Badge Δημοσ. 1 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2003 Καταρχήν να πω ότι τον συγκεκριμένο τραγουδιστή δεν τον πήγαινα ποτέ. Ούτε το στυλ του, ούτε τη φωνή του, ούτε αυτά που έγραφε. Θυμάμαι πριν 3-4 χρόνια τότε που έκανα τεχνικό support στον TOP FM Λήμνου, παίρνανε τηλέφωνο από την Sony Music και απαιτούσαν με το στανιό ντε και καλά να παίζουν τα τραγούδια του Δεληβοριά στον αέρα. Τρομερό promotion, ο τύπος πρέπει να έχει χοντρές άκρες. Anyway.. αφορμή για αυτό το post είναι ένα τραγούδι του. Περιέχεται στο τελευταίο του δίσκο με τίτλο "Καθρέφτης" (track no. 6). Το άκουσα στο ραδιόφωνο πρώτα, όπου μου έφυγε το σαγόνι, και μετά έψαξα και το βρήκα και σε MP3 (ΣΙΓΑ ΜΗΝ αγοράσω και το CD κιόλας). Διαβάστε λοιπόν τι λένε οι στίχοι του εν λόγω άσματος : Ανήκω κι εγώ στη σωρεία των ανθρώπων που βλέπουν το στρατό σαν κάτι άχρηστο εντελώς μα ωστόσο διδάχτηκα και επηρεάστηκα από το τάγμα το αναίσχυντο των υβριστών. Λέω υπάρχει μια σκοτεινή κοιτίδα στο έθνος που δύναται λεοντόκαρδα να αντιπαρατεθεί στους έξωθεν κίνδυνους, σε Φράγκους, και Αγαρηνούς, κι αυτή είναι η Ελληνική υβρεοποιία. Φαντάσου μια στιγμή μια ολονύχτια παρέλαση να σκίζει όλη την Εγνατία οδό κι αντί για ονόματα, διαιρέσεις σε σώματα να είναι συντεταγμένοι με αυτό τον τρόπο... Τα Μ**νια καπέλα", οι ¨Πάρε τ' αρχ*δια μου", οι "Την Παναχαϊκή μου" και τα "χεζοβολιά", να ακολουθούν τα παινεμένα "Μ**νόπανα", "Του κ*λου τα εννιάμερα" κι οι "Γ*μησέ τα", ακόμα πιο μπροστά να είναι οι "Μαλακοκ**ληδες", οι "Φτωχομπ**έδες" κι οι "Π***άνας γιοι", με τύμπανα πιο εκεί οι ηρωικοί "Κλαπα**ίδιδες", τα "Μ***κιστήρια" κι οι "Κλασομπανιέρες". Τα "Κ**τρυπίδια" να βαράνε τις σάλπιγγες και τα "Μυγοχ**ματα" να δίνουν εντολές. Να ρυθμίζουν με σφυρίχτρα το εν-δυο οι "Μικροτσ**τσουνοι" το πόδι να βαράνε οι "Το στανιό μου μέσα" να υπάρχει ένα μεσαίο μέρος με ύβρεις κοινότυπες οι "Άντε και γ**ήσου", οι "Παλιοπ**στη" και λοιπά, και αντί για ιερατείο να προπορεύονται οι βλάσφημοι, που αυτά που λεν δεν είναι για να τα αναφέρω. Τέλος μπροστά μπροστά μπροστά κι εν είδη παραστάτη αγκαλιά η "Που*άνα" και το "Γ**ώ τα παιδιά" και μελαγχολικός κρατώντας τίμιο λάβαρο να ανοίγει την πομπή ο εθνικός "μ**άκας". Θα ήθελα λοιπόν να σχολιάσω και να πω τα εξής : Πρώτον, οι στίχοι του εν λόγω τραγουδιού με θίγουν σαν ακροατή. Θίγουν την καλαισθησία, την αισθητική και την αξιοπρέπειά μου. Μήπως έλεγξε κανείς τι περιέχει αυτό το CD πριν βγει στα δισκοπωλεία; Το περιβόητο ΕΣΡ πού είναι; Αν το άκουγα παρέα με το παιδί μου (που δεν έχω) τι θα του εξηγούσα μετά; Υπάρχει στο κουτί προειδοποίηση "CONTAINS EXPLICIT LYRICS / FOUL LANGUAGE"; Στην Αμερική ακόμα και "shit" να περιέχει ένα videogame, έχει απέξω label "INCLUDES MILD LANGUAGE". Εδώ που είναι Ελλάδα ισχύει τίποτα τέτοιο, ή τα έχουμε όλα ίσωμα; Δεύτερον, το όλο νόημα με θίγει σαν στρατιωτικό. Από την πρώτη παράγραφο κιόλας. Και θέλω να τον ρωτήσω, σε