Προς το περιεχόμενο

O/C Sapphire Vapor x 7950 3gb

Passionate

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επικοινωνησε με το special price και πες τους οτι η καρτα σου ειναι ελλατωματικη και ποιες ενεργιες πρεπει να κανεις τωρα για να υπαρξει αμεσα η αντικατασταση της...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 167
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Κάτι άσχετο.. είδα πως είπατε στον φίλο να μη πάει με τους Catalyst στις μέγιστες τιμές γιατί δε θα τις πιάσει και ότι ίσως χρειαστεί μπόλικο ρεύμα 

Στην δική μου 6950 τα έχω τέρμα μονίμως και επιπλέον  το +20% και δεν έχεις πρόβλημα κανένα... έτυχε ή clockarουν διαφορετικά τα chipakia ?

Προφανώς όταν λες τέρμα μονίμως εννοείς 950Mhz έτσι..αρκετές από τις 6950-70 έπαιζαν σε αυτή την συχνότητα χωρίς να πειράξεις ρεύμα. Αλλά για παραπάνω απλά δεν..

Και λογικά με base clock 880 (switch στην θέση 1) άρα ούτε 100Mhz oc,στην περίπτωση του παιδιού μιλάμε για 200+Mhz άρα θέλει φαγητό για να ανέβει! 

Δηλαδή πρέπει να τη στείλω πίσω? Μου το κάνει και σε άλλα παιχνίδια αλλά όχι συχνά. Π.χ. sto Max Payne το 3 και το Crysis 2 τα έπαιζα με όλα τέρμα τα γραφικά. Και μου crushare 2-3 φορές στο καθένα σε διάστημα 16 ωρών(για το κάθε game). Τον υπόλοιπο καιρό έπαιζα κανονικά χωρίς θέματα. Αυτά παντα με stock ταχύτητες.

Απλά υπάρχουνε παρτίδες αυτής της κάρτας που κάνουνε καταπληκτικό overclock. Με το Hynix IC

Αν σου κάνει τέτοια κόλπα και σε στόκ ρολόγια εννοείται ότι πρέπει να την στείλεις πίσω ρε συ!!!

Δεν έχω άλλο σύστημα για να την δοκιμάσω δυστυχώς. Είναι το πρώτο μου pc και κανείς φίλος μου δεν έχει αξιοπρεπή υπολογιστή για να τη δοκιμάσω εκεί. Και δεν νομίζω ότι είναι κάτι άλλο γιατί όταν έριξα τέρμα low όλα τα γραφικά σταμάτησε να crusharei. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι 300€ κάρτα πρέπει να την πάω στα low γραφικά για να μην crusharei.

Δεν ξέρω... Παίζει κανα ρόλο η μητρική στα γραφικα?

Την Μεγάλη Τρίτη την πήρα στα χέρια μου. Την είχα παραγγείλει 2 εβδομάδες πιο πριν. Και το pc το έστησα την Τετάρτη μετά το Πάσχα. Στο benchmark στα 1050/1350 είναι 63-64 C. Στη stock 56-58

Έχε υπόψη σου ότι μπορείς να ορίσεις στο GPU-Z να δείχνει τις Min/Max/Average ενδείξεις.

Όπως και να 'χει πάντως, δε βλέπω μεγάλες διακυμάνσεις, οπότε δεν είναι αυτό το θέμα.

Βλέπω είσαι με τους 13.5 Beta 2. Δε λέω ότι αυτό είναι, απλά μια εναλλακτική.

Αν πάντως βαριέσαι ν' ασχολείσαι άλλο, στείλ' τη πίσω και περίμενε την καινούρια.

Δεν είναι αυτό απλά σας κουράζω. Μαθαίνω βέβαια αλλά πχ αν καθόσουνα εσύ στο pc μου θα είχες σιγουρευτεί τι φταίει και τι όχι. Με τις γνώσεις που έχω δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω απλά ακολουθώ τις συμβουλές σας.

Δε νομίζω ότι κουράζεις κάποιον, θέλουμε και απαντάμε.

Επίσης δε νομίζω ότι είναι τόσο εύκολο το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις και ότι κάποιος άλλος θα έβγαζε άκρη γρήγορα.

• Like 1

Λοιπόν μετά από πολλές ώρες δοκιμών και αναζήτηση κάποιας λύσης σχετικά με το πρόβλημα της κάρτας που αναφέρθηκε παραπάνω κατέληξα στο ότι η κάρτα με underclock των 40Μhz δουλεύει "άριστα". Αυτό το πρότεινε στο ξένο site o παρακάτω (ελπίζω να μην παραβιάζω κάποιο κανόνα με το post ξένου forum)

Anonymous
Homebuilt system Expert

I SOLVED black screen + jammed sound freeze about a month ago. Tried many things, but only one worked:

Download any program that allows you to clock your graphic card (I used nVidiaInspector) and underclock it a little.

I had often crashes in League of Legends, Diablo 3 and similar games, but since i turned both GPU and graphic memory 40 MHz lower, I never had even one crash, and the underclocking had no serious impact on fps. Seems like capacitors cant handle highest performance any more.

Για να μην ανατρέχετε παραπάνω το πρόβλημα της κάρτας ήταν ότι δεν clockare πάνω από 1050/1350 σε stable κατάσταση και επίσης ότι crashara σε games ακόμα και με stock ταχύτητες. Δηλαδή ενώ έπαιζα η οθόνη έλεγε no signal  και στη συνέχεια ο ήχος αφού συνέχιζε για 5-10 sec γινόταν σαν βουητό και δεν ανταποκρινόταν τίποτα. Μόνο με reboot από το κουμπί της εκκίνησης λυνόταν το θέμα.

Τώρα δεν ξέρω τι σημαίνει το γεγονός ότι με με ταχύτητα στα 910/1210 δεν αντιμετωπίζω πλέον κανένα πρόβλημα αλλά μάλλον θα στείλω πίσω τη κάρτα τον Ιούλιο με το που τελειώσει η εξεταστική μου μιας και δίνω τα τελευταία μαθήματα για πτυχίο και χρειάζομαι τον υπολογιστή για διάβασμα και ολοκλήρωση των εργασιών μου. Πιστεύω ότι κάρτα των 300€ δεν εννοείται να αντιμετωπίζει προβλήματα τέτοιου είδους.

Τα προβλήματα δεν είναι ανάλογα του κόστους, θα μπορούσες να έχεις δώσει και 1000€ και να παρουσίαζε τα ίδια.

Το θέμα είναι ότι υπάρχουν άπειρες αναφορές για προβλήματα με τις 7950 και δη, με τις Sapphire.

Εννοείται ότι δεν είναι λύση ο συμβιβασμός με χαμηλότερη συχνότητα και ότι πρέπει να τη στείλεις από εκεί που ήρθε.

• Like 2

Κι εγώ τόσο ακριβώς είχα ( ακριβώς όμως με δύο βαθμούς απόκλιση +/-) χωρίς a/c μιας και η κάρτα αρνείται να ανεβάσει στροφές στους ανεμιστήρες πάνω από 50% (όχι ότι με χαλάει βέβαια)

Στο έλεγα πάντως ότι το μέτρο ξεσκίζει τα vrm γιατί 70 πυρήνα μπορείς να δεις και αλλού όχι όμως τόσο πολύ στα vrm , αλλά και πάλι δε θεωρώ ότι μιλάμε για επικίνδυνες θερμοκρασίες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...