Προς το περιεχόμενο

HTC One ή iPhone 5 ;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ,

Πλησιάζει ο καιρός της αναβάθμισης συμβολαίου - επιδότησης νέας συσκευής και αρχίζω να ψάχνομαι τι να πάρω. Και θα ήθελα τις απόψεις σας. Οι βασικές δυο επιλογές μου είναι: HTC ONE και iPhone 5.

Μέχρι στιγμής έχω εδώ και 1,5 χρόνο το Samsung Galaxy SII και πιο πριν είχα το HTC Desire.

Από τη μία μου αρέσουν τα κινητά με μεγάλη οθόνη (όπως το HTC One), όμως έχω διαπιστώσει σαν χρήστης του Android, ότι οι εταιρίες καθυστερούν να βγάλουν Updates και απ την άλλη αν βάλεις Custom Roms (από xda) αντιμετωπίζεις προβλήματα σταθερότητας (παγώματα, κολλήματα, επανεκκινήσεις κτλ.)

Αν πάμε τώρα στο iPhone, βγαίνουν πιο συχνά updates, ξέρω από κατόχους iphone ότι είναι αρκετά σταθερό το iOS και πιο καλαίσθητο εμφανισιακά, οι επιδοτήσεις για iPhone είναι πάντα καλύτερες. Όμως... έχει σχετικά μικρή οθόνη (4"), τα πάντα αναγκαστικά γίνονται μέσα από το iTunes, και έχω ακούσει παράπονα για "κιτρίνιασμα" της οθόνης του iPhone 5.

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Προσωπικα φιλε προτεινω HTC με τα χιλια.Καλο το IOS αλλα χιλιοκλειδωμενο και σοβαρα που πατε με 4" οθονη???Ενω ο ανταγωνιστης εχει τα παντα και 4.7" οθοναρα.Οσο για το android αν δεν σε καλυψει αυτο που σου δινει η εταιρια μπορεις καλλιστα να βρεις μια σταθεροτατη ROM και ολα καλα.Δουλευω custom ROMS εδω και καιρο και ισως να θελει λιγο δοκιμη και ψαξιμο αλλα εν τελη βρισκεις μια που να σου ταιριαζει

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως όσες Custom Roms δοκίμασα από το xda δεν μπορώ να πω ότι έμεινα ευχαριστημένος... Από σταθερότητας το iOS είναι αρκετά καλύτερο, τα μόνα του μείον για μένα είναι ότι δεν έχει live wallpapers & widgets.

Συμφωνώ ότι ίσως είναι λίγες οι 4" οθόνη, αν και ποια θέλουμε "παντόφλες" και όχι κινητά :)

Το δίλλημα πάντως παραμένει...

Δημοσ.

Κοιταξε επειδη δεν εχω δουλεψει καθολου το iOS δεν μπορω να το συκρινω με σιγουρια με το Andoid.Οσο για τη σταθεροτητα των ROM οπως σου ειπα τις δοκιμαζεις και βλεπεις ποια ειναι καλυτερη.Πχ η ROM της ομαδας Slim ηταν αρκετα καλη για μενα

Δημοσ.

Και εγώ θα πήγαινα στο One, κυρίως λόγω Android αλλά και οθόνης, οι 4" είναι λίγες πλέον 

Δημοσ.

το   htc one   ειναι μια τρομερη συσκευη αλλα το αιφον κερδιζει σε κατι που υστερει το one     και το σαμσουνγκ.οτι ειναι ΚΑΙ τηλεφωνο.ενω το ONE    στηριζεται πιο πολυ σε μινι ταμπλετα με οτι αυτο συνεπαγεται.
αν εισουν ευχαριστημενος απο αντροιντ που ειχες και θα σου λειπαν οι παραμετρησεις τα live wallpapers     και τα widgets    πας αντροιντ με ακομα πιο εξτρα χαρακτηριστικα
αν τα βαρεθηκες ολα αυτα στο φιναλε και θες να δοκιμασεις ιος και για αλλαγη τοτε το 5αρι δεν θα σε απογοητευσει.και κυριως η ποιοτητα των εφ και παιχνιδιων, καθως και η καμερα και η εμφανιση.το σιρι το περνω απαρατηρητο.απλα δεν θα χεις τα  android goodies live wallpapers customitation        και να αλλαζεις ρομς <αν και με  jailbreak   μπορεις να αλλαξεις το ui   του τηλ με ενα προγ που λεγεται dreamboard>
εαν δισταζεις τωρα και στο ιος τα  WINDOWS  αποτελουν μια καλη λυση.εχουν το καλυτερο ui   απο ολα προσωπικη μου γνωμη,και αν και εχουν τη φιλοσοφια του ιος δηλ κλειστο λειτουργικο ειναι λιγο πιο ελευθερα σε σχεση hardware   απ τομηλο.
Πηγαινε σε καπιο καταστημα δες πιο απ τα 2 σου καθεται καλα στο χερι και μπορεις να το χρης για καθημερινη χρηση,και αποφασισε.
Nα περνουμε γνωμεσ σε αυτα τα φορουμς αλλα ειδες ο προηγουμενος πιο  πανω σου πε πωσ δεν εχει δουλεψει ιος παρα μονο αντροιντ και επ αυτου του αρεσε δεν σημαινει οτι θα αρεσε και σε σενα .
το καλο με το αντροιντ ειναι οτι σου δινει ελευθερια κινησεων στη συσκευη δεν σου λεει πως να τη χρης .απλα να γνωριζεις οτι η HTC  δεν ειναι και οτι καλυτερο σε θεμα υποστηριξης των προιοντων της.καλο και χρυσο η νεα της νααυρχιδα αλλα καπιεσ αληθειες να λεγονται.τουλαχιστον η apple  στηριζει τη συσκευη για τουλαχιστον 2 χρονια .

Δημοσ.

Για windows phone.... ούτε ζωγραφιστό, που να μου το χάριζαν!!!

Αν η google "συμμάζευε" το λειτουργικό και το έκανε λίγο πιο καλαίσθητο και σταθερό (αλλά και οι εταιρίες κινητών έβγαζαν πιο άμεσα τα updates) δεν θα το συζητούσα ΚΑΝ. 

Ξέρω ότι η Apple ετοιμάζει νέο Update στο iOS με αρκετές διαφορές... βέβαια η 4" οθόνης παραμένουν στο κινητό.. :)

Νομίζω πάντως αν πιάσω στα χέρια μου και τα δύο κινητά, θα λυθεί το δίλημμα. 

Δημοσ.

Ρώτησα και έναν γνωστό μου τεχνικό που εργάζεται σε κατάστημα Γερμανός και μου είπε ότι ναι μεν το HTC One έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά, αλλά να αποφύγω την αγορά του γιατί διαπιστώθηκαν προβλήματα από 4 πελάτες που το πήραν.

Δημοσ.

Ρώτησα και έναν γνωστό μου τεχνικό που εργάζεται σε κατάστημα Γερμανός και μου είπε ότι ναι μεν το HTC One έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά, αλλά να αποφύγω την αγορά του γιατί διαπιστώθηκαν προβλήματα από 4 πελάτες που το πήραν.

Πρωτη φορα το ακουω φιλε μου.Δεν γνωριζω κατι πραγματικα...

Δημοσ.

Έχει κανά στοιχείο οτι έχουν μεγαλύτερο ποσοστό προβλημάτων από τα άλλα? Δε ξέρω...

Δημοσ.

Αν περάσω ξανά θα ρωτήσω περισσότερες λεπτομέρειες. Πάντως φάνηκε εντελώς αντίθετος με την αγορά του HTC One λόγω προβλημάτων και μόνο!!! Και όχι χαρακτηριστικών ή οτιδήποτε άλλο..

Δημοσ.

Ρωτησε τον αν μπορεις φιλε γτ πραγματικα με ενδιαφερει το ζητημα

Μου είπε ότι όσοι το πήραν έχουν προβλήματα γιατί "κολλάει", και έχει θέμα με τις αναβαθμίσεις.

Είναι φοβερό κινητό σε χαρακτηριστικά, αλλά παρουσιάζει προβλήματα.

Το θέμα είναι ότι πριν λίγο και εγώ έμαθα ποσά επιδότησης και δεν ξέρω τι να κάνω... να πάω στο iPhone 5 που δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα όπως μου είπε, ή να διακινδυνεύσω και να πάω στο HTC One..

Δημοσ.

Δούλεψα iOS το τελευταίο διάστημα όπως και να το κάνουμε είναι ποιο σταθερό λογισμικό από το Android με instant updates στην συσκευή no lag και πάνω από ολα αυτήν την απλότητα που σου βγάζει η Apple με τις συσκευές της , είναι όντως μεγάλο δίλημμα αλά να σου πω την αληθεια οι μόνες διάφορες που σίγουρα θα δεις ανάμεσα στις δυο συσκευές είναι : 

1) Καλύτερα ηχεία στο HTC ONE λόγο BoomSound

2) Καλύτερή οθόνη στο ΟΝΕ 460 κάτι PPI σε οθόνη 4.7 inches με 1080 P resolution , έναντι μιας οθόνης Iphone με 360 PPI και μια Mid range ανάλυση οθόνης 640 χ 1136 pixels.

3)Το μόνο σίγουρο είναι ότι με το iOS δεν θα τρως κωλύματα και τα σχετικά που ανά διαστήματα υπάρχουν σε Android συσκευές ακόμα και στο βεληνεκούς του ONE με τον τετραπύρηνο Snapdragon 600 , τώρα αν σου αρέσει να έχεις ποιο ελεύθερο λογισμικό π.χ android έναντι iOS που θέλει jailbreak κτλπα για να δεις άσπρη μέρα δικό σου θέμα.

4)Και τέλος το Design εδώ είναι καθαρά στο μάτι του καθενός μιας και δεν υπάρχουν δικαιολογίες του τύπου είναι πλαστικουρα (βλέπε S4) πιστεύω ότι και τα δυο έχουν τέλειο design ίσως είναι τα ποιο όμορφα smartphone στην αγορά αυτήν την στιγμή , με μονή εξαίρεση το βάρος που υπάρχει μια διάφορα το iphone είναι 112 gr , το ΟΝΕ 143 gr.

Άρα συμπεραίνουμε ότι το ONE είναι ποιο Multimedia device , έναντι του Iphone που είναι ποιο πολύ για Daily usage και τα δυο πάντως είναι premium smartphones. 

Πιστεύω να βοήθησα λίγο  B) άντε και καλές αγορές!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...