aer Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Πρόσφατα άλλαξα antivirus καθώς έληξε η συνδρομή σε αυτό που είχα (mcfee) και δεν ανανέωσα αλλά το εβγαλα και εγκατέστησα ενα free (AVG). Στο 1ο scan που κανει μου πέταξε 3 αρχεία σε καραντίνα ως ιούς, τα οποία το mcfee τα είχε περάσει κανονικά. Κατέβασα και το malware bytes και ούτε εκείνο βρηκε κατι. Το ίδιο και με avast (που το κατεβασα αμέσως μετά). Πως μπορώ να ξερω αν θα τα ελευθερώσω ή οχι τελικά?
SPANK Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Μπορεί οπως ολα τα antivirus να έβαλε σε καραντίνα καποια αρχεία τα οποια θεωρούσε οτι μπορουσαν να βλάψουν το σύστημα σου, δεν ειναι ομως ετσι τις περισσότερες φορές βρίσκουν ανούσια αρχεία (απο παιχνίδια , απο txt , rar κτλπ) τα οποία νομίζουν οτι ειναι trojans ιος κτλπ. Αν μπορείς στο scan να δεις ποια ειναι τα αρχεία και που βρίσκεται το path τους δηλαδή που αναφέροντε θα μπορέσεις να καταλάβεις αν ειναι απο καποιο παιχνίδι η καποιο πρόγραμμα που εχεις κανει εγακτάσταση εσυ και δεν διατρέχεις κανενα κίνδυνο να τα αφήσεις η να τα σβήσεις.
rfc Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Τι αρχεια ειναι αυτα? Αν δε στα χτυπησε το malwarebytes, δυσκολο να ειναι κατι παντως και το AVG γενικως εχει πολλα fault positives, κρατα το avast. Ανεβασε τα αρχεια στο vitustotal για να βεβαιωθεις.
LOVExVOTKA Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Εγώ βρε παιδιά χρησιμοποιώ χρόνια το avg και δεν είχα πρόβλημα τώρα δεν ξέρω κατά πόσο βαρύ είναι για τον υπολογιστή
aer Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. To virustotal πως δουλευει. π.χ. εβαλα το ενα αρχείο το σκαναρε και μετά εβγαλε ενα 17/47 detection ratio. Τι πρεπει να κοιτάξω?
flik Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Αν θες στείλε μας τα αποτελέσματα του scan απο το virustotal. Σε εσένα, 17 απο τις 47 μηχανές ανίχνευσης διάφορων antivirus το βρήκαν επικίνδυνο. Σε τέτοιο ποσοστό, είναι πολύ σπάνιο να είναι false positive. Το πιο εύκολο κριτήριο είναι να δεις τι είδους αρχείο είναι, πού εντοπίστηκε, πότε τροποποιήθηκε, απο πού το κατέβασες. Αν όμως δε σου είναι απαραίτητα τα αρχεία, δεν έχεις κανέναν λόγο να το σκέφτεσαι καν, τα κρατάς σε καραντίνα. Το AVG 2013 δεν είναι κακό, μπορείς να συνεχίσεις να το χρησιμοποιείς αν δεν σου εμφανίζει άλλο πρόβλημα, και αν σου άρεσε γενικά. 2
aer Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Είναι 3 αρχεία από 3 παιχνίδια και όλα βρίσκονται στο γνωστό folder. Όχι δεν μου είναι απαραίτητα, απλά χωρίς αυτά δεν τρέχουν τα παιχνίδια, οπότε ή τα κρατάω και παίζω ή τα σβήνω και δεν παίζω. Είναι πρώτη φορά που μου συμβαίνει αυτό πάντως. Μπορώ να γράψω και λεπτομέρειες αν δεν υπάρχει πρόβλημα με κάποιο κανονισμό του φόρουμ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα