Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

να σε ρωτησω.

κανει ελεγχο η αστυνομια σε κεντρικο δρομο..  καρφωτη η μιλητο οτι σε οχημα θα παιζει πραμα

εσυ στο οχημα σου εχεις οπλα και ναρκωτικα

σε σταματανε και σου ζητανε χαρτια..  και υποπτευονται οτι μπορει να εχεις πραμα στο αμαξι

θα σου ζητησουν να βγεις εξω να ανοιξεις το πορτ μπαγκαζ

θα πεις οχι

τι γινεται μετα?

τεσπα για την αρχικη απορια σας

οτι θελετε ειναι εδω

διαβαστε ελευθερα

Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Περα του οτι σου εχω απαντησει ηδη στην ερωτηση σου, το εχεις κανει κι εσυ ο ιδιος και δεν το εχεις καταλαβει. Παμε αλλη μια.

As previously stated, Laws vary from state to state, however all states must comply with the US constitution in regards to the Fourth Amendment. The fourth amendment, to paraphrase, basically protects a person's right to be secure in their property and person, papers. Consent to search is needed for all vehicular searches unless exigent circumstance exists.

• Like 1
  • Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος για το τι ακριβώς εννοείς. Τα subwoofer δεν απαγορεύονται, η δυνατή μουσική όμως απαγορεύεται από τον ΚΟΚ και τιμωρείται.

Όσο για την έρευνα στο αυτοκίνητο, ισχύουν αυτά που είπα παραπάνω. Αν έχει ο αστυνομικός υποψία για οτιδήποτε, μπορεί να στο ψάξει. Χωρίς να χρειάζεται να σου πει τι και πως.

Επειδή είναι πολύ μεγάλο, και γράφει και άσχετα με το θέμα μας(πχ έρευνα σε κατοικίες), κάνε copy το σημείο/α που θες να σχολιάσουμε.

Θα σου πω. Με άκουσαν 2 τροχαίοι και με πήραν από πίσω με το περιπολικό. Μόλις τους είδα χαμήλωσα τη μουσική. Άναψαν φάρο και έκανα δεξιά σε μια στάση λεωφορείου σε περίπτωση που ήθελαν να περάσουν (αμ δε). Πάρκαραν πίσω μου και κατέβηκαν.

Χωρίς καλησπέρες, ευγένειες, τυπικότητες μου είπαν "βγες έξω" και "άνοιξε το πορτ-μπαγκάζ". Τους ρώτησα 2-3 φορές για ποιο λόγο θέλουν να ψάξουν το πορτ-μπαγκάζ, αν θέλουν να με ρωτήσουν κάτι να τους το πω, μέχρι και αν έχουν κάποιο έγγραφο ρώτησα. Εγώ ήξερα ότι ήθελαν να με γράψουν για θόρυβο από ηχοσύστημα, αλλά δε μου είπαν "ξέρετε, κύριε οδηγέ, ενοχλείτε με τη μουσική, πρέπει να σας κόψουμε κλήση". Αντ'αυτού επέμειναν στη διαταγή "άνοιξε το πορτ-μπαγκάζ". Τράβηξα τη ντίζα, αλλά αρνήθηκα επανελλημένα να το σηκώσω και στο τέλος το έκαναν αυτοί. Είδαν το sub και τότε διέταξε ο παλιότερος να με γράψουν κανονικά (δίπλωμα-πρόστιμο).

Αφού άρχισαν να γράφουν, τότε με ενημέρωσε για την παράβαση. Φυσικά, τα είχα πάρει στο κρανίο από τον "χιτλερικό" έλεγχο, λες και είχα κάνα πτώμα στο αυτοκίνητο. Τους έδωσα όλα τα έγγραφα του αυτοκινήτου και την ταυτότητα, αλλά αρνήθηκα να απαντήσω σε περαιτέρω ερωτήσεις. Τέλος, αρνήθηκα να υπογράψω και την κλήση.

Την επόμενη μέρα που ηρέμισα, πήγα στο τμήμα και την παρέλαβα και την πλήρωσα, αλλά ακόμη αναρρωτιέμαι αν είχαν το δικαίωμα να ψάξουν το πορτ-μπαγκάζ χωρίς τη συγκατάθεσή μου από τη στιγμή που δεν έχω διαπράξει αξιόποινη πράξη και δεν υπήρχε τέτοιου είδους υποψία. Έχω ξαναφάει κλήση, αλλά με ενημέρωσαν "τυπικά και όμορφα" για την παράβαση.

Έχει άραγε το δικαίωμα ένας τροχονόμος να κάνει έρευνα σε προσωπικό χώρο απλά και μόνο για να σιγουρευτεί αν άκουσε σωστά το ηχείο;

Το άρθρο που έδωσα, λέει ότι με βάση το σύνταγμα ένα αυτοκίνητο μπορεί να θεωρηθεί ως κατοικία και να χρειαστεί έγγραφο έρευνας για το ψάξουν.

Δημοσ.

Θα σου πω. Με άκουσαν 2 τροχαίοι και με πήραν από πίσω με το περιπολικό. Μόλις τους είδα χαμήλωσα τη μουσική. Άναψαν φάρο και έκανα δεξιά σε μια στάση λεωφορείου σε περίπτωση που ήθελαν να περάσουν (αμ δε). Πάρκαραν πίσω μου και κατέβηκαν.

Χωρίς καλησπέρες, ευγένειες, τυπικότητες μου είπαν "βγες έξω" και "άνοιξε το πορτ-μπαγκάζ". Τους ρώτησα 2-3 φορές για ποιο λόγο θέλουν να ψάξουν το πορτ-μπαγκάζ, αν θέλουν να με ρωτήσουν κάτι να τους το πω, μέχρι και αν έχουν κάποιο έγγραφο ρώτησα. Εγώ ήξερα ότι ήθελαν να με γράψουν για θόρυβο από ηχοσύστημα, αλλά δε μου είπαν "ξέρετε, κύριε οδηγέ, ενοχλείτε με τη μουσική, πρέπει να σας κόψουμε κλήση". Αντ'αυτού επέμειναν στη διαταγή "άνοιξε το πορτ-μπαγκάζ". Τράβηξα τη ντίζα, αλλά αρνήθηκα επανελλημένα να το σηκώσω και στο τέλος το έκαναν αυτοί. Είδαν το sub και τότε διέταξε ο παλιότερος να με γράψουν κανονικά (δίπλωμα-πρόστιμο).

Αφού άρχισαν να γράφουν, τότε με ενημέρωσε για την παράβαση. Φυσικά, τα είχα πάρει στο κρανίο από τον "χιτλερικό" έλεγχο, λες και είχα κάνα πτώμα στο αυτοκίνητο. Τους έδωσα όλα τα έγγραφα του αυτοκινήτου και την ταυτότητα, αλλά αρνήθηκα να απαντήσω σε περαιτέρω ερωτήσεις. Τέλος, αρνήθηκα να υπογράψω και την κλήση.

Την επόμενη μέρα που ηρέμισα, πήγα στο τμήμα και την παρέλαβα και την πλήρωσα, αλλά ακόμη αναρρωτιέμαι αν είχαν το δικαίωμα να ψάξουν το πορτ-μπαγκάζ χωρίς τη συγκατάθεσή μου από τη στιγμή που δεν έχω διαπράξει αξιόποινη πράξη και δεν υπήρχε τέτοιου είδους υποψία. Έχω ξαναφάει κλήση, αλλά με ενημέρωσαν "τυπικά και όμορφα" για την παράβαση.

Έχει άραγε το δικαίωμα ένας τροχονόμος να κάνει έρευνα σε προσωπικό χώρο απλά και μόνο για να σιγουρευτεί αν άκουσε σωστά το ηχείο;

Το άρθρο που έδωσα, λέει ότι με βάση το σύνταγμα ένα αυτοκίνητο μπορεί να θεωρηθεί ως κατοικία και να χρειαστεί έγγραφο έρευνας για το ψάξουν.

Ένα αυτοκίνητο από ότι λέει το άρθρο που παρέθεσες μπορεί να θεωρηθεί ως κατοικία, αλλά δεν ξέρω τις προϋποθέσεις. Ίσως να έπρεπε να το δηλώσεις εκείνη τη στιγμή. Πάντως το πορτ-μπαγκάζ σου το άνοιξαν με δική σου συγκατάθεση, ή πιο σωστά εσύ ο ίδιος το άνοιξες τραβώντας τη ντίζα.

Δημοσ.

Πόσο είναι το πρόστιμο για ηχορρύπανση; Βέβαια όσο και να είναι, πάντα μπορεί να γίνει πενταψήφιο. Πραγματικά, όταν ακούω άτομα με αμάξια κινούμενες λατέρνες, ελπίζω η κυβέρνηση να εξαντλήσει όλες τις εισπρακτικές τακτικές της πάνω σε αυτούς.

• Like 2
Δημοσ.

Πόσο είναι το πρόστιμο για ηχορρύπανση; Βέβαια όσο και να είναι, πάντα μπορεί να γίνει πενταψήφιο. Πραγματικά, όταν ακούω άτομα με αμάξια κινούμενες λατέρνες, ελπίζω η κυβέρνηση να εξαντλήσει όλες τις εισπρακτικές τακτικές της πάνω σε αυτούς.

Για ηχορύπανση από ηχοσύστημα είναι 200€ και αφαίρεση διπλώματος για 30 ημέρες.

Δημοσ.

Αφου ρε αδελφε , ηταν το ηχειο τερμα ...το ακουσαν...οριστε η "αξιοποινη πραξη" :)

Δηλαδη αν εβλεπαν απο το αυτοκινητο σου να βγαινει συννεφο καπνου..δεν θα επρεπε να το ελεγξουν για μπαφους κλπ?Ή οχι επειδη απλα ηταν υποψια και νομιζαν οτι ειδανε το συννεφο ?

Πιστευω σε οχηματα ο ελεγχος γινεται εφοσον υπαρχουν ενδειξεις...Π.χ. το αμαξι της ληστειας ηταν μπλε micra ξερωγω ή οι δραπετες φυγανε με μπλε βαν ή ακουσαν ηχειο στην διαπασον....ή σταζει αιμα το πορτπαγκαζ με συνοδεια περιεργων γδουπων κλπ.

Σε γενικο ελεγχο επειδη ο αλλος ξυπνησε στραβα...δηλ ελεγχο χωρις λογο δεν νομιζω οτι μπορει να αρχισει να ελεγχει εσωτερικους χωρους του αυτοκινητου..ουτε καν εισαι υποχρεωμενος να βγεις απο το αμαξι.

Για εξακριβωση στοιχειων..απλα ανοιγεις το παραθυρο και δινεις τα εγγραφα....

ΥΓ: και ναι ρε παιδια...το ηχειο διαπασον δεν ειναι μαγκια..ουτε καν ενδειξη οτι εχω στο πορτ παγκαζ γαματο γουφερ...κατανταει επικινδυνο ωρες ωρες..δεν ακους τι γινεται στον δρομο..αμαξια..κορνες κλπ...

Δημοσ.

εμενα παλι με σταματησε πιτσιρικας με γκομενα στης φυλακες του κορυδαλλου λιγο ποιο κατω..
με ειχανε παρει απο πισω  για κανενα 3χλμ και μου πατουσανε την κορνα..
εγω λεω εαν δεν δω φαρο δεν σταματαω.

στο τελος μετα απο 3χλμ μου ανοιγει τον φαρο και με το που τον ανοιγει σταματαω..μου λεει δεν ακους? να ακουσω τι του λεω?την κορνα μ λεει.

ε και του λεω? οποτε καποιος μου κορναρει πρεπει να σταματαω? εαν ητανε ετσι με τους ελληνες οδηγους δεν  θα πηγαιναμε πανω απο χιλιομετρο. που ηξερα εγω τι θες να κανεις. ειδα τον φαρο και σταματησα. τωρα η κορνα μπορει να θες να με προσπερασεις σαν περιπολικο και να μην μπορεις.. μου λεει θα σε γραψω επειδη δεν σταματησες.. του λεω οκ γραψε με κανονικα απλα σημειωσε οτι ο φαρος δεν ητανε ανοιχτος.. το  συζητανε με την γυναικα μου λεει ενταξει φυγε καλη σου μερα..

ρε ουστ οι μλκς..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 94 επόμενα του ανωτέρω νομοθετήματος, η «προληπτική» αστυνομική σωματική έρευνα παρέχεται ως αρμοδιότητα αποκλειστικά στα όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να διαπιστωθεί η τέλεση αξιοποίνων πράξεων.

Παρομοιο σκηνικο με καρβελα-πανια εφοσον ζητουν ερευνα τους χαρακτηριζουν αμεσως και υποπτους,οποτε αυτοι ζητησαν να γινει ελεγχος ενω ειναι μπροστα εισαγγελεας.

ειναι γελοιο να συζητατε για ενταλματα..

εσεις θα μενατε εκει για χ ωρες ή θα ανοιγατε να  τελειωνε το θεμα?

ειναι λογικο να μην καταλαβαινουν/ζουν τετοια σκηνικα ατομα ανω των 30...
δεν εχει να κανει με καραβανες,αμορφωτους κτλ.
αλλο να ειναι οι γνωστες 2αδες και αλλο με αξιωματικο για ελεγχους...
δεν συμπεριφερονται το ιδιο σε ολους και πανω απ ολα δεν συχναζουν στα ιδια μερη αυτες οι ηλικιες.
ειναι παρα πολυ ευκολο να μπλεξεις για αυτοφωρο κτλ γιατι θα πουν για αντισταση,απειθια,εξυβρυση κ λοιπες παπαριες.

υ.γ. απεχθανομαι τα καγκουρια με subs+τρυπιες εξατμισεις...
θα θελα να τα κατασχεσουν και οχι απλα να σε γραψουν αλλα δεν γινεται[ :P]

http://www.insomnia.gr/topic/392109-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%B1/?hl=%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%B1

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Αφου ρε αδελφε , ηταν το ηχειο τερμα ...το ακουσαν...οριστε η "αξιοποινη πραξη" :)

Να με συγχωρείς, αλλά στο δικό μου λεξικό αξιόποινη πράξη == έγκλημα (κακούργημα, πλημμέλημα, πταίσμα).

Υπάρχουν πολλές παραβάσεις στον ΚΟΚ που τιμωρούνται με φυλάκιση και συνιστούν αξιόποινες πράξεις, αλλά η πρόκληση θορύβου από ηχοσύστημα δεν είναι μια από αυτές. Ανήκει στις παραβάσεις που τιμωρούνται απλά με διοικητικό πρόστιμο και αφαίρεση άδειας οδήγησης.

Δηλαδη αν εβλεπαν απο το αυτοκινητο σου να βγαινει συννεφο καπνου..δεν θα επρεπε να το ελεγξουν για μπαφους κλπ?Ή οχι επειδη απλα ηταν υποψια και νομιζαν οτι ειδανε το συννεφο ?

Αυτό ανήκει όντως στις αξιόποινες πράξεις υπό τη μορφή "Οδήγηση υπό την επίδραση τοξικών ουσιών ή φαρμάκων", αρ. κοκ 42 παρ. 9, με επιβαλόμενο ποινικό πρόστιμο >=200 €, αφαίρεση άδειας οδήγησης 3 έως 6 μήνες (επιβάλλεται από το δικαστήριο) και φυλάκιση τουλάχιστον 2 μηνών.

ειναι παρα πολυ ευκολο να μπλεξεις για αυτοφωρο κτλ γιατι θα πουν για αντισταση,απηθια,εξυβριση κ λοιπες παπαριες.

Εφόσον δεν προβάλλεις αντίρρηση σε όλους τους νόμιμους ελέγχους (χαρτιά αυτοκινήτου, δίπλωμα, ταυτότητα, πυροσβεστήρας-τρίγωνο-φαρμακείο, εξωτερικοί έλεγχοι), δε μπορούν να σε πάνε μέσα για απείθια. Αντίσταση σημαίνει να παρεμποδίσεις με το σώμα σου κάποιον έλεγχο, οπότε από τη στιγμή που δεν τους ακουμπας είσαι καθαρός. Και αν δεν τους βρίσεις ή τους ειρωνευτείς, δεν μπορούν να σε πάνε μέσα για εξύβριση.

Η έρευνα όμως στο ντουλαπάκι και το πορτ-μπαγκάζ ισοδυναμεί με έρευνα προσωπικών στοιχείων. Πρέπει να υπάρχει υπόνοια αξιόποινης πράξης για να εκτελεστεί χωρίς έγγραφο έρευνας και παρουσία ανακριτή (ο ανακριτής είναι δικαστικό και όχι αστυνομικό πρόσωπο).

Ας με διορθώσει κάποιος αν τα κατάλαβα λάθος.

Δημοσ.

Η έρευνα όμως στο ντουλαπάκι και το πορτ-μπαγκάζ ισοδυναμεί με έρευνα προσωπικών στοιχείων. Πρέπει να υπάρχει υπόνοια αξιόποινης πράξης για να εκτελεστεί χωρίς έγγραφο έρευνας και παρουσία ανακριτή (ο ανακριτής είναι δικαστικό και όχι αστυνομικό πρόσωπο).

Μάλλον εισαγγελέα εννοείς, ο ανακριτής είναι άλλο πράγμα....

Στο ζουμί πάντως, η οποιαδήποτε είδους ηχορύπανση απο στερεοφωνικά αυτοκινήτου θα έπρεπε να τιμωρείται με κατάσχεση αυτοκινήτου, μιας και οι περισσότεροι κάγκουροι που κυκλοφορούν με subwoofer περισσότερο τους ενδιαφέρει να κάνουν

"μόστρα" παρά να ακούσουν μουσική. Δεν γίνεται να είμαι σε φανάρι και να τρίζουν τα τζάμια μου, απ'το sub του άλλου 5 αμάξια ποιο πίσω, φόρα ακουστικά ρε μάστορα και διέλυσε τα τυμπανά σου αν το θες, οι άλλοι (ειδικότερα τις ώρες κοινής ησυχίας) τι σου φταίνε?

• Like 1
Δημοσ.

Εισαγγελέας, ανακριτής, κάποιο δικαστικό πρόσωπο anyway.

Θα ήθελα να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω μαζί σου για τη δυνατή μουσική και τις κυρώσεις της, αλλά το θέμα του thread είναι άλλο.

ΥΓ: Πάντως το να φοράς ακουστικά επιφέρει βαρύτερη ποινή, καθώς αποκτάς 5 πόντους στο ΣΕΣΟ.

Δημοσ.

Οπως και να χει , αρμόδιοι για εντάλματα έρευνας είναι οι εισαγγελείς, οι ανακριτές κάνουν άλλη δουλειά.

Δημοσ.

Να με συγχωρείς, αλλά στο δικό μου λεξικό αξιόποινη πράξη == έγκλημα (κακούργημα, πλημμέλημα, πταίσμα).

Υπάρχουν πολλές παραβάσεις στον ΚΟΚ που τιμωρούνται με φυλάκιση και συνιστούν αξιόποινες πράξεις, αλλά η πρόκληση θορύβου από ηχοσύστημα δεν είναι μια από αυτές. Ανήκει στις παραβάσεις που τιμωρούνται απλά με διοικητικό πρόστιμο και αφαίρεση άδειας οδήγησης.

Τα έχεις μπερδέψει κάπως. Αξιόπιστη πράξη είναι η πράξη που επισύρει ποινή, το λέει και η ίδια η λέξη. Και η φυλάκιση και το διοικητικό πρόστιμο ποινές δεν είναι?

Δημοσ.

Δυστυχως οι νομοι δεν στηριζονται σε λεξικα , αλλα σε νομοθεσιες , ΚΟΚ κλπ. Απο την στιγμη που ο αστυνομικος ειχε υπονοια παραβασης (ναι η ηχορυπανση προφανως ειναι παραβαση  στο δικο τους λεξικο) εχουν το δικαιωμα ..τους το δινεις εσυ τελοσπαντων να σε σταματησουν , να τσεκαρουν στοιχεια , εγγραφα , πορτ παγκαζ και να σου κοψουν και την κληση.

Εγω αν ημουν της τροχαιας θα σκεφτομουν οτι ισως εχεις απαγαγει καμμια ανηλικη..την εχεις πορτ παγκαζ και για να μην ακουγονται γδουποι κλπ εχεις την μουσικη διαπασον.

Πιθανο σεναριο..δεν αποκλειεται...ή απλα να γουσταρεις να σπας @@ με την μουσικη διαπασον.Και στις 2 περιπτωσεις του δωσες το δικαιωμα να σε ελεγξει.

Αν θιχτηκε ο εγωισμος σου  , η μαγκια σου , το λεξικο με τους κανονες σου αυτο ποσως τον ενδιαφερει απο οσο καταλαβες...

Δημοσ.

Τα έχεις μπερδέψει κάπως. Αξιόπιστη πράξη είναι η πράξη που επισύρει ποινή, το λέει και η ίδια η λέξη. Και η φυλάκιση και το διοικητικό πρόστιμο ποινές δεν είναι?

Δυστυχως οι νομοι δεν στηριζονται σε λεξικα , αλλα σε νομοθεσιες , ΚΟΚ κλπ.

[...]

Αν θιχτηκε ο εγωισμος σου  , η μαγκια σου , το λεξικο με τους κανονες σου αυτο ποσως τον ενδιαφερει απο οσο καταλαβες...

Μάλλον παρεξηγήσατε τη φράση "το λεξικό μου". :)

Ποινικός Κώδικας, άρθρο 14:

Έννοια της αξιόποινης πράξης

1. Έγκλημα είναι πράξη άδικη και καταλογιστή στο δράστη της, η οποία τιμωρείται

από το νόμο.

2. Στις διατάξεις των ποινικών νόμων ο όρος <<πράξη>> περιλαμβάνει και τις

παραλείψεις.

Άρθρο 18:

Διαίρεση των αξιόποινων πράξεων

Κάθε πράξη που τιμωρείται με την ποινή του θανάτου ή της κάθειρξης είναι

κακούργημα. Κάθε πράξη που τιμωρείται με φυλάκιση ή με χρηματική ποινή ή με

περιορισμό σε σωφρονιστικό κατάστημα είναι πλημμέλημα. Κάθε πράξη που τιμωρείται

με κράτηση ή πρόστιμο είναι πταίσμα.

Είναι σαφές το τι ορίζει ο νόμος ως αξιόποινη πράξη, νομίζω.

Δε θίχτηκε κανένας εγωϊσμός μου, ούτε με πείραξε η κλήση για τη μουσική, εφόσον έπαιζα δυνατά. Με πείραξε η διαταγή για παράνομο έλεγχο σε προσωπικό χώρο χωρίς την υποψία αξιόποινης πράξης και χωρίς κάποιο έγγραφο από εισαγγελέα. Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...