leonidas_fs Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Γεια χαρά παιδιά. Εχω ενα checkbox σε html το οποίο οταν το τσεκάρεις, παίρνει το value ΝΑΙ. Πως θα γίνει οταν δεν το τσεκάρεις, να παίρνει το value ΟΧΙ;; Αυτή είναι η γραμμή του. <font color="#FFFFFF"><b> ΕΠΕΙΓΟΝ <input type="checkbox" name="urgent" value="NAI"></b></font>
macabre_sunsets Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Υποθέτοντας πως το checkbox βρίσκεται σε μια φόρμα: Όταν κάνεις submit τη φόρμα, μπορείς να ελέγξεις εάν υπάρχει η παράμετρος "urgent". Εάν υπάρχει, σημαίνει πως το checkbox είναι επιλεγμένο. Εάν δεν υπάρχει σημαίνει πως το checkbox δεν είναι επιλεγμένο. Άρα, μπορείς να κάνεις κάτι σαν το ακόλουθο σε PHP: $urgent = isset($_POST['urgent']) ? "Yes" : "No";
leonidas_fs Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Ναι σωστά σορρυ είναι μέσα σε form, αλλα η σελίδα είναι σε asp. Ξέρεις πως μπορεί να δουλέψει αυτό σε asp? Τωρα εαν είναι επιλεγμένο τυπώνει ΝΑΙ. Εαν δεν είναι, τυπώνει κενο.
Tmark Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Εγώ λέω να κάνεις το checkbox server control και όχι html control και να πας στο codebehind της σελίδας και να γράψεις στο event handler του page load τα εξής: if(checkboxname.checked != true) { checkboxname.text="ΟΧΙ"; } Ελπίζω να κατάλαβα σωστά το τι θες να κάνεις.
albNik Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 if(checkboxname.checked != true) { checkboxname.text="ΟΧΙ"; } Ελπίζω να κατάλαβα σωστά το τι θες να κάνεις. Ασχετα με την ερώτηση οι τρεις σχέσεις είναι ιδιες if(checkboxname.checked != true) if(chechboxname.checked == false) if(!chechboxname.checked)
Tmark Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Ναι κάνουν evaluate όλες σε boolean,i know. Το έγραψα με το πιο κατανοητό τρόπο για τον Λεωνίδα.
thanasis00 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 μπορείς με jquery στο submit της φόρμας, πριν φύγεις από τη σελίδα να ελέγξεις αν δεν έχει γίνει checked το checkbox και να σετάρεις με το ίδιο όνομα στο request μια μεταβλητή με τη τιμή που θες. Μόνο με html νομίζω δε μπορείς να στείλεις τιμή στην άλλη μεριά αν δεν είναι checked το checkbox. EDIT: στην ουσία θα κάνεις append ένα ακόμα input στη φόρμα με το ίδιο όνομα του checkbox και value τη τιμή που θες για να περάσει από την άλλη μεριά.
leonidas_fs Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Μου φάνηκε περίπλοκο και δεν το δοκίμασα!! Λείπει ο προγραμματιστής με άδεια και δεν θελω να χαλάσω τίποτα! Πια είναι η πιο απλή λύση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα