mary Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Mary1 Σε ποιο κεκ πήγες?? τα δικά μου χαρτιά είχαν χαθεί κάπου στο υπουργείο κ καθυστέρησαν την πληρωμή. Αααα. κ σήμερα με πήραν από το ΚΕΚ τηλέφωνο για ένα ερωτηματολόγιο. Έλεγε αν είμαι από μονογονεϊκή οικογένεια, αν έψαχνα πριν το πρόγραμμα δουλειά, αν εργάζεται άλλος στην οικογένεια, αν είμαι άστεγος κ κάτι άλλα! στο τεχνοπολις πηγα. Εσυ; Μα δεν ειμαι μονο εγω που δε πληρωθηκα, ειναι ολο το τμημα μου. Και γω το συμπληρωσα αυτο όταν τελειωσα τη πρωτη φαση, μαζι με το ερωτηματολογιο.
petalouda85 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Εννοείται ότι θα βάλεις κ 3 κ 2 στη αξιολόγηση. Κ μένα δεν θα με κρατήσει, ήδη ψάχνει για νέο άτομο από άλλο πρόγραμμα.. Από το υπουργείο μου είπαν από 15 Μαΐου για την Ά φάση πρακτικής. Mary1 Σε ποιο κεκ πήγες?? τα δικά μου χαρτιά είχαν χαθεί κάπου στο υπουργείο κ καθυστέρησαν την πληρωμή. Αααα. κ σήμερα με πήραν από το ΚΕΚ τηλέφωνο για ένα ερωτηματολόγιο. Έλεγε αν είμαι από μονογονεϊκή οικογένεια, αν έψαχνα πριν το πρόγραμμα δουλειά, αν εργάζεται άλλος στην οικογένεια, αν είμαι άστεγος κ κάτι άλλα! Εγω αυτο συμπληρωσα! Το αλλο μαλλον το συμπληρωσαν μονοι τους γιατι ξερει οτι θα πατωσει απο ολους μας σχεδον!! Για τα λεφτα της πρακτικης μου ειπαν η θα τα παρουμε Ιουνιο ολα μαζι.. Η αν πληρωθουμε μονο α φαση ιουνιο την τελευταια τελη της χρονιας!!! Μην βιαζεστε εγω το εχω παρει αποφαση.. 1
Chris_saxo vts Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 στο τεχνοπολις πηγα. Εσυ; Μα δεν ειμαι μονο εγω που δε πληρωθηκα, ειναι ολο το τμημα μου. Και γω το συμπληρωσα αυτο όταν τελειωσα τη πρωτη φαση, μαζι με το ερωτηματολογιο. Ωχ, κ όλοι μου λέγανε στο τεχνοπολις να πάω κ ότι είναι από τα καλύτερα! Στο master academy είμαι, Καλαμαριά. Κ είχαμε ένα τμήμα από το τεχνόπολις στο κτήριο μας.
politechnon Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 aris1986 Εγώ θα διαφωνήσω μαζί σου σε αυτό το σημείο. Ξέρω αρκετές επιχειρήσεις προσωπικά (κατά μεγάλη πλειοψηφία μικρές επιχειρήσεις) που θέλουν να κρατήσουν τους ωφελούμενους μετά το πέρας της πρακτικής, αλλά λόγω έλλειψης της εγκυκλίου επιδότησης από τον ΟΑΕΔ (τελειώνουν οι ωφελούμενοι και ακόμα ετοιμάζετε…) για την 6μηνης επιχορήγηση αδυνατούν. Καλό θα είναι να μην κατηγορούμε όλες τις επιχειρήσεις. Υπάρχουν και σωστές επιχειρήσεις αλλά και όπως έχω πει και παλαιότερα και σωστά Κέντρα Δία Βίου Μάθησης που προσπαθούν να υλοποιήσουν σωστά αυτά τα προγράμματα.
mareled Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/theseis-ergasias/57533/oaed-dyo-nea-programmata-gia-23-000-anergous-me-diplasia-amoivi θα ηθελα ενα σχολιο για αυτο.Οντως τα χρηματα θα αυξηθουν τοσο? Δλδ απο οτι καταλαβα θα μειωθουν οι κρατησεις γτ κ στο τωρινο που ειμαι 2.550 μας ελεγαν κ καθαρα ειναι κατω απο 2000.Επισης εγω που ειμαι 85 οκτωβριο μπορω να λαβω μερος ποια χρονια ειναι το οριο?
giorgos_her Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Καλησπερα παιδια! Ειμαι επιτυχων στο προγραμμα αει-τει. Δουλευω την τουριστικη σαιζον σε μια επιχειρηση δυο χρονια τωρα.. Ειναι λιγο περιεργη και δυσκολη δουλεια και πριν λιγες μερες με πηραν τηλεφωνο να με ρωτησουν αν ξαναπαω για τριτη χρονια. Το θεμα ειναι τι θα κανω ? Να παω στο προγραμμα η στην δουλεια που πηγαινω εδω και δυο χρονια? Να προσθεσω οτι θα παρω τα διπλασια λεφτα απο την παλια δουλεια και κατι παραπανω μαζι με το ταμειο... Τι θα μου προτεινατε να κανω?
mareled Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 να μεινεις στη δουλεια σου χωρις δευτερη σκεψη 1
stakaman21 Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Αφου λες οτι είναι περίεργη και δύσκολη φαντάζομαι πως δεν σ'αρέσει ...οπότε προτείνω να πας στο πρόγραμμα
kosmasdel Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Δημοσ. 19 Απριλίου 2015 Καλησπερα παιδια! Ειμαι επιτυχων στο προγραμμα αει-τει. Δουλευω την τουριστικη σαιζον σε μια επιχειρηση δυο χρονια τωρα.. Ειναι λιγο περιεργη και δυσκολη δουλεια και πριν λιγες μερες με πηραν τηλεφωνο να με ρωτησουν αν ξαναπαω για τριτη χρονια. Το θεμα ειναι τι θα κανω ? Να παω στο προγραμμα η στην δουλεια που πηγαινω εδω και δυο χρονια? Να προσθεσω οτι θα παρω τα διπλασια λεφτα απο την παλια δουλεια και κατι παραπανω μαζι με το ταμειο... Τι θα μου προτεινατε να κανω? Συγκρίνεις το voucher με κανονική δουλειά με ένσημα;;; Προφανώς και να πας στην δουλειά. 1
Tas0s88 Δημοσ. 20 Απριλίου 2015 Δημοσ. 20 Απριλίου 2015 Καληπσερα παιδια ειμαι κι εγω στο προγραμμα Voucher θα ηθελα να κανω μια ερωτηση , μπορουμε να κανουμε αιτησεις για τα νεα προγραμματα του ΟΑΕΔ για επιδοτηση ενοικιου, ρευμαρος και σιτησης εφοσον καλυπτουμε τα κριτηρια αλλα ειμαστε ακομη μεσα στο προγραμμα του Voucher? Γνωριζει κανεις να μ απαντησει ?
Raikkonen86 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Παιδια καλησπερα. Θελω να κανω μια ερωτηση. Εγω ειμαι σποδαστης στο ιεκ ακμη ( τεχνικος δικτυων και τηλεποικοινωνιων). Τον Ιουνιο τελειωνω τα 4 εξαμηνα του ιεκ. Μετα υποτιθεται οτι πρεπει να κανω πρακτικη. Αυτην την πρακτικη αλλοι μου λενε οτι θα την κανω μεσω το ιεκ (ακμη) αλλοι μου λενε μεσω δημοσιου ιεκ... Ξερει κανεις τι παζει?? Επισης ειναι υποχρεωτικη??? Γινεται να την παραλειψω ( χασιμο χρονου για μενα γιατι οι μονες εταιριες δικτυων στην θεσσαλονικη ειναι οι παροχοι). Αν την παραλειψω μπορω να δωσω για κρατικη πιστοποιηση η μονο για το ¨πτυχιο" του ιεκ??? Πληρωνομαι καθολου??? Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα εχω πολλες αποριες στις οποιες δεν μπορεσα να βρω σταθερη απαντηση... EDIT: Σορρυ αν ειναι λαθος το νημα που επελεξα, αλλα σκεφτηκα οτι ηταν το καταλληλο.
mary Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Τελικα χθες μπηκαν και σε μας τα λεφτα της θεωριας. Το τμημα μου τελειωσε 9/2 τη θεωρια.
politechnon Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Tas0s88 Δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο. Φυσικά και μπορείς! giorgos_her Προσωπική άποψη είναι ότι πάντα κοιτάς τι είναι καλύτερο για σένα. Δηλαδή που είναι καλύτερα τα χρήματα και τι προοπτικές υπάρχουν. Εγώ αυτό που θα σου πρότεινα είναι να δεις αν μπορείς να συνδυάσεις την εργασία αυτή με το πρόγραμμα vouher Τουρισμού που λένε ότι θα βγάλουν. Έτσι θα έχεις διπλό όφελος. Raikkonen86 Πρέπει βασικά να δεις αν η ειδικότητα σου έχει υποχρεωτική πρακτική. Το μόνο σίγουρο είναι και μέσω του ιδιωτικού ΙΕΚ μπορεις να κάνεις την πρακτική σου αλλά και μέσω του δημοσίου. Και τα 2 είναι σωστά. Συνήθως γίνετε μέσω του ΙΕΚ που αποφοίτησες. Τα χρήματα που παίρνεις για πρακτική ΙΕΚ είναι ελάχιστα, αν δε κάνω λάθος είναι 800€ για 6 μήνες (με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν είμαι γνώστης του θέματος αυτού). Mareled Αν δεν βγει επίσημα η εγκύκλιος δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Πάντως γνωρίζω ότι θέλουν να αυξήσουν τα χρήματα των ωφελούμενων και αυτό είναι κάτι καλό, μακάρι να το κάνουν! Chris_saxo vts Άρα καταλαβαίνεις κι εσύ ότι είτε είναι στον ίδιο όμιλο, είτε υπάρχει συνεργασία. Οπότε είτε στο ένα είτε στο άλλο το ίδιο πράγμα είναι. Πρόγραμμα ΑΕΙ-ΤΕΙ επαρχίας. Το πρόγραμμα ΑΕΙ-ΤΕΙ για 7000 ανέργους στην επαρχία που είδα βελτιώθηκε σε σχέση με την προηγούμενη πρόσκληση αλλά ακόμα έχει πολλά προβλήματα. Έχουν βάλει όρο σε αυτό ότι για να συμμετέχει φορέας πρέπει ανάλογα το χρόνο λειτουργίας του να έχει και το ανάλογο προσωπικό. Αυτό πάλι με ποια λογική το σκέφτηκαν ένας θεός το ξέρει! Ο φορέας κρίνετε δηλαδή με βάση του προσωπικού του, βάση του χρόνου λειτουργίας του και όχι με βάση την ποιότητα υλοποίησης αντίστοιχων προγραμμάτων. Σημαντικό βλέπουν δηλαδή, κατά την πρόσκληση, ο φορέας να απασχολεί μεγάλο αρ. προσωπικού και δεν υπάρχει καμία αναφορά για φορείς που έχουν δεχθεί καταγγελίες αλλά και μηνύσεις σε προηγούμενα προγράμματα. Φυσικά ο αρ. προσωπικού δεν συσχετίζεται με το μέγεθος της εγκατάστασης, δηλαδή π.χ. ένας φορέας με 4ετή λειτουργία και εγκατάστασης πχ 80τμ. Πρέπει να απασχολεί 9 άτομα κατά την διάρκεια κάθε έτους (πως θα χωρέσουν 9 άτομα προσωπικό + σπουδαστές + WC ΑΜΕΑ + καθηγητές + εξοπλισμός εργαστηρίων σε 80τμ… μόνο αν είναι το Κέντρο του Sport Billy θα μπορούσε να γίνει αυτό). Να είχαν όρο ότι ανάλογα τους ωφελούμενους που εξυπηρετείς θα πρέπει να έχεις το ανάλογο προσωπικό ναι, έχει λογική. Το να αποκλείεις φορείς με «τερτίπια φωτογραφικά»… μία από τα ίδια βλέπω προσωπικά με άλλο περιτύλιγμα!!! Έτσι λοιπόν θέτουν και πάλι φορείς εκτός κατά 99% μικρούς που μάλλον «πονάμε» πολύ τα μεγάλα Κέντρα Δία Βίου Μάθησης, γιατί τους χαλάνε τη «σούπα»! 1
BlackBetty Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Δημοσ. 23 Απριλίου 2015 Βλέπω ότι ενεργοποιούνται κάποια από τα προγράμματα voucher. Εμείς οι επιλαχόντες του 18-24 να περιμένουμε ή να το ξεχάσουμε τελείως? Θα πάμε 25 για να μην πω 26 μέχρι να το θυμηθούν να το ενεργοποιήσουν...??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα