EGRANEROE Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Παιδιά καλημέρα, θα ήθελα να με βοηθήσετε όσοι γνωρίζετε με ένα θέμα μου. Στο γραφείο μου έχω πρόσβαση στο ίντερνετ μέσω δικής μου θύρας lan ενσύρματα με ethernet καλώδιο. Το πρόβλημα μου είναι πως με μία απροσεξία μου έσπασα το πλαστικό που δημιουργούσε την θύρα ethernet στο λάπτοπ (έπρεπε το πλαστικό να κατέβει κάτω για να δημιουργήσει το καλούπι για να μπει το καλώδιο ethernet και παράλληλα κρατούσε και "κόντρα"). Πλέον ναι μεν δουλεύει το ethernet αλλά στο παραμικρό κούνημα φεύγει το καλώδιο από την θέση του και χάνω την σύνδεση. Προσπάθησα αλλά επειδή κάθε μέρα βγάζω βάζω το καλώδιο οτιδήποτε ταινίες και κόλλες δεν κρατάνε το σύστημα καλώδιο - πλαστικό. Αποφάσισα λοιπόν να αγοράσω ένα adaptor/router που να του κουμπώσω το ethernet και να έχω ένα προσωπικό ασύρματο δίκτυο (να αναφέρω ότι η ip μου είναι dynamic και όχι static). Αυτό που θέλω είναι να μου προτείνετε κάποια φτηνή λύση (μέχρι 20-25 ευρώ) αλλά και οδηγίες για το πως ακριβώς γίνεται σε windows 7. Η θύρα του lan είναι ακριβώς κάτω από το γραφείο μου και την χρησιμοποιώ μόνο εγώ οπότε δεν χρειάζομαι την τρομερή εμβέλεια. Η γραμμή χρησιμοποιείται αποκλειστικά για surfing και mailing. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Demon Lord Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, ψάχνεις να βρεις ένα ασύρματο φτηνό ρουτεράκι για να κάνει τη δουλειά σου;
poulinos Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 εγω να κανω μια αλλη ερωτηση.στο λαπτοπ δεν εχει κατι να σπασει.αν εσπασε το πλαστικο στο rj45 klip αυτο μπορει να το αλλαξει καποιος εκτος αν καταλαβα εγω κατι λαθος. β.δεν ειναι αναγκη να παρεις router.αν εχεις κανα παλιο adsl router μπορεις να το μετατρεψεις σε acccess point.
australis Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Οτι σου ειπαν οι απο πανω, αλλα αν εισαι υπαλληλος παρε αδεια πριν το κανεις αυτο...
EGRANEROE Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, ψάχνεις να βρεις ένα ασύρματο φτηνό ρουτεράκι για να κάνει τη δουλειά σου; Ναι και οδηγίες για το πως ακριβώς γίνεται αυτό. εγω να κανω μια αλλη ερωτηση.στο λαπτοπ δεν εχει κατι να σπασει.αν εσπασε το πλαστικο στο rj45 klip αυτο μπορει να το αλλαξει καποιος εκτος αν καταλαβα εγω κατι λαθος. β.δεν ειναι αναγκη να παρεις router.αν εχεις κανα παλιο adsl router μπορεις να το μετατρεψεις σε acccess point. Έχω ultrabook και έχει σπάσει ένα πλαστικό που φανερώνει την θύρα ethernet. Όπως προείπα το πλαστικό αυτό κρατούσε και κόντρα με αποτέλεσμα πλέον να μην κάνει επαφή το rj45 clip με το αντίστοιχο καλώδιο.
biomecanoid Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 παρε USB Ethernet = 10 euro κανε Attach μια photo να καταλαβουμε
poulinos Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Ναι και οδηγίες για το πως ακριβώς γίνεται αυτό. Έχω ultrabook και έχει σπάσει ένα πλαστικό που φανερώνει την θύρα ethernet. Όπως προείπα το πλαστικό αυτό κρατούσε και κόντρα με αποτέλεσμα πλέον να μην κάνει επαφή το rj45 clip με το αντίστοιχο καλώδιο. αν βρεις το ρουτερ εσυ εμεις θα σου πουμε οδηγιες.αν βρεις κανα παλιο adsl router ακομα καλυτερα.τωρα για το πλαστικο καλυτερα μια φωτο.παει το μυαλο μου ισως τι ενννοεις αλλα δεν ειμαι σιγουρος.στην αρχη νομιζα οτι ελεγες για το πλαστικο στο κλιπ αλλα εσυ μαλον λες εκει που μαγκωνει το κλιπ στο λαπτοπ
leonidas_fs Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 Πρέπει να εχει σπάσει το κλιπ στο RJ45. Αυτό είναι το πιο λογικό τουλάχιστον! ( πως μπορεί να έσπασε η υποδοχή του λαπτοπ;;; Αν είναι αυτό, μπορείς απλά να αλλάξεις ενα καλώδιο και λύθηκε το πρόβλημα.
poulinos Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 Δημοσ. 21 Μαΐου 2013 Πρέπει να εχει σπάσει το κλιπ στο RJ45. Αυτό είναι το πιο λογικό τουλάχιστον! ( πως μπορεί να έσπασε η υποδοχή του λαπτοπ;;; Αν είναι αυτό, μπορείς απλά να αλλάξεις ενα καλώδιο και λύθηκε το πρόβλημα. και στο λαπτοπ γινετε να σπασει εκει που βρισκει κοντρα το rj45 αλλα για να το καταφερεις αυτο τι να πω.πρεπει να το ζορισεις παρα πολυ.ας βγαλει φωτο να μας πει τι εσπασε γιατι ο φιλος λεει γιατο λαπτοπ οχι για το κλιπ
arxaggelos Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Νομίζω ότι κατάλαβα τί είδους κλιπ εννοεί ο φίλος. Αν δεν κάνω λάθος λοιπόν, είναι σαν αυτό που βάζει η Lenovo στο Ζ500 (το θυμήθηκα γιατί το έχω ψάξει καλά το μοντέλο), και μπορείτε να δείτε ακριβώς πώς λειτουργεί στο 3:54 Ακόμη κι αν δεν είναι ακριβώς το ίδιο, πιθανολογώ πως θα πρόκειται για παρόμοια υλοποίηση. Πάντως όπως βλέπετε, πράγματι εάν αυτό το πλαστικό σπάσει, το καλώδιο δεν έχει που να στηριχτεί.
poulinos Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 αν εινα ετσι απλα ελεος.τους χαλαει η κανονικη ethernet?
arxaggelos Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Είναι και καλά για να εξοικονομήσουν πάχος και να διατηρήσουν αυτό το λεπτό "τελείωμα" γύρω από το λαπτοπ που δίνει την αίσθηση ότι είναι λεπτότερο, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως χωράνε την VGA και δεν χωράνε την ethernet. Μάλλον ποζεριά είναι. Στο Dell 3521/5521 έχει κανονική ethernet (χωρίς αυτό το κλιπ) και δεν έχει καθόλου VGΑ, και καλά επειδή αφενός είναι παρωχημένη και αφετέρου "χοντραίνει" το σασί. Πάντως παίζει σε διάφορα μηχανήματα αυτό το σχέδιο..
poulinos Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Είναι και καλά για να εξοικονομήσουν πάχος και να διατηρήσουν αυτό το λεπτό "τελείωμα" γύρω από το λαπτοπ που δίνει την αίσθηση ότι είναι λεπτότερο, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως χωράνε την VGA και δεν χωράνε την ethernet. Μάλλον ποζεριά είναι. Στο Dell 3521/5521 έχει κανονική ethernet (χωρίς αυτό το κλιπ) και δεν έχει καθόλου VGΑ, και καλά επειδή αφενός είναι παρωχημένη και αφετέρου "χοντραίνει" το σασί. Πάντως παίζει σε διάφορα μηχανήματα αυτό το σχέδιο.. αν και Off topic ας την εβαζαν στο πισω μερος την ethernet Που συνηθως ειναι λιγο πιο χοντροεκεινο το σημειο λογω μπαταριας κτλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα