ilias8513 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Παιδια εγω τελειωσα την πρακτικη 10 γεναρη και την ιδια μερα εληγε η καρτα ανεργιας αλλα και υπεγραψα συμβαση και με τη δουλεια. Δεν χρειαζεται να ανανεωσω, ετσι? μιας και πλεον δεν θεωρουμε ανεργος. κανονικα ειχα περιθωριο μεχρι 15 γεναρη αλλα τωρα θα φαινεται η προσληψη μου στον οαεδ. 1
SMARTYN89 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 μια μικρη διευκρινιση: θα μας επιστραφεί το 20% του συνολικού ποσού, που είναι η παρακράτηση. Το 3,6% που είναι το χαρτόσημο δεν το ξαναπαίρνουμε πίσω. Οπότε όσοι πληρώθηκαν το επίδομα θεωρίας το 2013, θα πάρουν πίσω απ'την εφορία το καλοκαίρι του 2014 80 ευρώ (παρακράτηση 20%). Όλα τα υπόλοιπα που θα πληρωθούμε το 2014 (πρακτική + θεωρία για κάποιους) θα τα πάρουμε πίσω απ'την εφορία το καλοκαίρι του 2015(?) (την παρακράτηση εννοώ). Ωραίος φίλε ευχαριστώ για τη διευκρίνιση, δεν το ήξερα. Καταλάβαινα οτί κάποιο μικροποσό "χανόταν" κάπου, αφού και οι κρατήσεις στη θεωρία ήταν 23,6% που είναι μεγαλύτερο του ΦΠΑ. Οπότε αν είναι έτσι, ισχύουν οι τιμές του πίνακα για την άμεση πληρωμή (τα υπολόγισα με 23,6% κρατήσεις) αλλά η επιστροφή θα είναι μικρότερη (κατά ~15%) από τη τιμή που βλέπουμε. Σύμφωνα με αυτό θα χαθούν πλήρως 86,4 Ε απο τα 2400 στους Λυκείου, και 97,2 απο τα 2700 στους ΑΕΙ. Είμαστε σίγουροι για αυτό, και οτί δεν είναι το χαρτόσημο πχ 0,6% και επιστροφή 23% ? Αν ναι, να αλλάξω το πινακάκι κάποια στιγμή
babinos1342 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Πιστεύω να μπουν σύντομα τα χρήματα αφού Δεν κάναμε Χριστούγεννα να κάνουμε Πάσχα τουλάχιστον χεχε.. Μια του κλέφτη δύο του κλέφτη Τρεις κ έγινε υπουργός!!
SMARTYN89 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Παιδια εγω τελειωσα την πρακτικη 10 γεναρη και την ιδια μερα εληγε η καρτα ανεργιας αλλα και υπεγραψα συμβαση και με τη δουλεια. Δεν χρειαζεται να ανανεωσω, ετσι? μιας και πλεον δεν θεωρουμε ανεργος. κανονικα ειχα περιθωριο μεχρι 15 γεναρη αλλα τωρα θα φαινεται η προσληψη μου στον οαεδ. 99% ναι, αν θες πάρε ένα τηλ στο ΚΕΚ (ή στον ΟΑΕΔ) για απόλυτη σιγουριά, μιας και η πρόσληψη σου έγινε λογικά με βάση την προκήρυξη "Πρόγραµµα ε̟πιχορήγησης ε̟πιχειρήσεων για την ̟πρόσληψη ανέργων νέων που είχαν ενταχθεί σε ̟πρόγραµµα «Ε̟πιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών»" που καθαρά λόγω Ελληνικού Μεγαλείου δε θα απέκλεια να ήθελε "παύση" ή κάτι άλλο η κάρτα για τη περίοδο που είναι η επιχορήγηση αυτή. Αλήθεια, πώς τα κανονίσατε με τον εργοδότη σου? Σου πρότεινε ένα μισθό "Χ" που εμπεριείχε την 15-18€/μέρα επιχορήγηση που θα παίρνει? Ελπίζω να μην είναι κοντά στον βασικό και να του βγαίνεις τσαμπέ, αμαρτία είναι ειδικά αν του είσαι σημαντικός.
Walter H.White Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Παιδιά καλημέρα. Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο όποιον ξέρει να μου απαντήσει. Οι επιδοτούμενες θέσεις εργασίας από όσο είδα είναι μόλις 4.000 σε σχέση με τις 35.000 που ήταν εξαρχής (όπως έλεγε η πρώτη πρόσκληση). Ξέρουμε, έστω στο περίπου, με τί κριτήρια θα γίνει η επιλογή, από μεριάς του ΟΑΕΔ, των επιδοτούμενων θέσεων; Ρωτάω γιατί: Στην περιφέρεια Αττικής που βρίσκομαι είδα ότι οι θέσεις είναι 1.728 μαζί με την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Συνεπώς με έναν πρόχειρο υπολογισμό ας πούμε ότι στην Αττική αντιστοιχεί τουλάχιστον το 1/3 των συνολικών θέσεων (έστω min. 576). Από την πρώτη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (voucher μέχρι 29 ετών) βρήκα ότι το σύνολο τών θέσεων για αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ είναι 3.729 και το αντίστοιχο των Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπ/σης είναι 4.719. Συνολικά δηλαδή 8.448 άτομα. Σαν αποτέλεσμα, πάντα με κριτήρια σωστά και λαμβάνοντας υπόψη ότι ο θεσμός του ΟΑΕΔ δεν είναι διαβλητός, θα πρέπει είτε να γίνει κλήρωση-μετά τη λήξη και της πρακτικής όλου του πρώτου voucher-για όλους όσους οι εταιρείες έχουν πει ό,τι θέλουν να κρατήσουν είτε να ξεκινάει η επιδότηση αμέσως μετά την πρόσληψη του "ωφελούμενου". Θεωρώντας ότι όλοι είναι εν δυνάμει "προσλήψιμοι" οι πιθανότητες να πάρω επιδότηση είναι : 576/8.448 = 6,81% Αν όμως πάει με σειρά προτεραιότητας ξέρω ότι υπάρχουν άτομα που έχουν τελειώσει αρκετούς μήνες νωρίτερα την πρακτική, οπότε δεν έχει καν νόημα να προσπαθήσω. Και σκεφτείτε ότι στην αρχή, δυνητική επιδότηση είχαν όλοι (ανάλογα δλδ. με το αν η εταιρεία ήθελε να κρατήσει τον "ωφελούμενο" μετά την πρακτική), συν το ότι τότε μιλούσαν για διάστημα ενός χρόνου και όχι για 6άμηνο! Υ.Γ.: Για να μπορεί η εταιρεία να αιτηθεί την επιδότηση πρέπει η πρόσληψη να γίνεται την επόμενη μέρα της λήξης της πρακτικής (π.χ. αν λήγει στις 10/1 το πρόγραμμα, στις 11/1 πρέπει να γίνει πρόσληψη). Τα ΚΕΚ τόσο καιρό που μας είχαν γράψει κανονικά, ξαφνικά μας θυμήθηκαν με πολλά τηλέφωνα για να ρωτάνε αν θα αιτηθούν οι εταιρείες για να μας κρατήσουν. Δεν τους κατηγορώ μιας και το bonus του ΚΕΚ για την επέκταση της σύμβασής μας είναι 300 ευρώ. Ποια εταιρεία έχοντας "σώας τας φρένας" θα προσλάβει κάποιον "ωφελούμενο" με την προοπτική ότι μπορεί και να επιδοτηθεί; Αν ήταν σωστοί και μπορούσαν, θα έπρεπε να προσλάβουν τον "ωφελούμενο", που μέχρι τότε θα ήξεραν αν αξίζει και τί, και όχι να τρέχουν όλοι για την "όσο πιο καλή και τσάμπα" εργασία γίνεται. Τελειώνω αυτή τη βδομάδα το πρόγραμμα και ειλικρινά σας μιλάω, έχω κουραστεί τόσο πολύ με όλο αυτό το γαϊτανάκι που παίζεται στις πλάτες μας που δε με απασχολεί πλέον το αν θα μείνω. Απαντώντας στο ερώτημα του ilias8513, δε θεωρώ ότι πρέπει να ξανανανεώσεις την κάρτα μιας και είσαι νόμιμα εργαζόμενος σε εξαρτημένη εργασία πλήρους ωραρίου. Κοινώς, δε θεωρείσαι πλέον άνεργος. Ρώτα και στον ΟΑΕΔ όπως σου είπαν και άλλοι γιατί πολλά έχουμε ακούσει σε αυτό το κωλοπρόγραμμα. Ξέρω ότι πλατείασα αρκετά για αυτό ζητώ την κατανόησή σας, απλά θέλω να πιστεύω ότι δεν είμαι ο μόνος που τα έχει σκεφτεί έτσι. 1
Phoenix7 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 παιδιά σήμερα πήρα τηλέφωνο στο ΚΕΚ μου να μάθω τι παίζει με τις πληρωμές και μου είπαν ότι σε 1 μήνα θα τα έχουμε πάρει , (τελείωσα με το πρόγραμμα 24/12/2013), αλλά με ρώτησε ένας υπάλληλος εκεί και αν πήρα το χαρτί-βεβαίωση ότι παρακολούθησα το πρόγραμμα για να το δώσω στον ΟΑΕΔ, στην αρχή δεν μας είχαν πει κάτι τέτοιο, τι ακριβώς είναι;[πάλι καλά πήρα να ρωτήσω δηλαδή] θα πάω να δω τι χαρτί είναι αυτό, σε σας, σας έδωσαν κάτι τέτοιο;
GhostDel Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 παιδιά σήμερα πήρα τηλέφωνο στο ΚΕΚ μου να μάθω τι παίζει με τις πληρωμές και μου είπαν ότι σε 1 μήνα θα τα έχουμε πάρει , (τελείωσα με το πρόγραμμα 24/12/2013), αλλά με ρώτησε ένας υπάλληλος εκεί και αν πήρα το χαρτί-βεβαίωση ότι παρακολούθησα το πρόγραμμα για να το δώσω στον ΟΑΕΔ, στην αρχή δεν μας είχαν πει κάτι τέτοιο, τι ακριβώς είναι;[πάλι καλά πήρα να ρωτήσω δηλαδή] θα πάω να δω τι χαρτί είναι αυτό, σε σας, σας έδωσαν κάτι τέτοιο; Μπα όχι, ούτε εγώ πήρα κάτι τέτοιο. Εγώ τελείωσα 30/11, υπάρχει περίπτωση εμείς να τα πάρουμε νωρίτερα άραγε?
Phoenix7 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Μπα όχι, ούτε εγώ πήρα κάτι τέτοιο. Εγώ τελείωσα 30/11, υπάρχει περίπτωση εμείς να τα πάρουμε νωρίτερα άραγε? τα λεφτά μου είπαν αρχίζουν να τα δίνουν, άρα το πολύ μέχρι τέλη Φλεβάρη να τα έχεις πάρει και εσύ(αν ισχύουν όσα λένε) το χαρτί αυτό μου είπαν απλά ότι είναι μια βεβαίωση για τον ΟΑΕΔ ότι παρακολούθησα το πρόγραμμα... θα πάω να δω τι παίζει
GhostDel Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 τα λεφτά μου είπαν αρχίζουν να τα δίνουν, άρα το πολύ μέχρι τέλη Φλεβάρη να τα έχεις πάρει και εσύ(αν ισχύουν όσα λένε) το χαρτί αυτό μου είπαν απλά ότι είναι μια βεβαίωση για τον ΟΑΕΔ ότι παρακολούθησα το πρόγραμμα... θα πάω να δω τι παίζει Το χαρτί αυτό από τον εργοδότη ή από το ΚΕΚ το παίρνουμε άραγε; Μάθε και πες μας και εμάς εδώ φίλος
Phoenix7 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Το χαρτί αυτό από τον εργοδότη ή από το ΚΕΚ το παίρνουμε άραγε; Μάθε και πες μας και εμάς εδώ φίλος από το ΚΕΚ, γιατί όταν τους ρώτησα , μου είπαν πέρνα μια μέρα να στο δώσουμε, πιθανώς να είναι κάτι που ετοιμάζουν εκείνη την στιγμή και απλά λέει ότι για τους τάδε μήνες ήσουν στο πρόγραμμα , θα μάθω και θα ενημερώσω 1
Miracle Worker Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 @ Heisenberg Τελειώνω σε δύο μήνες και δεν έχω όρεξη να το ψάξω, αλλά νομίζω ότι οι 4.000 θέσεις που επιδοτούνται είναι κάτι επιπλέον του αρχικού. Το αρχικό προέβλεπε επιδότηση μόνο των ασφαλιστικών εισφορών. Η επιδότηση αφορά κάλυψη και του μισθολογικού. Τουτέστιν, οι εταιρείες ακόμα έχουν το δικαίωμα να μας κρατήσουν χωρις επιπλέον επιβαρύνσεις, απλά κάποιες δε θα πληρώσουν ούτε μισθό.
SMARTYN89 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) @ Walter H.White, είναι όντως ανησυχητικό αυτό το νέο. Αν και είναι όντως παράλογο αν απο τους 35.000 οι επιχορηγούμενες θέσεις είναι μόνο 4000. Δλδ και το 1/4 να θέλουν να κρατήσουν που θα λέγαν για "τεράστια επιτυχία του προγράμματος", αυτό είναι 8.500 άτομα. Πάντως σίγουρα πάνω απο τους μισούς δε θα συνεχίσουν, αφού ήταν πρόγραμμα "αν δε σου κάτσει κάνε μια αρπαχτή" και για την επιχείριση και για τον άνεργο. Δλδ και τους 10.000 δε νομίζω να τους φτάναμε, αλλά το 4.000 είναι πολύ λίγο (11%)@ Miracle Worker δυστυχώς στη Site: πρώτη σελίδα , λέει "Σκο̟πός του ̟προγράµµατος είναι η δηµιουργία 4.000 νέων θέσεων εξαρτηµένης εργασίας ̟πλήρους α̟πασχόλησης, µε την ̟πρόσληψη νέων ανέργων ̟που έχουν ολοκληρώσει το ̟πρόγραµµα «Ε̟πιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών» ή «Ε̟πιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στον κλάδο του τουρισµού» και έχουν ̟προσληφθεί α̟πό τις ε̟πιχειρήσεις ό̟που ̟πραγµατο̟οίησαν την ̟πρακτική τους άσκηση." Δεν είναι λογικό βέβαια, αλλά νομίζω οτί είναι ξεκάθαρο. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2014 από SMARTYN89
Walter H.White Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 @ Miracle Worker Επιπλέον δεν το λες από τη στιγμή που παίρνουν μόνο το 11,4% σε σύγκριση με το όλο και αντί για ελάχιστο διάστημα ενός χρόνου τώρα πας για 6άμηνο. Περισσότερο περικοπή(!) είναι παρά ενίσχυση. Αυτό για το μισθό που λες δεν ισχύει γιατί από την εταιρεία υποχρεούται να σου κάνει σύμβαση που θα υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό της επιδότησης, σύμφωνα πάντα με τους ισχύοντες νόμους κλπ. Οπότε κάτι, έστω και ελάχιστο, θα πρέπει να δώσουν. Μέσα εδώ http://www.oaed.gr/i...a/di αναφέρονται τα εξής: "Το ποσό επιχορήγησης καλύπτει τμήμα του μισθολογικού κόστους." (σελίδα 11) "Ως πλήρης απασχόληση νοείται η παροχή εξαρτημένης εργασίας που καλύπτει τόσο το ωράριο πλήρους απασχόλησης που ισχύει στην επιχείρηση, όσο και στις αποδοχές της πλήρους απασχόλησης που προκύπτουν από τη σχετική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, την Κλαδική, την Επιχειρησιακή, τον Κανονισμό Εργασίας, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, την επιχειρησιακή συνήθεια κλπ." (σελίδα 13-14)
SMARTYN89 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Το μόνο λογικό που σκέφτομαι, είναι να προβλέπουν τόσα λίγα άτομα ωστέ να πουν οτί είναι "επιτυχημένη" η δράση, και αν τύχει και γεμίσουν γρήγορα και δηλαδή εμφανιστούνε και άλλοι που θέλουν, να βγάλουν νέα προκήρυξη, ή κάποια προσθήκη. Αυτοί θα έπρεπε να εύχονται να κρατήσουν τους περισσότερους, αφού τα χρήματα είναι Ευρωπαϊκά και η μείωση ανεργίας στους νέους υπολογίσιμη και σημαντική για ψηφοθηρικές διαδικασίες..
Phoenix7 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Λοιπόν, για όσους με ρώτησαν για το θέμα με ένα χαρτί - βεβαίωση που δίνει το ΚΕΚ, πήγα σήμερα και το πήρα, είναι στην ουσία μια βεβαίωση που λέει ότι παρακολουθήσαμε το τάδε πρόγραμμα, σε περίπτωση που το χρειαστούμε για ΟΑΕΔ, ή κάπου αλλού...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα