qsis Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Απλά υποτίθεται ότι το σύστημα ψύξης των Vapor-X είναι τούμπανο. Επίσης να πω ότι τα ανεμιστήρια εκείνη την ώρα περιστρέφονταν στο 57%, γύρω στις 2400 rpm. αμα στη τελικη εχεις τετοια ανησυχια , ανεβασε χειροκινητα τις στροφες γιατι αυτες πρεπει να πηγαινουν με βαση τον πυρηνα (αμα αυτος ειναι να παει στα 80αρια πχ πρεπει να ξυπνανε κι αλλο , με 70 βαθμους μολις και η δικη μου και η δικη σου δεν ενδιαφερονται ) εγω παντως πιστευω οτι ειναι και θεμα τασης (βασικα δε το πιστευω απλα, ειναι ) και φυσικα μιλαμε για max μετρηση και καποια ωρα παιχνιδιου παντως χειροτερα νουμερα ειχα στη προηγουμενη μου καρτα και ακομα χειροτερα στη παραπροηγουμενη οπου περνουσα τα 100αρικα για πλακα στις πολυ ζεστες παντως θα μπει a/c παρολα αυτα ομως μιλαμε για ενα παιχνιδι , στο grid που επαιζα πριν με κλειστα παραθυρα γιατι κρυωνα (και σιγα σιγα μαζευτηκε ζεστη στο χωρο ) ειχα 68 max πυρηνα που ειναι κοντα στο 71 που ειχα στο metro και τα vrm εως 80 και 75 στο μετρο που η καρτα τρωει συνεχεια φορτο στο 99% και η συχνοτητα ειναι συνεχεια στο μεγιστο λογικο ειναι να ανεβαινουν κι αλλο οι βαθμοι ο πυρηνας απο την αλλη εχει σε καθε περιπτωση πολυ μεταλλο να τον ψυχει και το ποσο θα ζεσταθει εξαρταται αποκλειστικα απο τον φορτο των ανεμιστηρων για αυτο και ενω παντα βλεπουμε μια συγκεκριμενη θερμοκασια max σε gpu , δε συμβαινει το ιδιο για τα vrm γιατι το πυρηνα και χαλαρο παιχνιδακι να παιζεις , θα τον αφησει το συστημα ψυξης να ανεβασει θερμοκρασια μεχρι ενα σημειο για να μην εχεις ηχους ελικοπτερων ενω τα vrm που δε καθοριζουν τη ταχυτητα των ανεμιστηρων εξαρτωνται αποκλειστικα απο το ζορι που παζει και τη θερμοκρασια δωματιου και τονιζω το θεμα της θερμοκρασιας γιατι οταν εκανε πιο ζεστη το καιρο που επαιζα μετρο και εβαζα a/c στους 21 δεν πηγαινε ουτε για πλακα κοντα στους 90 , πηγαιναν το πολυ 81 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Να μπει aircondition, αλλά αυτό μου κάνει λίγο «πονάει χέρι κόβει κεφάλι». Δεν είναι εκεί το θέμα δηλαδή. Τέλος πάντων, δεν είπα ότι είναι απαγορευτικά τα νούμερα, απλά περίμενα περισσότερα πράγματα, δικαιολογημένα νομίζω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ashmadia Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Μέχρι 1.25V πρέπει να θεωρείται ασφαλές γιατί τέτοια τάση έχουν οι factory overclocked κάρτες Η δική μου δηλαδή με τέτοια τάση μου ήρθε από το εργοστάσιο , οπότε μέχρι τόσο αν έχεις και καλές θερμοκρασίες μη φοβάσαι. Για να το κάνουν έτσι κάποιοι και να δίνουν 3 χρόνια εγγύηση κάτι λογικά παραπάνω από μας θα ξέρουν Φυσικά δε σου λέω ότι είναι απαραίτητο να φτάσεις αυτή τη τάση αν δε χρειάζεται, απλά μέχρι εκεί λογικά είσαι οκ Επίσης καλό είναι να μας πεις αν θες να είσαι μόνιμα o/c ή μόνο για τα βαριά παιχνίδια Αν ανήκεις στη πρώτη περίπτωση πρέπει να βρεις ρυθμίσεις που να δουλεύουν ΠΑΝΤΟΥ σωστά και αυτό θέλει χρόνο για να το πεις με κάποια βεβαιότητα Αρχικα για να μην το ξεχασω, pasionate drivers 13.6 οταν διαβασα το προβλημα και την λυση που βρηκες φανηκε για το hdmi audio bug, το ελυσαν (ετσι λενε τουλαχ) Απαντηση στο απο πανω qsis, η ταση μονη της δεν λεει τιποτα. Παιζοντας με την δικη μου ανακαλυψα οτι υπαρχουν πολλες μεταβλητες που επηρεαζουν temps, καταναλωση, overclocking. H ταση ειναι μια απο αυτες και το οτι παραμενει σταθερη και ιση με 1,25 (που φανταζεσαι safe) δεν λεει τιποτα οταν βαζεις +20% στο power limit. Σταθερη ταση διαβαζει η καρτα οτι θες να της ριξεις? κανενα προβλημα σταθερη τραβαει, ομως για να ανεβασει το οριο (την 2η μεταβλητη που πειραξες) θα ανεβασει το ρευμα (VDDC current/in gpu-z). Λιανα, αν πειραξεις το power limit αυτοματα πειραζεις την τροφοδοσια της καρτας και ισως να βγαινεις εκτος των safe εργοστασιακων. Α και κατι ακομα δειτε τα ρευματα (VDDC Current) οταν εχετε ψηλες θερμοκρασιες VRM και συγκρινετε με τα stock η πιο "light" φορτια (games που δν ανεβαζουν ψηλα VRM). Δεν περιμενω να με ξαφνιασετε (αν και πιστευω οτι η μετρηση του ρευματος στο gpu-z ειναι GOD DAMN WRONG) Α και phanispal, νομιζω οτι παιζει ρολο και η αναλυση σου, ειναι extra-load οπως και να το δεις. (διαβαζοντας, το πιο "βαρυ" gpu-load φαινεται να ειναι το OCCT, θα σου απαντησω και στο αλλο thread αυριο) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Passionate Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Μόνο στο metro σου συμβαίνει αυτό. Εγώ πάντως με stock(underclock 910-1210) πάνω από 67-68 βαθμούς C δεν την έχω δει να πηγαίνει. Εγώ το metro το έχω κατεβάσει αλλά δεν το έχω παίξει ακόμα λόγω εξεταστικής. Έχω παίξει πάντως το crysis το 3 και μετά από 8 ώρες που έπαιζα συνέχεια έλεγε 68 C Αρχικα για να μην το ξεχασω, pasionate drivers 13.6 οταν διαβασα το προβλημα και την λυση που βρηκες φανηκε για το hdmi audio bug, το ελυσαν (ετσι λενε τουλαχ) Μακάρι!!! Αν είναι έτσι με σώζεις από μεγάλο χρονικό διάστημα αναμονής όταν θα την άλλαζα. Θα το δοκιμάσω και θα σας πω αύριο. Πάντως με dvi την έχω την οθόνη και έχω 2 speakers logitech Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Παιζοντας με την δικη μου ανακαλυψα οτι υπαρχουν πολλες μεταβλητες που επηρεαζουν temps, καταναλωση, overclocking. H ταση ειναι μια απο αυτες και το οτι παραμενει σταθερη και ιση με 1,25 (που φανταζεσαι safe) δεν λεει τιποτα οταν βαζεις +20% στο power limit. Σταθερη ταση διαβαζει η καρτα οτι θες να της ριξεις? κανενα προβλημα σταθερη τραβαει, ομως για να ανεβασει το οριο (την 2η μεταβλητη που πειραξες) θα ανεβασει το ρευμα (VDDC current/in gpu-z). Λιανα, αν πειραξεις το power limit αυτοματα πειραζεις την τροφοδοσια της καρτας και ισως να βγαινεις εκτος των safe εργοστασιακων. προσωπικα στη δικη μου καρτα εχω κλειδωμενα ρευματα και οτιδηποτε ρυθμιση και να βαλω δε μετραει δηλαδη ανεβασω ή ριξω ταση , δεν αλλαζει κατι , το ιδιο και για το +20% αφου στο τελος ξηλωσα ολα τα σχετικα προγραμματα και εμεινα με catalyst αυτο βεβαια δεν ειναι κανονας, απλα ισχυει στη δικη μου καρτα με το συγκεκριμενο bios που εχει η συγκεκριμενη (ουτε καν ολες οι gigabyte) αν ειχα τρελα κεφια θα μπορουσα να περασω αλλο bios και να πειραζω και ρευματα, αλλα επειδη πετυχα αυτο που περιπου ειχα στο νου μου για τη συγκεκριμενη , δεν ασχοληθηκα παραπανω 1.25 ακατεβατο ειναι η μεγιστη της ταση και ετσι οπως ειναι δε γινεται να κανω κατι για αυτο (και τωρα που το σκεφτομαι αν ηταν 1.25 με +20% να δουλευει, ισως κλοκαρα κι αλλο με απολυτη σταθεροτητα.. αυτο δε το ειχα σκεφτει μεχρι τωρα.. ) απλα και το 1.25 δεν ειναι λιγο , οποτε λογικο το βρισκω να ανεβαζουν θερμοκρασιες τα vrm . ομως και παλι δε νομιζω οτι μιλαμε για επικινδυνα νουμερα, οπως ειπα εχω δει αρκετα χειροτερα και δε συνεβη ποτε κατι κακο (με εξαιρεση μια nvidia που καηκε, αλλα επειδη οι amd οπως λενε ολοι -μπαμπης σουγιας κτλ- ειναι ψησταριες δε μασανε απο τετοια ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Πάντως να πω και κάτι άλλο για τη Vapor-X και το σύστημα ψύξης, ναι μεν καλό και αποδοτικό, αλλά όταν πάρουν μπρος τα ανεμιστήρια πετάει όλο το ζεστό αέρα δεξιά κι αριστερά και προς τα πάνω με αποτέλεσμα να παρατηρώ αυξημένες θερμοκρασίες στον επεξεργαστή. Μ' αρέσει που σε κάποιους δεν αρέσουν τα reference συστήματα ψύξης που πετάνε τον αέρα μόνο έξω απ' το κουτί, γελάω όταν το σκέφτομαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ashmadia Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 προσωπικα στη δικη μου καρτα εχω κλειδωμενα ρευματα και οτιδηποτε ρυθμιση και να βαλω δε μετραει δηλαδη ανεβασω ή ριξω ταση , δεν αλλαζει κατι , το ιδιο και για το +20% αφου στο τελος ξηλωσα ολα τα σχετικα προγραμματα και εμεινα με catalyst αυτο βεβαια δεν ειναι κανονας, απλα ισχυει στη δικη μου καρτα με το συγκεκριμενο bios που εχει η συγκεκριμενη (ουτε καν ολες οι gigabyte) αν ειχα τρελα κεφια θα μπορουσα να περασω αλλο bios και να πειραζω και ρευματα, αλλα επειδη πετυχα αυτο που περιπου ειχα στο νου μου για τη συγκεκριμενη , δεν ασχοληθηκα παραπανω 1.25 ακατεβατο ειναι η μεγιστη της ταση και ετσι οπως ειναι δε γινεται να κανω κατι για αυτο απλα και το 1.25 δεν ειναι λιγο , οποτε λογικο το βρισκω να ανεβαζουν θερμοκρασιες τα vrm . ομως και παλι δε νομιζω οτι μιλαμε για επικινδυνα νουμερα, οπως ειπα εχω δει αρκετα χειροτερα και δε συνεβη ποτε κατι κακο (με εξαιρεση μια nvidia που καηκε, αλλα επειδη οι amd οπως λενε ολοι -μπαμπης σουγιας κτλ- ειναι ψησταριες δε μασανε απο τετοια ) εχεις powerplay on? Αν ναι, σε stock clocks και με ενα μεγαλο απαιτητικο load θα πρεπει να βλεπεις "throttling". Λεω θα πρεπει γιατι μπορει και να μην βλεπεις οπως ειπες παιζει ρολο το bios και πολλα αλλα. Ανεβασε power limit please Μειωνεται το throttling? Αν ναι σκατα locked ειναι η καρτα σου. Μπορει να ανεβει πιο πολυ απ οτι αν ηταν οντως locked-τελεια-παυλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 εχω στοκ κλοκ 1000 εγω , ειναι περιεργη φαση η δικη μου αστην.. το χω ψαξει για το bios της ειναι τελειως κουλο , υπαρχει σε πολυ λιγες καρτες (μαλιστα υπηρχε και ενα παλιοτερο αντιστοιχο που το ανεβασαν για λιγο στο site της gb και κατεβηκε σε λιγες μερες , μετα εβγαλαν μερικες με το δικο μου που δε το βρισκεις πουθενα εκτος αν στο δωσει καποιος κατοχος με gpuz ) απλα δουλευει καλα εκει που ειναι και δεν πειραζω τιποτα , το +20% απλα δεν κανει τιποτα Πάντως να πω και κάτι άλλο για τη Vapor-X και το σύστημα ψύξης, ναι μεν καλό και αποδοτικό, αλλά όταν πάρουν μπρος τα ανεμιστήρια πετάει όλο το ζεστό αέρα δεξιά κι αριστερά και προς τα πάνω με αποτέλεσμα να παρατηρώ αυξημένες θερμοκρασίες στον επεξεργαστή. Μ' αρέσει που σε κάποιους δεν αρέσουν τα reference συστήματα ψύξης που πετάνε τον αέρα μόνο έξω απ' το κουτί, γελάω όταν το σκέφτομαι. ελα ρε συ hafx εχεις και τι εγινε ; και καλη ψυξη για cpu απο οσο θυμαμαι εχεις , ποσο σου ανεβηκε; εμενα καθολου ο επεξεργαστης. μονο στο chipset εχω μια αυξηση απο 25 σε 33 οταν παιζω , σιγα τα ωα ο επεξεργαστης στα παιχνιδια παει το πολυ 50-52 (και ιντελ burn 66-67 ) , αν ειχα reference να μου παιρνει τα αυτια θα ειχα τον επεξεργαστη στους 45 και θα ελυνα το προβλημα της ζωης μου.. αν εχεις αξιοπρεπες κουτι (δε λεω καν να εχεις κουταρα οπως εσυ ) σε παιρνει να το γεμιζει και με λιγο ζεστο αερα η καρτα , αφου στο τελος θα τον πεταξει αυτο εξω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Το αναφέρω επειδή έχω ακούσει πολλές φορές να λένε «τι θα πάρεις, blower;» κ.λπ.. Προσωπικά πάντα αναγνώριζα αυτό το θετικό των reference, και δε μου άρεσαν αυτές οι custom λύσεις που πετάνε τον αέρα μέσα στο κουτί. Στην περίπτωσή μου, το μόνο θετικό είναι η απόδοση (~70°C στον πυρήνα είναι πολύ καλά, άσε τα VRM), γιατί από θόρυβο μη νομίζεις ότι δεν κάνει η δική μου. Εσύ λες ότι κοιμούνται όλη την ώρα τα ανεμιστήρια, σε μένα όταν περνάνε το 50% όχι απλά γίνονται αντιληπτά, αλλά κάνουν και αρκετό θόρυβο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 το πιστευω γιατι αναλογη εμπειρια ειχα κι εγω απο προηγουμενης γενιας vaporx που ενω ηταν ησυχο στα βαρια ζορια ενοχλουσε και οταν ειχα δει απο κοντα τη gigabyte πριν τη παρω, αυτο ηταν που κυριως με τραβηξε σε αυτη ,οτι ειναι ησυχη θα ηθελα να δω παντως και asus που μαλλον και με βαση τα οσα λεγονται ειναι οι πιο ησυχες απο ολες παντως αυτο με τις custom γομαροψυξεις που πετανε τον αερα μεσα στο κουτι ειναι μοδα που απο οτι φαινεται ακολουθουν αρκετοι κατασκευαστες παιρνοντας ως δεδομενο οτι θα μπουν σε καλα κουτια και μαλλον ειναι και μονος τροπος για να εχουν τοσο καλη αποδοση , τι αερα να προλαβουν να βγαλουν απο τα 2 pci slots απο πισω ; ενω αμα τον αμολυσουν στο κουτι , μετα το κουτι κανει τα δικα του δηλαδη πρωτη φορα καθως παιζω βαζω το χερι μου στον πανω ανεμιστηρα και νιωθω ζεστο αερακι , αυτο δε συνεβαινε ποτε μεχρι τωρα θα μου πεις μου ζεσταινει τη μητρικη, μου ζεσταινει και τη ψυκτρα του επεξεργαστη.. δε θα διαφωνησω , ομως αυτα ειχαν και εχουν τεραστιο περιθωριο να φανε λιγη επιπλεον ζεστη απο τη στιγμη που το κουτι "καθαριζει" δε με απασχολει , για αυτο και το πηρα , οχι για να λαμπει κοκκινο στο σκοταδι, αυτο ειναι μπονους καγκουρισμου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Μερικοί όμως αντιμετωπίζουν τα reference συστήματα ψύξης σαν παρακατιανά, κάτι που δεν ισχύει. Υποδεέστερα στην απόδοση, ναι. Εξάλλου εμένα το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί είναι ο θόρυβος κατά το gaming. Πάντα παίζω σε σχετικά υψηλή ένταση, κι αν ενοχλώ, θα βάλω ακουστικά, άρα και στις δύο περιπτώσεις δεν αντιλαμβάνομαι το θόρυβο, άρα και τον γράφω κανονικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 συμφωνω σε αυτο που λες κι εμενα πρακτικα η προηγουμενη μου καρτα δε με ενοχλουσε ιδιαιτερα οταν δυναμωνα ηχεια ή εβαζα ακουστικα ομως κατι με χαλαγε μεσα μου.. θελω ολα να ειναι οσο το δυνατον πιο κρυα και ησυχα , επισης μην ξεχνας οτι η κρυα καρτα/επεξεργαστης σημαινει και επιπλεον πειραγμα που μπορει να μην εχεις με μια reference επισης σημαινει και πώς απο τη μερια σου κανεις και ο,τι περναει απο το χερι σου για τη μακροζωια του hw σου στο τελος πρεπει να τα βαλεις ολα σε μια ζυγαρια και να τα ζυγισεις. τελειες λυσεις δεν υπαρχουν οτιδηποτε και αν επιλεξεις θα εχει τα αρνητικα του ειτε αυτο ειναι θορυβος, ειτε θερμοκρασιες , ειτε κοστος , ειτε επιδοσεις ή γενικα οτιδηποτε μπορει να σε χαλασει οι custom στο τελος για εμενα ειναι οι καλυτερες συνολικα λυσεις και απο τη στιγμη που το κοστος δεν ειναι απαγορευτικο θα τις προτιμησω απο τις πιο "παρακατιανες" στοκ και θα ειμαι 100% βεβαιος για την επιλογη μου (ακομα και η vaporx 6950 για την οποια με ακους να γκρινιαζω τωρα , δε συγκρινοταν σε αποδοση και θορυβο με τη στοκ που ηταν χειροτερη. βεβαια και αυτη οπως και η στοκ εστελνε τον αερα κυριως πισω απλα το εκανε καλυτερα απο τη στοκ. ομως το εκανε πιο ζεστα και με περισσοτερο θορυβο απο τη τωρινη μου που τον πεταει μες στο κουτι _) εχουν και αυτες το αρνητικο τους που στη προκειμενη περιπτωση ειναι ο τροπος λειτουργιας τους, ομως οταν φτασεις να κανεις απολογισμο βγαινεις κερδισμενος, οποτε το παραβλεπεις 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 επισης μην ξεχνας οτι η κρυα καρτα/επεξεργαστης σημαινει και επιπλεον πειραγμα που μπορει να μην εχεις με μια reference Ναι, το βλέπω στην περίπτωσή μου. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει, και ο pabou13 πιάνει 1251/1615 με τη reference, κι εγώ 1160/1460, και στο τέλος δε θα 'μαι ούτε σε αυτά σταθερός, κάτσε να δεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pabou13 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Reference PCB εχω, κατα τ'αλλα πανω της εχει αυτην την γομαροψυκτρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prospector8 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 3 Ιουνίου 2013 Αυτη η ψυκτρα μπαινει και σε 7950DualX ή ειναι μομο για reference? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα