moukoublen Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δεν μπορώ να καταλάβω το εξής. Στο fedora μου φτιάχνω αυτό το script για να κάνω όπως θέλω το PS1 το βάζω στο /etc/profile.d σαν myps1.sh και έκτοτε όλα καλά. function getifroot(){ if [[ $EUID -ne 0 ]]; then echo "\u"; else echo "\[\e[0;91m\]\u\[\e[0;32m\]"; fi } function doThePrompt(){ local Color_Off='\e[0m' # Text Reset local Full_Color_Off='\e[0;0m' # Regular Colors local Black='\e[0;30m' # Black local Red='\e[0;31m' # Red local Green='\e[0;32m' # Green local Yellow='\e[0;33m' # Yellow local Blue='\e[0;34m' # Blue local Purple='\e[0;35m' # Purple local Cyan='\e[0;36m' # Cyan local White='\e[0;37m' # White # Bold local BBlack='\e[1;30m' # Black local BRed='\e[1;31m' # Red local BGreen='\e[1;32m' # Green local BYellow='\e[1;33m' # Yellow local BBlue='\e[1;34m' # Blue local BPurple='\e[1;35m' # Purple local BCyan='\e[1;36m' # Cyan local BWhite='\e[1;37m' # White # Underline local UBlack='\e[4;30m' # Black local URed='\e[4;31m' # Red local UGreen='\e[4;32m' # Green local UYellow='\e[4;33m' # Yellow local UBlue='\e[4;34m' # Blue local UPurple='\e[4;35m' # Purple local UCyan='\e[4;36m' # Cyan local UWhite='\e[4;37m' # White # Background local On_Black='\e[40m' # Black local On_Red='\e[41m' # Red local On_Green='\e[42m' # Green local On_Yellow='\e[43m' # Yellow local On_Blue='\e[44m' # Blue local On_Purple='\e[45m' # Purple local On_Cyan='\e[46m' # Cyan local On_White='\e[47m' # White # High Intensty local IBlack='\e[0;90m' # Black local IRed='\e[0;91m' # Red local IGreen='\e[0;92m' # Green local IYellow='\e[0;93m' # Yellow local IBlue='\e[0;94m' # Blue local IPurple='\e[0;95m' # Purple local ICyan='\e[0;96m' # Cyan local IWhite='\e[0;97m' # White # Bold High Intensty local BIBlack='\e[1;90m' # Black local BIRed='\e[1;91m' # Red local BIGreen='\e[1;92m' # Green local BIYellow='\e[1;93m' # Yellow local BIBlue='\e[1;94m' # Blue local BIPurple='\e[1;95m' # Purple local BICyan='\e[1;96m' # Cyan local BIWhite='\e[1;97m' # White # High Intensty backgrounds local On_IBlack='\e[0;100m' # Black local On_IRed='\e[0;101m' # Red local On_IGreen='\e[0;102m' # Green local On_IYellow='\e[0;103m' # Yellow local On_IBlue='\e[0;104m' # Blue local On_IPurple='\e[10;95m' # Purple local On_ICyan='\e[0;106m' # Cyan local On_IWhite='\e[0;107m' # White PS1="\[$IYellow\]╭ \[$Green\][$(getifroot)@\H] \[$IYellow\]\w\n\[$IYellow\]╰ \[$Green\]\$\[$Color_Off\]\[$Full_Color_Off\] " } doThePrompt Στο ουμπούντου αν κάνω το ίδιο συμβαίνουν δυο παράλογα πράγματα. 1) μετά από κάθε login με πετάει πάλι στο login screen. 2) Ακόμα και μονο του να τρέχω το script δεν αλλάζει το PS1 ούτε καν προσωρινά στο συγκεκριμένο session που δουλεύω. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί συμβαίνει αυτό Καθώς και γιατί αυτή η διαφορα από fedora σε ουμπούντου. Ευχαριστώ εκ των προτερων.
jemadux Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 δοκιμασες να το βαλεις στο ~/.bashrc αντι για το ~/.profile
moukoublen Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 Σε ευχαριστώ για την πρόταση, φαντάζομαι εκεί θα παίξει αλλά δε θέλω να βάλω την αλλαγή στο ~/.bashrc. Αφενός γιατί θέλω η αλλαγή να ισχύει για όλους τους χρήστες ( αν και στο ubuntu δεν εκτελώ su ποτέ ) και αφετέρου γιατί το folder profile.d υπάρχει ακριβώς για αυτή τη δουλειά. Να βάζεις μέσα αυτόνομα scripts τα οποία τα εκτελεί το /etc/profile script στο τέλος του. Δε μου αρέσει η λογική να προσθέτω σε ένα scrpit που έχει δημιουργηθεί από το σύστημα ο,τι θέλω. Μου αρέσουν τα καθαρά και αυτόνομα πράγματα και στο συγκεκριμένο μέσω του profile.d υποτίθεται ότι γίνεται αυτό ακριβώς. Μου κάνει εντύπωση πάντως. EDIT Δηλαδή δε με ενδιαφέρει να βρω απλά τρόπο να αλλάξω το PS1. Με ενδιαφέρει να μάθω γιατί δε γίνεται με τον παραπάνω τρόπο ενώ θα έπρεπε. Τέλος πάντων θα το ψάξω περισσότερο.
martinoff Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 οι ουμπουνταδες σε αυτό το forum λιώνουν δείνοντας βοήθεια για underhood ρωτά στο #ubuntu irc, εκεί κάποιος θα ξέρει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα