Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μακάρι φίλε μου..αν κ Δεν είναι τα λεφτά το θέμα..Αλλά παραπαει να δουλεύεις 4 μήνες σαν τον μαλακά κ να Μην σου έχουν δώσει τπτ...

Μια του κλέφτη δύο του κλέφτη Τρεις κ έγινε υπουργός!!

• Like 2
  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τελικά είναι κανείς 1000% σίγουρος ότι δεν πληρωνόμαστε τις απουσίες/άδεια?

Ρωτάω γιατί είμαι σε μια εταιρεία που είμαστε καμιά 20 εσπάκια και το κάθε κεκ λέει και άλλα.

Δημοσ.

Καθε ωρα χανεις λεφτα.Εξακριβομενο...αλλα απο τη στιγμη που δεν βλεπουμε καθολου λεφτα δεν με καιει και τοσο το θεμα

Δημοσ.

Εξακριβομένο από πού? πήρε κανείς τηλ το υπουργείο?πληρώθηκε κανείς και είναι λιγότερα τα λεφτά?(χαχαχα σιγά μην πληρώθηκε κανείς την πρακτική)

Και τις απουσίες των θεωρητικών γιατί τις πληρωθήκαμε κανονικά?

Δημοσ.

Με βάση την πρόσκληση ενδιαφέροντος του υπουργείου, ο κάθε ωφελούμενος έχει δικαίωμα να λείψει στο 10% της θεωρίας και στο 10% της πρακτικής, δηλαδή 8 και 50 ώρες αντίστοιχα. Σύνολο 58 ώρες μικτά χωρίς να χρειάζεται δικαιολόγηση. Απλώς περνιούνται οι απουσίες. Με επίσημα δικαιολογητικά για λόγους ανωτέρας βίας(π.χ. από νοσοκομείο κτλ.) οι απουσίες μπορούν να φτάσουν το 20% σε κάθε τομέα δηλαδή 116 ώρες. Να υποθέσω τα χρήματα που λέτε ότι χάνουμε είναι μετά από αυτές τις 116 ώρες απουσίας (ή έστω ότι δεν έγιναν απουσίες στη θεωρία, οπότε μετά από 100 ώρες). Γιατί αλλιώς μου φαίνεται ότι για ακόμα μια φορά υπάρχει παραπληροφόρηση μεταξύ των ΚΕΚ και των ωφελούμενων και πάει λέγοντας...

Δημοσ.

Ακόμα Δεν έχει αποφασίσει το Υπουργείο αν θα κρατήσει λεφτά από τις χαμένες ώρες...Κ προς το παρόν Δεν ξέρει κανείς τπτ τι θα κάνουν..Θα έχουμε νεότερα όταν τελειώσουμε την πρακτική..Αλλά εγώ πιστεύω από την στιγμή που τις δικαιούσε τις απουσίες να της κάνεις Δεν υπάρχει λόγος να σου μειώσουν τα χρήματα..ανθρώπινο είναι να λείψεις κ κάποιες μέρες!! Το θέμα είναι Ποτέ θα τα πάρουμε..

Δημοσ.

Σε τελική ανάλυση όλα εξαρτώνται από τα ΚΕΚ. Άμα είναι διαλλακτικοί και αντιληφθούν ότι για κάποιο-σημαντικό-λόγο λείψατε μια μέρα δεν είναι απαραίτητο να σας βάλουν απουσία. Όπως και να έχει, στο τέλος το ημερήσιο παρουσιολόγιο που υπογράφουμε πρέπει να είναι σε απόλυτη συμφωνία με το αντίστοιχο που έχουν στο ΚΕΚ.

Δημοσ.

Εχουμε το δικαίωμα να λείψουμε 50 ώρες όπως είπατε. Γι'αυτές τις ώρες ρωτάω εγώ αν θα πληρωθούμε.Σε δηλωμένες και περασμένες απο το κεκ απουσίες.

Το ερώτημα είναι αν τις δικαιούμαι και τις πληρώνομαι να τις πάρω πχ γύρω στα χριστούγεννα.Αν δεν τις πληρώνομαι να μην τις πάρω.

Αμα είναι να μάθουμε μετά το τέλος της πρακτικής θα είναι λίγο αργά!

Δημοσ.

Λογικα δεν τις πληρωνομαστε.

Ειχα λειψει 4 μερες και μου ειπαν 1 απουσια απο το κεκ και τις αλλες 3 μερες να τις συμπληρωσω στο τελος της πρακτικης.

