8elwADSL Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ στο 1ο πρόγραμμα δεν έχω αρχίσει ακόμα! Πήρα τηλ χθες το κεκ και μου είπαν ότι θα αργήσει να ξεκινήσει (δεν ξέρουν πόσο) αλλά το καλό είναι ότι βρήκα κατά 90% εργοδότη
MaXmaD Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 με τους επιλαχοντες ξερει κανεις τι ισχυει? πως θα ειδοποιηθουν? γιατι ακουσα οτι θα τους παρουν κατω απο το τραπεζι...
Miracle Worker Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Και εγώ στο 1ο πρόγραμμα είμαι και δεν άρχισα ακόμα! Έχω βάλει και τη τζίφρα μου στη σύμβαση πριν 14 ημέρες, αλλά έπρεπε να υπογράψουν και το ΚΕΚ και ο εργοδότης. Μέχρι στιγμής δεν έχω ενημέρωση από κανέναν... Αν μία στο εκατομμύριο ισχύει αυτό που λέει ο demitsa πάντως την πατήσαμε...
SMARTYN89 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Παιδιά αράξτε, ράδιο αρβύλα το κάναμε, μην αγχώνεστε τόσο. Είναι δεδομένο οτί θα πληρωθούμε, αυτά τα χρήματα είναι ευρωπαϊκά σε μεγάλο ποσοστό, αλλά έτσι κι αλλιώς δεσμευμένα, και σύμφωνα με τις απαιτήσεις τρόικας για "καταπολέμιση ανεργίας". Τα αρνητικά/αβέβαια είναι: α) δε ξέρουμε πότε θα τα πάρουμε, καθώς σε άλλα πιο μικρής αξίας προγράμματα του voucher έχουν καθυστερήσει 6μηνο ή έτος. ΔΕΝ σημαίνει οτί το ίδιο θα γίνει και τώρα. Αλλά ας έχουμε ένα κακό σενάριο στο μυαλό μας, πχ 6μηνο μετά το τέλος της άσκησης ή κάτι τέτοιο. (Κάποιοι εικάζουν, οτί θα πάρουμε τα χρήματα σε κομμάτια, ή ξεχωριστά θεωρία-πρακτική κ.α. Δεν υπάρχει επίσιμη -ξεκάθαρη-πληροφόρηση.) β) θα έχει «νόμιμες κρατήσεις» το επίδομα. Κάποιοι δε το ξέραν αυτό, και δε διαβάσαν λοιπόν σίγουρα την προκύρηξη, αλλά ούτε και το τριμερές καν.. Και προκλήθηκε λίγος πανικός. Τέλος πάντων δεν ξέρουμε αυτές πόσο θα είναι, άλλοι λένε οτί απο τα 2400 θα μείνουν καθαρά 2000, άλλοι λένε ακόμα λιγότερα, άλλοι περισσότερα. Αυτό είναι καθαρά ράδιο αρβύλα, και υποθέσεις. Μιας και τα ασφάληστρα είναι πληρωμένα απο τον πάροχο κατάρτησης ΚΕΚ, δε θα με εξέπλητε αν οι νόμιμες κρατήσεις ήταν κανα κατοστάρικο πάνω κάτω περίπου. Αν δε βαριέται κάποιος, ας πάρει βρε παιδάκι μου ένα τηλεφωνάκι το ΚΕΚ ή μια περασάδα να ρωτήσει! (όχι εγώ ) Καλή τύχη σε όλους πάντως στις δουλειές, εκεί είναι η πρόκληση, όχι στα 100€ πάνω ή 100€ κάτω απο κάποια χρήματα που θα πάρουμε ο Θεός ξέρει πότε. Άλλωστε ο στόχος είναι η πρόσληψη!!! Υ.Γ. Φανταστείτε σενάριο κάποιος να καταφέρει πρόσληψη μετά το πέρας της πρακτικής, και να πάρει τον πρώτο κανονικό μισθό του απο την επιχείρηση, πριν πάρει 1€ απο τον voucher χααχχαχα, δε λέω οτί θα συμβεί, αλλά θα ήταν ψιλογελοίο. 1
*Kezar* Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 μεσα αυγουστου τελειωσα τα μαθηματα και απο 27 εχω αρχισει δουλεια..
redmanftw Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 ρωτησε κανεις στα κεκ που ειστε θα σας πουν τι παιζει πιστευω
*Kezar* Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 χμμμ ναι..αστο καλυτερα.. γιατι αλλα μας λεγανε στην αρχη αλλα μας βγαλανε στην διαρκεια τον μαθηματων αλλα μας λενε τωρα.. παντως τα χρηματα στο τελος μην τα περιμενετε συντομα... τουλαχιστον κανενα 6μηνο ανετα.
arabbal Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Καλημέρα Στο πλήρες κείμενο της προκήρυξης στο σημείο 5.2 (Εκπαιδευτικό Επίδομα), εκεί δηλαδή που αναφέρει τις αμοιβές μας γράφει: Οι ασφαλιστικές εισφορές, που αντιστοιχούν στο εκπαιδευτικό επίδομα του καταρτιζομένου, καλύπτονται από την επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας σύμφωνα με το κεφάλαιο 5.1.2 της παρούσας και βαρύνουν τον πάροχο κατάρτισης, ο οποίος υποχρεούται στην εμπρόθεσμη καταβολή τους. Στο κεφάλαιο που παραπέμπει λοιπόν, στο 5.1.2 (Κόστη που καλύπτει η επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας), γράφει: Των ασφαλιστικών εισφορών, που αντιστοιχούν στο εκπαιδευτικό επίδομα το οποίο θα λάβει ο καταρτιζόμενος για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα κατάρτισης (θεωρία και πρακτική) και βαρύνουν τον πάροχο κατάρτισης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 87 του ν. 3996/2011 ‘’Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις’’. Το ποσό αυτό ανέρχεται σε ποσοστό ύψους 6,45% επί του εκπαιδευτικού επιδόματος ανά ωφελούμενο. Από αυτά καταλαβαίνω ότι για απόφοιτες-ους ΑΕΙ το τελικό ποσό βγαίνει 2700-6,45%(174,15)= 2525,85 και για απόφοιτες-ους υποχρεωτικής βγαίνει 2400-6,45%(154,8)= 2254,2
ilias8513 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Αφου στο κειμενο που εβαλες αναφερει οτι ο παροχος καταρτισης θα πληρωσει τις οποιες εισφορες, Αρα ειναι καθαρα τα λεφτα μας.
redmanftw Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 καλα ας μπουν λεφτα και ας ειναι και τα 2/3 που λεει ο λογος
mixalis1989 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 ξέρει κανείς πότε θα μπούνε τα λεφτά της θεωρίας? http://www.insomnia.gr/classifieds/various/magazines/192919-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BE%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%85-%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BA-%CE%BA%CE%B1/
Miracle Worker Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Αφου στο κειμενο που εβαλες αναφερει οτι ο παροχος καταρτισης θα πληρωσει τις οποιες εισφορες, Αρα ειναι καθαρα τα λεφτα μας. Σε κάποιο άλλο σημείο ανεφέρει ότι τα λεφτά μας, θα μπουν στον λογαριαμό του παρόχου, ο οποίος θα τα προωθήσει στη συνέχεια στους δικούς μας λογαριασμούς. Άρα πιθανόν να εννοεί ότι απλά ο πάροχος θα αναλάβει να αποδόσει τις εισφορές εκ μέρους μας και να μας δώσει τα υπόλοιπα. Ένα άλλο που ακούστηκε, είναι ότι αν η εταιρία ενεργοποιήσει την option να σε κρατήσει, ο μισθός θα συνεχίσει να είναι 400!
*Kezar* Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 ξέρει κανείς πότε θα μπούνε τα λεφτά της θεωρίας? http://www.insomnia.gr/classifieds/various/magazines/192919-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BE%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%85-%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BA-%CE%BA%CE%B1/ Πηρα σημερα τηλεφωνο μετα απο μια συζητηση με πολυ ενταση μιλησα με τον υπευθυνο και μου ειπε οτι οταν κλεισετε 1 μηνα δουλεια να κοιτατε συνεχεια την τραπεζα..καποια στιγμη θα μπουνε οτι να ναι.
mixalis1989 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Πηρα σημερα τηλεφωνο μετα απο μια συζητηση με πολυ ενταση μιλησα με τον υπευθυνο και μου ειπε οτι οταν κλεισετε 1 μηνα δουλεια να κοιτατε συνεχεια την τραπεζα..καποια στιγμη θα μπουνε οτι να ναι. ότι να ναι...εγώ κλείνω 2 μήνες δουλειάς αυτές τις μέρες..ακόμα δεν έχει πληρωθεί κανένας..
*Kezar* Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 ότι να ναι...εγώ κλείνω 2 μήνες δουλειάς αυτές τις μέρες..ακόμα δεν έχει πληρωθεί κανένας.. ιουλιο αρχησες?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα