redmanftw Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Παιδια τελικα αυτα τα προγραμματα ειναι υπερ των εργοδοτων παιρνουν τζαμπα υπαλληλους και τους εκμεταλλευονται και ολας,λυπαμαι για τα παιδια που πηγαν στο προγραμμα
arabbal Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Προφανώς. Από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν αυτά τα προγράμματα ήταν προς το συμφέρον των εργοδοτών (σ' αυτή την περίπτωση και των κεκ), και τα οποία μάλιστα βασίζονται στη δική μας εξαθλίωση. Αναρωτιέμαι από ποια θέση μας τιμάς με την λύπηση σου; Αυτού του τύπου σύμβαση εργασίας προτείνεται,όπως θα δεις, από όλες τις νέες αντίστοιχες προκηρύξεις για "πρακτική" ή κοινωφελή εργασία. Ουσιαστικά το σύνολο των ανέργων βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά σ' αυτές ,αφού η πιθανότητα να εργαστείς ή αλλού ή αλλιώς είναι μηδενική. Κι όταν το σύνολο των ανέργων στρέφεται χωρίς δεύτερη κουβέντα στην πλέον επισφαλή εργασία, αποδεχόμενο τους όρους που δεχτήκαμε πολλές-οι από εδώ, τότε νομίζω ότι το μέλλον μας θα είναι γεμάτο (στην καλύτερη περίπτωση) από τέτοιου τύπου συμβάσεις. Κι όχι μόνο το μέλλον αυτών που συμμετέχουμε σ' αυτό το πρόγραμμα, αλλά πολύ πιθανά και στο δικό σου ή ακόμη και σ' εκείνου που αυτή τη στιγμή θεωρεί πως έχει μόνιμη ή σταθερή δουλειά.
*Kezar* Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Παιδια τελικα αυτα τα προγραμματα ειναι υπερ των εργοδοτων παιρνουν τζαμπα υπαλληλους και τους εκμεταλλευονται και ολας,λυπαμαι για τα παιδια που πηγαν στο προγραμμα ημουν 2μιση χρονια ανεργος και περιμενα να κανω πρακτικη... με την ειδικοτητα μου..και μας λυπασαι? ΛΟΛ. Δεν ειμαστε για λυπηση φιλε μου.. για Συγχαρητηρια ειμαστε που μετα απο οσα εχουνε γινει προσπαθουμε για το καλυτερο... εαν μου επιτρεπεται εσυ με τι ασχολεισαι? 1
SMARTYN89 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Καλά το όλο κόνσεπτ, του "Ανεργία SOS χάστε τις δουλειές σας, αγχωθείτε, φοβηθείτε κτλ" μετά εμφανίζονται ξαφνικά "δουλειές" με 400€ το μήνα και στο πασάρουν με τρόπο που θα λες και Ευχαριστώ, είναι εντυπωσιακό.. Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν οι αποπάνω.. (σε Ευρωπαϊκό/Παγκόσμιο επίπεδο). Το θέμα είναι άμα δεν έχεις επιλογές, θα πας, κι ας βλέπεις οτί είναι εκμετάλλευση. Μακάρι να υπάρξουν πολλές προσλήψεις, και με καλούτσικο μισθό, αλλά δύσκολο..
Miracle Worker Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Μακάρι να υπάρξουν πολλές προσλήψεις, και με καλούτσικο μισθό, αλλά δύσκολο.. Όπως ανέφερα πιο πάνω, άνθρωπος από μεγάλο ΚΕΚ είπε ότι οι προσλήψεις θα γίνουν με τον ίδιο μισθό, τα 400 ευρώ δηλαδή. Εμένα μου είπαν να περιμένω άλλες 10 μέρες για να αρχίσουν τα μαθήματα, ενώ έχω υπογράψει εδώ και δυο εβδομάδες. Άλλοι φίλοι μου είχαν τελειώσει τη θεωρία πριν καν υπογράψουν και ξεκίνησαν κατευθείαν και εγώ 25 μέρες στο περίμενε. Έναν ολόκληρο μήνα σχεδόν. Δηλαδή, γαμησέ μας, Λες και είμαστε 15 χρονών και έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε έτσι τους μήνες.
p_under Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 εγώ έκλεισα τον πρώτο μήνα εργασίας, θα κάνω σιγά σιγά καμιά βόλτα προς ETE να δω για τα χρήματα.
Phoenix7 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 εγώ έκλεισα τον πρώτο μήνα εργασίας, θα κάνω σιγά σιγά καμιά βόλτα προς ETE να δω για τα χρήματα. 26 είχες τελειώσει την θεωρία; γιατί και εγώ σήμερα συμπλήρωσα 1 μήνα εργασίας. έχει τσεκάρει κανείς αν μπήκαν τα 400 της θεωρίας;
mixalis1989 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 δεν έχουν ξεκινήσει οι πληρωμές ακόμα..εγώ άρχισα πρακτική 5 αυγούστου
Miracle Worker Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Οι δουλειές ρε παληκάρια πως πάνε; Ευχαριστημένοι από το αντικείμενο; Παίζει εκμετάλλευση με υπερωρίες κλπ; Σας αντιμετωπίζουν σαν πρακτικάριους ή σαν δουλικά; Σε σχέση με τους κανονικούς υπαλλήλους, δουλεύετε το ιδιο, λιγότερο ή περισσότερο;
*Kezar* Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Οι δουλειές ρε παληκάρια πως πάνε; Ευχαριστημένοι από το αντικείμενο; Παίζει εκμετάλλευση με υπερωρίες κλπ; Σας αντιμετωπίζουν σαν πρακτικάριους ή σαν δουλικά; Σε σχέση με τους κανονικούς υπαλλήλους, δουλεύετε το ιδιο, λιγότερο ή περισσότερο; Προσωπικα εμενα Το αφεντικο στο ιντερνετ καφε που δουλευω σαν τεχνικος υπολογιστων ειναι ενταξει τυπος .Ξηγημενος τα λεει οπως πρεπει να ειναι..δεν ηρθες εδω για να δουλεψεις αλλα για να κανεις την πρακτικη μου προσφερε κιολας να παω να παρω εργαλεια με δικα του εξοδα.. βοηθαει μιλαει κλπ.. πολυ καλος.. ουτε καν καταλαβαινω οτι δουλευω.. επειδη κανω αυτο που αγαπαω ειναι και ενταξει σαν αφεντικο ειναι απλα ευχαριστηση μακαρι να δουλευω για παντα εκει. Βεβαια ο τυπος εχει κανει χρονια στο εξωτερικο..!!! δεν ειναι ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ> 2
SMARTYN89 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Όπως ανέφερα πιο πάνω, άνθρωπος από μεγάλο ΚΕΚ είπε ότι οι προσλήψεις θα γίνουν με τον ίδιο μισθό, τα 400 ευρώ δηλαδή. Φίλε μου αυτό αποκλείεται. Η μετατροπή της πρακτικής άσκησης σε "σύμβαση εργασίας" δε θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να είναι κάτω απο τον κατώτατο μισθό. Και επίσης τα χρήματα πλέον τα δίνει η επιχείρηση (ΑΝ θέλει να σε κρατήσει) οπότε το κράτος δεν έχει λόγο να βάλει κάποιο πάνω όριο στον μισθό σου, ίσα ίσα που θα ήταν τρελό! Αυτό που θυμάμαι, είναι οτί αν γίνει σύμβαση εργασίας, θα έχει μπόνους τα ασφάλιστρα για μέχρι ένα χρόνο απο το κράτος απλώς. (και θα πάρει και 300€ έξτρα το ΚΕΚ ). Δεν υπάρχει περίπτωση να θέλει κάποιος να σου δίνει πχ 700-800 τον μήνα (για 8ωρο μιλάμε) και το κράτος να μη το επιτρέπει. Πόσο μάλλον να δίνει κάτω απο τον κατώτατο μισθό!! (δε λέω σε καμία περίπτωση οτί τα έβγαλες απο το μυαλό σου, αλλά μάλλον κάτι άλλο εννοούσε ο άνθρωπος, ή είχε καταλάβει οτί επεκτήνεται η πρακτική, που δεν ισχύει.)
Miracle Worker Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Καλά, και εγώ απλώς μετέφερα αυτό που άκουσα. Η πηγή είναι στέλεχος ίσως ενός εκ των δύο μεγαλύτερων ΚΕΚ σχετικά με την Επιταγή. Από εκεί και πέρα ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.
SMARTYN89 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Καλά, και εγώ απλώς μετέφερα αυτό που άκουσα. Η πηγή είναι στέλεχος ίσως ενός εκ των δύο μεγαλύτερων ΚΕΚ σχετικά με την Επιταγή. Από εκεί και πέρα ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Κοίταξα πάντως την πρόσκληση της δράσης τώρα κανά 20λεπτο, και δεν εναφέρει τίποτα σχετικό. Η επιταγή τελειώνει όταν τελειώνει η πρακτική μας. Βρήκα όμως ένα τηλ: το 800 11 44444 είναι το τμήμα «Προγράμματα Κατάρτισης & Απασχόλησης» του Υπ. Εργασίας. Δευτέρα έων Παρασκευή 9:00-17:00 Ε, ντάξει, άμα δεν ξέρουν αυτοί τις απαντήσεις σε όσα λέμε (π.χ. νόμιμες κρατήσεις, ή αυτό για το μισθό) θα μεινω άφωνος......
*Kezar* Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 Φίλε μου αυτό αποκλείεται. Η μετατροπή της πρακτικής άσκησης σε "σύμβαση εργασίας" δε θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να είναι κάτω απο τον κατώτατο μισθό. Και επίσης τα χρήματα πλέον τα δίνει η επιχείρηση (ΑΝ θέλει να σε κρατήσει) οπότε το κράτος δεν έχει λόγο να βάλει κάποιο πάνω όριο στον μισθό σου, ίσα ίσα που θα ήταν τρελό! Αυτό που θυμάμαι, είναι οτί αν γίνει σύμβαση εργασίας, θα έχει μπόνους τα ασφάλιστρα για μέχρι ένα χρόνο απο το κράτος απλώς. (και θα πάρει και 300€ έξτρα το ΚΕΚ ). Δεν υπάρχει περίπτωση να θέλει κάποιος να σου δίνει πχ 700-800 τον μήνα (για 8ωρο μιλάμε) και το κράτος να μη το επιτρέπει. Πόσο μάλλον να δίνει κάτω απο τον κατώτατο μισθό!! (δε λέω σε καμία περίπτωση οτί τα έβγαλες απο το μυαλό σου, αλλά μάλλον κάτι άλλο εννοούσε ο άνθρωπος, ή είχε καταλάβει οτί επεκτήνεται η πρακτική, που δεν ισχύει.) Εαν εννοεις για μετα την πρακτικη δεν ισχυει.. Μετα την πρακτικη εχει δικαιωμα να σε κρατησει ο εργοδοτης και να σου πληρωνει μονο το ποσο που θα παιρνεις εσυ ασφαλιστρα ενσημα κλπ το πληρωνει το κρατος..απο εκει και περα για το ποσο ειναι συμφωνια μεταξυ εσενα και εκεινου.. με τον οριο τον κατωτατο μισθο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα