Προς το περιεχόμενο

O/C Sapphire Vapor x 7950 3gb

Passionate

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν αποφάσια να κάνω ο/c γιατί παίζω το crysis  3 και ένα boost δεν θα με χάλαγε. Θέλω να ρωτήσω όμως για να είμαι σιγουρος. Έχω κατεβάσει το msi afterburner και το ati tool. Να κάνω ο/c όπως προτείνεται στο sticky οδηγό ή να βάλω στο amd catalyst overdrive τις τιμές στις οποίες έχουν cloclarei άλλοι owners της κάρτας.

Δηλαδή τώρα είναι έτσι sto default(stock)

post-258272-0-46905000-1369013899_thumb.jpg

Και να το ανεβάσω στα 1200/1500 με +20% power. Δηλαδή

post-258272-0-11139100-1369013710_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 167
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

O/c θα κανεις μονο απο ενα προγραμμα και οχι με περισσοτερα...<br><br>

Κρατας λοιπον το ΑΒ και ασχολεισαι μονο με αυτο!<br><br>

Βαζεις τα ρολογια και voltage που θες,κανεις apply και let it rock likes there's no tomorrow :-)<br><br>

Αποστολή από το GT-I9001 με τη χρήση Insomnia App

Ωραία να το checkarw μισό να το ψάξω όμως λίγο να δω πως γίνεται :P. Είμαι καινούριος ακόμα με το o/c αλλά θα το μάθω που θα πάει :D

Σιγά σιγά τότε, μην πας αμέσως για τα όσα (1200), γιατί δεν είναι και απλό πράγμα, μάλιστα είναι πιθανό να μην πας τελικά και καθόλου

Στόχευε για ποιο ρεαλιστικά σε 1100κάτι για πυρήνα και 1450-1500 μνήμες

Overclocking τετοια ωρα δεν θυμαμαι να εχω κανει ποτε :-P

Ανοιξε το προγραμμα,δες ρυθμισεις και οτι δεν το καταβαινεις ρωτα. Πατα πρωτα κατω δεξια στα settings και τικαρισε τα unlock voltage κτλ σε περιπτωση που δεν σε αφηνει να δωσεις ρευμα.

Το overclock γινετε με βήματα

* ανεβάζεις σταδιακά ένα σταθερό ποσο ας πούμε 25-50mhz

* κοιτάς temps

* τεστάρεις τρέχοντας ένα Benchmark πρόγραμμα για πολύ ώρα

* άμα δεν κολλήσει συνεχίζεις και ανεβάζεις μεχρι να κολλήσει και πας ένα βήμα πίσω

Για να κανεις OC δεν φτάνει μονο να πειράξεις την κάρτα με οποιο πρόγραμμα κανεις OC πρέπει να σκεφτείς τι θα γίνει και με την extra θερμότητα που θα δημιουργηθεί

Καλα βεβαια οσο προχωραει η τεχνολογια το overclocking γινεται ολο και πιο αστειο...<br><br>

Ειδικα οι καρτες αυτες βαρανε 1100αρια με ενα κλικ,δεν θελει και πολυ ψαξιμο. Και απο θερμοκρασιες ειναι παγακια σε σχεση με τις προηγουμενες σειρες!<br><br>

• Like 1

Ναι έχω αρχίσει να το καταλαβαίνω. Κατέβασα το msi kombustor. Μια απορία μόνο όταν ανεβάζεις  τα Mhz στο core clock έχει κάποια αναλογία με την οποία ανεβάζεις τα Mhz στο memory clock;

Εγω θα σου ελεγα να ανεβασεις μονο πυρηνα για αρχη να δεις που φτανει και αφου βρεις την κορυφη αρχιζεις να ανεβαζεις και μνημη!!!

• Like 1

Εντάξει! Λέω να μην πειράξω το vcore αν και με αφήνει. Θα ανεβάσω μόνο το power limit στο +20% γιατί διάβασα ότι μειώνεται ο χρόνος ζωής της κάρτας με το παραπάνω voltage. Δύο εβδομάδες την έχω και θέλω να μου κρατήσει 3 χρονάκια :D

To πήγα στα 1101 και εδώ και κανα 5λεπτο δεν βλέπω artifacts. Να το αφήσω να τρέξει παραπάνω ή το 5λεπτο αρκεί;

θεωρητικά με ότι OC κανεις μειώνεται η ζωή του hardware γιαυτο προσπαθείς να διμιουργησεις καλύτερες συνθήκες όπως καλύτερο cooling πιο σταθερό ρεύμα etc etc

Μέχρι 1.25V πρέπει να θεωρείται ασφαλές γιατί τέτοια τάση έχουν οι factory overclocked κάρτες

Η δική μου δηλαδή με τέτοια τάση μου ήρθε από το εργοστάσιο , οπότε μέχρι τόσο αν έχεις και καλές θερμοκρασίες μη φοβάσαι. Για να το κάνουν έτσι κάποιοι και να δίνουν 3 χρόνια εγγύηση κάτι λογικά παραπάνω από μας θα ξέρουν

Φυσικά δε σου λέω ότι είναι απαραίτητο να φτάσεις αυτή τη τάση αν δε χρειάζεται, απλά μέχρι εκεί λογικά είσαι οκ

Επίσης καλό είναι να μας πεις αν θες να είσαι μόνιμα o/c ή μόνο για τα βαριά παιχνίδια

Αν ανήκεις στη πρώτη περίπτωση πρέπει να βρεις ρυθμίσεις που να δουλεύουν ΠΑΝΤΟΥ σωστά και αυτό θέλει χρόνο για να το πεις με κάποια βεβαιότητα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...