Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με θερμοκρασία

paloukaros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας θα ήθελα την βοηθειά σας με ενα προβληματάκι που έχω εδώ και μία βδομάδα με το pc μου.Καταρχήν το σύστημα μου αποτελείται απο έναν επεξεργαστή AMD phenom II X 4 955 3.20GHz πάνω σε μητρική GIGABITE GA-970A 

με τροφοδοτικό corsair tx750w  και κάρτα γραφικών EVGA GTX550ti.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι οτι ο ανεμιστήρας ο πίσω μετά απο 4-5 λεπτά λειτουργείας ανεβάζει στροφές ,φτάνει τις 8.000RPM και κάνει τρελό θόρυβο.Οι θερμοκρασίες του pc είναι φυσιολογικές κατ εμέ και απο οτι μου είπανε κάτι γνωστοί μου.το κουτί είναι καθαρισμένο πολύ καλά οπως και τα 3 fan που έχει πάνω.Γνωρίζετε τι μπορεί να φταίει για να το ψάξω καλύτερα?!?!?!Ο ήχος πραγματικά δεν αντέχετε ,θα με σώσεται....

Ανεβάζω φωτογραφίες με τις θερμοκρασίες του μηχανήματος και την διάταξη του κουτιού εσωτερικά

post-252580-0-05383000-1369171074_thumb.png

post-252580-0-59992700-1369171099_thumb.jpeg

post-252580-0-23160800-1369171150_thumb.jpeg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν, ένα cable management θα βοηθούσε πολύ τη ροή του αέρα. Τώρα, ο πίσω ανεμιστήρας δεν υπάρχει περίπτωση να φτάνει 8000rpm. Αν σου παίρνει τ' αυτιά, πάρε ένα ρυθμιστή στροφών. Απ' ότι έχω καταλάβει όμως αυτό που σε ενοχλεί είναι ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή. Αν έχεις τη στοκ, άλλαξε την για να δεις διαφορά στο θόρυβο, αλλά και στις θερμοκρασίες.

• Like 1

Τα καλώδια είναι μαζεμένα κανονικά,απλα τωρα που ψάχνω τι συμβαίνει τα έχω έτσι.αυτός που λέει στην photo οτι έχει 5000rpm μόλις ανοίξω κανένα game πάει 8000rpm αμέσως βαση του προγράμματος.Και δεν είναι ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή είναι ο πίσω ο μεγάλος που τρελαίνεται .

Ποιο είναι το μοντέλο του μεγάλου; Επιμένω ότι αποκλείεται ο από πίσω να πηγαίνει 8000rpm. Πες το μοντέλο να στο επιβεβαιώσω...

Ποιο είναι το μοντέλο του μεγάλου; Επιμένω ότι αποκλείεται ο από πίσω να πηγαίνει 8000rpm. Πες το μοντέλο να στο επιβεβαιώσω...

To κουτί είναι thermatake soprano με μαμά ανεμιστήρες.και μόλις αγοράστηκε η http://www.e-shop.gr/product?id=PER.806761

για να μπει επάνω.

bios update εχεις κανει ποτε?

τους τελευταίους drivers έχει επάνω.τα windows 8 pro τους αναβαθμισαν πριν ενα μήνα

Εγω μιλαω για bios στη μητρικη σου φιλε και οχι για drivers....

στο update της μητρικής έχει και bios update και απο ότι τσέκαρα το τελευταίο έχω.Το πρόβλημα παραμένει πάντως και με την νέα ψύχτρα.'Επεσε αρκετά η θερμοκρασία της CPU αλλά μετά απο 3-4 λεπτά λειτουργείας ο ανεμιστήρας ο πίσω τρελαίνεται...Μάλλον πρέπει να το δει κανένας εξειδικευμένος τεχνικός γιατί φοβάμαι μήπως πάθουμε και τίποτα πιο χοντρό

Δεν εχεις καποια ρυθμιση στο bios για fan setup?

Εχει,αλλά είναι σαν να μην ακούει το σύστημα,σκέψου οτι τον πάω στο off και συνεχίζει και δουλεύει.Περιμένω σπίτι το απογευματάκι ενα φίλο τεχνικό να του ρίξει μια ματιά και αυτός και θα ενημερώσω για το τι έγινε.Κάτι δεν πάει καλά με την μητρική μου είπε το παλικάρι απο το τηλ.μαλλον.'Ιδωμεν...θα ενημερώσω μόλις εχω κάτι νεότερο.Ευχαριστώ πάντως

Οταν το βαζεις οφφ ειναι καυτο ενα σεταπ, συνηθως θορυβωδη, δοκιμασε πρωτα να του κανεις ενα clear cmos και μετα να ρυθμισεις το fan σε minimum και δοκιμασε, ενημερωσε μας να μαθουμε και εμεις, τηνχ

Οταν το βαζεις οφφ ειναι καυτο ενα σεταπ, συνηθως θορυβωδη, δοκιμασε πρωτα να του κανεις ενα clear cmos και μετα να ρυθμισεις το fan σε minimum και δοκιμασε, ενημερωσε μας να μαθουμε και εμεις, τηνχ

clear cmos κάνω απλά βγάζοντας την μπαταρία έτσι?

ναι για κανα 5λεπτο και χωρις το ρευμα πανω, επισης πατα το διακοπτη καμια δεκαρια φορες να εισαι σιγουρος οτι ξεφορτισε το μηχανημα.

Ριξε και ένα γερό καθάριμα διοτι αποτι βλέπω απο σκονη καλα παμε!

Φυσιγμένο είναι φίλε μου,κάθε μήνα εχει καθάρισμα,οι ανεμιστηρες γίνονται γκρι οταν έχει σκόνη,αυτά που βλέπεις στον πάτο του είναι απο το σκουπάκι :-D  γιατί  έπεσε λίγο τσαπατσουλιά απο το αγχος μου...

ναι για κανα 5λεπτο και χωρις το ρευμα πανω, επισης πατα το διακοπτη καμια δεκαρια φορες να εισαι σιγουρος οτι ξεφορτισε το μηχανημα.

Εδώ και μία ώρα (μετά απο κάτι προβληματάκια που μου βγάλανε τα παραθύρια) και clear cmos πάλι το ίδιο πρόβλημα.Εφερε ενας φίλος και αλλον ανεμιστήρα να δοκιμάσουμε αν γίνεται και με αυτόν.Αναμονη τώρα να δέσουν το pc τα παιδιά γιατί το κάνανε φύλλο και φτερό...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...