περίπτωση θερμού επεισοδίου θα μείνει να πολεμήσει, ή θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια για το εξωτερικό; Όσο για τις ύβρεις, οι κανονισμοί στο στρατό είναι πάρα πολύ αυστηροί, ή μήπως δεν το γνωρίζει ο Φοίβος; Οι φαντάροι το τι κάνουν μόνοι τους και μεταξύ τους είναι άλλη υπόθεση. Παρουσία μονίμων, πάσα ύβρις είναι μεμπτή και κολάσιμος PERIOD. Τρίτον, άρπαξε ένα φανταριλίκι που τελείωσε κουτσά-στραβά ο Φοίβος Δεληβοριάς, και το έκανε παντιέρα. Και δώστου τραγούδι, και να τα νοήματα, και πάρε και υπονοούμενα... Τώρα λοιπόν που απολύεται ή έχει απολυθεί, δεν ξέρω ακριβώς, θα του προτείνω μιας και θα του στερέψει το υλικό, να ασχοληθεί με κάτι άλλο... Όπως π.χ. να μας ενημερώσει για τις διασυνδέσεις που ανέφερα παραπάνω, και πώς τις έχει αποκτήσει. Είμαι σίγουρος ότι θα έχει πιο ενδιαφέρον. Τέταρτον, το εν λόγω τραγούδι με έκανε να εκτιμήσω ακόμα περισσότερο την τέχνη και τη μαγεία του Τζίμη Πανούση. Τον οποίο όσο κι αν σας φανεί παράξενο, εκτιμώ πάρα πολύ και ακούω ευχάριστα. Γιατί ο Τζιμάρας κάνει ΧΡΗΣΗ της ύβρις και όχι ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ. Πέμπτον και κλείνω... θα προτρέψω τον Φοίβο Δεληβοριά να μην παραλείψει να συμπεριλάβει το επίμαχο τραγούδι στις συναυλίες που θα δώσει στο νηπιαγωγείο της γειτονιάς του ή στο Κατηχητικό της Ενορίας του. 1
TheBoyFromSalina Δημοσ. 1 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2003 Ειναι προφανες οτι ο Δεληβοριας δεν περασε καλα στη θητεια του και εχει καποια απωθημενα. Δεκτο και σεβαστο. Απο κει και περα ομως, φροντισε να στησει μια "παγιδουλα" στη οποια επεσε και ο Badge ανωθεν. Και εξηγω: Ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος διαφημισης? Φυσικα η δημοσιοτητα. Και στο χωρο της show biz καθε δημοσιοτητα ειναι καλη δημοσιοτητα. Γραφοντας στιχους που ξερει οτι θα προκαλέσουν αντιδρασεις (ναχει και λιγη δουλεια ο Ευαγγελατος και η σύζυγός του ), το οτι θα ασχοληθει με το κομματι για λιγο καιρο μια μεγαλη μεριδα κοσμου το εχει σχεδον στο τσεπακι του. Τωρα θα μου πεις... δεν μπορει να τον προωθησει ολοκληρη εταιρια απο πισω του? Χρειαζεται να σκανδαλισει για να πουλησει? Θα αναφερω μονο μια φραση : Dance with the devil. Δε θα ψαξω καθολου το περιεχομενο των στιχων, ουτε θα αμφισβητησω εδω την καλλιτεχνικη δεινοτητα του Δεληβορια - το μονο που θα πω ειναι οτι οντως θα επρεπε να εχει μια προειδοποιηση στο εξωφυλλο. Τι καταφερνει λοιπον ο Δεληβοριας με αυτο το κομματι? 1.Να μιλαει ο κοσμος για αυτον. 2.Συνεκδοχικα να αυξησει τις πωλησεις του cd του. 3.Να χλευασει το στρατο που προφανως τον τυραννησε και οχι μονο αυτο. Το κυριοτερο ειναι το: 4. Να βγαλει λεφτα χρησιμοποιώντας αυτους που τον εκαναν να περασει ασχημα. Και γι'αυτο θεωρω το Δεληβορια πανεξυπνο και του βγαζω το καπελο. Τωρα το ποιος θα πεσει στην "παγιδουλα" να ασχοληθει μαζι του δεν το ξερω. Εγω το εκανα ηδη παντως και δε θαμαι ο τελευταιος.
Badge Δημοσ. 1 Αυγούστου 2003 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2003 Λοιπόν, είχα πει ότι δε θα ασχοληθώ περαιτέρω με το θέμα, πέραν του αρχικού post που έκανα. Επειδή όμως αυτό το "πέρασε άσχημα" μου άγγιξε τις ευαίσθητες χορδές, είπα να κάνω μια μικρή έρευνα και να δω ΠΟΣΟ άσχημα πέρασε. Έχουμε λοιπόν και λέμε : - Ο Σμηνίτης Δεληβοριάς Φοίβος-Διονύσιος του Φώτη παρουσιάστηκε στην Τρίπολη, για να υπηρετήσει την πατρίδα στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας. - Στις Γραμματικές Γνώσεις δεν δήλωσε τίποτα περισσότερο από ένα Απολυτήριο Λυκείου. Ως επάγγελμα δήλωσε "συνθέτης-στιχουργός-τραγουδιστής". - Ήταν κατηγορίας Ι1, όπως περίπου το 85% της σειράς του. Μήπως να τον χειροκροτήσουμε; - Έλαβε ειδικότητα Οδηγού Οχημάτων, την οποία όμως ποτέ δεν εξάσκησε. Γιατί άραγε; - Τοποθετήθηκε και εξέτισε το μεγαλύτερο μέρος της θητείας του στη Μοίρα Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Μ.ΓΕΑ, στην Εθνική Άμυνα, έναν ηλεκτρικό από το σπίτι του), και όχι σε αυτή καθεαυτή τη Μοίρα, αλλά εντός του Επιτελείου. Χμμ.... - Έλαβε Λευκό απολυτήριο, στις 2/1/2002. Έβρος; Όχι. Λήμνος; Τι λες τώρα! Κάρπαθος; Λευκάδα; Δουλευόμαστε μου φαίνεται. Ξέρω πολλούς σμηνίτες που θα παρακαλάγανε γονατιστοί να απολαύσουν μια μεταχείριση σαν αυτή του Φοίβου Δεληβοριά. Είναι λοιπόν δικαιολογημένη η οργή του; Αυτή είναι η μόνη ένσταση που έχω στα γραφόμενα σου, TheBoyFromSalina. Σε όλα τα άλλα έχεις απόλυτο δίκιο. Any publicity is good publicity. Και όσο του δίνουμε δημοσιότητα, τόσο του βάζουμε βούτυρο στο ψωμί του. Και τέλος ναι, έχω πέσει στην παγίδα που μου/μας έχει τόσο έξυπνα στημένη. Η περίπτωσή του χρειάζεται δραστικά μέτρα. Χρειάζεται ένας εισαγγελέας να ευαισθητοποιηθεί με το συμβάν. Να τον καλέσει μια ωραία πρωία στο γραφείο και να του πει : "Τι έκανες κύριε Φοίβο; ΟΚ. Σου ορίζω τακτική δικάσιμο σε 2 ώρες.". Και να βγει μια ωραιότατη απόφαση δικαστηρίου, για πρόστιμο 50.000 μεταλλικών Ευρωπουλακίων, εντολή απόσυρσης του CD, και 6 μήνες κράτηση με αναστολή. Έτσι σιωπηλά. Χωρίς φώτα, χωρίς κάμερες, χωρίς δημοσιότητα, χωρίς τίποτα. Επιστημονική φαντασία βέβαια, αλλά θα μπορούσε να γίνει....
The_player Δημοσ. 1 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2003 Γενικα ειμαι κατα της βωμολοχιας....... Και ειδικα οταν παρουσιαζεται στη τεχνη. Πρεπει καποιοι να ειναι πολυ προσεκτικοι...... Αλλα σε αυτη τη χωρα που ζουμε τι περιμενετε........ Ασχετο : (αλλα μου την εχει δωσει πολυ ) απαραδεκτη ειναι και η διαφημιση με το ολυμπιακο Κεντρο στο Σχοινα .........Με το παιδακι και τους γονεις...........(Το μονο που δεν τους εχει πει ειναι (ελα ρε Μ.......α πατερα!) Σε διαφημιση το 2004!!!!! Σορρυ για την παρενθεση αλλα μου λειπει το Μπλα Μπλα...
Jheremias Δημοσ. 1 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2003 Εκτιμούσα τον Δεληβοριά, και μου άρεσε η φωνή του καθώς και πολλά Τραγούδια του. Αναθεωρώ με την έρευνα που έκανε ο Badge....
TheBoyFromSalina Δημοσ. 1 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2003 Η περίπτωσή του χρειάζεται δραστικά μέτρα. Χρειάζεται ένας εισαγγελέας να ευαισθητοποιηθεί με το συμβάν. Να τον καλέσει μια ωραία πρωία στο γραφείο και να του πει : "Τι έκανες κύριε Φοίβο; ΟΚ. Σου ορίζω τακτική δικάσιμο σε 2 ώρες.". Και να βγει μια ωραιότατη απόφαση δικαστηρίου' date=' για πρόστιμο 50.000 μεταλλικών Ευρωπουλακίων, εντολή απόσυρσης του CD, και 6 μήνες κράτηση με αναστολή. Έτσι σιωπηλά. Χωρίς φώτα, χωρίς κάμερες, χωρίς δημοσιότητα, χωρίς τίποτα. Επιστημονική φαντασία βέβαια, αλλά θα μπορούσε να γίνει....[/quote'] Όχι, οχι, διαφωνώ κάθετα! Αυτο είναι λογοκρισία! Μη φτασουμε και σε καταστασεις Ανδρουλακη! Ο,τι έγινε έγινε. Ας βαλουν και ενα προειδοποιητικο στικερ στο εξωφυλλο (που και αυτο διαφημιστικα θα λειτουργησει) και ας τελειωνει η υποθεση.
dim_b Δημοσ. 1 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2003 Πριν από 1 περίπου μήνα που πήρα το CD του Φοίβου, αυτό ήταν το τραγούδι που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση. Στο πρώτο άκουσμα παραξενεύτηκα, αφού είναι γεγονός ότι τέτοιους στίχους πολύ σπάνια ακούμε στην Ελληνική δισκογραφία. Με το δεύτερο άκουσμα ενοιωσα ότι αυτά που έλεγε ο Φοίβος στο τραγούδι δεν απείχαν και πολύ από τη δική μου άποψη γιά τη νοοτροπία πολλών βαθμοφόρων του Ελληνικού στρατού. Το αν ο Φοίβος υπηρέτησε στα σύνορα ή στο πεντάγωνο δε νομίζω ότι έχει σχέση με το γεγονός αυτό, αφού το αν πέρασε καλά ή όχι δεν έχει καμία σχέση με τη γνώμη που μπορεί να σχημάτισε γιά τους ανθρώπους που μπορεί να γνώρισε εκεί. Δε γνωρίζω βέβαια τις δικές του εμπειρίες, αλλά έχω τις δικές μου γιά να στηρίξω αυτά που λέω. Δε λέω ότι πέρασα άσχημα, αλλά φυλάγοντας γιά 13 μήνες τα βορειοανατολικά μας σύνορα, γνώρισα αρκετούς ανθρώπους που το συγκεκριμένο τραγούδι λες και γράφτηκε γι'αυτούς. Λές ότι οι ύβρεις στο στρατό τιμωρούνται. Ίσως στα δέκα χρόνια που έχουν περάσει από τότε που απολύθηκα να έχει άλλαξει τόσο πολύ ο στρατός που οι μόνιμοι (υπαξιωματικοί και αξιωματικοί) να μιλάνε στους φαντάρους στον πληθυντικό, αυτός όμως δεν είναι ο στρατός στον οποίο υπηρέτησα εγώ και επειδή συνήθως το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, το "καλό" παράδειγμα έδιναν σχεδόν πάντα οι διοικητές. Το αν πέφτει το ηθικό του στρατεύματος με τέτοιου είδους τραγούδια δεν το ξέρω, αν και μπορώ να πω ότι όταν το "Διδυμότειχο Μπλούζ" ακουγόταν συνέχεια στο ραδιόφωνο και εγώ ήμουν κάποια χιλιόμετρα βορειότερα, δεν ήμουν και στα καλύτερά μου. Καταλήγοντας, πιστεύω ότι κακώς το τραγούδι παίζεται στο ραδιόφωνο (η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν το έχω ακούσει ποτέ και ούτε περίμενα να το ακούσω) γιατί είναι σίγουρο ότι κάποιοι θα ενοχληθούν. Ακόμη, επειδή όπως λες κατέβασες το mp3, δεν πιστεύω να περίμενες να υπάρχει σ'αυτό προειδοποιητικό αυτοκόλλητο; Αν είχες αγοράσει το CD, θα είχες δει ότι υπάρχει προειδοποίηση ότι απαιτείται η γονική συναίνεση (προσωπικά τα βρίσκω γελοία αυτά τα αυτοκόλλητα, αλλά δεν έχει σημασία). Αν δεν πιστεύεις, κοίτα εδώ ΥΓ: Εμένα πάντως, οι στίχοι που με "άγγιξαν" περισσότερο, είναι αυτοί που ξέχασες να αναφέρεις :wink: Απόψε που σου γράφω μπάινω στον μήνα τον ένατο στο θάλαμο το ημίφως μου σκεπάζει την ψυχή σε θέλω, σε σκέφτομαι και απλώς ονειρεύομαι σ'εσένα να τελειώνει αυτός ο κάτω κόσμος Εγώ που δε βρίζω, που αυτοπεριορίζομαι που ψάχνω μες τη γλώσσα μιαν αρχαία πηγή δυό χρόνια απ'το χρόνο μου αφήνω τον κόσμο μου και ζω στο πίσω μέρος της δημιουργίας πληγές, βωμολοχίες και αλληλοταπεινώσεις κάτω απ'τη μπότα ενός επινοημένου διοικητή κι εγώ ο αόρατος στη βάση του δόρατος να κλαίω και να γελάω με την πομπή της ύβρης
dfragos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2003 Θα συμφωνήσω και εγώ με τον dim_b. Δεν ξέρω τι σχέση έχεις με τον στρατό και πόσες άκρες έχεις εσύ μέσα στο στρατό Badge αλλά μην μου πεις ότι όταν πας στον στρατό σου μιλούν με το σεις και με το σας. Πιστεύω ότι ο Δεληβοριάς εκφράζει ακριβώς αυτό που οι περισσότεροι βλέπουν και νιώθουν μέσα στο στράτευμα. Λίγοι είναι αυτοί που είναι κολημένοι με τον στρατό. Τελικά όλες οι κουβέντες που από ότι κατάλαβα σε προσβάλουν ακούγονται, λέγονται και κάποιοι κατώτεροι τις ανέχονται. Ο Δεληβοριάς τις αναφέρει μέσα στο τραγούδι του για να σε κάνει να σκεφτείς πώς ένιωθες για τους ανώτερους σου και πώς ένιωθες εσύ μπροστά στους ανώτερους σου και συνεχίζει με αρκετά άλλα όπως αυτά που λέει ο dim_b. Φιλικά
polaki Δημοσ. 1 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2003 Ego den theoro afto pou ekane "paneksipni" praksi opos eipothike parapano, aplos poniri. Afto pou me paraksenevei emena einai to eksis, ston athlitismo, kai tha paro to paradeigma tou podosfairou, an vgei px o Nikolaidis kai pei "H diaitisia einai poulimeni",ton exoun mazepsei me ti mia kai exei faei timoria & prostimo apo tin EPO.. Oute gia m**nopana milise, oute gia malakok*vlides. Kai omos tha ton mazepsoun kai tha timorithei gia "DYSFIMISH tou athlimatos". Kai aporo loipon, einai dinaton o Foivakos na menei atimoritos etsi apla? Tha eprepe na timorithei an ta elege afta ston aera se kamia sinentefksi, oxi na ta vgalei kai tragoudi!!!!! Diladi ELEOS opos tha elege kai o Georgiou!! Apo kei kai pera tora sxetika me tin proothisi tou tragoudiou kai ara tou onomatos tou, emena kai mono afto me kanei na min thelo na agoraso to CD, oxi oti tha to agoraza etsi ki allios alla leme tora. Pistevo oti tha to agorasoun aftoi pou outos i allos tha to agorazan epeidi tous aresei o sigekrimenos "artist" (). Tora osoi alloi to agorasoun mono kai mono epeidi vrizei e tote einai aksia tis moiras tous ta atoma! Telionontas na po oti o kathenas mporei na exei tin opoiadipote apopsi gia kathe thema, kratontas tin omos gia ton eafto tou den riskarei tipota. Den me endiaferei na moirazetai o Foivos kai o kathe Foivos tin apopsi tou gia to strato, ti thriskia klp. Eimai kai ego atomo me apopsi kai mporo na exo ti diki mou xoris tin voithia kanenos. Kai vevaios AN ton pane mesa gia disfimisi tou thesmou tou stratou tha dilosei metameleia kai tha afethei eleftheros i enanti enos elaxistou posou. Einai etsi i den einai...??
Edgar Δημοσ. 2 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2003 Afto pou me paraksenevei emena einai to eksis, ston athlitismo, kai tha paro to paradeigma tou podosfairou, an vgei px o Nikolaidis kai pei "H diaitisia einai poulimeni",ton exoun mazepsei me ti mia kai exei faei timoria & prostimo apo tin EPO.. Oute gia m**nopana milise, oute gia malakok*vlides. Kai omos tha ton mazepsoun kai tha timorithei gia "DYSFIMISH tou athlimatos". Kai aporo loipon, einai dinaton o Foivakos na menei atimoritos etsi apla? Tha eprepe na timorithei an ta elege afta ston aera se kamia sinentefksi, oxi na ta vgalei kai tragoudi!!!!! Diladi ELEOS opos tha elege kai o Georgiou!! akoma kai an ebrize o Nikolaidis opos les kai tous elege kai "m**nopana" kai "malakok*vlides", i oli fasi diaferei apo tou Foivou giati poli apla, o foivos kanei "texni"..... auto, kata kapoion μαγικό tropo, ta kaliptei ola. Dinei se ola alothi... :?
Mr_giann Δημοσ. 2 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2003 tra la la tra la la tra la ri la looooooooooooooooooooooooooooooooooo
dim_b Δημοσ. 2 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2003 Αυτό που ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω, είναι γιατί κάποιες λέξεις και εκφράσεις που οι περισσότεροι από εμάς τις χρησιμοποιούμε συχνά ή τις ακούμε στις παρέες μας χωρίς να μας προκαλούν ιδιαίτερη αίσθηση, μας σοκάρουν τοοοοοσο πολύ όταν τις ακούσουμε σε κάποιο τραγούδι. Και μιά ερώτηση προς όσους μιλούν γιά δυσφήμιση του θεσμού ( ;;;; ) του στρατού. Έχετε πάει στο στρατό και αν ναί, σε ποιά ειδιλιακή μονάδα υπηρετήσατε που δεν συνέβαιναν ούτε στο παραμικρό αυτά που αναφέρει το τραγούδι;
Mr_giann Δημοσ. 2 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2003 file mou eipa na to pexo amerikanos alla mexri edw . Den exeis katalavei oti iparxoun kai mikra pedia, kai sto kato kato tha prepei na to bgaloume kai se cd to mpineliki gia to strato h telos panton oti einai ayto.
dim_b Δημοσ. 2 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2003 Μπορείς να μου πεις γιατί να μην το βγάλουμε σε CD; Sorry (στα Αμερικάνικα ), αλλά η δικαιολογία ότι υπάρχουν και μικρά παιδιά δε με ικανοποιεί καθόλου. Νομίζω ότι τα "μικρά παιδιά" βλέπουν και ακούν πολύ χειρότερα πράγματα από τα μπινελίκια του Δεληβοριά αλλά σε τελικά ανάλυση δεν έχουν καμία δουλειά να ακούσουν το CD του, από τη στιγμή που υπάρχει προειδοποιητικό αυτοκόλλητο ότι είναι απαραίτητη η γονική συνένεση. Αν το CD βρίσκεται στα χέρια παιδιών, δεν είναι πρόβλημα του Φοίβου, αλλά των γονέων τους που τους επιτρέπουν να το ακούν. Κάποια στιγμή και αυτοί πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην ρίχνουν πάντα το φταίξιμο στους άλλους. Εγώ θέλω να το ακούσω το τραγούδι και δε νομίζω ότι σε μιά ελεύθερη κοινωνία μπορεί κανείς να μου το απαγορεύσει. Το να κρατάνε κάποιοι τις απόψεις τους γιά τους εαυτούς τους είναι κάτι πολύ βολικό γιά κάποιους άλλους, αλλά δε νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα δημοκρατικό. ΥΓ. Αν όλη η φασαρία γίνεται επειδή το κομμάτι ακούστηκε στο ραδιόφωνο, κακώς συνεχίζεται η συζήτηση, αφού όπως έγραψα πιό πάνω, δε συμφωνώ με αυτό. Εμένα προσωπικά δε με ενοχλεί, αλλά όπως και να το κάνουμε, το ύφος δεν είναι ραδιοφωνικό.
Mr_giann Δημοσ. 2 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2003 etsi mpravo molis to eipes (se mia eleyteri koinonia) ante mia ora den exo kanena logo na kano antiparathesi mazi sou apla h poli eleutheria tha mas faei !!! file mou. oso gia ta paidia apantises monos sou sto ysterografo Cuaaa
Προτεινόμενες αναρτήσεις