therock Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Ναι ρε συ τα ξερω τα αρχικα, στην πραξη ομως τι ειναι τα ΚΕΚ. Τα ΙΕΚ ειναι ιδιωτικες σχολες μεταδευτεροβαθμιας εκπαιδευσης τα οποια σου δινουν ενα διπλωμα με το οποιο μπορεις να βρεις εργασια χωρις να εχεις ολοκληρωσει τριτοβαθμια εκπαιδευση. Κατι σαν μια τελευταια ευκαρια για οσους δεν εχουν περασει σε καποια σχολη. Τα ΚΕΚ ομως τι κανουν στην πραξη?
arabbal Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Ναι ρε συ τα ξερω τα αρχικα, στην πραξη ομως τι ειναι τα ΚΕΚ. Τα ΙΕΚ ειναι ιδιωτικες σχολες μεταδευτεροβαθμιας εκπαιδευσης τα οποια σου δινουν ενα διπλωμα με το οποιο μπορεις να βρεις εργασια χωρις να εχεις ολοκληρωσει τριτοβαθμια εκπαιδευση. Κατι σαν μια τελευταια ευκαρια για οσους δεν εχουν περασει σε καποια σχολη. Τα ΚΕΚ ομως τι κανουν στην πραξη? Εκπαιδεύουν ,"καταρτίζουν" ενηλίκους που είτε θέλουν να διευρύνουν τις "δεξιότητές" τους είτε εξαιτίας κάποιας άλλης συνθήκης (π.χ μετανάστευση) δεν έχουν τη δυνατότητα να είναι "ανταγωνιστικοί/ες" στην αγορά εργασίας. Συνήθως επιδοτούνται ευρωπαϊκά ή εθνικά για να υλοποιήσουν προγράμματα μέσες άκρες κοινωνικής πολιτικής. Αυτό έχω καταλάβει ότι κάνουν.
Miracle Worker Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Ναι, κάτι τέτοιο όπως λέει Arabbal. Έχω ακούσει και για δημόσιο ΚΕΚ που παραδίδει μαθήματα που δε νομίζω να επιδοτούνται, αλλά κυρίως είναι κάτι σαν φροντιστήρια/ συμβουλευτικές που λειτουργούν μέσω προμηθειών από υλοποίηση κρατικών προγραμμάτων.
therock Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2013 Σε συζητηση που ειχα με φιλο μου, αποψη του ηταν πως τα ΚΕΚ ειναι πιο συντομα σε διαρκεια, και προσφερουν πρακτικη ειξιδεκευση σε τεχνικα επαγγελματα τυπου μαγειρας, ηλεκτρολογος, υδραυλικος , ψυκτικος κτλ, σε αντιθεση με τα ΙΕΚ που ειναι ισως πιο εξειδικευμενα και πιο ακαδημαικα, και προσφερουν εξειδικευση σε επαγγελαμτα τυπου γραφιστας, μηχανικος, ηχοληπτης κτλ. Ας πουμε η Σιββιτανιδιος που γνωριζα και εχει τελιωσει και ενας φιλος μου, εμαθα οτι ειναι ΚΕΚ. Προηγουμενος πιστευα πως ηταν απλα τεχνικο Λυκειο...
8elwADSL Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Βρήκα εργοδότη και υπέγραψα σύμβαση επιτέλους!Τρίτη ξεκινάει η κατάρτιση.
arabbal Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Βρήκα εργοδότη και υπέγραψα σύμβαση επιτέλους!Τρίτη ξεκινάει η κατάρτιση. Καλή αρχή! Τι ειδικότητα έχεις;
8elwADSL Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Ιεκ τεχνικός δικτύων Η/Υ τέλειωσα και βρήκα δουλεία σε κατάστημα εταιρίας κινητής τηλεφωνίας.
redmanftw Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Βρήκα εργοδότη και υπέγραψα σύμβαση επιτέλους!Τρίτη ξεκινάει η κατάρτιση.καλη αρχη! για τ λεφτα εμαθε κανεις τιποτα;
mixalis1989 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 προχθές το υπουργείο είπε απο μλερα σε μέρα αρχίζουν οι πληρωμές..σήμερα μτα άλλαξε και είπε δεν εχουν μπεί ακόμα σε στάδιο πληρωμών..εγώ σε 1μιση μήνα τελειώνω πιστεύω δεν θα τα έχω πάρει μέχρι τότε
mixalis1989 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 μα για τα 400 λέω...τα πολλά ουτε καν τα σκέφτομαι 1
redmanftw Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 στο κεκ σου εχεις ρωτησει προσφατα τι παιζει;
mixalis1989 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 φίλε μου στα κεκ δεν ξέρουν τίποτα..ή 'ετσι λένε..ότι ξέρουμε είναι απο τα τηλ που κάνουμε στο υπουργείο
redmanftw Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 γιατι τα κεκ δεν μπορουν να παρουν ενα τηλεφωνο στο υπουργειο;
mixalis1989 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2013 και σε αυτούς ότι λέει σε μας θα πει..ότι να ναι γίνεται
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα