mareled Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Το εχω διαβασει αυτο το θεμα ειναι οτι δεν ξερει κανεις με σιγουρια αν ειναι το 0 η το 3000 (τεκμαρτο) για καποιον που ναι μεν εχει μηδενικη αλλα ειναι υποχρεωμενος λογω ηλικιας να κανει φορολογικη. Σε κεκ μου ειπαν οτι μαλλον δεν εχω θεμα που εβαλα 3000 κ σημερα με πηραν οτι δεχτηκε ο εργοδοτης που ηθελα, απο βδομαδα θα κανουμε συμβαση κ θα αρχισουν τα σεμιναρια. Εχει αρχισει κανεις την θεωρητικη?
markovs Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 καλησπερα,θα ηθελα να κανω 2 ερωτησεις 1.εχω παει τα χαρτια μου σε ενα κεκ ωστε να προωθησουν το βιογραφικο μου,μπορω να απευθυνθω και σε αλλα κεκ για να μου κλεισουν συνεντευξεις?? 2.εαν βρω δουλεια για 1 μηνα πχ με ενσημα ,θα μπορω μετα να ενεργοποισω το voucher η αυτοματως ακυρωνεται???
politechnon Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 markovs Φυσικά μπορείς να πας και όπου αλλού θέλεις. Όχι αν γίνει πρόσληψη είσαι εκτός προγράμματος γιατί ακυρώνετε η κάρτα του ΟΑΕΔ. mareled Υπάρχει θέμα αν δήλωσες το τεκμαρτό εισόδημα και όχι το πραγματικό γιατί θεωρείτε λανθασμένη δήλωση. Υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουν πρόβλημα γιατί δηλώσανε από μη σωστή διατύπωση του υπουργείου και τις πρόσκλησης, το τεκμαρτό. Αν δεν βγάλουν διευκρινιστική εγκύκλιο δυστυχώς θα υπάρχει πρόβλημα. Έχει πάρει κανείς να ρωτήσει ξανά τι έχει γίνει με αυτό το θέμα στο υπουργείο; Προσπαθώ να βρω κάποιον εδώ και 10 μέρες και δεν μπορώ.
Porg Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Υπάρχει θέμα αν δήλωσες το τεκμαρτό εισόδημα και όχι το πραγματικό γιατί θεωρείτε λανθασμένη δήλωση. Υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουν πρόβλημα γιατί δηλώσανε από μη σωστή διατύπωση του υπουργείου και τις πρόσκλησης. Αν δεν βγάλουν διευκρινιστική εγκύκλιο δυστυχώς θα υπάρχει πρόβλημα γι αυτούς που δεν έχουν δηλώσει το εισόδημα που θέλουν. Γίνεται αυτόματα κάποιος έλεγχος στην εφορία για τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί απο το υπουργείο και αν ναι πότε; Πριν αρχίσουν τα θεωρητικά μαθήματα;
politechnon Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Porg Όχι έλεγχος αυτόματος δεν υπάρχει από την εφορία. Ο έλεγχος γίνετε κατά την διάρκεια του προγράμματος από την ΕΚΤ-ΕΥΕ από το υπουργείο δηλαδή και αν βρει στοιχεία που δε συμβαδίζουν με την δήλωση ο καταρτιζόμενος είναι εκτός προγράμματος. Γι αυτό περιμένω την διευκρινιστική εγκύκλιο που επιτρέπει αυτούς που δηλώσανε παραπάνω εισόδημα από το υπάρχον (δηλαδή χάσανε μόρια) οπότε δεν παίρνουν την σειρά κατάταξης ενός άλλου. Απλά δεν υπάρχει γραπτή εντολή δυστυχώς για το τυπικό της υπόθεσης, μη ξεκινήσει δηλαδή κάποιος και τον κόψει για κουταμάρες σε έλεγχο
Porg Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Δηλαδή υπάρχει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει κάποιος το πρόγραμμα και να μη πληρωθεί;
mareled Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2014 Παντως ρωτησα το ΚΕΚ αν μπορω να κανω ενσταση κ μου ειπαν ναι
mareled Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/28804/anergoi-pou-symmetexoun-se-programmata-tha-plirosoun-foro-1-200-evro Συγνωμη αυτο ισχυει? Αν ειναι να παρω 2.550 να τα χαλασω σε αναγκες βασικες που περιμενω τοσο καιρο να καλυψω γτ ειμαι ανεργη πανω απο 3 χρονια κ να δωσω μετα 1.200 φορο . Συγνωμη αλλα να πανε ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ αρκετα πια!!!!!
Miracle Worker Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Αυτό νομίζω ήταν λάθος και είχε διορθωθεί. Πάντως δε θα πάρεις όλα τα 2.550, αλλά μείον 25%, τα οποία αν θα τα πάρεις αργότερα, η ειρωνία, με επιστροφή φόρου.
mareled Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 (επεξεργασμένο) δλδ 1912 ειναι τα καθαρα αν το εκανα σωστα για 6 μηνες 320 περιπου τον μηνα. Σιγουρα μετα δεν θα εχω να πληρωσω φορο περα του 25% που εχασα? Α και 288ευρω για εισητηρια για 6 μηνες, κατα τ αλλα υποτιθεται οτι ειμαστε ανεργοι Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2014 από mareled
Miracle Worker Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Ε, βάλε 5 μήνες καλύτερα. Γύρω στις 20 μέρες η θεωρία και στο καπάκι 4 μήνες η πρακτική, άρα γύρω στα 380. Ε, αν βγάλεις τις μέρες της θεωρίας που στην ουσία δεν είναι δουλειά, σου βγαίνει γύρω στα 470 με 6ωρη απασχόληση. Δεν είναι και άσχημα αν σκεφτείς ότι είσαι μειωμένης ευθύνης υπάλληλος. Εκεί που πονάει είναι τα ανύπαρκτα ένσημα. Για το φόρο έχει γίνει εκτενής θέμα συζήτησης και σε αυτό το νήμα και το έχουν παίξει και τα κανάλια. Από αυτά που έχω ακούσει όχι δεν θα πληρώσεις παραπάνω, αλλά δεν έχω ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα.
harisv Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Παιδια επειδη ειναι πρωτη φορα που θα γραφτω σε προγραμμα voucher μπορειται να μου εξηγησετε λιγο την διαδικασια? Παμε σε καποιο κεκ με ολα τα δικαιολογητικα η η άιτηση γινεται online? Γιατι σημερα που μιλησα με το κεκ μου λενε να τους παρω τα διακαιολογητικα και θα τα κανουν ολα αυτοι...
top904 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Παιδια επειδη ειναι πρωτη φορα που θα γραφτω σε προγραμμα voucher μπορειται να μου εξηγησετε λιγο την διαδικασια? Παμε σε καποιο κεκ με ολα τα δικαιολογητικα η η άιτηση γινεται online? Γιατι σημερα που μιλησα με το κεκ μου λενε να τους παρω τα διακαιολογητικα και θα τα κανουν ολα αυτοι... Αν εκανες την αιτηση για το 18-24 κ 25-29 και ειδες στα αποτελεσματα οτι περασες πας τα χαρτια που χρειαζονται στο κεκ που θελεις εσυ.
Miracle Worker Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Η αίτηση γίνεται online στο voucher.gov.gr. Μπορείς να μπεις και να δεις τι ζητάει. Τυπικά πρέπει να την υποβάλλεις εσύ προσωπικά, αλλά αν δεν είσαι βέβαιος μπορείς να πας σε ένα ΚΕΚ να σε βοηθήσουν. Αν κάνεις το δεύτερο, καλύτερα να τους πεις να την κάνατε μαζί, γιατί κάνουν και λάθη. Από εκεί και πέρα το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να εκτυπώσεις την αίτηση μόλις ολοκληρωθεί η υποβολή (ή να την σώσεις ως pdf) και να περιμένεις τα αποτελέσματα. Η εκτυπωμένη αίτηση χρειάζεται ως δικαιολογητικό αν σε πάρουν. Αν πας σε ΚΕΚ λογικά θα προσπαθήσουν να σε δεσμεύσουν με διάφορα τεχνάσματα, όπως να σε βάλουν να υπογράψεις υπεύθυνη δήλωση συνεργασίας, να κρατήσουν την εκτυπωμένη αίτηση, να μη σου δώσουν τον κωδικό σου (ΚΑΥΑΣ) κλπ. Όχι ότι είναι κάτι απαραίτητα αρνητικό ή κάτι από το οποίο δε μπορεί να ξεφύγεις, απλά να ξέρεις πως λειτουργούν.
harisv Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Αν εκανες την αιτηση για το 18-24 κ 25-29 και ειδες στα αποτελεσματα οτι περασες πας τα χαρτια που χρειαζονται στο κεκ που θελεις εσυ. Για το 29-64 ενδιαφερομαι. Η αίτηση γίνεται online στο voucher.gov.gr. Μπορείς να μπεις και να δεις τι ζητάει. Τυπικά πρέπει να την υποβάλλεις εσύ προσωπικά, αλλά αν δεν είσαι βέβαιος μπορείς να πας σε ένα ΚΕΚ να σε βοηθήσουν. Αν κάνεις το δεύτερο, καλύτερα να τους πεις να την κάνατε μαζί, γιατί κάνουν και λάθη. Από εκεί και πέρα το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να εκτυπώσεις την αίτηση μόλις ολοκληρωθεί η υποβολή (ή να την σώσεις ως pdf) και να περιμένεις τα αποτελέσματα. Η εκτυπωμένη αίτηση χρειάζεται ως δικαιολογητικό αν σε πάρουν. Αν πας σε ΚΕΚ λογικά θα προσπαθήσουν να σε δεσμεύσουν με διάφορα τεχνάσματα, όπως να σε βάλουν να υπογράψεις υπεύθυνη δήλωση συνεργασίας, να κρατήσουν την εκτυπωμένη αίτηση, να μη σου δώσουν τον κωδικό σου (ΚΑΥΑΣ) κλπ. Όχι ότι είναι κάτι απαραίτητα αρνητικό ή κάτι από το οποίο δε μπορεί να ξεφύγεις, απλά να ξέρεις πως λειτουργούν. Αυτο ηθελα να μαθω αν γινεται online, γιατι οταν τους ρωτησα στο κεκ μου ειπαν καλυτερα να τα κανουν αυτοι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα