Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Αγόρασε το εν λόγω laptop ενας φίλος, απο Μακρο, χωρις λειτουργικο.

Του είπα εχω windows7 εγώ δωσε μου να στα περάσω. Εβγαλα το λαπτοπ απο το κουτι, τον ανοιξα, και μου ζηταει system password. δεν με αφηνει να μπω στα bios, πουθενά. Εψαξα στο manual τπt. Στο google τπτ.. Εχει κανείς καμμία ιδεα?

Δημοσ.

Lenovo χωρις λειτουργικο αγορασα απο το eshop και δεν ειχα αυτο το προβλημα.του περασα κανονικα windows 7 βεβαια.

Δημοσ.

κανονικα αν ηταν χωρις λειτουργικο θα πρεπε με το που το ανοιγες να προσπερνουσε bios επιλογη και μετα να σου λεγε πως No OS found και βαζοντας ενα bootable cd/dvd να ξεκιναγε αυτοματα τη διαδικασια εγκαταστασης. πολυ περιεργο.. ας απευθυνθει εκει που το αγορασε για να του πουν τον μαγικο κωδικο :-/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να έχει ένα μηχάνημα System Password = BIOS Password, πρέπει να συμβαίνουν τα εξής:

1) Να το έβαλε κατά λάθος ο ιδιοκτήτης.

2) Να το έβαλε ο sysadmin της εταιρίας η οποία το έδωσε ως λάπτοπ χορηγούμενο σε υπάλληλο.

(Στην περίπτωση αγοράς από κατάστημα ισχύoυν μόνο τα παρακάτω: )

3) Να είναι επιστροφή πελάτη, το οποίο επανασυσκευάστηκε με ζελατίνες.

4) Να είναι Refurbished / από RMA, το οποίο επανασυσκευάστηκε με ζελατίνες.

5) Να είναι Demo καταστήματος, το οποίο επανασυσκευάστηκε με ζελατίνες.

Στις περιπτώσεις 3,4,5 ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του έβαλε BIOS password.

Αν όντως το αγόρασες καινούριο από κατάστημα (και δε σου δώθηκε από την εταιρία που δουλεύεις), μή μπεις στον κόπο καν για να το κάνεις unlock, απλά το πας πίσω και τους το τρίβεις στα μούτρα.

Αν το πας στη Lenovo, να ξέρεις πως θα σου πούν αλλαγή board και δε θα το καλύψουν με εγγύηση γιατί θεωρείται user error.

Επειδή πρόκειται για κλειδωμένο μηχάνημα, θα σου ζητηθεί ταυτότητα ή απόδειξη αγοράς, για να αποδειχτεί η νόμιμη κατοχή αυτού.

Το BIOS ξεκλειδώνει και με άλλους τρόπους φυσικά, αλλά για λόγους ευνόητους, δε μου επιτρέπεται να δώσω παραπάνω πληροφορίες (είτε δημόσια, είτε in private).

Επεξ/σία από plpapadopoulos
  • Like 2
Δημοσ.

κανονικα αν ηταν χωρις λειτουργικο θα πρεπε με το που το ανοιγες να προσπερνουσε bios επιλογη και μετα να σου λεγε πως No OS found και βαζοντας ενα bootable cd/dvd να ξεκιναγε αυτοματα τη διαδικασια εγκαταστασης. πολυ περιεργο.. ας απευθυνθει εκει που το αγορασε για να του πουν τον μαγικο κωδικο :-/

ενα dos κατι φορανε μεσα τα λαπτοπ.

Δημοσ.

Για να έχει ένα μηχάνημα System Password = BIOS Password, πρέπει να συμβαίνουν τα εξής:

1) Να το έβαλε κατά λάθος ο ιδιοκτήτης.

2) Να το έβαλε ο sysadmin της εταιρίας η οποία το έδωσε ως λάπτοπ χορηγούμενο σε υπάλληλο.

(Στην περίπτωση αγοράς από κατάστημα ισχύoυν μόνο τα παρακάτω: )

3) Να είναι επιστροφή πελάτη, το οποίο επανασυσκευάστηκε με ζελατίνες.

4) Να είναι Refurbished / από RMA, το οποίο επανασυσκευάστηκε με ζελατίνες.

5) Να είναι Demo καταστήματος, το οποίο επανασυσκευάστηκε με ζελατίνες.

Στις περιπτώσεις 3,4,5 ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του έβαλε BIOS password.

Αν όντως το αγόρασες καινούριο από κατάστημα (και δε σου δώθηκε από την εταιρία που δουλεύεις), μή μπεις στον κόπο καν για να το κάνεις unlock, απλά το πας πίσω και τους το τρίβεις στα μούτρα.

Αν το πας στη Lenovo, να ξέρεις πως θα σου πούν αλλαγή board και δε θα το καλύψουν με εγγύηση γιατί θεωρείται user error.

Επειδή πρόκειται για κλειδωμένο μηχάνημα, θα σου ζητηθεί ταυτότητα ή απόδειξη αγοράς, για να αποδειχτεί η νόμιμη κατοχή αυτού.

Το BIOS ξεκλειδώνει και με άλλους τρόπους φυσικά, αλλά για λόγους ευνόητους, δε μου επιτρέπεται να δώσω παραπάνω πληροφορίες (είτε δημόσια, είτε in private).

Νομίζω με κάλυψες απόλυτα! Λίγο που έψαξα το απόγευμα, όντως είδα οτι απο factory απόκλειεται να έχει password! Ευτυχώς για μένα, δεν το αγόρασα εγώ! θα τυπώσω αυτό που μου έγραψες και θα στείλω το φίλο μου να τους τα πει απο κοντά!

Δημοσ.

Νομίζω με κάλυψες απόλυτα! Λίγο που έψαξα το απόγευμα, όντως είδα οτι απο factory απόκλειεται να έχει password! Ευτυχώς για μένα, δεν το αγόρασα εγώ! θα τυπώσω αυτό που μου έγραψες και θα στείλω το φίλο μου να τους τα πει απο κοντά!

Το username μου μόνο αφαίρεσε από την εκτύπωση, για λόγους privacy. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...