zio10 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Εννοείται ότι η αστυνομία θα πρέπει να μπορεί να ψάξει οχήματα που θεωρεί ύποπτα!
palawiaris Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 ας ειναι γυναικειο χερι στο γαντακι και ας μου ψαξει και τον κωλο χαχαχα το γυναικείο χεράκι φίλε κωλοπιάνει πολύ ασχημότερα από το αντρικό.Για τους/τις αστυνομικούς/ίνες εννοώ.Οι ρουφιάνες.
linkin Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Εννοείται ότι η αστυνομία θα πρέπει να μπορεί να ψάξει οχήματα που θεωρεί ύποπτα! define υποπτα.
zio10 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 define υποπτα. Αν έχουν κάποια πληροφορία για το όχημα ή για τους επιβάτες. Αλλά και γενικά δεν βλέπω που είναι το κακό η αστυνομία να κάνει έλεγχο σε κάποιον ή σε κάποιο όχημα. Αν δεν έχεις κάτι να κρύψεις ή να φοβηθείς απλά θα χάσεις λίγα λεπτά. Η πρόληψη είναι καλύτερη από την καταστολή, έτσι δε λένε? 1
linkin Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Αν έχουν κάποια πληροφορία για το όχημα ή για τους επιβάτες. Αλλά και γενικά δεν βλέπω που είναι το κακό η αστυνομία να κάνει έλεγχο σε κάποιον ή σε κάποιο όχημα. Αν δεν έχεις κάτι να κρύψεις ή να φοβηθείς απλά θα χάσεις λίγα λεπτά. Η πρόληψη είναι καλύτερη από την καταστολή, έτσι δε λένε? Eιναι και δεν διαφωνω με αυτο. Αν εχουν καποια πληροφορια για το οχημα και τους επιβατες. Στην πραξη ομως πολλες φορες γινεται με το ετσι θελω και με αυτο διαφωνω καθετα. Υπαρχουν καποιες προσωπικες ελευθεριες που πρεπει να τηρουνται και στην πραξη δεν τηρουνται.
zio10 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Eιναι και δεν διαφωνω με αυτο. Αν εχουν καποια πληροφορια για το οχημα και τους επιβατες. Στην πραξη ομως πολλες φορες γινεται με το ετσι θελω και με αυτο διαφωνω καθετα. Υπαρχουν καποιες προσωπικες ελευθεριες που πρεπει να τηρουνται και στην πραξη δεν τηρουνται. Οκ καταλαβαίνω πως το λες αλλά είναι ένα ζήτημα κάπως λεπτό. Δηλαδή, από τη μία πάντα μπορεί να υπάρχει μια υποψία ή μια πληροφορία που αν τελικά δεν ευσταθεί ο ελεγχόμενος θεωρεί ότι τον προσβάλλουν ας πούμε. Ακόμα και να μην υπάρχει υποψία μπορεί να γίνει ένας προληπτικός έλεγχος και πάλι να προσβληθεί ο ελεγχόμενος...αν όμως κατά τον προληπτικό έλεγχο πέσουν σε κάτι παράνομο τότε θα πούμε μπράβο που κάνουν ελέγχους! Είναι κάπως περίεργο, πιστεύω χρειάζεται σεβασμός και κατανόηση και από τις δύο πλευρές. Προσωπικά αν με σταματούσαν για έλεγχο θα ήμουν συνεργάσιμος και θα άνοιγα και πορτ μπαγκάζ κλπ. Με λίγη ευγένεια, διακριτικότητα και αλληλοσεβασμό λύνονται πολλά προβλήματα 1
linkin Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Δημοσ. 12 Μαΐου 2014 Οκ καταλαβαίνω πως το λες αλλά είναι ένα ζήτημα κάπως λεπτό. Δηλαδή, από τη μία πάντα μπορεί να υπάρχει μια υποψία ή μια πληροφορία που αν τελικά δεν ευσταθεί ο ελεγχόμενος θεωρεί ότι τον προσβάλλουν ας πούμε. Ακόμα και να μην υπάρχει υποψία μπορεί να γίνει ένας προληπτικός έλεγχος και πάλι να προσβληθεί ο ελεγχόμενος...αν όμως κατά τον προληπτικό έλεγχο πέσουν σε κάτι παράνομο τότε θα πούμε μπράβο που κάνουν ελέγχους! Είναι κάπως περίεργο, πιστεύω χρειάζεται σεβασμός και κατανόηση και από τις δύο πλευρές. Προσωπικά αν με σταματούσαν για έλεγχο θα ήμουν συνεργάσιμος και θα άνοιγα και πορτ μπαγκάζ κλπ. Με λίγη ευγένεια, διακριτικότητα και αλληλοσεβασμό λύνονται πολλά προβλήματα Tα παραπανω χαρακτηριστικα πρεπει να υπαρχουν και στις 2 πλευρες φιλε μου και μερικες φορες δυστυχως δεν υπαρχουν. Πριν περιπου 4-5 χρονια εχουμε αραξει καλοκαιριατικα με εναν κολλητο μες στο αμαξι, σε παραλιακη περιοχη της Πατρας, και πινουμε μπυρες. Σκανε 2 ασφαλιτικα, φωνες, τσαμπουκαδες, κακο, τι κανετε εδω κλπ κλπ. "Tι να κανουμε ρε παιδια, εχει ψολοζεστη και αραζουμε να πιουμε 1 μπυρα". Α ου α ου κλπ κλπ. Απαιτουν να ανοιξω το αυτοκινητο, κανενα προβλημα. Μετα απο 30 λεπτα ψαξιματος και αφου μου εχουν κανει ολο το αυτοκινητο _ _ _ _ ανα, εφυγαν. Κατα την διαρκεια της "ερευνας", περιττο να πω πως μιλουσαν σε μενα και στο φιλαρακι λες και ειμασταν οι χειροτεροι εγκληματιες. Οχι τυπικοτητες, προσβολες. Το ωραιο της υποθεσης ειναι οτι πριν φυγουν τους ειπα ευγενικοτατα πως ειναι υποχρεωση τους να βαλουν τα πραγματα του αυτοκινητου στην θεση τους, οπως ακριβως το βρηκαν (και ειναι οντως υποχρεωση τους). Η απαντηση του "αρχηγου" τους ηταν "χαχα, τι λεει ο καραγκιοζης". Τι θα επρεπε να ειχα κανει? Οπως καταλαβαινεις, η συνεργασια με τις αρχες πολλες φορες δεν ειναι υποθεση μερικων λεπτων και πολλες φορες περιλαμβανει την προσβολη της προσωπικοτητας του πολιτη. 1
Alchemist` Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δεν διάβασα όλα τα ποστ, αλλά έρχομαι εγώ και ρωτάω περί του θέματος από την άλλη πλευρά.Τι νόημα θεωρείτε πως έχει το μπλόκο και ο αστυνομικός έλεγχος αν δεν μπορούν να ελέγξουν το πορτ-μπαγκάζ και γενικότερα το αυτοκίνητό σου? Έτσι όπως το πάμε το θέμα, το "καπό" ενός αυτοκινήτου, μαζί με την δεύτερη σελίδα των αποτελεσμάτων του google, θα ήταν το καλύτερο μέρος για να κρύψω το πτώμα του γείτονα. 1
zio10 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Σωστός! Έλεγχοι πρέπει να γίνονται, αρκεί να μη γίνονται όπως περιγράφει ο linkin αν δεν υπάρχει λόγος, αν δηλαδή οι επιβάτες είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν και να διευκολύνουν και το έργο της αστυνομίας. Προσωπικά πάντως, ποτέ δεν αντιμετώπισα άσχημη συμπεριφορά όσες φορές με σταμάτησε αστυνομία για τον οποιοδήποτε λόγο (έλεγχο, παράβαση, αλκοτέστ κλπ)
Ntinaras Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Οκ καταλαβαίνω πως το λες αλλά είναι ένα ζήτημα κάπως λεπτό. Δηλαδή, από τη μία πάντα μπορεί να υπάρχει μια υποψία ή μια πληροφορία που αν τελικά δεν ευσταθεί ο ελεγχόμενος θεωρεί ότι τον προσβάλλουν ας πούμε. Ακόμα και να μην υπάρχει υποψία μπορεί να γίνει ένας προληπτικός έλεγχος και πάλι να προσβληθεί ο ελεγχόμενος...αν όμως κατά τον προληπτικό έλεγχο πέσουν σε κάτι παράνομο τότε θα πούμε μπράβο που κάνουν ελέγχους! Είναι κάπως περίεργο, πιστεύω χρειάζεται σεβασμός και κατανόηση και από τις δύο πλευρές. Προσωπικά αν με σταματούσαν για έλεγχο θα ήμουν συνεργάσιμος και θα άνοιγα και πορτ μπαγκάζ κλπ. Με λίγη ευγένεια, διακριτικότητα και αλληλοσεβασμό λύνονται πολλά προβλήματα να κανουμε και καμια προληπτικη συλληψη?
zio10 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 να κανουμε και καμια προληπτικη συλληψη? Δεν κατάλαβα που διαφωνείς αν δεν γίνουν έλεγχοι πως θα εντοπίσουν κάτι ύποπτο/παράνομο?
linkin Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δεν κατάλαβα που διαφωνείς αν δεν γίνουν έλεγχοι πως θα εντοπίσουν κάτι ύποπτο/παράνομο? Aξιοποιωντας πληροφοριες ή εχοντας σαφεις ενδειξεις οτι κατι περιεργο παιζει. Οι τυχαιοι ελεγχοι ειναι παρανομοι σε πολλες χωρες του εξωτερικου.
zio10 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Aξιοποιωντας πληροφοριες ή εχοντας σαφεις ενδειξεις οτι κατι περιεργο παιζει. Οι τυχαιοι ελεγχοι ειναι παρανομοι σε πολλες χωρες του εξωτερικου. Πάντα όμως δεν μπορούν να επικαλεστούν το ότι "αξιοποιούν πληροφορίες"? Πως θα αποδειχτεί δηλαδή ότι ο έλεγχος είναι αυθαίρετος και άρα παράνομος? Δεν ξέρω μου φαίνεται λίγο μπερδεμένο προσωπικά, όπως είπα και παραπάνω, δεν θα είχα πρόβλημα αν μου κάνανε έλεγχο έστω και προληπτικό
linkin Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Δημοσ. 13 Μαΐου 2014 Πάντα όμως δεν μπορούν να επικαλεστούν το ότι "αξιοποιούν πληροφορίες"? Πως θα αποδειχτεί δηλαδή ότι ο έλεγχος είναι αυθαίρετος και άρα παράνομος? Δεν ξέρω μου φαίνεται λίγο μπερδεμένο προσωπικά, όπως είπα και παραπάνω, δεν θα είχα πρόβλημα αν μου κάνανε έλεγχο έστω και προληπτικό Χωρις να ειμαι σιγουρος, νομιζω πως πρεπει να εχουν βασιμες πληροφοριες ή εχει γινει κατι αξιοποινο στην ευρυτερη περιοχη. Τεσπα, δεν ειμαι κατα της αστυνομιας, απλα παιζουν αρκετοι βλαμμενοι αστυνομικοι εκει εξω. 2
Thanos1972 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Δημοσ. 14 Μαΐου 2014 Μια φορα μονο μου εχουν κανει ελεγχο στο αυτοκινητο πριν καμια δεκαετια.... πολυ αργα το βραδυ γυρω στις 02:00 εφευγα απο απομερη περιοχη της πολης. οδηγουσα ενα παλιο Kadett φορτηγακι τοτε diesel και ειχα μεσα στην καροτσα κατι ανταλλακτικα απο την E190 του πατερα μου (προφυλακτηρα και τετοια). ειχαμε παει με ενα φιλαρακι να ....φαμε μπουγατσα και να μιλησουμε. φευγοντας τραβαω σαν πιτσιρικας και εγω ενα χειροφρενο στην εκει στροφη και τσουπ βλεπω απο απεναντι την οπκε να κανει και αναστροφη.... ακολουθει και μετα 100 μετρα με σταματαει (φουλ τερλεγκα μεσα και το πρωτο πραγμα που φωναζαν με το χερι στην θηκη του οπλου ηταν να χαμηλωσω την μουσικη ). κατεβηκα και εγω χεσμενος σαν πιτσιρικας που ημουν και ελεγχο στο αυτοκινητο και σε εμας και τετοια. το αποτελεσμα φυσικα ηταν οτι δεν βρηκαν τιποτα και παρα το ρεζιλικι μου σε καποιους περαστικους,καληνυχτησαμε και φυγαμε. φυσικα το μονο μου μπορω να πω υστερα απο ολα αυτα τα χρονια ειναι...καλα μου εκαναν και με εκαναν ελεγχο.αμα εισαι νομιμος δεν εχεις να φοβασαι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα