Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

400€, τέλος του χρόνου με τεχνικά χαρακτηριστικά του 2012, με άγνωστο λογισμικό μάλλον αδιάφορο θα περάσει.

Δεν το περιμενουμε απο το 2011 για τα τεχνικα χαρακτηριστικα του αλλα για το λειτουργικο του. Που δεν ειναι και αγνωστο σε οσους ειχαν Ν900/Ν9. Απλα εχει αλλο UI.

Αυτη τη στιγμη τα πιο ομορφα και λειτουργικα UI τα εχει το sailfish και το ΒΒ10. Βασισμενα και τα δυο σε QT με στοιχεια απο το meego. Τυχαιο;

• Like 1
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Φαίνεται πολύ ομορφο, προσεγμένο design κλπ. Προβλέπω να είναι αποτυχία όμως λόγω υψηλής τιμής ακόμα και αν το αξίζει. Θα το προτιμούσα π.χ. με 5Mp κάμερα, 4αρα οθόνη, 8gb χώρο και τιμή κάπου 200.

Να δώσω 400 ευρώ + γύρευε πόσο για Ελλάδα για κάτι νέο που ποιος ξέρει τι υποστηριξη θα έχει δεν το βλέπω.

Δημοσ.

Δεν το περιμενουμε απο το 2011 για τα τεχνικα χαρακτηριστικα του αλλα για το λειτουργικο του. Που δεν ειναι και αγνωστο σε οσους ειχαν Ν900/Ν9. Απλα εχει αλλο UI.

Αυτη τη στιγμη τα πιο ομορφα και λειτουργικα UI τα εχει το sailfish και το ΒΒ10. Βασισμενα και τα δυο σε QT με στοιχεια απο το meego. Τυχαιο;

Ενώ και τα 2 περιμενουν να "ζησουν" με τη "κληρονομιά"(apps) του android!

Μακάρι να παν καλα,αν και θα προτιμουσα να βλεπω διαφορετικα λογισμικα με διαφορετικη φιλοσοφία στο πως θα ειναι φτιαγμενα τα apps και να μας δίνουν νεες εμπειρίες χρησης!

Δημοσ.

Ενώ και τα 2 περιμενουν να "ζησουν" με τη "κληρονομιά"(apps) του android!

Μακάρι να παν καλα,αν και θα προτιμουσα να βλεπω διαφορετικα λογισμικα με διαφορετικη φιλοσοφία στο πως θα ειναι φτιαγμενα τα apps και να μας δίνουν νεες εμπειρίες χρησης!

Απο τη στιγμη που υποστηριζουν QT οι εφαρμογες του android που εχουν γραφτει ετσι μπορουν να γινουν αμεσα port. Εκει ηταν το πλεονεκτημα που πεταξε η nokia για χαρη της ms. Εγω παντως μια χαρα ζω και με τις 900 εφαρμογες του N900 σε σχεση με αυτα που εχει το android μου.

Δημοσ.

400€, τέλος του χρόνου με τεχνικά χαρακτηριστικά του 2012, με άγνωστο λογισμικό μάλλον αδιάφορο θα περάσει.

ποια τεχνικα χαρακτηριστικα του 2012? εδω σκας 800 για κινητο κ δεν μπορεις να βαλεις μια καρτα μνημης ή να βγαλεις την μπαταρια σαν ανθρωπος. η οθονη επισης ειναι 2013 specs. το android σερνεται με διπυρηνο επεξεργαστη και το n9 πεταει έχοντας την μιση ταχυτητα. ακομα και το n900 με τεχνικα χαρακτηριστικα 4ετιας καταληγει να ανταποκρινεται γρηγοροτερα απο ενα 2πυρηνο android.

ολη αυτη η σειρα (maemo/meego/jolla) εναντια στις mainstream (android/ios κτλ) ήτανε παντα ποιοτητα εναντιον ποσοτητα και για αυτο ηταν μονο για λιγους.

και αδιαφορο να περασει καλυτερα για αυτους που θα το παρουν αφου θα κρατηθει μια ποιοτητα στο app store του και δεν θα γεμισει με εφαρμογες πορδων.

• Like 2
Δημοσ.

ποια τεχνικα χαρακτηριστικα του 2012? εδω σκας 800 για κινητο κ δεν μπορεις να βαλεις μια καρτα μνημης ή να βγαλεις την μπαταρια σαν ανθρωπος. η οθονη επισης ειναι 2013 specs. το android σερνεται με διπυρηνο επεξεργαστη και το n9 πεταει έχοντας την μιση ταχυτητα. ακομα και το n900 με τεχνικα χαρακτηριστικα 4ετιας καταληγει να ανταποκρινεται γρηγοροτερα απο ενα 2πυρηνο android.

ολη αυτη η σειρα (maemo/meego/jolla) εναντια στις mainstream (android/ios κτλ) ήτανε παντα ποιοτητα εναντιον ποσοτητα και για αυτο ηταν μονο για λιγους.

και αδιαφορο να περασει καλυτερα για αυτους που θα το παρουν αφου θα κρατηθει μια ποιοτητα στο app store του και δεν θα γεμισει με εφαρμογες πορδων.

έτσ, έτσ, πχιότητα...

έτσι θα βαυκαλίζονται κι αυτοί που θα το πάρουν, ότι πήραν πχιότητα..

Δημοσ.

Θα πουλησει καμια 10ρια κινητα κ αυτα στους ασχετους

To αντίθετο, θα πουλήσει σε ψαγμένους και gadgetάδκηδες. Γι'αυτό και δεν μπορεί να πάει καλά. Οι άσχετοι με την τεχνολογία είναι η ισχυρή πλειοψηφία, που θα πάρει android ή apple (ανάλογα το price target).

• Like 2
Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι στα apps και όλοι το ξέρουμε. Το θέμα δεν είναι να έχει εκατομμύρια apps αλλά να έχει προσεγμένα. Δηλαδή δεν χρειαζόμαστε 300 video players. Εναν θέλουμε που να παίζει τα πάντα ( vlc και καθάρισε ) 

Το μεγάλο πρόβλημα θα είναι τα games που δεν νομίζω να υπάρξει και καμμιά σοβαρή ποικιλία.

Δημοσ.

Σχετικά με τις εφαρμογές......θα φτιάξουν δικό τους marketplace ή μήπως πιστεύουν πως η Google θα τους δώσει πρόσβαση στο play store. Γιατί αν συμβαίνει το 2ο τότε θα φάνε πόρτα από την Google

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι στα apps και όλοι το ξέρουμε. Το θέμα δεν είναι να έχει εκατομμύρια apps αλλά να έχει προσεγμένα. Δηλαδή δεν χρειαζόμαστε 300 video players. Εναν θέλουμε που να παίζει τα πάντα ( vlc και καθάρισε ) 

Το μεγάλο πρόβλημα θα είναι τα games που δεν νομίζω να υπάρξει και καμμιά σοβαρή ποικιλία.

Όπως αναφέρει και στην είδηση, υποστηρίζεται η εκτέλεση Android εφαρμογών.

Σχετικά με τις εφαρμογές......θα φτιάξουν δικό τους marketplace ή μήπως πιστεύουν πως η Google θα τους δώσει πρόσβαση στο play store. Γιατί αν συμβαίνει το 2ο τότε θα φάνε πόρτα από την Google

Δεν χρειάζεται να τους δώσει πρόσβαση καμία Google. Εφόσον τρέχει εφαρμογές Android, χωρίς καθόλου ή με ελάχιστη μετατροπή, ο κάθε developer θα πηγαίνει την εφαρμογή του ΚΑΙ εκεί.

Δημοσ.

Φθηνό δεν το λες. Ότι μου αρέσει το σκεπτικό πίσω από το Jolla μου αρέσει, αλλά 400άρι δεν το βλέπω να δίνω.

Όσο για τα apps δεν καιγόμαι να έχω τα πάντα στο τηλέφωνο, emails και contact sync με την Google θέλω. Η μπατταρία είναι το πρόβλημα με όλα αυτά τα καινούριο (που είσαι Asha??? εε?)

Δημοσ.

Αρχικά δεν θα ασχοληθώ με το λειτουργικό σύστημα, μένω απλά στο design του του οποίου η γραμμή του μου αρέσει πολύ (προτιμώ τετράγωνα κινητά).

Από εκεί και πέρα, το πως θα πάει στην αγορά είναι συνάρτηση του που θα βρίσκεται το Android και το iPhone την εποχή της κυκλοφορίας του Jolla (ούτε το Android/Google ούτε το iPhone/iOS/Apple επαναπαύονται στις δάφνες τους όπως έκανε κάποτε η ..Nokia με το Symbian ;) ).

Η συμβατότητα με της εφαρμογές του Android είναι δίκοπο μαχαίρι, αν είναι πετυχημένη τότε θα στερήσει native εφαρμογές από το λειτουργικό του Jolla, αν δεν είναι πετυχημένη (δηλαδή οι εφαρμογές Android παρουσιάζουν ασυμβατότητες ή περιορισμένη υποστήριξη στις υπηρεσίες του λειτουργικού κλπ) θα βοηθήσει μεν τις native εφαρμογές αλλά θα διώξει πολλούς αγοραστές & προγραμματιστές (εξοικειωμένους πλέον στην φιλοσοφία της Java) από το λειτουργικό του σύστημα.

Ίδωμεν.

Δεν ξέρω αν θα έδινα τα λεφτά μου σε Φινλανδούς μετά από όσα μας έχουν σούρει τα τελευταία χρόνια.. :-/

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...