετσι πρεπει να ισχυει και στην πραγματικοτητα. Που τον είδες τον απόλυτο ισχυρισμό; Πρέπει να εξηγώ ακόμα τα προφανή; Ε, βαριέμαι! Όποιος καταλαβαίνει καταλαβαίνει. Με όποιον δεν καταλαβαίνει τι να κάνω; Να του ...διευκρινίσω ότι όταν λέω πως κάτι είναι γεγονός, εννοώ ότι είναι γεγονός στο δικό μου μηχάνημα; Προφανώς και στο δικό μου μηχάνημα αναφέρομαι, καθώς και σε 5-6 φίλων όπου έχω κάνει την ίδια δοκιμή και κατέληξα στο ίδιο συμπέρασμα! Σε ποιο θα μπορούσα να αναφέρομαι; Στο δικό σου; Τι θα πει «στην πραγματικότητα»; Πραγματικότητα για τον καθένα - επί τού προκειμένου - δε μπορεί παρά να είναι αυτό που διαπιστώνει ο ίδιος, στις δοκιμές που κάνει ο ίδιος. Το ξέρω ότι δεν αναφέρθηκες ονομαστικά στο firefox. Απλά, όταν κάποιος είπε: Με διαφορά ο καλύτερος και γρηγορότερος browser! έσπευσες να απαντήσεις όχι βέβαια χωρίς καν να διευκρινίσεις αν διαφωνείς με το «καλύτερος», με το «γρηγορότερος», ή και με τα δύο. Εγώ αντιθέτως ήμουν σαφέστατος. Είπα: Το «καλύτερος» είναι σχετικό και προ πάντων υποκειμενικό, αφού εξαρτάται από τις προτεραιότητες που θέτει ο κάθε χρήστης. Το «γρηγορότερος» όμως, ούτε σχετικό είναι, ούτε υποκειμενικό. Είναι ορατό, απτό γεγονός, τουλάχιστον όπως το είδα εγώ πριν από λίγο καιρό με τα ίδια μου τα μάτια. και - απολύτως λογικά πιστεύω - αναφέρθηκα κι έκανα σύγκριση τής εμπειρίας μου με τον chrome και το firefox, διότι πολύ απλά, αυτοί οι δύο browsers συγκρίνονται μεταξύ τους από τους περισσότερους χρήστες, ίσως και λόγω τής συνεχούς ανόδου στην κλίμακα προτίμησης των χρηστών, τού σχετικά «νέου» στην πιάτσα chrome, απέναντι στο σημαντικά παλαιότερο, καταξιωμένο και καθιερωμένο πλέον firefox. Πού είναι το περίεργο; Αν στη θέση τού firefox βρισκόταν ο opera, ή ο ...maxthon, θα αναφερόμουν σε αυτούς. γιατι ειναι αστειο το δικο μου επιχειρημα; οπως εσυ μου ειπες οτι ειδες με τα δικα σου ματια στο συστημα σου ο chrome να ειναι ο ταχυτερος browser, ομοιως και εγω ειδα με τα δικα μου ματια στο συστημα μου ο firefox να ειναι ο γρηγοροτερος browser. δεν καταλαβαινω ποιο ειναι το προβλημα σου. δηλαδη εσενα η ιδια περιπτωση ειναι σοβαρη, αλλα εμενα ειναι αστεια; πλακα μου κανεις; Να σου πω αμέσως γιατί θεωρώ το επιχείρημα αστείο: Διότι κάνεις συγκρίσεις χρησιμοποιώντας καθαρά προφίλ, ενώ η πραγματική χρήση όλων των browsers, απ' όλους σχεδόν τους χρήστες, γίνεται με ...βρώμικα! Με εγκατεστημένα τα πρόσθετα που εξυπηρετούν και χρειάζονται στον καθένα, με τις ρυθμίσεις που προτιμά ο καθένας, ακόμα και με το ...backround theme που γουστάρει ο καθένας. Είναι το ίδιο αστείο - ή μάλλον ανούσιο, είναι ο καταλληλότερος όρος - με το να πει κάποιος ότι το Χ αυτοκίνητο είναι ισχυρότερο από το Ψ, μετρώντας και στα δύο την ισχύ που αποδίδεται στο στρόφαλο και όχι στους τροχούς (με τις απώλειες λόγω τριβών, αεροδυναμικής αντίστασης, φορτίου κ.