Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι ρε συ τα ξερω τα αρχικα, στην πραξη ομως τι ειναι τα ΚΕΚ. Τα ΙΕΚ ειναι ιδιωτικες σχολες μεταδευτεροβαθμιας εκπαιδευσης τα οποια σου δινουν ενα διπλωμα με το οποιο μπορεις να βρεις εργασια χωρις να εχεις ολοκληρωσει τριτοβαθμια εκπαιδευση. Κατι σαν μια τελευταια ευκαρια για οσους δεν εχουν περασει σε καποια σχολη. Τα ΚΕΚ ομως τι κανουν στην πραξη?

• Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι ρε συ τα ξερω τα αρχικα, στην πραξη ομως τι ειναι τα ΚΕΚ. Τα ΙΕΚ ειναι ιδιωτικες σχολες μεταδευτεροβαθμιας εκπαιδευσης τα οποια σου δινουν ενα διπλωμα με το οποιο μπορεις να βρεις εργασια χωρις να εχεις ολοκληρωσει τριτοβαθμια εκπαιδευση. Κατι σαν μια τελευταια ευκαρια για οσους δεν εχουν περασει σε καποια σχολη. Τα ΚΕΚ ομως τι κανουν στην πραξη?

Εκπαιδεύουν ,"καταρτίζουν" ενηλίκους που είτε θέλουν να διευρύνουν τις "δεξιότητές" τους είτε εξαιτίας κάποιας άλλης συνθήκης (π.χ μετανάστευση) δεν έχουν τη δυνατότητα να είναι "ανταγωνιστικοί/ες" στην αγορά εργασίας. Συνήθως επιδοτούνται ευρωπαϊκά ή εθνικά για να υλοποιήσουν προγράμματα μέσες άκρες κοινωνικής πολιτικής.

Αυτό έχω καταλάβει ότι κάνουν.

Δημοσ.

Ναι, κάτι τέτοιο όπως λέει Arabbal. Έχω ακούσει και για δημόσιο ΚΕΚ που παραδίδει μαθήματα που δε νομίζω να επιδοτούνται, αλλά κυρίως είναι κάτι σαν φροντιστήρια/ συμβουλευτικές που λειτουργούν μέσω προμηθειών από υλοποίηση κρατικών προγραμμάτων.

Δημοσ.

Σε συζητηση που ειχα με φιλο μου, αποψη του ηταν πως τα ΚΕΚ ειναι πιο συντομα σε διαρκεια, και προσφερουν πρακτικη ειξιδεκευση σε τεχνικα επαγγελματα τυπου μαγειρας, ηλεκτρολογος, υδραυλικος , ψυκτικος κτλ, σε αντιθεση με τα ΙΕΚ που ειναι ισως πιο εξειδικευμενα και πιο ακαδημαικα, και προσφερουν εξειδικευση σε επαγγελαμτα τυπου γραφιστας, μηχανικος, ηχοληπτης κτλ. Ας πουμε η Σιββιτανιδιος που γνωριζα και εχει τελιωσει και ενας φιλος μου, εμαθα οτι ειναι ΚΕΚ. Προηγουμενος πιστευα πως ηταν απλα τεχνικο Λυκειο...

Δημοσ.

Βρήκα εργοδότη και υπέγραψα σύμβαση επιτέλους!Τρίτη ξεκινάει η κατάρτιση.

Καλή αρχή! Τι ειδικότητα έχεις;

Δημοσ.

Ιεκ τεχνικός δικτύων Η/Υ τέλειωσα και βρήκα δουλεία σε κατάστημα εταιρίας κινητής τηλεφωνίας.

Δημοσ.

Βρήκα εργοδότη και υπέγραψα σύμβαση επιτέλους!Τρίτη ξεκινάει η κατάρτιση.

καλη αρχη! για τ λεφτα εμαθε κανεις τιποτα;
Δημοσ.

προχθές το υπουργείο είπε απο μλερα σε μέρα αρχίζουν οι πληρωμές..σήμερα μτα άλλαξε και είπε δεν εχουν μπεί ακόμα σε στάδιο πληρωμών..εγώ σε 1μιση μήνα τελειώνω πιστεύω δεν θα τα έχω πάρει μέχρι τότε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...