makisg133 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Καλησπέρα σας, έχω ένα πρόβλημα στη δουλειά μου με τον domain εκεί!Όλοι οι υπολογιστές παίρνουν ίντερνετ μέσω δικτύου κ άρα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι μέσα στον server... πολλές φορές όμως μας φέρνουν υπολογιστές με βλάβες κ χρειαζόμαστε ίντερνετ για drivers κλπ...κ είναι μεγάλη φασαρία να δηλώνουμε τον κάθε υπολογιστή στον server κ είπα μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να παρακάμπτουμε τον server...Η καλωδίωση είναι η εξής...από το ρουτερ του οτε πάει ένα καλώδιο στο switch το κεντρικό (16) κ από αυτό το switch πάει ένα καλώδιο στον server, έπειτα φεύγει ένα άλλο καλώδιο από τον server κ πάει στο switch ξανά κ μοιράζει το ίντερνετ στους υπολογιστές...προσπάθησα με ένα καλώδιο να πάρω από μια δεύτερη θύρα του ρουτερ αλλά δεν με συνδέει γτ προφανώς το ρούτερ έχει πάρει την DNS του server....τι να πώ.... έχω μπερδευτεί....!Μήπως γνωρίζει κάποιος κάτι?
lexmark Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Η πιο σωστή πρακτική σε αυτές τις περιπτώσεις, για πολλούς και διαφόρους λόγους και όχι μόνο για το internet, είναι ξεχωριστό vlan στους «εξωτερικούς» υπολογιστές. Τι ρούτερ έχετε, ποιο είναι το switch σας, τι server;
makisg133 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Το ρουτερ είναι του ΟΤΕ ΖXV10 W300, το switch ειναι την level one με 16 πορτες κ ο server HP Proliant ML350 με Windows Server 2003 Μπορώ να βάλω κ επιπλέον μικρα switch αν αυτο θα βοηθήσει...
Treebeard Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Βάζεις ένα router που το κανεις register με το Domain και μετά ότι και να βάλεις πίσω από το router δεν θα φαίνεται στον domain controller γιατί θα είναι κρυμμένο πίσω από το router και Θα φαίνεται όλο το traffic πως έρχεται από μια συσκευή
lexmark Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Σωστό το παραπάνω και είναι και το πιο απλό που μπορείς να κάνεις με το στήσιμο που έχετε.
makisg133 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Φίλε μου πως το κάνω αυτο...?σορρυ αλλα ειμαι ασχετος απο δίκτυα....μπορείς να είσαι λίγο ποιο λεπτομερής?
Ledis Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Windows 2003 με ISA Server. Ποιος ταλαίπωρος (δεν το λέω υποτιμητικά, απλός είναι μανίκι να το στήσεις) έκατσε και το έστησε αυτό. Προσπάθησε να βρεις την IP του Router (ΠΧ 192.168.1.1) και δοκίμασε να βάλεις στο PC χειροκίνητα IP με Gateway και DNS IP του router. 2
rfc Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Εγω δε καταλαβαινω γιατι απευθειας απο το ρουτερ δε σου δινει ip παντως. Κανονικα θαπρεπε. Μηπως εχετε κλειστο τον DHCP ή εχει κολλησει? Αλλα και παλι με στατικες στα pc's θα επαιζες παλι.
Ledis Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Εγω δε καταλαβαινω γιατι απευθειας απο το ρουτερ δε σου δινει ip παντως. Κανονικα θαπρεπε. Μηπως εχετε κλειστο τον DHCP ή εχει κολλησει? Αλλα και παλι με στατικες στα pc's θα επαιζες παλι. 1ον Σιγουρα ο DHCP ειναι απενεργοποιημενος απ οτο Router, γιατι Υπαρχει DHCP στα Windows 2003 2ον Πιθανό To PPP Connection γίνεται απο τον Server και όχι απο το Router, δηλαδή το Router λειτουργεί απλά σαν Modem και το Routing το κανέι ο Windows 2003 Ο ISA Server δεν υπάρχει μετά τα Windows 2003, γιατί τελικά καταλαβαν οτι δεν εξυπηρετεί ιδιετερα πέραν μεμονομενων περιπτώσεων.
rfc Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Ναι σωστα ολα αυτα που περιγραφεις αλλα και παλι θα μπορει απλα με στατικες να λυσει το προβλημα του, για να μη στηνει ιστοριες δλδ το λεω.
Ledis Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 2ον Πιθανό To PPP Connection γίνεται από τον Server και όχι από το Router, δηλαδή το Router λειτουργεί απλά σαν Modem και το Routing το κανέι ο Windows 2003 Ναι σωστα ολα αυτα που περιγραφεις αλλα και παλι θα μπορει απλα με στατικες να λυσει το προβλημα του, για να μη στηνει ιστοριες δλδ το λεω. Από την στιγμή που ο Server κάνει το PPP, Gateway και DNS Server είναι ο ίδιος ο Server 2003. Αρά το κάθε PC θα πρέπει να ενταχθεί στο Domain για να του δώσει ο Server πρόσβαση.
rfc Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 και αυτο σωστο.... δε τοχα προσεξει οτι παιρνει απο το server
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δε νομίζω να έχει ISA, μάλλον Routing and Remote Access. Ο ISA ζει και βασιλεύει με το όνομα Forefront TMG. Θα χρειαστούμε περισσότερες πλήροφορίες για να σε βοηθήσουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα