Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω την ίδια ερώτηση με τον χρισταρα .Για το voucher 25-29. Μπορεί κάποιος να πει ποια είναι η διαδικασία για την επιστροφή φόρου ?? Κάνουμε πρώτα την φορολογική δήλωση και μετά πάμε στην εφορία η το αντίστροφο ?? Δώστε τα φώτα σας ...

• Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για την επιστροφή φόρου πρώτα κάνεις τη δήλωση και εφ' όσον δικαιούσαι επιστροφή, μετά πας στην εφορία. Δεν είναι απαραίτητο να πας, αλλά εμπειρικά αν πας έχεις πιο πολλές πιθανότητες να τα πάρεις γρήγορα. Πάντως μην περιμένεις τα χρήματα άμεσα. Μπορεί να χρειαστεί αρκετούς μήνες, κοντά χρόνο να τα πάρεις.

Χριστάρα, για τα υπόλοιπα δεν ξέρω, αλλά αν σε δηλώσει ο πατέρας σου ως προστατευόμενο μέλος, δεν θα πάρεις επιστροφή. Ήμουν σε παρόμοια θέση κάποτε και ο λογιστής τα έβγαλε ότι οι γονείς μου θα γλίτωναν τα διπλάσια χρήματα από αυτά που θα έπαιρνα εγώ ως επιστροφή, αλλά έβαλε τη μάνα μου να υποσχεθεί ότι θα μου έδινε τα χρήματα της επιστροφής για να το κάνει. :-D

• Like 1
Δημοσ.

Για την επιστροφή φόρου πρώτα κάνεις τη δήλωση και εφ' όσον δικαιούσαι επιστροφή, μετά πας στην εφορία. Δεν είναι απαραίτητο να πας, αλλά εμπειρικά αν πας έχεις πιο πολλές πιθανότητες να τα πάρεις γρήγορα. Πάντως μην περιμένεις τα χρήματα άμεσα. Μπορεί να χρειαστεί αρκετούς μήνες, κοντά χρόνο να τα πάρεις.

Χριστάρα, για τα υπόλοιπα δεν ξέρω, αλλά αν σε δηλώσει ο πατέρας σου ως προστατευόμενο μέλος, δεν θα πάρεις επιστροφή. Ήμουν σε παρόμοια θέση κάποτε και ο λογιστής τα έβγαλε ότι οι γονείς μου θα γλίτωναν τα διπλάσια χρήματα από αυτά που θα έπαιρνα εγώ ως επιστροφή, αλλά έβαλε τη μάνα μου να υποσχεθεί ότι θα μου έδινε τα χρήματα της επιστροφής για να το κάνει. :-D

Να σαι καλα για την απάντηση !!

Οκ τελικα πηγαμε στην εφορια με τον πατερα μου και μας ειπαν οτι θα κανω δικια μου δηλωση εξηγησαμε την κατασταση.  Οπότε θα βάλω το IBAN μου στην δηλωση και θα μου βαλουν εκει τα λεφτα. Παντως λογικα δικαιουμαι επιστροφη επειδη δεν έχω αλλο εισόδημα απο πουθενά. Συνεχίζω να είμαι άνεργος. Αλλα αυτό με την εφορία που πρέπει να πας το ΙΒΑΝ σου και να συμπληρωσεις εκει μια δηλωση πως το κανεις ακριβως ? Δηλαδη σε ποιο τμημα πας ? π.χ. Εσοδων, Μητρωο κλπ ? Και τι ακριβως λες ? Αυτο το κανεις επειδη θα κανουν ελεγχο επειδη θα κανω πρωτη φορα δηλωση και να βρουν οτι δεν ειχα απο πουθενα εισοδημα ? Πρωτα κανεις δηλωση και μετα πας στην εφορία ή το αντίστροφο ? Λογικα μολις κανεις δηλωση σου λεει επιτόπου αν δικαιουσαι επιστροφή. Ευχαριστω πολύ για την απαντηση !!!

Edit: Τώρα είδα οτι πρώτα κάνεις δήλωση και μετά πας στην Εφορία. Αλλά όπως γραφω παραπανω μπορεις αν θες να μου εξηγησεις λιγο την διαδικασία ?

Δημοσ.

Ξερει κανεις που θα δηλωθουν τα χρηματα που πηραμε απο το voucher εως 29??εννοω σε ποιο λογαριασμο στη φορολογοκη δηλωση.και επισης ποια χρηματα θα δηλωσουμε?? Της θεωριας που τα πηραμε το 2015?? Η και της πρακτικης που τα πηραμε το 2016?? Πηρα στο taxisnet και λενε περιμενουν τις βεβαιωσεις απο τον οαεδ.πηρα οαεδ δε ξερουν τιποτε.πηρα υπουργειο οικονομικων παρε taxisnet λενε .ελεοςςςςςςςςςς

Δημοσ.

Ξερει κανεις που θα δηλωθουν τα χρηματα που πηραμε απο το voucher εως 29??εννοω σε ποιο λογαριασμο στη φορολογοκη δηλωση.και επισης ποια χρηματα θα δηλωσουμε?? Της θεωριας που τα πηραμε το 2015?? Η και της πρακτικης που τα πηραμε το 2016?? Πηρα στο taxisnet και λενε περιμενουν τις βεβαιωσεις απο τον οαεδ.πηρα οαεδ δε ξερουν τιποτε.πηρα υπουργειο οικονομικων παρε taxisnet λενε .ελεοςςςςςςςςςς

Aν θυμάμαι καλά, στο 301 βγάζει το σύνολο του ποσού που έχεις πάρει και στο 313,315 τα ποσά από τους φόρους. Εμένα ήταν συμπληρωμένα μόνα τους όταν έκανα το Ε1 μου.

Δημοσ.

Λοιπόν. Έκανα φορολογικη δηλωση πρωτη φορα και τα ποσα οπως αναφερει και ο φιλος  Chris_saxo vts ηταν συμπληρωμενα στους κωδικους αυτοματα. Επεισης στο taxisnet σου βγαζει αν πατησεις πανω στο ποσο και αναλυτικα τα ποσα και το φορο που παρακρατηθηκε κλπ. Δηλωσα το ΙΒΑΝ μου στην δηλωση και στο εκκαθαριστικο μου βγηκε πιστωτικο. Επεισης πηγα και στην εφορια στο τμημα εσοδων ειχα μαζι μου το ΙΒΑΝ ειπα το αφμ και ειδαν οτι ειναι να μου δωσουν επιστροφη αλλα υπηρχε προβλημα επειδη τα προηγουμενα χρονια δεν ειχα κανει φορολογικη δηλωση. μετα μου εδωσε κατι χαρτια πηγα στο τμημα που μου ειπε και συμπληρωσα κατι δηλωσεις μετα πηγα κατω παλι εδωσα το ΙΒΑΝ και μου ειπαν οτι σε κανα μηνα θα μου μπουν περιπου. Το λεω αυτο για οσους τους ειναι στο εκκαθαριστικο με επιστροφη ή ακομα και αν κανουν πρωτη φορα δηλωση να πανε καλου κακου στην εφορια να τακτοποιησουν το θεμα με την επιστροφη . Επεισης για τις βεβαιωσεις voucher τις καινουριες μπορει κανεις να τις βγαλει εδω εισαγωντας το ΑΦΜ και ΑΜΚΑ του

http://www.eye-ekt.gr:8080

• Like 1
Δημοσ.

Περυσι κι εμενα ηταν συμπληρωμενα φετος οχι.γι αυτο ρωταω. Εσας φετος ηταν συπμληρωμενα μονα τους???

Επισης εβαλα τα στοιχεια μου στλ eye-ekt.gr και μου λεει λαθος στοιχεια......

Δημοσ.

Περυσι κι εμενα ηταν συμπληρωμενα φετος οχι.γι αυτο ρωταω. Εσας φετος ηταν συπμληρωμενα μονα τους???

Εμενα ήταν συμπληρωμένα από πρίν στην δήλωση δεν χρειαστηκε να βάλω κάτι εγώ. Το επίδομα θεωρίας και της πρακτικής το πήρα μεσα στο 2015. Εσύ πότε το τελείωσες ? Για ξαναπροσπάθησε με την σελίδα. Αν όχι συνεχιζει και έχει σφάλμα στείλε τους e-mail εδω μηπως υπαρχει προβλημα:  [email protected]

Παντως εγω μπαινω κανονικά στην σελίδα και βγάζω την βεβαίωση. Πήρες και προπερσυ μερος και σου ηταν συμπληρωμενα περσυ ? 

Δημοσ.

Ναι, και μενα ήταν συμπληρωμένα ήδη.

Δημοσ.

Χαιρετώ το φορουμ! Να ρωτήσω, στο τρέχον βάουτσερ τουρισμού, όταν έκανα την αίτηση δεν έβαλα ΙΒΑΝ, και δεν βλέπω να είναι στα δικαιολογητικά που αποστέλλονται εντός 15 ημερών στ εεδε. Τί γίνεται στην περίπτωση αυτή? Ευχαριστώ! :)

Δημοσ.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και εγώ. Δεν έχουν προσυμπληρωθει τα εισοδήματα του 2015 από το voucher ενώ περισυ ήταν κανονικά. Επίσης ούτε εγώ μπορώ να βρω την βεβαίωση αποδοχών στην εφαρμογή.

το ίδιο και ένας φίλος που τον ρώτησα.

Άχρηστοι μισές δουλειές κάνουν. Και τώρα τι θα κάνουμε πως θα βγάλουμε άκρη με τις δηλώσεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και εγώ. Δεν έχουν προσυμπληρωθει τα εισοδήματα του 2015 από το voucher ενώ περισυ ήταν κανονικά. Επίσης ούτε εγώ μπορώ να βρω την βεβαίωση αποδοχών στην εφαρμογή.

το ίδιο και ένας φίλος που τον ρώτησα.

Άχρηστοι μισές δουλειές κάνουν. Και τώρα τι θα κάνουμε πως θα βγάλουμε άκρη με τις δηλώσεις;

Εγώ στο προπερσινο δεν ειχα παρει μέρος. Πήρα στο περσινό. Και μου ήταν τα ποσα συμπληρωμένα αυτόματα. Και το ποσο που θα μου ερθει επιστροφη κλπ. Και η βεβαιωση απο την σελιδα βγαινει κανονικά. Μπορεις αν θες να κανεις εγγραφη στο ικα μεσω τους κωδικους taxisnet χωρις να πας σε καταστημα και ενεργοποιειται αυτοματα. Οταν κανεις την διαδικασια υπαρχει Υπηρεσια που λεγεται Αποσπασμα Ατομικου Λογαριασμου Ασφαλισης. Εκει θα φενονται τα ποσά. 

Πιστοποίηση Ασφαλισμένου μέσω TAXISnet

https://apps.ika.gr/eApplicationInsuredCertified/

Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης
(Απόσπασμα Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης)

Επεισης στην δηλωση ειναι συμπληρωμενο συνολικα το ποσο που πηρα οχι η καθε δοση. π.χ. στον πινακα 4 στον κωδικό 301 ήταν συμπληρωμένα 2.159,36€ στον κωδικό 313 454,82€ και στον κωδικό 315 448,00€. Το τελευταιο είναι το ποσό της επιστροφής.

Αν δεν είναι συμπληρωμένα καθολου στην δήλωση να πάτε στα κεκ επειδη αυτοί στελνουν τα χαρτιά στο υπουργείο και το υπουργείο δινει τα στοιχεια στις εφοριες και δηλωνουν τα ποσα.
Επεξ/σία από xristaras1925
  • Like 1
Δημοσ.

Εχω μιλησει με ολους τους φορεις και ο ενας με στελνει στον αλλον.τελικο συμπερασμα (νομιζω) εμας που δεν εμφανιζονται τα ποσα ειναι επειδη ειμαστε μεσω οαεδ και το taxisnet περιμενει τον οαεδ να τους στειελει ηλεκτρονικα τις βεβαιωσεις για να μπουν αυτοματα τα ποσα.απο το site eye-ekt.gr δεν μπορουμε να εκτυπωσουμε διοτι για αει τει εχει ευθηνη ο οαεδ .αυτα μου ειπαν οποτε στο περιμενε ειμαστε.

Δημοσ.

Θα φταίω εγώ να κάνω την δήλωση και να μην τα δηλώσω τα έσοδα απο το voucher ή θα με πούνε φοροφυγά;αντε να περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουνε και αυτοί;

Δημοσ.

Εγώ στο προπερσινο δεν ειχα παρει μέρος. Πήρα στο περσινό. Και μου ήταν τα ποσα συμπληρωμένα αυτόματα. Και το ποσο που θα μου ερθει επιστροφη κλπ. Και η βεβαιωση απο την σελιδα βγαινει κανονικά. Μπορεις αν θες να κανεις εγγραφη στο ικα μεσω τους κωδικους taxisnet χωρις να πας σε καταστημα και ενεργοποιειται αυτοματα. Οταν κανεις την διαδικασια υπαρχει Υπηρεσια που λεγεται Αποσπασμα Ατομικου Λογαριασμου Ασφαλισης. Εκει θα φενονται τα ποσά.

Πιστοποίηση Ασφαλισμένου μέσω TAXISnet

https://apps.ika.gr/eApplicationInsuredCertified/

Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης

(Απόσπασμα Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης)

https://apps.ika.gr/eInsuranceStatement/faces/login.xhtml;eInsuranceStatementID=Lm4tXPgSGLmMwYNyc20WcXXX9ygkkL4L94NH05Rk1MJwKk3HfVpd!1379630993

Επεισης στην δηλωση ειναι συμπληρωμενο συνολικα το ποσο που πηρα οχι η καθε δοση. π.χ. στον πινακα 4 στον κωδικό 301 ήταν συμπληρωμένα 2.159,36€ στον κωδικό 313 454,82€ και στον κωδικό 315 448,00€. Το τελευταιο είναι το ποσό της επιστροφής.

Αν δεν είναι συμπληρωμένα καθολου στην δήλωση να πάτε στα κεκ επειδη αυτοί στελνουν τα χαρτιά στο υπουργείο και το υπουργείο δινει τα στοιχεια στις εφοριες και δηλωνουν τα ποσα.

Την επιστροφη πως την παιρνουμε; Παμε εφορια

Η βαζουμε το Ivan της τραπεζα μας στην φορολογικη δηλωση κατω κατω;

Επισης ποτε την περνουμε αφου κανουμε τη δηλωση, σε κανα μηνα πχ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...