τ.λ.) και καταλήγοντας ότι το πρώτο είναι πιο δυνατό, διότι αποδίδει 150 ίππους στο στρόφαλο, έναντι 130 τού δεύτερου. Ε, και; Ξέρεις κανέναν που αγοράζει το αυτοκίνητό του και το χρησιμοποιεί αποκλειστικά πάνω στα δυναμόμετρα; Ή για να επιστρέψουμε στο χώρο των υπολογιστών: Τι σημασία μπορεί να έχει στην πράξη, μια ξερή μέτρηση ενός συστήματος, το οποίο έχει εγκατεστημένο μόνο το λειτουργικό σύστημα; Γιατί το πήρε ο χρήστης του; Αποκλειστικά για να ανοίγει την πασιέντζα, άντε και το paint; Αυτό που τον απασχολεί σε συνθήκες πραγματικής χρήσης, είναι οι επιδόσεις του με τα προγράμματα που χρησιμοποιεί ο ίδιος εγκατεστημένα και με τις ρυθμίσεις που τον εξυπηρετούν, τον βολεύουν και αρέσουν σ' αυτόν. Το ίδιο συμβαίνει και με τους browsers. Το πως αποδίδει με τις ρυθμίσεις και τα πρόσθετα - κοινώς: με την ειδική και διαφορετική διαμόρφωση - που έχει ανάγκη ο καθένας, είναι αυτό που έχει πρακτική σημασία. Και τελος για να σου απαντησω, οχι αγαπητε μου, αν δω οτι σερνεται ο firefox θα το αποδωσω σε προβλημα του profile. προβλημα το οποιο διορθωνεται στην πλειοψηφια των περιπτωσεων με ενα reset του profile. κατι που προτεινω εδω και τοσα χρονια σε οσους εχουν αυτο το θεμα. Την οποία πρόταση, όπως εξήγησα αμέσως προηγουμένως, θεωρώ ανεδαφική και ανούσια, διότι δεν ανταποκρίνεται σε πραγματικές συνθήκες χρήσης. (Όσο για την εμμονή που θεωρώ ότι έχεις με το firefox, συνεχίζω να το λέω, όπως κι εσύ προφανώς συνεχίζεις να το αμφισβητείς. Αν είχες τη δυνατότητα να βάλεις μία ...δημοσκόπηση εδώ μέσα, ρωτώντας τα μέλη αν πιστεύουν ότι ισχύει η δική σου ή δική μου θέση, θα σου λυνόταν η όποια απορία. Αφού όμως δε γίνεται, ο καθένας μας συνεχίζει να υποστηρίζει τα δικά του. Σιγά μη μονομαχήσουμε κιόλας!
KilliK Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 ωχ αρχισανε τα quote wars τωρα.. Ποια εμπάθεια ρε 'συ; Γιατί - και, κυρίως, πώς; - να έχω εμπάθεια και μάλιστα προς το ...πρόσωπό σου; Γνωριζόμαστε μήπως και μού διαφεύγει; Ξέρω κάτι για τον άνθρωπο που γράφει με το ψευδώνυμο KilliK, ή μήπως ξέρεις εσύ κάτι, για τον άνθρωπο που γράφει με το ψευδώνυμο deesnider; Τα όσα έχεις γράψει κατά καιρούς σχολιάζω, σύμφωνα με το τι εντύπωση μου δημιουργούν. Εσύ θεωρείς ότι τα σχόλιά μου περιέχουν αναλήθειες, εγώ θεωρώ ότι περιέχουν ρεαλισμό. απο τη στιγμη που εξακολουθεις να μου καταλογιζεις πραματα που δεν εχω κανει, ναι το θεωρω εμπαθεια. και μεχρι στιγμης, δεν με εχεις πεισει για το αντιθετο. Που τον είδες τον απόλυτο ισχυρισμό; Πρέπει να εξηγώ ακόμα τα προφανή; Ε, βαριέμαι! Όποιος καταλαβαίνει καταλαβαίνει. Με όποιον δεν καταλαβαίνει τι να κάνω; Να του ...διευκρινίσω ότι όταν λέω πως κάτι είναι γεγονός, εννοώ ότι είναι γεγονός στο δικό μου μηχάνημα; Προφανώς και στο δικό μου μηχάνημα αναφέρομαι, καθώς και σε 5-6 φίλων όπου έχω κάνει την ίδια δοκιμή και κατέληξα στο ίδιο συμπέρασμα! Σε ποιο θα μπορούσα να αναφέρομαι; Στο δικό σου; Τι θα πει «στην πραγματικότητα»; Πραγματικότητα για τον καθένα - επί τού προκειμένου - δε μπορεί παρά να είναι αυτό που διαπιστώνει ο ίδιος, στις δοκιμές που κάνει ο ίδιος. Το ξέρω ότι δεν αναφέρθηκες ονομαστικά στο firefox. Απλά, όταν κάποιος είπε: εχουμε και λεμε: ο χρηστης aekoriginal21 ειπε: Με διαφορά ο καλύτερος και γρηγορότερος browser! η αντιδραση μου πανω σε αυτο ηταν: οχι, βεβαια. με την δικια σου απαντηση στο σχολιο μου: Το «καλύτερος» είναι σχετικό και προ πάντων υποκειμενικό, αφού εξαρτάται από τις προτεραιότητες που θέτει ο κάθε χρήστης. Το «γρηγορότερος» όμως, ούτε σχετικό είναι, ούτε υποκειμενικό. Είναι ορατό, απτό γεγονός, τουλάχιστον όπως το είδα εγώ πριν από λίγο καιρό με τα ίδια μου τα μάτια: οχι μονο μια χαρα απολυτος μου ακουγεσαι εδω αλλα ειναι ολοφανερο πως αναφερεσαι στις ταχυτητα του chrome γενικα και οχι συγκεκριμενα για το δικο σου συστημα. βλεπω ομως πως κανεις μια κωλοτουμπα στο τελευταιο σου ποστ, οποτε το εκλαμβανω αυτο οτι ερχεσαι στα λογια μου. καλιο αργα παρα ποτε φανταζομαι. έσπευσες να απαντήσεις χωρίς καν να διευκρινίσεις αν διαφωνείς με το «καλύτερος», με το «γρηγορότερος», ή και με τα δύο. και - απολύτως λογικά πιστεύω - αναφέρθηκα κι έκανα σύγκριση τής εμπειρίας μου με τον chrome και το firefox, διότι πολύ απλά, αυτοί οι δύο browsers συγκρίνονται μεταξύ τους από τους περισσότερους χρήστες, ίσως και λόγω τής συνεχούς ανόδου στην κλίμακα προτίμησης των χρηστών, τού σχετικά «νέου» στην πιάτσα chrome, απέναντι στο σημαντικά παλαιότερο, καταξιωμένο και καθιερωμένο πλέον firefox. Πού είναι το περίεργο; Αν στη θέση τού firefox βρισκόταν ο opera, ή ο ...maxthon, θα αναφερόμουν σε αυτούς. και στα δυο αναφερομουν. αλλα πες οτι δεν ημουν σαφης. και πως μετα αρχισες να μιλας για τον firefox. ωραια, που θες να καταληξεις με αυτο; το γεγονος ειναι οτι εξαρχης εθεσες την προσωπικη σου εμπειρια ως κριτηριο για το ποσο πραγματικα γρηγοροτερος ειναι ο chrome στον ανταγωνισμο. δεν ξεκαθαρισες πουθενα οτι το συμπερασμα που εβγαλες απο την προσωπικη σου εμπειρια, περιοριζεται μονο για το δικο σου συστημα και δεν αντιπροσωπευει πουθενα την γενικη αληθεια. ακομη και οταν ειπα οτι αυοακυρωνεσαι με τον τροπο που αξιολογεις την ταχυτητα του browser, δεν ειδα να με διορθωνεις και να μου εξηγησεις οτι αναφερεσαι αποκλειστικα στο δικο σου μηχανημα. αν το ειχες κανει, θα ειχε ληξει η συζητηση εκει. αλλα δεν το εκανες. επομενως μιλας απολυτα και γενικευμενα. αυτο εκανες τοση ωρα. Να σου πω αμέσως γιατί θεωρώ το επιχείρημα αστείο: Διότι κάνεις συγκρίσεις χρησιμοποιώντας καθαρά προφίλ, ενώ η πραγματική χρήση όλων των browsers, απ' όλους σχεδόν τους χρήστες, γίνεται με ...βρώμικα! Με εγκατεστημένα τα πρόσθετα που εξυπηρετούν και χρειάζονται στον καθένα, με τις ρυθμίσεις που προτιμά ο καθένας, ακόμα και με το ...backround theme που γουστάρει ο καθένας. Είναι το ίδιο αστείο - ή μάλλον ανούσιο, είναι ο καταλληλότερος όρος - με το να πει κάποιος ότι το Χ αυτοκίνητο είναι ισχυρότερο από το Ψ, μετρώντας και στα δύο την ισχύ που αποδίδεται στο στρόφαλο και όχι στους τροχούς (με τις απώλειες λόγω τριβών, αεροδυναμικής αντίστασης, φορτίου κ.τ.λ.) και καταλήγοντας ότι το πρώτο είναι πιο δυνατό, διότι αποδίδει 150 ίππους στο στρόφαλο, έναντι 130 τού δεύτερου. Ε, και; Ξέρεις κανέναν που αγοράζει το αυτοκίνητό του και το χρησιμοποιεί αποκλειστικά πάνω στα δυναμόμετρα; Ή για να επιστρέψουμε στο χώρο των υπολογιστών: Τι σημασία μπορεί να έχει στην πράξη, μια ξερή μέτρηση ενός συστήματος, το οποίο έχει εγκατεστημένο μόνο το λειτουργικό σύστημα; Γιατί το πήρε ο χρήστης του; Αποκλειστικά για να ανοίγει την πασιέντζα, άντε και το paint; Αυτό που τον απασχολεί σε συνθήκες πραγματικής χρήσης, είναι οι επιδόσεις του με τα προγράμματα που χρησιμοποιεί ο ίδιος εγκατεστημένα και με τις ρυθμίσεις που τον εξυπηρετούν, τον βολεύουν και αρέσουν σ' αυτόν. Το ίδιο συμβαίνει και με τους browsers. Το πως αποδίδει με τις ρυθμίσεις και τα πρόσθετα - κοινώς: με την ειδική και διαφορετική διαμόρφωση - που έχει ανάγκη ο καθένας, είναι αυτό που έχει πρακτική σημασία. κανεις μεγαλο λαθος. στο δικο μου συστημα, η διαφορα στην ταχυτητα του Firefox με βαρυ προφιλ, ειναι ακομη μεγαλυτερη απο αυτη την του chrome με παρομοιο βαρυ προφιλ. και ο λογος ειναι οτι με την σωστη παραμετροποιηση ο Firefox γινεται ταχυτερος απο οτι ειναι με καθαρο προφιλ. επομενως θα ηταν αδικο να μιλησω για συγκριση στην ταχυτητα με πειραγμενα προφιλ, διοτι εδω το πλεονεκτημα το εχει ξεκαθαρα ο Firefox. το πιο σωστο θα ηταν να συγκρινω με βαση τα καθαρα τους προφιλ, κατι που εκανα. και που παλι, ο Firefox αποδειχθηκε στο δικο μου πιο γρηγορος απο τον chrome. savvy? Την οποία πρόταση, όπως εξήγησα αμέσως προηγουμένως, θεωρώ ανεδαφική και ανούσια, διότι δεν ανταποκρίνεται σε πραγματικές συνθήκες χρήσης. (Όσο για την εμμονή που θεωρώ ότι έχεις με το firefox, συνεχίζω να το λέω, όπως κι εσύ προφανώς συνεχίζεις να το αμφισβητείς. Αν είχες τη δυνατότητα να βάλεις μία ...δημοσκόπηση εδώ μέσα, ρωτώντας τα μέλη αν πιστεύουν ότι ισχύει η δική σου ή δική μου θέση, θα σου λυνόταν η όποια απορία. Αφού όμως δε γίνεται, ο καθένας μας συνεχίζει να υποστηρίζει τα δικά του. Σιγά μη μονομαχήσουμε κιόλας! δεν ειναι ανεδαφικη οπως σου εξηγησα ηδη. ομοιως και απο την δικια μου πλευρα, μπορω να ισχυριστω οτι και εσυ εχεις εμμονη για τον chrome, αφου δεν δεχεσαι καν να ακουσεις μια διαφορετικη αποψη στο θεμα. και δεν ξερω αν το εχεις καταλαβει, αλλα μονομαχουμε ηδη.
GMod Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 η διαφορα στην ταχυτητα του Firefox με βαρυ προφιλ, ειναι ακομη μεγαλυτερη απο αυτη την του chrome με παρομοιο βαρυ προφιλ. και ο λογος ειναι οτι με την σωστη παραμετροποιηση ο Firefox γινεται ταχυτερος απο οτι ειναι με καθαρο προφιλ. Αυτό ισχύει. Υπάρχουν πρόσθετα ή συνδυασμός προσθέτων (και πως να μην υπάρχουν τόσα που είναι) που μπορει να στον γονατισουν, αλλα για αυτο φτεει ο καθε ενας που περναει οτι μ@πιπ κυκλοφορεί. Με τις κατάλληλες αλλαγές όμως η Φώφη γίνετε ταχύτερη από ότι είναι με καθαρό προφίλ. Διότι κάνεις συγκρίσεις χρησιμοποιώντας καθαρά προφίλ, ενώ η πραγματική χρήση όλων των browsers, απ' όλους σχεδόν τους χρήστες, γίνεται με ...βρώμικα! Με εγκατεστημένα τα πρόσθετα που εξυπηρετούν και χρειάζονται στον καθένα, με τις ρυθμίσεις που προτιμά ο καθένας, ακόμα και με το ...backround theme που γουστάρει ο καθένας. Είναι το ίδιο αστείο - ή μάλλον ανούσιο, είναι ο καταλληλότερος όρος - με το να πει κάποιος ότι το Χ αυτοκίνητο είναι ισχυρότερο από το Ψ, μετρώντας και στα δύο την ισχύ που αποδίδεται στο στρόφαλο και όχι στους τροχούς (με τις απώλειες λόγω τριβών, αεροδυναμικής αντίστασης, φορτίου κ.τ.λ.) και καταλήγοντας ότι το πρώτο είναι πιο δυνατό, διότι αποδίδει 150 ίππους στο στρόφαλο, έναντι 130 τού δεύτερου. Ε, και; Ξέρεις κανέναν που αγοράζει το αυτοκίνητό του και το χρησιμοποιεί αποκλειστικά πάνω στα δυναμόμετρα; Το ίδιο συμβαίνει και με τους browsers. Το πως αποδίδει με τις ρυθμίσεις και τα πρόσθετα - κοινώς: με την ειδική και διαφορετική διαμόρφωση - που έχει ανάγκη ο καθένας, είναι αυτό που έχει πρακτική σημασία. Αν καταλαβαίνω σωστά παραδέχεσαι οτι με καθαρά προφίλ είναι η Φώφη ποιο γρήγορη! Ε λοιπόν αυτό έχει ποιο μεγάλη σημασία διότι η πλειοψηφία των χρηστών Chrome δεν ξέρουν τι είναι "επέκταση". Δηλ ούτε Ad-block δεν έχουν. ίσως και λόγω τής συνεχούς ανόδου στην κλίμακα προτίμησης των χρηστών, τού σχετικά «νέου» στην πιάτσα chrome Εδώ διαφωνεί παντως! 1
deesnider Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 απο τη στιγμη που εξακολουθεις να μου καταλογιζεις πραματα που δεν εχω κανει, ναι το θεωρω εμπαθεια. και μεχρι στιγμης, δεν με εχεις πεισει για το αντιθετο. 1) Εξακολουθώ να λέω ότι έχεις κάνει δεκάδες φορές το ίδιο ακριβώς πράγμα. Δε μ' ενοχλεί προφανώς, απλά το λέω. 2) Μπορούν να σου το επιβεβαιώσουν πάρα πολλοί χρήστες. Αν ψάχνεις για επιβεβαίωση, ή για διάψευση, βρες τρόπο να τους ρωτήσεις. Εγώ έχω βγάλει το συμπέρασμά μου και επιμένω σ' αυτό. 3) Αν το θεωρείς εμπάθεια είναι δικό σου θέμα. 4) Δεν προσπαθώ να σε πείσω για τίποτα, διότι δε μ' ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. οχι μονο μια χαρα απολυτος μου ακουγεσαι εδω αλλα ειναι ολοφανερο πως αναφερεσαι στις ταχυτητα του chrome γενικα και οχι συγκεκριμενα για το δικο σου συστημα. . Σου απάντησα προηγουμένως: Αν χρειάζεσαι διευκρινίσεις για κάτι που εγώ θεωρώ προφανές και δεδομένο, δε μπορώ να σε βοηθήσω, διότι βαριέμαι! Χάνω χρόνο, πως το λένε; Αφού για 'σένα άλλο είναι το ολοφάνερο, μείνε με το συμπέρασμά σου. βλεπω ομως πως κανεις μια κωλοτουμπα στο τελευταιο σου ποστ, οποτε το εκλαμβανω αυτο οτι ερχεσαι στα λογια μου. καλιο αργα παρα ποτε φανταζομαι. Καμία κωλοτούμπα, λάθος εκλαμβάνεις ό,τι εκλαμβάνεις, οπότε κακώς φαντάζεσαι, ό,τι φαντάζεσαι. εθεσες την προσωπικη σου εμπειρια ως κριτηριο για το ποσο πραγματικα γρηγοροτερος ειναι ο chrome στον ανταγωνισμο. δεν ξεκαθαρισες πουθενα οτι το συμπερασμα που εβγαλες απο την προσωπικη σου εμπειρια, περιοριζεται μονο για το δικο σου συστημα και δεν αντιπροσωπευει πουθενα την γενικη αληθεια. δεν ειδα να με διορθωνεις και να μου εξηγησεις οτι αναφερεσαι αποκλειστικα στο δικο σου μηχανημα. Πάμε άλλη μία, μπας και το πιάσεις (που δεν ελπίζω πλέον, αλλά κουβέντα να γίνεται) : Για όσα θεωρώ και αξιολογώ ως προφανή και δεδομένα, δεν κάνω ποτέ διευκρινίσεις. Αν κάποιος έχει πρόβλημα να τα αντιληφθεί, ας προσπαθήσει να το λύσει μόνος του αν νιώθει την ανάγκη. Εγώ βαριέμαι να εξηγώ και να διευκρινίζω αυτά που θεωρώ αυτονόητα. ομοιως και απο την δικια μου πλευρα, μπορω να ισχυριστω οτι και εσυ εχεις εμμονη για τον chrome, αφου δεν δεχεσαι καν να ακουσεις μια διαφορετικη αποψη στο θεμα. Βρες έστω ένα topic που έχει ανοίξει για τον firefox, στο οποίο έχω πεταχτεί αμφισβητώντας ή διαψεύδοντας αυτά που γράφονται, όποια κι αν είναι. Δεν το έχω κάνει ποτέ, διότι δε βρίσκω το λόγο, εφόσον δεν είμαι χρήστης τού συγκεκριμένου browser. Στη συνέχεια βρες τις δικές σου παρεμβάσεις, στα σχετικά με τον chrome topics, δες τι γράφεις σε αυτές και μέτρησε πόσες είναι. Αν και όταν το κάνεις αυτό - εγώ το έχω κάνει και έχω καταλήξει στο συμπέρασμά μου - τότε και μόνο θα μιλήσουμε ξανά για το ποιος έχει εμμονές και ποιος όχι. Μέχρι τότε, συνεχίζω να πιστεύω ότι έχεις εσύ. Παράλληλα, σκέψου αν και ποιο λόγο θα είχα να υποστηρίξω κάτι τέτοιο, αν δεν είχα στοιχεία ότι είναι αλήθεια... ...ξέρω, ξέρω: ...εμπάθεια! Τι να σου πω; Ρώτησε κι άλλους, να δούμε τι θα σου πουν. Βέβαια το πιθανότερο είναι να βγουν όλοι ...εμπαθείς εναντίον σου, διότι δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν... με την σωστη παραμετροποιηση ο Firefox γινεται ταχυτερος απο οτι ειναι με καθαρο προφιλ. επομενως θα ηταν αδικο να μιλησω για συγκριση στην ταχυτητα με πειραγμενα προφιλ, διοτι εδω το πλεονεκτημα το εχει ξεκαθαρα ο Firefox. Η «σωστή» παραμετροποίηση για 'σένα, μπορεί να είναι λανθασμένη για κάποιον άλλο, διότι δεν τον εξυπηρετεί. Δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη, αντικειμενικά «σωστή» παραμετροποίηση, για καμία απολύτως εφαρμογή. «Σωστό» για τον καθένα είναι αυτό που εξυπηρετεί τον ίδιο. Κατά τον ίδιο τρόπο, «πειραγμένα» προφίλ, υπάρχουν ένα σωρό διαφορετικά. Αν δεν αντιλαμβάνεσαι τη σημασία των παραπάνω, είναι δικό σου θέμα και σίγουρα δεν είναι αντικείμενο με το οποίο έχω διάθεση ή λόγο να ασχοληθώ. Το ...ακλόνητο επιχείρημα «ξεκάθαρα» το προσπερνώ. Χωρίς μάλιστα να ζητήσω να μού διευκρινίσεις αν αναφέρεσαι στο δικό σου σύστημα, ή αν τέσταρες όλα τα μηχανήματα τού πλανήτη! Βλέπεις, εγώ δε δυσκολεύομαι να κατανοήσω τα προφανή... και δεν ξερω αν το εχεις καταλαβει, αλλα μονομαχουμε ηδη 1) Σιγά τα αίματα. 2) Και μόνο από το γεγονός ότι παρομοιάζεις με μονομαχία τις διαφορετικές απόψεις δύο ανθρώπων γύρω από τους browsers, αποδεικνύει το ποιος είναι κολλημένος και ποιος όχι. Αν καταλαβαίνω σωστά παραδέχεσαι οτι με καθαρά προφίλ είναι η Φώφη ποιο γρήγορη! Δεν καταλαβαίνεις σωστά, διότι δεν υπάρχει κάτι το οποίο παραδέχομαι ή διαψεύδω καθολικά. Αναφέρθηκα στο σε τι συμπέρασμα κατέληξα εγώ, δοκιμάζοντας τους δύο browsers στο ίδιο μηχάνημα: Από το «κλικ» μέχρι το άνοιγμα οποιασδήποτε σελίδας, ο chrome απαιτούσε λιγότερο χρόνο. Εξήγησα επίσης το γιατί θεωρώ την όποια μέτρηση με καθαρά προφίλ, ως στερούμενη σημασίας Ε λοιπόν αυτό έχει ποιο μεγάλη σημασία διότι η πλειοψηφία των χρηστών Chrome δεν ξέρουν τι είναι "επέκταση". Δηλ ούτε Ad-block δεν έχουν. Δεν ξέρω που το βασίζεις αυτό. Όλοι οι χρήστες στους οποίους τον πρότεινα εγώ, λόγω τής εξαιρετικής εντύπωσης που μου δημιούργησε όταν τον πρωτοχρησιμοποίησα, έχουν επεκτάσεις και μάλιστα αρκετές. Εδώ διαφωνεί παντως! ...και κάπου αλλού μπορεί να συμφωνεί! Το ίδιο γίνεται και με τις συγκρίσεις καρτών γραφικών και επεξεργαστών. Το κάθε site χρησιμοποιεί τα δικά του test και βγάζει τα δικά του συμπεράσματα. Όπως δεν έχω «ευαγγέλιο» κάποιο απ' αυτά, έτσι και δε θεωρώ de facto σωστό ή λάθος αυτό που παραθέτεις. Αυτό που είπα ήταν ότι, ανάλογα με τα χρόνια που βρίσκονται οι δύο browsers στην «αγορά», ο chrome έχει παρουσιάσει σημαντικό κέρδος σε χρήστες που τον προτιμούν. Προφανές είναι ότι θα υπάρχουν και σκαμπανεβάσματα, τα οποία όμως δεν είναι ικανά να επηρεάσουν τη δική μου προτίμηση, από τη στιγμή που προσωπικά βλέπω ότι κάνω καλύτερα τη δουλειά μου.
GMod Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Δεν χρησιμοποιούν όλοι πρόσθετα όμως. Δεν τους έχω μετρήσει αλλά νομίζω είναι ξεκάθαρο οτι αυτοί που χρησιμοποιούν browser χωρίς πρόσθετα είναι περισσότεροι από όσους χρησιμοποιούμε πρόσθετα. Άρα έχει ποιο πολύ νόημα να τους μετρήσεις με καθαρά προφίλ. (Και μόνο από τους χρήστες IE... είναι περισσότεροι) Και συμφωνώ οτι το κάθε site βγάζει τα δικά του "συμπεράσματα", αλλά για την StatCounter (σε περίπτωση που αναφέρεσαι σε αυτή) μόνο γέλιο προκαλεί η κατανομή και τα γραφήματα της. Σαν τον Down Jones είναι! ΥΓ. Δεν βαριέστε να γράφετε σεντόνια με 100 quotes μέσα;
deesnider Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Δημοσ. 27 Μαΐου 2013 Δεν χρησιμοποιούν όλοι πρόσθετα όμως. Δεν τους έχω μετρήσει αλλά νομίζω είναι ξεκάθαρο οτι αυτοί που χρησιμοποιούν browser χωρίς πρόσθετα είναι περισσότεροι από όσους χρησιμοποιούμε πρόσθετα. Τι να πω; Όλοι προφανώς δε χρησιμοποιούν, αλλά λιγάκι δύσκολο μου φαίνεται να είναι οι περισσότεροι. Πιστεύω ότι εξαρτάται από το αν γνωρίζουν την ύπαρξη κάποιου πρόσθετου για τον browser που δουλεύουν, το οποίο τούς διευκολύνει, ή τους λύνει κάποιο πρόβλημα. Να σου δώσω ένα παράδειγμα, καθαρά από την προσωπική μου εμπειρία; Κατ' αρχήν να σου πω ότι κι εγώ χωρίς πρόσθετα χρησιμοποιούσα τον chrome, στις αρχές που τον δούλευα. Μια πολύ συχνή μου συνήθεια λοιπόν, ήταν και συνεχίζει να είναι, να ανοίγω μαζί πολλά tabs στο youtube και, αφού ανοίξω όλα όσα θέλω να τσεκάρω, να κάθομαι και να βλέπω το περιεχόμενό τους με τη σειρά. Την περίοδο που δεν είχα ψάξει το τι πρόσθετα κυκλοφορούν, στην παραπάνω κατάσταση, καταλαβαίνεις ότι γινόταν τής τρελής το πανηγύρι: Άρχιζαν να παίζουν όλα τα βιντεάκια μαζί και έπρεπε να πατάω pause στο καθένα ξεχωριστά, εκτός από αυτό που ήθελα να παρακολουθήσω κάθε στιγμή!... ...μέχρι που ανακάλυψα το stop autoplay for youtube και ...είδα το φως το αληθινό! Πλέον, το συγκεκριμένο πρόσθετο, μπαίνει αμέσως μετά την εγκατάσταση τού chrome. Αν όμως δεν είχα αντιληφθεί την ύπαρξή του, ακόμα θα ...μαζοχιζόμουν με το pause και το volume control των ηχείων, συμβιβασμένος με το ότι αυτή είναι η πραγματικότητα... ΥΓ. Δεν βαριέστε να γράφετε σεντόνια με 100 quotes μέσα; Όχι ρε 'συ! Αφού είμεθα συγγραφείς αξιώσεων εμείς!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα