Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν εισαι δηλωμενος σε εταιρια χωρις κερδη, θεωρεισαι ανεργος? Ειμαι ελευθερος επαγγελματιας, αλλα δεν ασκω το επαγγελμα μου. Και μαλιστα καποτε εχασα μια επιδοτηση του ΕΟΜΜΕΧ για αγορα επαγγελματικου εξοπλισμου επειδη ειχε σαν ορους οτι δεν πρεπει να συμμεχτεχω σε εταιρια.

Επειδη θελω να αρχισω να ξανακοιταζω για επιδοτησεις-επιταγες και αλλες αντιστοιχες προκυρηξεις θελω να ξερω σε τι καταστασει πρεπει να βρισκομαι ωστε συμφωνα με τα κριτηρια του κρατους να θεωρουμε ανεργος και να μην παραμεριζομαι λογο νομικων διατυπωσεων...

Δημοσ.

Φιλε αυτο το γραφει στην καθε προκυρυξη..

Πχ στην συγκεκριμενη θα μπορουσες να παρεις μερος καθως γραφει

"

Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση και επομένως δικαίωμα
υποβολής «Αίτησης Συμ-
μετοχής» για εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων που θα
συγκροτήσει η ΕΥΕ/ΕΚΤ,
έχουν
άνεργοι νέοι
οι οποίοι πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:
Α. Για την κατηγορία «Απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ ΤΕΙ
ηλικίας μέχρι 29 ετών»
i.
Να είναι κάτοχοι πτυχίου ανώτατης εκπαίδευσης της Ε
λλάδας ή του εξωτε-
ρικού αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ ή βεβαίωσης περί
αναγνωρισμένων
επαγγελματικών προσόντων, πτυχιούχων τυπικής ανώτατ
ης εκπαίδευσης,
από το ΣΑΕΙ ή το ΣΑΕΠ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομο
θεσία.
ii.
Να έχουν γεννηθεί από 1.1.1983 και έπειτα
iii.
Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ
, ανεξαρτήτως αν
λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
Δικαίωμα συμμετοχής, επίσης, έχουν και όσοι πληρούν
τα κριτήρια (i) και (ii)
παραπάνω και οι οποίοι συμμετέχουν σε Επαγγελματικά
Επιμελητήρια/ Ενώσεις."

ΥΓ. Δηλαδη ακομα και εισοδημα να ειχες θα μπορουσες να παρεις μερος αλλα θα εχανες μορια αναλογα και με το ποσο ειχες...
Δημοσ.

το αρχίζουν λέγεται εδώ και αρκετές μέρες, από που το έμαθες φίλε Μιχάλη? Και πως στο διάλο μπορούμε να δούμε τι σειρά είμαστε στο πρωτόκολλο?

Δημοσ.

πήρε ενα παιδί τηλ στο υπουργείο..και το ανακοίνωσε και ένα κεκ..αυτές τις μέρες θα μπουν τα πρώτα χρήματα..δεν ξέρω πως μπορούμε να το δούμε..μπορεί και να μην μπορούμε..εξαρτάται πότε έκανες αίτηση λογικά ή πότε σε πέρασε στα μητρώα το υπουργείο.. 

Δημοσ.

ξεκίνησα Την θεωρία στο ΚΕΚ αρχές Αυγούστου και τελείωσα 27 Αυγούστου(για την θεωρία μιλάμε)

28 ήδη είχα ξεκινήσει την πρακτική.. έχω κλείσει ήδη μήνα (και παραπάνω) πρακτικής, λεφτά ακόμα τίποτα....

Βάσει όσων λέτε τι σειρά έχουμε; 

Εδώ σας θέλω

Δημοσ.

ξεκίνησα Την θεωρία στο ΚΕΚ αρχές Αυγούστου και τελείωσα 27 Αυγούστου(για την θεωρία μιλάμε)

28 ήδη είχα ξεκινήσει την πρακτική.. έχω κλείσει ήδη μήνα (και παραπάνω) πρακτικής, λεφτά ακόμα τίποτα....

Βάσει όσων λέτε τι σειρά έχουμε; 

Εδώ σας θέλω

δ εγώ άρχισα πρακτική 5 Αυγούστου. εσυ τα λεφτά όμως μπορεί να τα πάρεις μια δυο μέρες νωρίτερα π.χ..εξαρτάται σε ποιον αριθμό είσαι γραμμένος,αυτό δεν μπορούμε να το μάθουμε ρώτησα στα κεκ μου,

Δημοσ.

Επίσης πέρα από αυτά σήμερα μας είπαν στο κεκ πως το "επίδομα" είναι 2700 ή 2400 όπως ήδη ξέραμε. Δηλαδή δεν προβλέπεται να δεσμευτούν χρήματα από αυτά τα ποσά για κρατήσεις.

Σε προηγούμενα ποστ είχε γραφτεί για 20% κρατήσεων επί του ποσού, ενώ εκεί μας είπαν πως τα χρήματα θα φορολογηθούν στην επόμενη φορολογική μας δήλωση όπως το οποιοδήποτε εισόδημα με ποσοστό πάνω-κάτω 20%.

Ίσως να οφείλεται εκεί το μπέρδεμα αν δεν μας δουλεύουν ομαδικώς.

Δημοσ.

Επίσης πέρα από αυτά σήμερα μας είπαν στο κεκ πως το "επίδομα" είναι 2700 ή 2400 όπως ήδη ξέραμε. Δηλαδή δεν προβλέπεται να δεσμευτούν χρήματα από αυτά τα ποσά για κρατήσεις.

Σε προηγούμενα ποστ είχε γραφτεί για 20% κρατήσεων επί του ποσού, ενώ εκεί μας είπαν πως τα χρήματα θα φορολογηθούν στην επόμενη φορολογική μας δήλωση όπως το οποιοδήποτε εισόδημα με ποσοστό πάνω-κάτω 20%.

Ίσως να οφείλεται εκεί το μπέρδεμα αν δεν μας δουλεύουν ομαδικώ

θα το μάθουμε σύντομα..απο το αν είναι 300 ή 400

Δημοσ.

Τα λεφτα της επιταγης ειναι στην τσεπη, ή προοριζονται για συγκεκριμενο σκοπο? Εστω οτι ειναι 2700 ή οσα λετε, πως αυτο βοηθα στην ευρεση εργασιας? Τα λεφτα μας λειπουν για να βρουμε εργασια?

Επισης τα ΚΕΚ τι διαφορα εχουν απο τα ΙΕΚ?

Δημοσ.

Τα λεφτα της επιταγης ειναι στην τσεπη, ή προοριζονται για συγκεκριμενο σκοπο? Εστω οτι ειναι 2700 ή οσα λετε, πως αυτο βοηθα στην ευρεση εργασιας? Τα λεφτα μας λειπουν για να βρουμε εργασια?

Επισης τα ΚΕΚ τι διαφορα εχουν απο τα ΙΕΚ?

ΚΕΚ= Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης

ΙΕΚ =Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...