Miracle Worker Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Εμένα μου πρότεινε μία εταιρεία το ΚΕΚ, τη δέχθηκα και τώρα με καλέσαν για γραπτό τεστ από την εταιρεία. Από τη στιγμή που μου πρότειναν την εταιρεία μέχρι το τεστ θα έχουν περάσει περίπου 20 μέρες, βάλε και άλλη μία εβδομάδα για συνέντευξη, η διαδικασία θα τραβήξει κοντά στο μήνα για μία μόνο επιχείρηση. Πάντως από ότι διάβασα, η πλατφόρμα του υπουργείου έχει ανοίξει από 17/6, οπότε πλέον είναι θέμα των ΚΕΚ και του να βρεις επιχείρηση.
aris1986 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Υπάρχει περίπτωση κάποιος που χει περάσει στο "κανονικό" ή στου τουρισμού να μην δουλέψει τελικά; Επειδή για χ,y δεν τον επέλεξαν οι εταιρίες/ξενοδοχεία; Τι γίνεται σε αυτη την περίπτωση; Σε βάζουν κάπου σονυ και καλα για να βγει το πρόγραμμα και να πάρουν την προμήθεια τους ή σε αφήνουν στην ευχή του θεού και σου λενε εγω δεν ξέρω τπτ βρε τα με το κράτος και με την Ε.Ε; Να ξέρω άμα είναι να πουλαρω από Αθήνα... Εμένα μου πρότεινε μία εταιρεία το ΚΕΚ, τη δέχθηκα και τώρα με καλέσαν για γραπτό τεστ από την εταιρεία. Από τη στιγμή που μου πρότειναν την εταιρεία μέχρι το τεστ θα έχουν περάσει περίπου 20 μέρες, βάλε και άλλη μία εβδομάδα για συνέντευξη, η διαδικασία θα τραβήξει κοντά στο μήνα για μία μόνο επιχείρηση. Πάντως από ότι διάβασα, η πλατφόρμα του υπουργείου έχει ανοίξει από 17/6, οπότε πλέον είναι θέμα των ΚΕΚ και του να βρεις επιχείρηση. Τεστ πήγε και κανε μια φιλη μου που χει τελειώσει διοίκηση επιχειρήσεων. λογιστικά της βάλανε κατι ισολογισμούς και μεταφράσεις απο αγγλικό κείμενο με αγγλική ορολογία. Δεν τα πήγε πολύ καλά...
Miracle Worker Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Θέλω να πιστεύω ότι θα σε χώσουν κάπου. Εμένα επειδή τους είχα 'πρήξει' στην αρχή, μου είπαν να μην ανησυχώ, υπάρχουν πολλές θέσεις και σίγουρα θα με βάλουν κάπου. Απλά αυτοί μάλλον προσπαθούν να κλείσουν πρώτα τις 'μεγάλες' εταιρείες/ θέσεις. Μετά πιστεύω θα γίνουν πιο χαλαρά τα πράγματα. Και εγώ στο τεστ θα εξεταστώ σε λογιστική και αγγλικά. Πάλι καλά που ρώτησα δηλαδή γιατί σίγουρα θα πήγαινα άπατα, ειδικά στη λογιστική. Αν μπορείς να μάθεις κάτι πιο συγκεκριμμένο από τη φίλη σου καλοδεχούμενο. Το τεστ είναι σε μία εβδομάδα. Αγγλικά πιστεύω τα έχω, αλλά λογιστική θα διαβάσω σαν να δίνω πανελλήνιες. Δεν είναι εποχές να πετάμε τους μήνες έτσι τσάμπα.
Davenport Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Απο τα λεγομενα σας καταλαβαινω ποσο οι εταιρειες στην Ελλαδα εχουν αποθρασυνθει και ζητανε αδιανοητα πραγματα. Δηλαδη, δεν φτανει που δεν εχει κανενα κοστος για αυτες, ζητανε και τεστ απο πανω με ενδεχομενο απορριψης. Με καθε επιφυλαξη, αυτο αντιβαινει στην αρχη λειτουργιας του προγραμματος Επιταγη εισοδου στην αγορα εργασιας για νεους ως 29 ετων. 1)Το προγραμμα εφαρμόζει θεωρητικη καταρτιση. 2)Υστερα γινεται η πρακτικη ασκηση που στηριζεται υποτιθεται στα οσα εμαθες στην θεωρητικη καταρτιση, η οποια απευθυνεται σε νεους που στην πλειοψηφια τους δεν εχει δουλεψει πουθενα.
mary Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Εμενα ουτε συνεντευξη, ούτε τεστ και μλκς με ζητησαν. Να ανησυχω;
Davenport Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Εμενα ουτε συνεντευξη, ούτε τεστ και μλκς με ζητησαν. Να ανησυχω; Και εγω βρηκα εταιρια με δικη μου πρωτοβουλια. Κανενα τεστ, τους εδειξα τα πτυχια μου, τις γλωσσες, αδεια ασκησης επαγγελματος και ειπαν ναι. Εννοειται πως δεν χρειαζεται να ανησυχεις, απλα μεριμνησε για να υπογραψεις νωρις την τριμερης συμβαση για να μην μπορει να σε απολυσει.
Miracle Worker Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Και εγω βρηκα εταιρια με δικη μου πρωτοβουλια. Κανενα τεστ, τους εδειξα τα πτυχια μου, τις γλωσσες, αδεια ασκησης επαγγελματος και ειπαν ναι. Εννοειται πως δεν χρειαζεται να ανησυχεις, απλα μεριμνησε για να υπογραψεις νωρις την τριμερης συμβαση για να μην μπορει να σε απολυσει. Δηλαδή μπορείς να βρεις μόνος σου οποιοδήποτε εταιρεία, χωρίς αυτή να συνεργάζεται ήδη με το ΚΕΚ, ή απλά επέλεξες μία από τη λίστα του ΚΕΚ και πήγες μόνος σου; Για τη διαδικασία που ακολουθούν ορισμένες εταιρείες που λες παραπάνω, πιθανόν να έχεις δίκιο, αλλά παίζει και το άλλο. Αν μία εταιρεία π.χ. έχει 30 θέσεις και θέλουν να κάνουν πρακτική 100 άτομα, είναι πλέον θέμα αξιοκρατίας να ακολουθήσει μία κανονική διαδικασία επιλογής.
mastor10 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Εμενα ουτε συνεντευξη, ούτε τεστ και μλκς με ζητησαν. Να ανησυχω; σε πηραν τηλ να σου πουν οτι περασες?
mastor10 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 οτι σε πηρανε στο πρόγραμμα, κανε τον κοπο να τους παρεις ενα τηλ
mary Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Ααα μη με ταραζεις καλέ βραδιάτικα! Είμαι στο πρόγραμμα, αυτό είναι σίγουρο. Ποιοι άλλοι να με έχουν πάρει τηλ;
mastor10 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 απο τα κεκ λεω μονο αν σε πηραν τηλ, αμα εισαι στο προγραμμα εισαι οκ απο τα κεκ, τωρα μενει να σου βρουν μια εταιρια να εργαστεις και μετα θα σε ξαναπαρουν να σου πουν τι να κανεις, αλλα ενοχλησε τους και εσυ δεν χανεις κατι
Davenport Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δηλαδή μπορείς να βρεις μόνος σου οποιοδήποτε εταιρεία, χωρίς αυτή να συνεργάζεται ήδη με το ΚΕΚ, ή απλά επέλεξες μία από τη λίστα του ΚΕΚ και πήγες μόνος σου; Για τη διαδικασία που ακολουθούν ορισμένες εταιρείες που λες παραπάνω, πιθανόν να έχεις δίκιο, αλλά παίζει και το άλλο. Αν μία εταιρεία π.χ. έχει 30 θέσεις και θέλουν να κάνουν πρακτική 100 άτομα, είναι πλέον θέμα αξιοκρατίας να ακολουθήσει μία κανονική διαδικασία επιλογής. Πρωτα απ'ολα φιλε μου, ζω σε ακριτικη περιοχη που ειναι πολυ πισω πολιτισμικα, επιχειρηματικα και διανοητικα. Με λιγα λογια, εγω αν διαλεγα εταιρεια απο την λιστα του ΚΕΚ, θα ειχα ως επιλογες μου μονο δουλειες του στυλ "Ψηστης" και "Γκαρσονι". Δεν υποτιμω αυτες τις δουλειες, απλα θελω να πω πως δουλεια πανεπιστημιου στην πολη μου ως νεος αποφοιτος πανεπιστημιου δεν κανεις με καμια κυβερνηση. Ετσι επελεξα να βρω απο μονος μου επιχειρηση στο αντικειμενο που σπουδασα και επελεξα το ΚΕΚ που ηθελα. Το ΚΕΚ εννοειται πως δεν εχει κανενα προβλημα να τους βρεις εσυ την επιχειρηση. Οι συνεργασιες αφορουν αυτους που θελουν το ΚΕΚ να τους βρει δουλεια. Δεν τους νοιαζει, αρκει να ειναι αυτοι το ΚΕΚ που θα επιλεξεις για τα σεμιναρια. Εχεις καθε δικαιωμα να επιλεξεις οποιο ΚΕΚ θελεις. Αυτο που λες σχετικα με την πρακτικη, μαλλον ισχυει μονο στην Αθηνα οπου εχει δουλειες για οτιδηποτε εχεις σπουδασει*. Και παλι ομως, το πιο λογικο θα ηταν οι θεσεις να συμπληρωνονται με βαση την προτεραιοτητα οποιου εκδηλωσε νωριτερα ενδιαφερον για να δουλεψει εκεί. Ειναι πασιφανες πως οι εταιρειες εκμεταλλευονται την περισταση για να παρουν ΚΑΙ τζαμπα ΚΑΙ στα μετρα τους. *Στην πολη μου το 20% ειναι φοιτητες (11000 ατομα) και οι μονες επενδυσεις που γινονται ειναι καινουργιες καφετεριες, σουβλατζιδικα και frozen yoghurt. Σαν να μην εχουμε καθολου κριση, απλα ζηταμε το ευκολο χρημα. Η΄ αν εχεις φαρμακειο, πετυχαινεις διανα λογω του μεγαλου τζιρου προφυλακτικων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα