Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

JohnConstantine

Αυτό έχει στην σελίδα του Υπουργείου: 800 114 4444

http://www.voucher.gov.gr/project/view/id/6

anthobeio

Πιστεύω να μη σε πλήρωσαν σε δραχμές!!!

Κανονικά αφού τα χρήματα τα εισέπραξες το έτος 2014 πάνε στο εισόδημα του 2014.

Αλλά καλό θα είναι να ρωτήσεις έναν λογιστή που θα ξέρει σίγουρα καλυτερα από εμένα.

• Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

anthobeio

Πιστεύω να μη σε πλήρωσαν σε δραχμές!!!

Κανονικά αφού τα χρήματα τα εισέπραξες το έτος 2014 πάνε στο εισόδημα του 2014.

Αλλά καλό θα είναι να ρωτήσεις έναν λογιστή που θα ξέρει σίγουρα καλυτερα από εμένα. 

Δραχμές; χεχε, πώς μου ήρθε αυτό; Προφανώς έχω να πληρωθώ τόσο πολύ καιρό σε ευρώ που ξέχασα πως υπάρχει...

Ο λογιστής απάντησε τελικά πως ο τρόπος που θα κατανεμηθούν τα χρήματα στα 2 έτη εξαρτάται από το τι λέει η βεβαίωση αποδοχών. Με παρέπεμψε στο κεκ μου για να μάθω γι' αυτή τη βεβαίωση, που σίγουρα δε θα ξέρουν...

Επίσης είπε ότι από τα κεκ κάπως θα κάνουν κάποια δήλωση ηλεκτρονικά και αυτόματα θα εμφανιστούν οι αποδοχές μου στο σύστημα. Δηλαδή δεν θα πάρουμε εμείς κάποια βεβαίωση αποδοχών για να τη δώσουμε σε λογιστή. Κάπως έτσι ίσως λύνεται και το θέμα της υπερφορολόγησής μας από το gsis που ειπώθηκε παλιότερα.

Δημοσ.

Δραχμές; χεχε, πώς μου ήρθε αυτό; Προφανώς έχω να πληρωθώ τόσο πολύ καιρό σε ευρώ που ξέχασα πως υπάρχει...

Ο λογιστής απάντησε τελικά πως ο τρόπος που θα κατανεμηθούν τα χρήματα στα 2 έτη εξαρτάται από το τι λέει η βεβαίωση αποδοχών. Με παρέπεμψε στο κεκ μου για να μάθω γι' αυτή τη βεβαίωση, που σίγουρα δε θα ξέρουν...

Επίσης είπε ότι από τα κεκ κάπως θα κάνουν κάποια δήλωση ηλεκτρονικά και αυτόματα θα εμφανιστούν οι αποδοχές μου στο σύστημα. Δηλαδή δεν θα πάρουμε εμείς κάποια βεβαίωση αποδοχών για να τη δώσουμε σε λογιστή. Κάπως έτσι ίσως λύνεται και το θέμα της υπερφορολόγησής μας από το gsis που ειπώθηκε παλιότερα.

Kαλησπέρα!Σε καλή μεριά!Πότε τελείωσες την πρακτική;;

Δημοσ.

Εμάς τα παιδιά που τελείωσαν το 2013 και πληρώθηκαν όμως το 2013 περιμένουμε τις βεβαιώσεις από το Υπουργείο για την φορολογική τους δήλωση.

Αυτά που πληρώθηκαν στο 2014 θα είναι για το επόμενο έτος.

Εσύ ναι μεν έκανες στο έτος 2013 την θεωρητική και πρακτική αλλά πληρώθηκες το 2014 οπότε είναι εισόδημα του 2014.

Τα ΚΕΚ δεν κάνουν καμία δήλωση για τα χρήματα που πήρες, δεν σε πληρώνουν αυτοί!

Το ΚΕΚ κάνει απλά την ΑΠΔ και πληρώνει στο ΙΚΑ το 6,45% στο ποσό που παίρνετε για τις ασφαλιστικές σας εισφορές και σας δίνει απόδειξη για τα χρήματα που πήρε το ΚΕΚ για τις υπηρεσίες που σας προσέφεραν.

Γενικά αυτό που ξέρω για πληρωμές του δημοσίου... δηλώνονται στο έτος που πλήρωσε.

Δημοσ.

καλησπερα σας, εχω διαβασει αρκετα απ τα "ποστς" και την συζητηση. εγω τελειωσα το προγραμμα 21/12  και εχω παρει μονο τα 305 ευρω , απ οτι εχω καταλαβει το ΚΕΚ που διαλεξα ειναι για τα καρναβαλια, ενας γνωστος μου σε αλλη πολη τελειωσε 5-6 μερες μετα απο μενα και πριν 2 εβδομαδες πληρωθηκε την πρακτικη.εχω αρχισει και τρελενομαι! ειναι δυνατον να μας αφησουν αφραγκους ολο το πασχα οι αλητες? δεν ντρεποντε καθολου? οπως ειπε και ενας φιλος παραπανω ποτε ξανα σε παρομοιο προγραμμα! μια φορα την παθενεις και μαθενεις! μακρια απ τα ΚΕΚ Διασταση!

• Like 3
Δημοσ.

Εμάς τα παιδιά που τελείωσαν το 2013 και πληρώθηκαν όμως το 2013 περιμένουμε τις βεβαιώσεις από το Υπουργείο για την φορολογική τους δήλωση. Αυτά που πληρώθηκαν στο 2014 θα είναι για το επόμενο έτος. Εσύ ναι μεν έκανες στο έτος 2013 την θεωρητική και πρακτική αλλά πληρώθηκες το 2014 οπότε είναι εισόδημα του 2014. Τα ΚΕΚ δεν κάνουν καμία δήλωση για τα χρήματα που πήρες, δεν σε πληρώνουν αυτοί! Το ΚΕΚ κάνει απλά την ΑΠΔ και πληρώνει στο ΙΚΑ το 6,45% στο ποσό που παίρνετε για τις ασφαλιστικές σας εισφορές και σας δίνει απόδειξη για τα χρήματα που πήρε το ΚΕΚ για τις υπηρεσίες που σας προσέφεραν. Γενικά αυτό που ξέρω για πληρωμές του δημοσίου... δηλώνονται στο έτος που πλήρωσε.

Μήπως αυτόματα μέσω αυτής της ΑΠΔ εννοούσε ο λογιστής, ότι εμφανίζεται το εισόδημα μου; Δεν έχω ιδέα.. Ας περιμένουμε κάνα μήνα να αποφασίσουν τι και πώς το θέλουν, να δούμε τι πρέπει να κάνουμε.

Kαλησπέρα!Σε καλή μεριά!Πότε τελείωσες την πρακτική;;

24/1/14. Υπομονή παιδιά, και στα δικά σας..

Δημοσ.

Μήπως αυτόματα μέσω αυτής της ΑΠΔ εννοούσε ο λογιστής, ότι εμφανίζεται το εισόδημα μου; Δεν έχω ιδέα.. Ας περιμένουμε κάνα μήνα να αποφασίσουν τι και πώς το θέλουν, να δούμε τι πρέπει να κάνουμε.

24/1/14. Υπομονή παιδιά, και στα δικά σας..

Αμήν και πότε!!

καλησπερα σας, εχω διαβασει αρκετα απ τα "ποστς" και την συζητηση. εγω τελειωσα το προγραμμα 21/12  και εχω παρει μονο τα 305 ευρω , απ οτι εχω καταλαβει το ΚΕΚ που διαλεξα ειναι για τα καρναβαλια, ενας γνωστος μου σε αλλη πολη τελειωσε 5-6 μερες μετα απο μενα και πριν 2 εβδομαδες πληρωθηκε την πρακτικη.εχω αρχισει και τρελενομαι! ειναι δυνατον να μας αφησουν αφραγκους ολο το πασχα οι αλητες? δεν ντρεποντε καθολου? οπως ειπε και ενας φιλος παραπανω ποτε ξανα σε παρομοιο προγραμμα! μια φορα την παθενεις και μαθενεις! μακρια απ τα ΚΕΚ Διασταση!

Αχαχαχαχα ΛΑΤΡΕΜΕΝΑ ΚΕΚ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ!Συμφωνω απολυτα μαζι σου!Ολοι μακρια τους!

• Like 1
Δημοσ.

Γι αυτό λέω πάντα “παίδες προσοχή” μην πάτε με κλειστά μάτια στο 1ο ΚΕΚ που σας πήρε τηλέφωνο, έχετε όλο το περιθώριο χωρίς να βιάζεστε!

Ψάξτε, δείτε, ρωτήστε και άλλου φορείς πριν αποφασίσετε που θα πάτε!

Υπάρχουν όλα τα ΚΕΚ στην σελίδα του Υπουργείου www.voucher.gov.gr και πραγματικά πιστεύω ότι υπάρχουν και άνθρωποι πάνω απ' όλα που θέλουν και προσπαθούν να βοηθήσουν τα παιδιά δεν είναι όλοι λαμόγια!

Σίγουρα στην επαρχεία είναι λιγότερες οι επιλογές αλλά πιστεύω υπάρχουν.

Εσείς αποφασίζεται που θα πάτε όχι τα ΚΕΚ!

• Like 2
Δημοσ.

Με πηραν τηλεφωνο απο το ΚΕΚ της πολης μου για να κανω αιτηση(?) για το νεο προγραμμα.Ποτε μου δεν ασχοληθηκα με ΚΕΚ κτλ,για αυτο εχω μερικες αποριες.

1)Που βρηκαν τα στοιχεια μου και γιατι να με ειδοποιησουν?Τα ΚΕΚ ειναι ιδιωτικα εκπαιδευτηρια που περνουν ποσοστα ανα υποψηφιο?ή καμια σχεση(αυτη ειναι η μονη λογικη εξηγηση που μπορω να δωσω)?

2)Το προγραμμα χωριζεται  σε θεωρια και πρακτικη,μπορω να κανω μονο την θεωρια και να πληρωθω?

3)Στην πρακτικη μου βρισκου αυτοι εργοδοτη ή ειμαι ελευθερος να βρω εγω?(ή καμια σχεση..)

4)Εφοσον δεν καταθετω φορολογικη δηλωση(δεν εχω "καθαρο"εισοδημα και μεχρι στιγμης θεωρουμαι προστατευομενο μελος),αμα πληρωθω απο εκει τι γινεται?Τοτε θα φορολογηθω κανονικα σαν ελευθερος επαγγελματιας ή απλος τα δηλωνω στην δηλωση τον γονιων μου?

5)Ενσημα..δεν?

6)Υπαρχει κατι που πρεπει να ξερω?

Δημοσ.

Muchacho

Με πηραν τηλεφωνο απο το ΚΕΚ της πολης μου για να κανω αιτηση(?) για το νεο προγραμμα.Ποτε μου δεν ασχοληθηκα με ΚΕΚ κτλ,για αυτο εχω μερικες αποριες.

Συγνώμη σε πήραν τηλέφωνο να κάνεις αίτηση για ένα πρόγραμμα που δεν έχει βγει ακόμα;

Μάλλον θα έχουν κάποιον που βλέπει το μέλλον!

Οι αιτήσεις για όλα τα προγράμματα πρέπει να γίνονται στις επίσημες σελίδες που ορίζει το υπουργείο και όχι στο εκάστοτε ΚΕΚ π.χ. www.voucher.gov.gr

1)Που βρηκαν τα στοιχεια μου και γιατι να με ειδοποιησουν?Τα ΚΕΚ ειναι ιδιωτικα εκπαιδευτηρια που περνουν ποσοστα ανα υποψηφιο?ή καμια σχεση(αυτη ειναι η μονη λογικη εξηγηση που μπορω να δωσω)?

Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί από αυτούς που σας καλούν.

Γιατί δεν τους κάνετε αυτή την ερώτηση να δούμε τι απάντηση θα δώσουν;

Σου παραθέτω ένα post όπου είχα αναφέρει σε προγενέστερο χρόνο γι αυτό που ρωτάς και τα προσωπικά δεδομένα.

Τα ΚΕΚ είναι ιδιωτικοί φορείς εκπαίδευσης και πληρώνονται για τις υπηρεσίες που προσφέρουν σε καταρτιζόμενους όπως τα voucher (π.χ. Στο voucher είναι 1000€ ανά καταρτιζόμενο)

Προσοχή θέλω να επισημάνω κάτι που θεωρώ πολύ βασικό και σίγουρα πιστεύω αφορά και άλλους μιας και το έχω δει να γίνεται επανειλημμένα σε ωφελούμενους.

Κανονικά κανείς δεν θα έπρεπε να σας παίρνει τηλέφωνο! Το τηλέφωνό σας ,το email σας, είναι προσωπικά δεδομένα και κανονικά δεν πρέπει να τα έχει κανείς.

Στην πλατφόρμα του υπουργείου http://www.voucher.gov.gr/ όπου είναι και μόνη επίσημη, ο καταρτιζόμενος κάνει την αίτηση συμμετοχής του και εκεί αναρτώνται και τα αποτελέσματα.

Σε αυτή την πλατφόρμα δεν υπάρχει τίποτα άλλο για τον κάθε επιλεγέντα ή επιλαχόντα παρά μόνο ένας αριθμός ΚΑΥΑΣ, οπότε το που και πως βρίσκουν τα προσωπικά δεδομένα το αφήνω στην φαντασία του καθενός... ο νοώ νοείτω!!!

Υπάρχουν περιπτώσεις που με την σύμφωνη γνώμη του καταρτιζόμενου η αίτηση γίνεται σε κάποιο ΚΕΚ οπότε εκεί γνωρίζει που δίνει τα προσωπικά του στοιχεία.

Και στις 2 περιπτώσεις πάντως ο καταρτιζόμενος πρέπει να γνωρίζει ότι δεν επιτρέπετε να εκβιάζεται και ότι είναι δικαίωμά του να αποφασίσει σε ποιον φορέα θα εξαργυρώσει την επιταγή του.

Στο http://www.voucher.gov.gr/program-group/action/pid/6/paction/kek “δείτε τους παρόχους κατάρτισης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα” (Εμφάνιση χάρτη) είναι όλοι όσοι επίσημα από το υπουργείο συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Από εκεί και πέρα αν σας καλούν χωρίς να έχετε δώσει εσείς τα προσωπικά σας στοιχεία καλό θα ήταν να τους κάνετε μία ερώτηση που τα βρήκαν. (αν και έχει παρατηρηθεί ότι όταν τους το λες αυτό στο κλείνουν γιατί γνωρίζουν ότι με παράνομο τρόπο έχουν τα στοιχεία και αν τους γίνει καταγγελία θα υπάρχουν προβλήματα)

2)Το προγραμμα χωριζεται σε θεωρια και πρακτικη, μπορω να κανω μονο την θεωρια και να πληρωθω?

Το πρόγραμμα αυτό που τρέχει μέχρι τώρα (γιατί αυτό που θα βγει δεν ξέρουμε ακόμα τι θα είναι και πως θα υλοποιηθεί όταν ανακοινωθεί θα μπορώ να πω αναλυτικά)αποτελείται από δύο σκέλη: 1) Η θεωρητική κατάρτιση που είναι 80 ώρες και πληρώνεσαι 400€ μικτά και 2) Πρακτική άσκηση 500 ωρών σε επιχείρηση που λαμβάνεις 2000€ για Δ.Ε. - ΙΕΚ ή 2300€ για ΤΕΙ-ΑΕΙ μικτά.

Μπορεί κάποιος να κάνει το 1ο σκέλος και να σταματήσει και φυσικά να πληρωθεί με το ποσό του 1ου σκέλους μόνο.

3)Στην πρακτικη μου βρισκουν αυτοι εργοδοτη ή ειμαι ελευθερος να βρω εγω?(ή καμια σχεση..)

Τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης όπως λέγονται πλέον όλοι οι φορείς από 1/1/2014 και είναι πιστοποιημένοι από το Υπουργείο και τον ΕΟΠΠΕΠ (ΚΕΚ και Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών που έχουν προδιαγραφές ΑΜΕΑ) έχουν επιχειρήσεις που συνεργάζονται και μπορείς να διαλέξεις αν σου κάνει κάποια. Αν έχεις εσύ δική σου (μέσω γνωστού ή φίλου κ.τ.λ.) που θες να κάνεις εκεί την πρακτική σου μπορείς να το κάνεις.

Εσύ επιλέγεις που θέλεις να κάνεις πρακτική και είσαι ελεύθερος να διαλέξεις είτε σε επιχείρηση του ΚΕΚ είτε της αρεσκείας σου!

Ενσημα..δεν?

Ένσημα δεν! Μόνο ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καλύπτει το πρόγραμμα κι αυτό μόνο κατα την διάρκειά του

γεια σας!!!!απο πατρα ειναι κανεις? τελιωσα 7/3 αλλα τπτ ακομα!!!!!!

fotinidim

Τι εννοείς τίποτα ακόμα;

καλό θα είναι να ρίχνουμε καμία ματιά σε προηγούμενα post για να μην λέμε συνεχώς τα ίδια και γινόμαστε κουραστικοί.

Εσύ τελείωσες 7/3, όλοι τελειώσανε στο τμήμα την ίδια ημερομηνία;

Οι πληρωμές γίνονται 2 μήνες αφότου τελείωσε όλο το τμήμα!

Το ΚΕΚ έχει περιθώριο 30 μέρες να πάνε τα χαρτιά από την στιγμή που τελείωσε όλο το τμήμα και ένα μήνα μετά αν όλα πάνε καλά για την πληρωμή σας.

Οπότε αν υποθέσουμε ότι τελειώσανε όλοι 7/3 οι πληρωμές θα φανούν περίπου 7/5!

• Like 1
Δημοσ.

σημερα πηρα στο  ΚΕΚ και μου ειπαν οτι ο τελευταιος του τμηματος μου τελειωσε τελος Ιανουαριου και Φεβρουαριο εστειλαν τα χαρτια, αρα εαν υσχιει αυτο που λετε 2 μηνες θα πρεπει να πληρωθω μεσα στον απριλιο. Κανεις αλλος απληρωτος απο Κρητη υπαρχει?

• Like 1
Δημοσ.

γεια σας!!!!μιλησα με το κεκ μου σημερα κου μου ειπε πως εστηλαν τα χαρτια αμεσως και αναμενουνε απο μερα σε μερα!!!!!!να κοιταμε το λογαριασμο μας...αλλα μου φενεται λιγο εξωπραγματικο!!!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...