BritGreek Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Χαιρετώ τους φίλους του forum. Έχω ένα Toshiba A500-1C0 στο οποίο η toshiba μου άλλαξε σκληρό. Θέλω να του βάλω την αγγλική έκδοση των windows 7 γιατί μου χρειάζεται και θέλω να πετάξω τα πολλά άχρηστα για μενα προγράμματα που περιλαμβάνει η έκδοση που δίνει η Toshiba. Κατεβάζοντας και προσπαθώντας να εγκαταστήσω το αυθεντικό iso της έκδοσης που έχω από εδώ, http://www.w7forums.com/official-windows-7-sp1-iso-image-downloads-t12325.html μου βγάζει μήνυμα ότι δεν βρέθηκε δίσκος. Άρα πρέπει να περάσω με στικάκι τον ahci driver. Πού θα το βρω αυτό; Από το site της Intel και της Toshiba, δεν το αναγνωρίζει (πχ κάνοντας extract το Intel matrix storage manager για να πάρω τα inf). Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος; Σας ευχαριστώ.
corpse_grinder Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δοκιμασε αν ειναι να κατεβασεις το DriverPack Solution 13 R317 Final+Driver Packs 13.03.2 Full Edit που εχει τα παντα απο οδηγους και αν ειναι θα το βρει. Εμενα προσωπικα μ'εχει σωσει πολλες φορες. Θα εβαζα λινκ απο piratebay αλλα εχω την εντυπωση πως δεν επιτρεπεται ;-)
smarnel Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 πρέπει να κατεβάσεις ένα zip αρχείο από την intel που ονομάζεται f6flpy3289 αν βάζεις 32bit windows ή f6flpy6489 αν βάλεις 64bit windows. δες εδώ https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&ProdId=2101&DwnldID=17882&ProductFamily=Software+Products&ProductLine=Chipset+Software&ProductProduct=Intel%C2%AE+Rapid+Storage+Technology+%28Intel%C2%AE+RST%29&lang=eng είναι η τελευταία έκδοση του Matrix Storage,ίσως μπορείς να βάλεις και τον ανάλογο driver από Rapid Storage (μεταγενέστερη έκδοση) αν είναι συμβατό το hardware σου. αυτό το zip το κάνεις extract σε ένα στικάκι και όταν φτάσεις στο σημείο εγκατάστασης που δεν βρίσκει τον δίσκο,πας με Browse και βάζεις τον AHCI driver. λογικά θα είσαι οκ.
BritGreek Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτό ακριβώς κάνω και δεν το δέχεται. Sent from my GT-I9070 using Insomnia
smarnel Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 δεν το δέχεται? δεν βρίσκει το αρχείο?δεν βρίσκει συμβατό hard disk controller? μπορείς να βάλεις ένα screenshot με το μήνυμα που σου βγάζει?
BritGreek Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δεν βρίσκει συμβατό controller. Όταν κάνω unhide τους μη συμβατούς controllers, βγαίνει μια ολόκληρη λίστα. Πώς να βγάλω screenshot αφού προσπαθώ να περάσω το λειτουργικό;
smarnel Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δεν βρίσκει συμβατό controller. Όταν κάνω unhide τους μη συμβατούς controllers, βγαίνει μια ολόκληρη λίστα. Πώς να βγάζω screenshot αφού προσπαθώ να περάσω το λειτουργικό; με φωτογραφική μηχανή,με κινητό...την λίστα που σου βγάζει. δεν δοκιμάζεις τον αντίστοιχο driver από Rapid Storage μήπως έχεις νεότερο hard disk controller και σε βολέψει..? προσπαθώ να δω και τους drivers Toshiba αλλά μόλις βάζω το μοντέλο σου,κολλάει το site...
BritGreek Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Και σε μενα το ίδιο κάνει. Δοκιμάζω ξανά τώρα. Πάντως από τη στιγμή που πατάω να κάνει boot από το dvd, κάνει 15 λεπτά μέχρι να με πάει στην οθόνη που χρειάζεται να περάσω driver για τον controller. Εξαιρετικά αργό.
smarnel Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 ο δίσκος φαίνεται στο bios? μήπως έχεις κάποιο πρόβλημα hardware? δίσκο ή controller?
BritGreek Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Ναι, ο δίσκος μόλις αλλάχτηκε στην Toshiba εντός εγγύησης, και με τα windows της Toshiba λειτουργεί κανονικά. Στο bios φαίνεται κανονικά.
smarnel Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 εν τω μεταξύ η Toshiba δεν δίνει driver αρχικής εγκατάστασης ούτε για 32 ούτε για 64 bit... που μάλλον σημαίνει ότι το έχει ενσωματώσει στο recovery dvd της. υπάρχει περίπτωση να έχει κάποιο θέμα το ιso που κατέβασες? δοκίμασε να ενσωματώσεις τον driver στο dvd με κάποιο πρόγραμμα όπως το nlite π.χ. δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. αν καταφέρεις να ποστάρεις την λίστα ίσως δούμε κάτι που μας διαφεύγει.
BritGreek Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Ορίστε. [ATTACH]292615[/ATTACH] Sent from my GT-I9070 using Insomnia
smarnel Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 εμμμμ,ναι αλλά ηθελα να δω την λίστα με τους μη συμβατούς οδηγούς... τεσπά,άλλη ερώτηση : υπάρχουν όλα τα αρχεία του zip στο στικάκι? δοκίμασες να ανοίξεις το iaStor.inf? με το αντίστοιχο zip του Rapid Storage βγάζει πάλι τα ίδια?
BritGreek Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Ναι. Δεν δέχεται κανένα ως συμβατό. Δυστυχώς. [ATTACH]292689[/ATTACH]Sent from my GT-I9070 using Insomnia
BritGreek Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Update: Μόλις μίλησα με Toshiba Europe (που τελικά είναι στην Τουρκία) και μου είπαν ότι δεν διαθέτουν driver για τον controller, τονίζοντας ότι πρέπει να εγκαταστήσω μόνο τα Recovery DVD της Toshiba, καθώς μόνο αυτά λειτουργούν. Εγώ αυτό δεν το πιστεύω και μου κάνει εντύπωση η άρνηση της Toshiba να με εξυπηρετήσει, όπως επίσης και το γεγονός ότι οι drivers από το site της Intel δεν λειτουργούν. Μπορεί κανείς να με καθοδηγήσει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα