Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας.

Επειδή η κάρτα γραφικών τα τίναξε (η αλήθεια βέβαια είναι ότι τα έβγαλε τα λεφτά της σε 5,5 χρόνια λειτουργίας όπου και ξεζουμίστηκε) και επειδή δεν είναι εποχές για πλήρη ανανέωση του συστήματος, μπορεί να μου πεί κάποιος άν οι σημερινές κάρτες που κυκλοφορούν στην αγορά είναι συμβατές με τη μητρική μου (1 x PCI-E x16) . Αν είναι, κάποια αξιοπρεπή πρόταση γύρω στα 150€;

Α το σύστημάμου είναι αυτό

SAPPHIRE RADEON HD3870 512MB GDDR4 PCI-E SINGLE SLOT RETAIL (PER.510653) 1 168.00 €  ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ASUS P5B-VM (PER.522480) 1 65.00 €  ΜΝΗΜΗ RAM KINGSTON KVR800D2N6/1G VALUE RAM DDR2 1GB PC6400 800MHZ (PER.553811) 2 18.50 €  ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ - CPU INTEL CORE 2 DUO E4500 2.20 GHZ LGA775 - 800 FSB - BOX (PER.558243) 1 100.00 €  CONTROLLER CARD USB2.0 4PORT PCI CARD (PER.613706) 1 7.95 €  ΚΟΥΤΙΑ - CASES THERMALTAKE VG1000BNS WING RS 100 BLACK (PER.650614) 1 41.39 €  ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΧΧΧΧΧΧΧ (PER.700183)

Είναι παράθεση από την αγορά του το 2008 ,και επιπλέον  έχει 4gb μνήμη , 3 σκληρούς δίσκους( 2TB-1TB-500GB) και 2 DVD rec 

Το τροφοδοτικό είναι 630W.

Ας πούμε αυτή καλή θα είναι; XFX Radeon HD7850

Δημοσ.

2 ειναι τα αρνητικά, πρώτον το τροφοδοτικό που ουσιαστικά ειναι ενα no name και δεν μπορεί πιθανόν να υποστηρίξει σωστα ουτε την συγκεκριμένη κάρτα γραφικών και γενικα δεν ειναι για high end κάρτες. To 2ο και πιο βασικό ειναι οτι ο ο επεξεργαστής σου ειναι αρκετά παλιός (σαν τεχνολογία) και δεν θα μπορέσει να υποστηρίξει σωστά αν πάρεις μια σχετικά mid end κάρτούλα οπως αυτη που λες , δηλαδή ουσιαστικά θα πάρεις την κάρτα και δεν θα μπορεί να αποδώσει αυτα που μπορεί οποτε θα πάνε άδικα τα χρήματα.

Θα σου έλεγα να δεις και κατι πολύ φθηνότερο οπως αυτην Link.png Site: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=30181&cat=5&sub=137&pmanuf=undefined&sort=3&step=1">εδώ

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό δεν είναι noname απλά δεν βγαίνει το όνομα του στο σάιτ που το αγόρασα και βαριέμαι να το ψάξω περισσότερο. Εξάλου 5,5 χρόνια σταθερότητας άρα έχει δοκιμαστεί αρκετά. Η κάρτα γραφικών που είχα ενδεχομένως να είχε και περισσότερες απαιτήσεις, απαιτούσε   εκτός από την τροφοδοσία του διάυλου και τροφοδοσία  επιπλέον από το τροφοδοτικό.

Αυτό που μου λες το γνωρίζω και μάλλον θα πάω σε κάτι ποιο φθηνό όπως πχ  αυτή εδώ

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.513596

Υπάρχει όμως συμβατότητα, με το δίαυλό μου; Μη μου μείνει στο χέρι η κάρτα

Η κάρτα γραφικών ου μου παραθέτεις δεν παραείναι low end;

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.513577

Αυτή δεν είναι κοντά στα μέτρα μου;

Δημοσ.

Με το σύστημα που έχεις, η 7850 είναι όντως overkill.. Ο 4500 θα σε κόβει, εκτός κι αν έχεις την εικονομική δυνατότητα να βρεις κι έναν μεταχειρισμένο Q6600 στο 50αρικο (κι εφόσον έχεις κάνει update στο τελευταίο bios της mobo). Αν πάλι μείνεις όπως είσαι, πήγαινε σε 77ΧΧ.. Καλή επιλογή η 7750, αλλά όχι στα 101Ε.. Δώσε 4Ε παραπάνω και πήγαινε εδώ: http://www.skroutz.gr/s/2009782/MSI-Radeon-HD7770-1GB.html

Δημοσ.

Η κάρτα μια χαρα θα παίζει δεν υπάρχει θέμα συμβατότητας να μην λειτουργεί δηλαδή (ειχα διαβάσει για σπάνιες περιπτώσεις (PCI-E 2.0) που ειχαν να κανουν με το chipset), απλα επειδή οποια κάρτα και να πάρεις τώρα ειναι pci express x16 2 η 3 και η δικιά σου η motherboard ειναι 1.1 φυσιολογικά απλα θα ειναι περιορίζεται η ταχύτητα / bandwidth σε αυτο που μπορεί να δώσει η motherboard

Δημοσ.

Και το 1,1 πάντως δε θα τον κόψει καθόλου στην πράξη με μια 7770. 

• Like 1
Δημοσ.

Xμ κοίτα να δεις, επειδή έχω μείνει και λίγο πίσω με τα τεχνολογικά, τι εννοείς overkil; και εν τέλη  oi 77XXX  (γιατί motherboardδεν αλλάζω) είναι συμβατές με το δίαυλό μου; Αυτό το γνωρίζεις;

Ευχαριστώ και συγνώμη αν σε κουράζω. Κάποτε ήμουν μέσα σε όλες τις εξελίξεις και δεν έχανα ούτε κάρτα ουτε επεξεργαστή (από την εποχή των 386 και της ATI Rge PRO αν σου λένε κάτι) αλλά με τα χρόνια έχω χάσει το τρενο 

Α ευχαριστώ την ώρα που έγραφα μου ήρθαν και οι άλλες απαντήσεις. Τώρα το μόνο που θέλω να επιβεβαιώσω (αν και κατά 99% είμαι σίγουρος) είναι αν η κάρτα όντως είναι καμένη και δε φταίει ο δίαυλος, άρα άυριο θα την βάλω σε κάποιον άλλο υπολογιστή. Πάντως ξαφνικά ο υπολογιστής έκανε επανεκκίνηση και τέθηκε σε λειτουργία η ενσωματωμένη κάρτα της μητρικής ενώ η ΑΤΙ πλέον είναι σαν να μην υπάρχει, ενω και το τελευταίο χρονικό διάστημα έκανε διάφορα περίεργα. Απλά επειδή μου έχουν συμβεί τρελλά με κάρτες γραφικών παλιότερα θα το σιγουρέψω το θέμα (σας έχει τύχει ασυμβατότητα κάρτας γραφικών με μητρική αλλά μόνο όταν γινόταν εγκατάσταση του SP2  και μόνο σε ότι αφορά την αναπαραγωγή ορισμένων βίντεο; Μου έτυχε εμένα σε καινούργια κάρτα γραφικών αλλά μου πήρε 7-8 εγκαταστάσεις λειτουργικού για να το καταλάβω και δοκιμές της κάρτας σε άλλους υπολογιστές ενώ  το πως κατάφερα τελικά να πείσω και τους τεχνικούς στην εταιρεία όταν τους επέστρεψα τη κάρτα ήταν άλλο θέμα) 

Δημοσ.

Overkill σημαίνει πως είναι πολύ δυνατή για το σύστημα το οποίο έχεις, και στην πράξη θα πάει χαμένη λόγω της αδυναμίας του επεξεργαστή σου. Ναι, εφόσον η μητρική σου έχει pcieX16, είναι συμβατές όλες οι κάρτες με τέτοιο πρότυπο σύνδεσης. (Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, σαν τις περιπτώσεις που ανέφερε πιο πάνω ο SPANK, αλλά μη φοβάσαι, δε θα ανήκεις σε αυτές). Δε μας κουράζεις, αλίμονο.. :)

Edit: Επειδή πήραμε ως δεδομένο ότι η 3870 κάηκε, αν δεν είναι 100% σίγουρο, όντως κάνε τον κόπο να την δοκιμάσεις και σε ένα δεύτερο pc. Προσωπικά πάντως δε μου έχει τύχει καμία ασυμβατότητα έως τώρα με κάρτες γραφικών, αλλά και γενικότερα.. Μάλλον ήσουν λιγάκι άτυχος.

Δημοσ.

Το ποιο κουφό πάντως ήταν ότι ενώ λειτουργούσε μια χαρά , με την εγκατάσταση του λειτουργικού, μόλις εγκαθιστούσα το SP2 ξεκινούσαν τα προβλήματα. ΆΙντε τώρα να το καταλάβεις. 

Δημοσ.

Καλησπερα κι απο εμενα!Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα,εχω ενα μαλλον παρομοιο προβλημα.Εχω το εξης συστημα :

Intel core2duo E6400 2.13 ghz με 1gb ram

Asus P5B mobo

Τροφοδοτικο Interset 400W

και μια GeForce 7600gt που μας αφησε χρονους... :cry:

Αποφασισα λοιπον να κανω μια σταδιακη ανανεωση,ξεκινωντας φυσικα απ'την καρτα γραφικων.

Απ'οτι καταλαβα λοιπον,εφόσον η μητρική μου έχει pcieX16,είναι συμβατές όλες οι κάρτες με τέτοιο πρότυπο σύνδεσης,αρα μπορω να παω σε μια HD7790 ή καλυτερη,παντα με το σκεπτικο μιας σταδιακης ανανεωσης.

Το προβλημα μου λοιπον ειναι το τροφοδοτικο,σωστα?Τι θα μου προτεινατε?Με δεδομενο ομως οτι σκεφτομαι στο κοντινο μελλον να παρω κι εναν AMD FX 6300 και μια αναλογη mobo και περισσοτερα gb ram.

Δημοσ.

Ποια ειναι η χρηση του υπολογιστη και ποιο ειναι το budget για τροφοδοτικο?επισης εαν ειναι για παιχνιδια,ποια ειναι η αναλυση της οθονης?

Δημοσ.

Η χρηση του υπολογιστη ειναι για παιχνιδια και HD ταινιες.Η οθονη ειναι μια 23'' της LG με 1080p 1920 x 1080 ,αλλα το συνδεω και με μια 42''.Το budget για τροφοδοτικο ειναι στα 60-70 euro.

Δημοσ.

Σ'ευχαριστω για την απαντηση.Ελπιζοντας να μην γινω κουραστικος,εχω αλλες 2 ερωτησεις.Ψαχνοντας στο forum,ειδα οτι πολλοι προτεινουν αυτο http://www.skroutz.gr/s/414060/Thermaltake-Hamburg-530W.html?from=recommendation

Ποσο μεγαλη διαφορα εχουν με δεδομενα τα 15e της τιμης?

Επισης,παλι ψαχνοντας,ειδα οτι οι δυο καλυτερες υλοποιησεις της HD7790 ειναι της Gigabyte και της Asus,ισχυει?Και κατα ποσο αξιζει η εκδοση της ιδιας καρτας των 2 GB?Αξιζουν τα 20-30 παραπανω ευρω?

Δημοσ.

Καλό είναι και το Hamburg.Το xfx βγάζει περισσότερα Α,είναι από ποιοτικότερο κατασκευαστή και έχει 5 χρόνια εγγύηση.Όποιο και αν πάρεις σε καλύπτει για αυτά που έχεις κατά νου μελλοντικά.

Δεν αξίζει να δώσεις παραπάνω για την έκδοση με 2gb.Εγώ τη gigabyte θα παίρνα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...