Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 2) να τα λέγαμε αυτά και να είχαν κάποιο νόημα - να ήταν σχετικά, δηλαδή, με το ερώτημα του TS. σκέφτηκα να του δώσω περισσότερες πληροφορίες αλλά οκ συγνώμη δεν θα το ξανακάνω
lexmark Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 σκέφτηκα να του δώσω περισσότερες πληροφορίες αλλά οκ συγνώμη δεν θα το ξανακάνω Ίσα ίσα να το κάνεις! Αλλά να το κάνεις ολοκληρωμένα. Όπως το κάνω εγώ από κάτω: Μπρε συ TS, έπαε στου Ψηλορείτη τα βουνά δεν έχουν βάλει ακόμα κείνους τους διαόλους τσι κεραίες τους! Άνετα μπορείς να σάξεις μια καλυβούλα και να την αράξεις εκια μέσα. Δεν κατέω βέβαια ήντα θα κάμνεις με το ιντερνετι αλλά από φαγή βρίχνεις ευκορα.... όταν δεν έουμε χιόνια!
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 1. Απο τα 3 πρωτα bytes της mac address (δηλαδη τα 6 πρωτα ψηφια που βλεπεις τα οποια ειναι δεκαεξαδικα και σε μορφη 01:23:45 ) μπορεις να βρεις τον manufacturer της καρτας του και ισως σου δωσει καποια χρησιμη πληροφορια για την συσκευη που χρησιμοποιησε. σωστός και τη άλλη εξάδα το serial number αλλά με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν την έχει κρύψει, γιατί παίζει και αυτό σωστά;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 1. Εκτός από το να ξέρω τη mac του , υπάρχει τρόπος να μάθω άλλα στοιχεία για αυτόν. Πχ από τι συσκευή έμπαινε , από που , ή ακόμα και το ποιος είναι?Mπορεις να μαθεις τον κατασκευαστη της συσκευης που μπηκε στο δικτυο σου, και στη συνεχεια να βγαλεις μερικα συμπερασματα, πχ αν ηταν smartphone/tablet, αν ηταν καποιο access point, ή αν ηταν laptop. Αν ας πουμε ειναι καποιο smartphone/tablet τοτε μιλαμε για διπλανο σου γειτονα γιατι η κεραια τους δεν ειναι για παραπανω (αρα ευκολα υποψιαζεσαι και ποιος ειναι), αν ειναι laptop μιλαμε για μια ακτινα 50-60 μετρων περιπου (και βαση μαρκας αν το ψαξεις λιγο α λα Αστυνομος Σαινης μπορει να υποψιαστεις καποιον συγκεκριμενο με καλες πιθανοτητες) και αν μιλαμε για AP, αναλογως τον κατασκευαστη, βγαινεις μια βολτα στην ταρατσα σου με κυαλια και παρατηρεις για κεραιες wi-fi σε ακτινα 400-500μετρων. Γενικα παντως αν δεν αναφερομαστε στην πρωτη περιπτωση του smartphone/tablet γενικα ειναι δυσκολο να πετυχεις κατι. Εγω παντως στη θεση σου αν ειχα τετοια καψα να μαθω ποιος κλεβει, θα εστηνα μηχανηματα να παρακολουθουν το traffic του ρουτερ μου, κανα καλο snifferaki κλπ κλπ και θα αντλουσα κατ'αυτον τον τροπο οσα στοιχεια περισσοτερα μπορουσα (πχ ποιες σελιδες επισκεπτεται και αλλα τετοια). 1
lexmark Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Και τον κατασκευαστή της συσκευής να πάρει από την MAC δεν θα τον βοηθήσει πουθενά παιδιά. Συγκεντρωθείτε. Παράδειγμα: Έχω το LG E900 (Optimus 7 smartphone) και η MAC του είναι B4:07:F9.... Σαν vendor βγάζει τη Samsung! Και δεν έχω κανένα σύστημα samsung (είτε φορητό, είτε smartphone, είτε tablet ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο βγάζει η Samsung) μες στο σπίτι. Αν έψαχνε να βρει εμένα (από μόνος του), με λίγα λόγια, απλά θα έτρωγε άκυρο μαζί με 1-2 καντήλια που με ενόχλησε και δεν με εμπιστεύεται «εμένα τον γείτονά του»
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Προφανως δεν βγαινει συμπερασμα απο αυτο, απλα δινει μερικες πληροφοριες που κατα περιπτωση μπορει να φανουν χρησιμες.
Log@n Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Ενταξει, δεν βοηθαει παντα το mac address lookup, αλλα μερικες φορες βγαινει και λαβρακι. Οπως λεει και ο Midi_Miliz, βαζεις σνιφερακι στο δικτυο αν θες να κανεις δουλεια. 1
biomecanoid Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Ο μονος τρόπος για να βρείς που είναι είναι να χρησιμοποίησης linux με backtrack η ένα πεδιόμετρο και να κανεις βόλτα στην γειτονιά σου κουνώντας μια κεραία αριστερά δεξιά ψάχνονταςΔεν νομίζω πως θα κάτσεις να το κανεις αυτό. Τώρα κλείδωμα είναι μονο το WPA τα υπόλοιπα mac address filtering, hidden ssid, static ips δεν προσφέρουν καμια παραπάνω ασφάλεια.Για α να να καταγραφής σελίδες ips etc etc σε logs θες ειδικό εξοπλισμό και δεν φτάνει ότι παίρνεις από τον ISP 1
lexmark Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Οι πιθανότητες να βγάλεις λαβράκι από τη MAC ανεβαίνουν στο 100% αν έχεις dekstop ή/και ενσύρματη σύνδεση. Οτιδήποτε άλλο είναι τζόγος στην καλύτερη. Ότι καλύτερο είναι αυτό που είπε ο log@n στο τέλος. Edit: Και αυτό που είπε ο bio επίσης (που με πρόλαβε ).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα