Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλό θα ήταν να ρίχνουμε και μία ματιά σε προηγούμενα post για να μην λέμε τα ίδια πράγματα.

Τις βεβαιώσεις αποδοχών, για τα χρήματα που πήρατε για το έτος 2013, περιμένουμε να μας ενημερώσουν πότε θα εκδοθούν και πως θα αποσταλούν στους καταρτιζόμενους από την ΕΚΤ-ΕΥΕ.

Τις βεβαιώσεις αυτές τις εκδίδει αυτός που πληρώνει και παρακρατεί τον φόρο, δηλ το Υπουργείο όχι τα ΚΕΚ.

Περιμένουμε ακόμα ενημέρωση γι αυτό από το Υπουργείο.

Το ΚΕΚ σας δίνει 2 αποδείξεις 540€ και 560€ που αυτό αφορά την πληρωμή του. Δηλαδή για τα χρήματα που πήρε το ΚΕΚ πρέπει να σας κόψει απόδειξη.

Άλλο οι αποδείξεις αυτές και άλλο οι βεβαιώσεις παρακρατηθέντα φόρου που περιμένουμε από το Υπουργείο.

• Like 2
  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτές οι αποδείξεις κόβονται για να μπορέσει το ΚΕΚ να πληρωθεί για το 1ο σκέλος θεωρητικής και 2ο σκέλος πρακτικής (δηλ για να φορολογηθεί το ΚΕΚ γι αυτά τα χρήματα που πήρε). Εσείς απλά της παίρνετε και της βάζετε μαζί με τις άλλες αποδείξεις σας από supermarket κτλ που έχετε μαζέψει.

Δημοσ.

Αφου χρησιμοποιουνται εκει καλως.Ευχαριστω για την απαντηση.Ακομα μια ερωτηση,ποιο ειναι το χρονικο διαστημα μεταξυ εντολης πληρωμων και καταθεση χρηματων στους οφελουμενους;

Δημοσ.

Από την στιγμή που είναι όλα ΟΚ και στο σύστημα φαίνεται ότι έχει δοθεί εντολή πληρωμής είναι άμεσα.

Σε εμάς από την στιγμή που φάνηκε στο σύστημα ότι έχει δοθεί η εντολή πληρωμής, σε 15 μέρες περίπου έγινε και η κατάθεση.

Συνολικά όπως έχω αναφέρει σε προγενέστερα post θέλει 2 μήνες, αν όλα βαίνουν καλώς, από την λήξη και του τελευταίου στο τμήμα καταρτιζόμενου.

• Like 1
Δημοσ.

καλησπερα politechnon θα ηθελα να σε ρωτησω εγω που ειμαι απο γενικο voucher κ θελω να κανω τη πρακτικη μου σε ξενοδοχειο που δεν ανηκει στο σετε ενω το κεκ μου εχει πει ολα οκ τωρα μου λεει πως ο καδ που  δεν τους κανει γιατι ειναι τουριστικος και θελει αλλα καδ της επιχειρησης και ρωταω εγω μια επιχειρηση εχει πολλα καδ η με δουλευουν??ευχαριστω εκ των προτερων..

Δημοσ.

με τις κρατησεις τι παιζει;

παιρνεις εξ αρχης λιγοτερα απο τα 2700 (ή 2400) και τα υπολοιπα σαν επιστροφη φορου απο τη φορολογικη δηλωση;

και για τι ποσο μιλαμε; καπου πηρε το ματι μου 23%

δηλαδη κανα χρονο μετα κι αμα δε κανεις και καμια βλακεια στη δηλωση

----------------------------------------------------

και κατι αλλο

αν εισαι επιτυχων στο προγραμμα, πας στο κεκ τα χαρτια σου αλλα δεν ξεκινησεις εκπαιδευση (ουτε πρακτικη φυσικα) φαινεται καπου στον οαεδ οτι εισαι στο προγραμμα ή αυτο φαινεται αφοτου ξεκινησεις την εκπαιδευση;

ρωταω γιατι ειμαι στους 10000 εξτρα για το προγραμμα τουρισμου που πρεπει, αν θελουν, να ενεργοποιησουν το voucher μεχρι τελος Απριλη, αλλα παραλληλα ειμαι και στους 4413 του τελευταιου προγραμματος του οαεδ που περιμενουμε κανα 3μηνο και βαλε αν και ποτε θα ξεκινησουμε

success story και ζημια στα μυαλα!!!

Δημοσ.

Για το πρώτο σκέλος είναι όπως τα λες σου κάνουν τις κρατήσεις που νομίζω είναι κάπου 23-25% και σου βάζουν τα υπόλοιπα και ναι τα παίρνεις του χρόνου και τα δηλώνεις στη φορ. δήλωση του αντίστοιχου έτους.

Εμένα μου έβαλαν 305,κάτι από 400 πρακτικής και αναμένω τα υπόλοιπα..

Δημοσ.

καλησπερα politechnon θα ηθελα να σε ρωτησω εγω που ειμαι απο γενικο voucher κ θελω να κανω τη πρακτικη μου σε ξενοδοχειο που δεν ανηκει στο σετε ενω το κεκ μου εχει πει ολα οκ τωρα μου λεει πως ο καδ που  δεν τους κανει γιατι ειναι τουριστικος και θελει αλλα καδ της επιχειρησης και ρωταω εγω μια επιχειρηση εχει πολλα καδ η με δουλευουν??ευχαριστω εκ των προτερων..

Μία επιχείρηση μπορεί να έχει πολλά ΚΑΔ.

Αυτοί μάλλον είναι οι ΚΑΔ για το Τουρισμού:

49, 50, 51, 52, 55, 56, 62, 63, 73, 74, 77, 79, 81, 82, 90, 92, 93, 94

Δημοσ.

Tsorzisz

Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις πρακτική πράγματι σε ξενοδοχειακή μονάδα γιατί ανήκει σε τουριστικές επιχειρήσεις το λέει η πρόσκληση. Πράγματι κάποιοι ΚΑΔ ή ΣΤΑΚΟΔ μπορούν μόνο στου τουρισμού να απορροφήσουν.

Αυτό με το διαχωρισμό sete-voucher και voucher (τουρισμού – γενικού) ούτε εγώ μπόρεσα να καταλάβω γιατί το κάνανε (μάλλον κάποιος “μεγάλος” έπρεπε να φάει κι αυτός, μόνο έτσι το δικαιολογώ).

Είπαν στο επόμενο θα βγει γενικά για όλα χωρίς τέτοιους διαχωρισμούς, το εύχομαι, θα δείξει!

jimis888

Αν δεν έχεις ξεκινήσει ούτε το θεωρητικό κομμάτι στο voucher μπορείς να κάνεις ότι θέλεις!

Μπορείς και να αλλάξεις και ΚΕΚ αν δε σου κάνουν.

Όσο αφορά την διασταύρωση από τον ΟΑΕΔ, δεν γίνεται ακόμα. Αν η κάρτα σου είναι ενεργή μπορείς . Απλά αν αναφέρεσαι σε αυτό που κατάλαβα, για την κοινωφελή εργασία στους δήμους, αν επιλεγείς σε αυτό τότε θα πρέπει να διακόψεις από το voucher.

Δημοσ.

ευχαριστω politechnon μου ειπαν απο το κεκ οτι εχουν κανει αιτηση στο υπουργειο μηπως και γινει τιποτα για να δουμε.. Αλλη λυση απ οτι φαινεται δεν υπαρχει για hotel..Mαλλον θα περιμενω το αλλο προγραμμα αντε γιατι μερκα κεκ ειναι για κλωτσιες σε υποβαλλουν σε τοση ταλαιπωρια και μετα πουλο επειδη ειναι ανενημερωτοι..

Δημοσ.

jimis888

Αν δεν έχεις ξεκινήσει ούτε το θεωρητικό κομμάτι στο voucher μπορείς να κάνεις ότι θέλεις!

Μπορείς και να αλλάξεις και ΚΕΚ αν δε σου κάνουν.

Όσο αφορά την διασταύρωση από τον ΟΑΕΔ, δεν γίνεται ακόμα. Αν η κάρτα σου είναι ενεργή μπορείς . Απλά αν αναφέρεσαι σε αυτό που κατάλαβα, για την κοινωφελή εργασία στους δήμους, αν επιλεγείς σε αυτό τότε θα πρέπει να διακόψεις από το voucher.

εχω επιλεγει ηδη στον οαεδ απο το Γεναρη αλλα ακομα στο περιμενε ειμαι, οπως και πολλοι αλλοι,

κι ελεγα πλεον να στραφω στο voucher τουρισμου, απλα φοβαμαι μη ξεκινησω το voucher χασω τον οαεδ και μετα δε βρω και πρακτικη μεσω voucher

αυτο που λες εσυ, αν καταλαβαινω καλα, ειναι οτι μπορω να ξεκινησω το voucher κι εφοσον δε χανω την καρτα οοοταν ξεκινησει το προγραμμα του οαεδ να παω εκει, αν θελω

Δημοσ.

jimis888

Ακριβώς ή σταματάς και πέρνεις μόνο τα χρήματα της θεωρητικής κατάρτησης αν τυχόν θέλεις να πας στο άλλο πρόγραμμα!

Δημοσ.

polutechnon ποιο κεκ εισαι?εισαι πολυ σωστος θα σε προτιμησουμε..

Λογικά το όνομα του ΚΕΚ είναι το όνομα του άλλωστε έχει και εικόνα. Αν το γκουγκλάρεις βγάζει αυτό Link.png Site: http://www.politechnon.gr/ .

Γενικά είμαι τελείως κατά της "διαφήμισης" μέσα σε forum, αλλά στη προκειμένη η καλή προαίρεση και η διάθεση για βοήθεια έχει φανεί πιστεύω (άλλωστε απο όλη την Ελλάδα είμαστε εδώ οπότε δε θα είχε σίγουρο όφελος), και δεν υπήρξε καμία αναφορά-διαφήμιση στο ΚΕΚ του πέρα απο το όνομα και τη φωτογραφία. Well done, επικροτώ τη διακριτικότητα του.

Παρόλα αυτά, σεβόμενοι τους κανόνες του φόρουμ, καλό θα ήταν εδω μέσα πέρα απο μια αναφορά στη τοποθεσία ή σύντομη περιγραφή, οι πιθανοί ενδιαφερόμενοι να ρωτήσουν περαιτέρω λεπτομέρειες με προσωπικό μήνυμα pm.

A, και back on topic, τσέκαρα σήμερα για τα χρήματα της πρακτικής, και δεν έχει μπει (ευτυχώς) τίποτα ακόμα. Λέω ευτυχώς, γιατί τελείωσα 18/02 και αν είχανε μπει κάποιοι θα αυτοκτονούσαν εδω μέσα :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...