Προς το περιεχόμενο

booting του υπολογιστη


kostask89

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά αρχικά γεια σας και χαιρομαι που μπηκα στην παρεα σας! Θα ήθελα να με βοηθήσετε σε 1 θεματάκι του pc.Το θεμα εχει ως εξης. Πριν δυο χρονια ειχα εγκαταστησει τα λινουξ στο pc σαν δευτερο λειτουργικο. Δεν εκανα partition στο σκληρο, παρα μονο εγκατεστησα το αρχειο των ubuntu στα windows. Το ειχα κανει μια φορα update μιας κ δεν το χρησιμοποιούσα πολυ. Οταν μπούταρε το pc μου ειχε κλασικα δυο επιλογες...windows k ubuntu. Πηγαινοντας χθες να το κανω update (12.04 το εκανα) to λειτουργικο δεν εμφανιζε ολα τα εικονιδια οπως πριν. Σα να χε καποια ασυμβατοτητα. Λεω θα τα σβησω για να βαλω κατευθειαν τη 13.04. Ομως στην καταργηση προγραμματων των windows δε μ το χε σαν επιλογη περιεργως κ ουτε το εικονιδιο unistall ανταποκρινοταν... τραβαω ολο το φακελο ubuntu delete για να τελειωνω ,μ@λ@κια ισως... ετσι μπουταροντας παλι ειχε δυο επιλογες απλα αυτη των λινουξ ηταν "αδεια".. Τωρα εγκαθιστωντας τα λινουξ απο την αρχη, μου χει πλεον τρεις επιλογες (win- ubu -ubu). Σε οποιο ubuntu k na μπω μπαινει κανονικα σε αυτα που εγκατεστησα(13.04). Το ερωτημα ειναι πως μπορει να φυγει η μια απο τις δυο επιλογες ubu που ειναι κ περιττη. Οχι οτι ειναι κατι σοβαρο αλλα μ τη σπαει. Στη διαχειριση δισκων των windows φαινεται απλα ο σκληρος με τα βίστα..λογικο αφου δεν εγινε partition του δισκου κ τα λινουξ λειτουργουν σαν μια απλη εφαρμογη. Η μονη λυση μαλλον ειναι να μπεις στο bios?? οπως θα διαπιστώσατε ειμαι σχετικα αρχαριος. Sorry για το μεγαλο post. Ευχαριστω προκαταβολικά.

Επεξ/σία από kostask89
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πας εδω:

 

start menu

------------------> run

 

-----------------------> msconfig

 

----------------------------------------> boot.ini

 

κανονικα δεν κανουμε ετσι install to Linux

 

φιλε biomecanoid το ειχα δοκιμασει αυτο που λες και στo πεδιο ''εκκινηση υπολογιστη'' εχει μονο τα windows. Τα ubuntu δεν υπαρχουν.

Αυτος δεν ειναι ενας τροπος να χρησιμοποιω και τα ubuntu; μπορει να μην ειναι ο πιο συνηθισμενος αλλα ειναι πολυ απλος ο τροπος εγκαταστασης για καποιον που δεν θελει να ασχοληθει με partition δισκου κ τα λοιπα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτός είναι ο χειρότερος τρόπος να τα χρησιμοποιήσεις, όπως είδες σε κάθε update κάτι γίνεται και δεν παίζει

ο πιο απλός τρόπος είναι να τα βάλεις σε virtualbox

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι αλλα θα μου δεσμευσει hardware και θα γινει πιο αργο απο τι διαβασα.

 

Αντι λοιπον να διαβαζες αυτο, ας διαβαζες πως να κανεις ενα απλο ext4 partition και να βαλεις το λειτουργικο εκει, σαν ανθρωπος.

 

Λειτουργικο ειναι, οχι προγραμμα να το κανεις εγκατασταση απο αλλο λειτουργικο. Aυτα μονο στην canonical τα σκαρφιζονται...

 

+1 και απο μενα για το vbox.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι αλλα θα μου δεσμευσει hardware και θα γινει πιο αργο απο τι διαβασα.

Γιατί όταν κανεις τώρα boot σε Ubuntu δεν σου δεσμεύουν όλο το υλικό ; :P

 

Την ώρα που θα έχεις σε λειτουργία το Ubuntu και κάνει κάτι δύσκολο πχ τότε θα σου δεσμεύει πόρους απο το win, λογικό δεν ειναι ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό το ρημάδι το Wubi πρέπει να καταργηθεί! Ειδικά ο installer του Ubuntu είναι τόσο μα τόσο απλός για να το εγκαταστήσεις (next-next-next-OK!), βλέπει αν έχεις windows και σου δίνει option για να σου φτιάξει μόνος του partition αν θες, κλπ, κλπ, που είναι εντελώς άσκοπο κάποιος να χρησιμοποιήσει το Wubi!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είτε με virtualbox είτε με wubi θα τρέχεις ένα λειτουργικό μέσα σε ένα άλλο λειτουργικό. Πόροι θα δεσμεύονται λοιπόν. Αν σου τρέχει το wubi εντάξει τότε λογικά θα τρέχει και το virtualbox μια χαρά.

 

Με το virtualbox αποκλείεται να δημιουργηθούν προβλήματα σαν αυτά που αντιμετωπίζεις τώρα. Στην τελική απλά διαγράφεις τον virtual δίσκο (ένα αρχείο) και τελειώνει η ιστορία.

 

Το λινκ που έδωσα στο ποστ 5 τα εξηγεί αρκετά αναλυτικά, διάβασε το και αν έχεις απορίες εδώ είμαστε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...