Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συνήθεια είναι και ειναι καλό να πινουμε όλοι 2 λιτρα τουλάχιστον τη μέρα. Τώρα ανάλογα τα κιλά ανεβαίνει και η ποσότητα που πρέπει να πίνουμε. Το νερό μιας και έχει μηδέν θερμίδες όσο και να πιούμε μόνο καλό κάνει.

Ελα από τα μέρη μου και αν μπορέσεις να πιεις νερό βρύσης τα λέμε. :P

Έχω ακούσει (δεν ξέρω αν ισχύει) ότι είναι μύθος αυτό με το 1-1.5 λίτρο νερό την ημέρα. Πρέπει να πίνουμε όσο διψάμε!

• Απαντ. 160
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

όχι κι όσο πιούμε γιατί μετά πάμε εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Water_intoxication

Καλα δεν είπαμε και 10 λίτρα την ημερα. Αλλά 1 λίτρο που πίνουν οι περισσότεροι είναι λίγο για τον οργανισμό.

Έχω ακούσει (δεν ξέρω αν ισχύει) ότι είναι μύθος αυτό με το 1-1.5 λίτρο νερό την ημέρα. Πρέπει να πίνουμε όσο διψάμε!

Εδώ μπορεί να δει ο καθένας πόσο νερό είναι σωστό να καταναλώνουμε ανάλογα με τα κιλά μας:

Http://www.shape.gr/tools/apetisis-nerou/

Και κάποια καλά που κάνει το να πίνουμε αρκετό νερο

Http://www.tlife.gr/Article/fitness-nero/0-57-20298.html

Όταν αρχίσεις να διψας σημαίνει ότι άργησες να πιεις νερό.

• Like 1
Δημοσ.

Καλα δεν είπαμε και 10 λίτρα την ημερα. Αλλά 1 λίτρο που πίνουν οι περισσότεροι είναι λίγο για τον οργανισμό.

Εδώ μπορεί να δει ο καθένας πόσο νερό είναι σωστό να καταναλώνουμε ανάλογα με τα κιλά μας:

Http://www.shape.gr/tools/apetisis-nerou/

Και κάποια καλά που κάνει το να πίνουμε αρκετό νερο

Http://www.tlife.gr/Article/fitness-nero/0-57-20298.html

Όταν αρχίσεις να διψας σημαίνει ότι άργησες να πιεις νερό.

Μόνο το νερό μετράει; Δηλαδή καφέδες, χυμοί, αναψυκτικά κλπ είναι εκτός μέτρησης;  

Δημοσ.

Μόνο το νερό μετράει; Δηλαδή καφέδες, χυμοί, αναψυκτικά κλπ είναι εκτός μέτρησης;

Εφόσον όλα περιλαμβάνουν νερό μπορείς να μετράς και αυτά ανάλογα πόσο έχουν. Το νερό από τα φαγητά δεν προσμετρατε. Θα δεις ότι με τον καιρό αν αυξήσεις το νερό που περνάει από το σώμα σου θα δεις μερικές μικρές διαφορες όσον αφορά το σώμα σου και τη διάθεση σου γενικά.

• Like 2
Δημοσ.

Εφόσον όλα περιλαμβάνουν νερό μπορείς να μετράς και αυτά ανάλογα πόσο έχουν. Το νερό από τα φαγητά δεν προσμετρατε. Θα δεις ότι με τον καιρό αν αυξήσεις το νερό που περνάει από το σώμα σου θα δεις μερικές μικρές διαφορες.

Ήδη λόγω θερμοκρασίας και δουλειάς πίνω περισσότερο! Πριν δεν έπινα ούτε αυτό το μπουκάλι που πίνω τώρα!

• Like 1
Δημοσ.

Ήδη λόγω θερμοκρασίας και δουλειάς πίνω περισσότερο! Πριν δεν έπινα ούτε αυτό το μπουκάλι που πίνω τώρα!

Ανάλογα τη δουλειά εφόσον υπάρχει ιδρώτας ο οργανισμός θέλει παραπάνω νερό ώστε να μην αφυδατωθει. Το καλοκαίρι που μερικές φορές είμαι 8 ωρες κάτω από τον ήλιο με τέτοια ζέστη το νερό τραβιετε πολύ περισσότερο.

• Like 1
Δημοσ.

2 μπουκάλια χωρίς να υπολογιζω το νερό που έχουν/βαζω τα φαγητά που τρώω.

Χειμώνα καλοκαίρι 2 μπουκάλια στάνταρ.

Eγω θεωρω οτι πινω πολυ νερο, αλλα 2 μπουκαλια καπως δυσκολο...

Το εχεις μετρημενο σιγουρα ε? Δε κανεις εκτιμηση στο περιπου.

Απο τη βρυση ή εμφιαλωμενο?

Ενταξει τα φαγητα, το αγγουρι πχ. εχει 95% νερο, καφεδες/χυμους πινεις?

το καλοκαίρι που πίνω 3+ λίτρα

Δηλαδη τρεχεις καθε τοσο για κατουρημα...

Εκτος αν σκαβεις:)

Δημοσ.

Eγω θεωρω οτι πινω πολυ νερο, αλλα 2 μπουκαλια καπως δυσκολο...

Το εχεις μετρημενο σιγουρα ε? Δε κανεις εκτιμηση στο περιπου.

Απο τη βρυση ή εμφιαλωμενο?

Ενταξει τα φαγητα, το αγγουρι πχ. εχει 95% νερο, καφεδες/χυμους πινεις?

Δηλαδη τρεχεις καθε τοσο για κατουρημα...

Εκτος αν σκαβεις.

Εδώ και 10 χρόνια εμφιαλωμένο πίνω. 2 μπουκάλια κλειστά πίνω ακριβώς οπότε ναι είναι ακριβώς 3 λίτρα. Έπινα παλιότερα χυμους αλλά τα τελευταία 2 χρόνια μόνο νερό και κάνα τσάι που και που. Καφέδες ποτά δεν πίνω καθόλου. Ζήτημα να έχω πιει 10 καφέδες σε όλη μου τη ζωή και ελάχιστα ποτά όταν βγαίνω έξω.

Δημοσ.

Εδώ και 10 χρόνια εμφιαλωμένο πίνω. 2 μπουκάλια κλειστά πίνω ακριβώς οπότε ναι είναι ακριβώς 3 λίτρα. Έπινα παλιότερα χυμους αλλά τα τελευταία 2 χρόνια μόνο νερό και κάνα τσάι που και που. Καφέδες ποτά δεν πίνω καθόλου. Ζήτημα να έχω πιει 10 καφέδες σε όλη μου τη ζωή και ελάχιστα ποτά όταν βγαίνω έξω.

A ετσι πεσμου. Δε πινεις ουτε καφεδες ουτε χυμους. Ετσι εξηγειται γιατι τοσο νερο.

Επισης κι εγω πριν καμμια 10ρια χρονια κατηργησα το νερο της βρυσης και πινω μονο εμφιαλωμενο:)

Για τα αναψυκτικα που ειπε καποιος φιλος, αυτα ειναι νερο μειον, διοτι εχουν ζαχαρη.

Το ιδιο ισχυει και για τους χυμους, πρεπει να μην εχουν ουτε ζαχαρη ουτε συντηρητικα, και φυσικα να ειναι απο μη συμπυκνωμενους χυμους.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 21/5/2013 στις 11:18 ΠΜ, BritGreek είπε

Μόνο εμφιαλωμένο, και προτιμώ το Δροσιά γιατί είναι πιο γλυκό στη γεύση. Επειδή έχω πρόβλημα με το έντερό μου, πρακτικά σταμάτησα να υποφέρω πίνοντας εμφιαλωμένο. Στο σπίτι έχουμε και Brita (κανάτα που φιλτράρει το νερό) και μαγειρεύουμε από αυτή.

Εισαι οπαδος της αγορας της brita?  Την συνιστας; Ποια η εμπειρια σου;

Δημοσ.
20 ώρες πριν, mindreader είπε

Εισαι οπαδος της αγορας της brita?  Την συνιστας; Ποια η εμπειρια σου;

Τη χρησιμοποιώ πάνω από 8 χρόνια. Για εμένα είναι μια καλή επιλογή και ναι τη συνιστώ.  Στην αρχή θα σε ξενίσει λίγο η γεύση, αλλά μετά θα αηδιάζεις με τη γεύση του νερού βρύσης.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω στο σπίτι πίνω από το ψυγείο. Έχω από αυτά που βγάζουν και νερό και παγάκια. Έχει φίλτρο. Το νερό της βρύσης πίνετε αλλά από συνήθεια βάζω του ψυγείου. 

Και όταν είμαι έξω αγοράζω μπουκαλάκι εμφιαλωμένο από περίπτερο. 

Δημοσ.

Απο τη βρυση αλλα αν παω για ορειβασια στον ολυμπο, φροντιζω να παρω αρκετα αποθεματα απο τις πηγες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...