Τα χρηματα απ΄οτι ειχα ενημερωθει απο το ΚΕΚ θα τα παρουμε σε 2 δοσεις.

Τα θεωρητικα σε 2-3 μηνες μετα την εναρξη και τα πρακτικα ,αφου ολοκληρωσουν ολοι που ημασταν στο ΚΕΚ μαζι σαν τμημα, 2-3μηνες μετα.

Δημοσ.

Δεν είναι λογικό πάντως να μην τις πληρωνόμαστε. Και από εκεί κοιτάνε να βγάλουν; Διάβασα πριν λίγο πάλι εκείνο το κομμάτι της πρόσκλησης που λέει για τις πληρωμές και σας το παραθέτω μεταξύ άλλων:

" Η ΕΥΕ–ΕΚΤ λαμβάνοντας υπόψη τις απουσίες που έχουν δηλωθεί στην ειδική ιστοσελίδα, εκδίδει «Εντολή καταβολής εκπαιδευτικού επιδόματος πρακτικής άσκησης ωφελουμένων» η οποία παράγεται από την ειδική ιστοσελίδα."

όπως επίσης και:

"Οι πληρωμές των ωφελουμένων θα αναστέλλονται, καθ' όσον χρόνο δεν έχουν χορηγηθεί οι σχετικές πιστώσεις."

Με λίγα λόγια δηλαδή ανακρίβεια και γενικότητες που μπορούν μετά να μπαλωθούν εύκολα, όπως γίνεται πάντα.

Δημοσ.

Τα κωλοχαρτα που υπογράφεις πάνε στο κεκ..Κ αν δεν είναι ίδια στα φτιάχνουν αυτοί να είναι..αν κ όπως σου είπα είναι κωλοχαρτα Γιατί δεν έχουν καμία αξία είναι μόνο για τυπικούς λόγους κ Δεν πάνε κάπου ώστε να τα ελέγχουν..Κ 3 μέρες να έχεις συμπληρώσει στα χαρτιά, αν δεν έχουν μπει ηλεκτρονικά οι απουσίες Είσαι οκ..<br><br>

Δημοσ.

τι θα γινει τελικα με αυτη την ασφαλεια?το προγραμμα τελειωσε και απο οτι μας ειπανε οι εργοδοτες μπορουνε να μας προσλαβουν και ο οαεδ θα πληρωνει για 1 χρονο την ασφαλεια.ακομα δεν το διακυρηξανε.τι περιμενουν?πως θα με προσλαβει τωρα ο εργοδοτης?

Δημοσ.

Οτι να ναι το προγραμμα παιδια.3 μηνες ουτε ευρο.Και επειδη μαλλον θα με κρατησει ο εργοδοτης δεν ξερω εγω αν θελω να μεινω μιας κσι εχω βαρεθει να δουλευω τσαμπα.Το μονο καλο οτι μαθαινω πραγματα και κανουμε και χαβαλε με τα ατομα που δουλευουν εκει.

Δημοσ.

Οτι να ναι το προγραμμα παιδια.3 μηνες ουτε ευρο.Και επειδη μαλλον θα με κρατησει ο εργοδοτης δεν ξερω εγω αν θελω να μεινω μιας κσι εχω βαρεθει να δουλευω τσαμπα.Το μονο καλο οτι μαθαινω πραγματα και κανουμε και χαβαλε με τα ατομα που δουλευουν εκει.

Αμα ειναι να σε παρει κανε υπομονη φιλε 1.5 χρονο σχεδον εχω στειλει απειρα βιογραφικα μονο τρεις φορες με πηραν σε συνεντευξη και δυστηχως δεν με πηραν γιατι ο ανταγονισμος ηταν τεραστιος.

Δημοσ.

Γεια σας,

Από όσα έχω καταλάβει οι περισσότεροι δεν έχουν πληρωθεί οπότε ίσως δεν σας απασχολεί το θέμα που θέλω να θήξω.

Θέλω να ρωτήσω τι ακριβώς γνωρίζετε για την επιστροφή μέσω της εφορίας.

Έγω σήμερα ρωτησά στο κεκ για κάποια βεβαίωση της παρακράτησης και δεν πήρα σαφή απάντηση καθώς και μου είπαν πως δεν μπορούν να με διαβεβαιώσουν πως τα λεφτά θα μας επιστραφούν και δεν θα παρακρατηθούν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...