zacharia Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Γειά σας... Το θέμα μας είναι η αγορά "laptop / desktop" Ήθελα απο καιρό να κάνω μια παρατήρηση σε όλους αυτούς που πουλάνε τα προαναφερώμενα...και εδώ μέσα καθός και...ίσος σε άλλες σελίδες αγγελιών. όλοι αυτοί λοιπόν αγοράζουν τα laptop [δεν μας ενδιαφέρει η μάρκα] απο τα οποιαδήποτε καταστήματα και η προαναγραφώμενη τιμή τους ας πούμε [380 ευρώ] και με προεγκατεστημένο το λειτουργικό της microsoft... το οποίο στο πουλάει τσαμπουκαλίστικα θές δεν θές μαζί με το laptop και κερδίζει και απο αυτό τα ανάλογα χρήματα...[εκεί το λάθος είναι των ιδιοτών αγοραστών] θα μπορούσατε να τα ζητάτε και να τα απαιτείτε χωρίς λειτουργικό και να βάζετε εσείς όποιο θέλετε αργότερα...και γιατί όχι ακόμα και linux !!! Η σειρά Linux... έχει κατασκευαστεί για όλους μαζί και για τον κάθε ένα χωριστά... και είναι και δωρεάν. Η συνέχεια αυτού του λάθους μεταφέρετε και εδώ...αναλογικά πουλάνε στις ίδιες τιμές απλά τις χαμηλώνουν λίγο λόγο παλαιώτητας άς το δούμε λίγο ποιό αναλυτικά: Νέο laptop με,με,με + λειτουργικό windows home premium 400ευρώ # # με τα ίδια ακριβός στάνταρ χωρίς λειτουργικό 95 ευρώ άν το αφαιρέσουμε απο τον λογαριασμό -- 305 ευρώ το laptopaki μας... όταν έρθει ο καιρός να το πουλήσουμε δέν θα πάρουμε σαν τιμή αγοράς τα 400 ευρώ..αλλά τα 305 !!! επομένος έχουμε μια άμεση διαφορά στις μεταπωλήσεις...και κατ΄αυτόν τον τρόπο στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας και όχι τις εταιρίες ηλεκτρικών ειδών που τα πουλάνε και πλουτίζουν εισβάρος όλων μας....
Antwni Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Και για αυτούς που θέλουν να έχουν γνήσιο λειτουργικό τι γίνεται?
Demon Lord Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Και για αυτούς που θέλουν να έχουν γνήσιο λειτουργικό τι γίνεται? Γνήσιο; Τι σημαίνει αυτό; Ας είναι καλά ο θείτσος...
zacharia Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Και για αυτούς που θέλουν να έχουν γνήσιο λειτουργικό τι γίνεται? τι ποιό γνήσιο απο τα ubuntu---->>> http://ubuntu.gr/ και γνήσια...και δωρεάν....και πλήρες.
Demon Lord Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 τι ποιό γνήσιο απο τα ubuntu---->>> http://ubuntu.gr/ και γνήσια...και δωρεάν....και πλήρες. Λες και παρακολουθώ διαφήμιση των ubuntu νοιώθω...
Antwni Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Γνήσιο; Τι σημαίνει αυτό; Ας είναι καλά ο θείτσος... 1. Που έχει τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του είδους του, την προέλευση ή την ποιότητα που του αποδίδεται, που είναι αυτό που πραγματικά δηλώνεται, χωρίς να έχει νοθευτεί και χωρίς να αποτελεί απομίμηση http://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B3%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82 Επίσης υπάρχουν και άνθρωποι που δεν θέλουν να έχουν πειρατικό λογισμικό (είτε επειδή είναι εργαλείο δουλειάς και φοβούνται τους ιούς κ.α, είτε επειδή θέλουν αν είναι νόμιμοι κτλπ) τι ποιό γνήσιο απο τα ubuntu---->>> http://ubuntu.gr/ και γνήσια...και δωρεάν....και πλήρες. Δηλαδή θα πρέπει να αναγκαστούν να μάθουν linux? Φυσικά και είμαι υπερ στα free software αλλά σε ανθρώπους που το λαπτοπ το χρειάζονται για τη δουλειά τους δε νομίζω ότι μπορούν να πειραματιστούν σε νέα/διαφορετικά λειτουργικά Δε νομίζω ότι το θέμα σου θα οδηγήσει κάπου (όπως και πολλά άλλα σχετικά με τις αγγελίες) Ελεύθερη αγορά έχουμε, ο καθένας κάνει τις επιλογές του...Αν θέλει λαπτοπ με γνήσιο λειτουργικό ασφαλώς και θα το πληρώσει και πιστεύω ότι το γνωρίζει κιόλας...
Demon Lord Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 1. Που έχει τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του είδους του, την προέλευση ή την ποιότητα που του αποδίδεται, που είναι αυτό που πραγματικά δηλώνεται, χωρίς να έχει νοθευτεί και χωρίς να αποτελεί απομίμηση http://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B3%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82 Βρε Αντώνη, ξέρω τι είναι το γνήσιο, λολ... Αστεία τα είπα...
parsifal Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Ζαχαρία, κάτι προσπαθείς να πεις αλλά δεν είμαι σίγουρος τί. Έχεις βάλει μέσα στο ίδιο post τιμές μεταχειρισμένων laptop και desktop, προεγκατεστημένα Windows, Linux και τις «κακές εταιρείες ηλεκτρικών ειδών που τα πουλάνε και πλουτίζουν εις βάρος μας» (λες και θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, π.χ. να επιδοτούν τις αγορές μας απ' την τσέπη τους!). Σαν να μην έφτανε ο αχταρμάς εννοιών και ασύνδετων ειρμών, ανοίγεις το θέμα σου στην ενότητα "Insomnia Site - Forum", υποδηλώνοντας πως όλα τα παραπάνω είναι κάτι που αφορά τη λειτουργία του παρόντος forum. Θέλεις να το πάρεις απ' την αρχή και, με πιο απλές και σύντομες προτάσεις, να εξηγήσεις τον προβληματισμό σου για να το κουβεντιάσουμε; 1
Antwni Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Βρε Αντώνη, ξέρω τι είναι το γνήσιο, λολ... Αστεία τα είπα... Και εγώ σε ειρωνεύτηκα Συμφωνώ parsifal Μπερδεύτηκα και εγώ Στην αρχή νόμιζα ότι τα έβαζε με τις εταιρίες και μετά είδα ότι σχολιάζει τις αγγελίες...
zacharia Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 1. Που έχει τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του είδους του, την προέλευση ή την ποιότητα που του αποδίδεται, που είναι αυτό που πραγματικά δηλώνεται, χωρίς να έχει νοθευτεί και χωρίς να αποτελεί απομίμηση http://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B3%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82 Επίσης υπάρχουν και άνθρωποι που δεν θέλουν να έχουν πειρατικό λογισμικό (είτε επειδή είναι εργαλείο δουλειάς και φοβούνται τους ιούς κ.α, είτε επειδή θέλουν αν είναι νόμιμοι κτλπ) Δηλαδή θα πρέπει να αναγκαστούν να μάθουν linux? Φυσικά και είμαι υπερ στα free software αλλά σε ανθρώπους που το λαπτοπ το χρειάζονται για τη δουλειά τους δε νομίζω ότι μπορούν να πειραματιστούν σε νέα/διαφορετικά λειτουργικά Δε νομίζω ότι το θέμα σου θα οδηγήσει κάπου (όπως και πολλά άλλα σχετικά με τις αγγελίες) Ελεύθερη αγορά έχουμε, ο καθένας κάνει τις επιλογές του...Αν θέλει λαπτοπ με γνήσιο λειτουργικό ασφαλώς και θα το πληρώσει και πιστεύω ότι το γνωρίζει κιόλας... έχετε την εντύπωση ότι επιδεί πληρώνετε λειτουργικό της microsoft πάει να πεί ότι είναι και καλό ??? επιδεί σας κολάνε το ταμπελάκι παει να πεί ότι είναι γνήσιο και άρα μπορείτε να το έχετε στα καταστήματα σας ???..... τότε τί να πώ ??? "άξιοι" σας ενημερώνω λοιπόν ότι τα ubuntu δέν χρειάζονται andivirus γιατί δέν έχουνε τέτοια θέματα ποτέ.... είναι απόλυτα γνήσια και δεν θα σας κάνει κανένας μήνυση και άρα τα πάτε άφοβα παντού και τρίτον πάνω στην πλατφόρμα των linux προσπαθεί να τρέξει και η microsoft...τυχαίο ??? ένα κακό έχουν τα linux/ubuntu.... το "ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ " η αναφορά μου είναι και για τα καταστήματα που πουλάνε υπολογιστές με τον τρόπο που θέλουν αυτοί...αλλα και για εκείνους που συνεχίζουν το πρόβλημα εδώ γιατί ουσιαστικά ακολουθούν τον ίδιο ακριβός κανόνα....χωρίς να το θέλουν πιστεύω.... Ζαχαρία, κάτι προσπαθείς να πεις αλλά δεν είμαι σίγουρος τί. Έχεις βάλει μέσα στο ίδιο post τιμές μεταχειρισμένων laptop και desktop, προεγκατεστημένα Windows, Linux και τις «κακές εταιρείες ηλεκτρικών ειδών που τα πουλάνε και πλουτίζουν εις βάρος μας» (λες και θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, π.χ. να επιδοτούν τις αγορές μας απ' την τσέπη τους!). Σαν να μην έφτανε ο αχταρμάς εννοιών και ασύνδετων ειρμών, ανοίγεις το θέμα σου στην ενότητα "Insomnia Site - Forum", υποδηλώνοντας πως όλα τα παραπάνω είναι κάτι που αφορά τη λειτουργία του παρόντος forum. Θέλεις να το πάρεις απ' την αρχή και, με πιο απλές και σύντομες προτάσεις, να εξηγήσεις τον προβληματισμό σου για να το κουβεντιάσουμε; οι τιμές που έβαλα ήταν εικονικές...η ουσία όμως είναι μία και δεν αλλάζει... βρήκαμε τώρα να λέμε γνήσια λες και τα άλλα είναι παράνομες αντιγραφές....
Demon Lord Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Τίποτα δεν είναι τέλειο... και τα linux έχουν σημαντικές; αδυναμίες http://www.insomnia.gr/topic/486528-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-linux-%CE%B8%CE%AD%CF%84%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%87/
SPANK Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Ολα καλα ρε Ζαχαρία το συγκεριμένο θέμα τυγχάνει αρκετής συζήτησης αλλα δεν εχει σχέση με το forum το άνοιξες σε λάθος κατηγορία , ας το μεταφέρει καποιος Admin στην κατάλληλη κατηγορία
Antwni Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 έχετε την εντύπωση ότι επιδεί πληρώνετε λειτουργικό της microsoft πάει να πεί ότι είναι και καλό ??? επιδεί σας κολάνε το ταμπελάκι παει να πεί ότι είναι γνήσιο και άρα μπορείτε να το έχετε στα καταστήματα σας ???..... τότε τί να πώ ??? Να ξανα αναφέρω ότι για κάποιον που το χρησιμοποιεί στη δουλειά του ΠΡΟΦΑΝΩΣ και θα δυσκολεύτει σε ενα περιβάλλον linux? Φυσικά και όποιος έχει ελεύθερο χρόνο μπορεί να μάθει linux... σας ενημερώνω λοιπόν ότι τα ubuntu δέν χρειάζονται andivirus γιατί δέν έχουνε τέτοια θέματα ποτέ Άλλος ένας παθιασμένος χρήστης (στην προκειμένη περίπτωση linuxakias) Μου θυμίζεις τον slammingr http://www.insomnia.gr/topic/486559-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-malware-%CE%AD%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BC%CF%86%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-mac/ η αναφορά μου είναι και για τα καταστήματα που πουλάνε υπολογιστές με τον τρόπο που θέλουν αυτοί...αλλα και για εκείνους που συνεχίζουν το πρόβλημα εδώ γιατί ουσιαστικά ακολουθούν τον ίδιο ακριβός κανόνα....χωρίς να το θέλουν πιστεύω.... Ποιον κανόνα ακολουθούν αυτοί που πουλάνε εδώ? Ότι αγόρασαν ένα λαπτοπ με ΓΝΉΣΙΑ windows πχ στα 500 ευρώ και το δίνουν στα 400? Θες να τα βγάλουν οι ιδιοκτήτες και να το δώσουν 300?Αφού τα αγόρασαν πακέτο με το λαπτοπ τι να τα κάνουν? οι τιμές που έβαλα ήταν εικονικές...η ουσία όμως είναι μία και δεν αλλάζει... βρήκαμε τώρα να λέμε γνήσια λες και τα άλλα είναι παράνομες αντιγραφές.... Μιλάμε για ΓΝΗΣΙΑ Windows... Θες να το ακούσεις άλλη μια φορά? ΓΝΗΣΙΑ windows Υ.Γ.Ορθογραφικό έλεγχο ξέρεις να βάζεις εκεί στα ubuntu? Ολα καλα ρε Ζαχαρία το συγκεριμένο θέμα τυγχάνει αρκετής συζήτησης αλλα δεν εχει σχέση με το forum το άνοιξες σε λάθος κατηγορία , ας το μεταφέρει καποιος Admin στην κατάλληλη κατηγορία Η οποία είναι εδώ με τίτλο ''Σταματήστε να αγοράζετε τα μαμημένα windows και τρεχάτε όλοι στα linux'' Ζαχαρία ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Τώρα Καλό Βράδυ
zacharia Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Ολα καλα ρε Ζαχαρία το συγκεριμένο θέμα τυγχάνει αρκετής συζήτησης αλλα δεν εχει σχέση με το forum το άνοιξες σε λάθος κατηγορία , ας το μεταφέρει καποιος Admin στην κατάλληλη κατηγορία ναι...σε αυτό έχεις δίκιο....κατα λάθος το postαρα εδώ... όσο για το...για ποιούς η αναφορά μου !!! μα ενοείτε για τις εταιρίες και όχι για τους χρήστες....απλά οι χρήστες που postάρουν τα λαπτοπάκια τους εδώ μέσα...τα πουλάνε μαζί με το καπέλο του λειτουργικού που φοράνε πάνω τους...άσχετα άν τον αγοραστή τον ενδιαφέρει η όχι....ντέ και καλά να πληρώση ο νέος αγοραστής την πατατιά του παλιου αγοραστή που αγόρασε το λάπτοπ απο το κατάστημα που για λόγους κέρδους και όχι κάτι άλλο του το έδωσαν και απλά του λένε....λούσου το τώρα γιατί έτσι μας αρέσει....
iniohos Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 Δημοσ. 22 Μαΐου 2013 τα "λαπτοπακια" που λες, τα πουλανε μαζι με το λειτουργικο γιατι ειναι OEM. Site: http://en.wikipedia.org/wiki/Original_equipment_manufacturer">OEM λειτουργικο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα