Nikos667 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Γεια σας! Πριν λιγο καιρο αποφασισα να ασχοληθω επαγγελματικα με την δημιουργεια τρισδιαστατων αντικείμενων για παιχνιδια διοτι εδειξα καποια απο τα "εργα" μου και αρεσαν σε πολλες μικρο επιχειρήσεις που φτιαχνουν παιχνιδια! Εχω εναν i7 2600K αλλα πραγματικα ειναι πολυ αργος τουλαχιστον για την δουλεια που τον θελω! Τον εβαλα να κανει render μια σχετικα απλη σκηνη για ενα παιχνιδι που προετοιμαζω με την ομαδα μου: Και δυστηχως δεν μπορουσα να τρεξω τα samples στο full για να εξαφανιστουν οι κουκιδες και να αναδειξω καλυτερα την αναλυση!Αφηστε που εφτανε 90c + και ανεβαινε οσο το αφηνα να ολοκληρωσει! Θα μου πειτε γιατι δεν το εκανες με την GPU που ειναι και πιο γρηγορη! Δυστηχως εχω AMD και δεν υποστηριζει! Χρησιμοποιω 3D MAX & Blender! Ενας φιλος μου πηρε την HD 7970 σημερα 3X FAN GHZ edition. Αφου με επρηζε 1 ωρα στο τηλεφωνο να παρω την ιδια...ενω του εξηγουσα οτι ουσιαστικα θα εχω τρομερη δυναμη αλλα δεν θα μπορω να τη χρησιμοποιησω...σκεφτηκα την GTX 680 που δεν εχει τιποτα να της ζηλεψει! Αλλα μετα μου ηρθε η ιδεα : Να περιμενω για την GTX 780? Αληθεια ξερουμε ποτε βγαινει η καποιο σιγουρο χαρακτηριστικο της? Η εστω καποια πληροφορια για την αποδοση της? Οπως βλεπετε και στην εικονα τα πλακακια/εδαφος ειναι 3D και οχι 2D οπως ειναι στα περισσοτερα παιχνιδια!Αρα θα σας παρακαλουσα να μην μου πειτε GTX 670/660 διοτι ακομα και αυτο το 5-10% ειναι χρησιμο! Και μια ασχετη ερωτηση το παιδι που σας ειπα παραπανω μου εκανε παραπονα οτι του κολλαγε λιγακι και κατεβασε το AA η AAF στο 8 αντι στο 16! Γιατι του κολλαγε? Εγω του ειπα 2 λογους α)Ειναι πολυ βαρυ ακομα και για τις καλυτερες καρτες β)Τρωει bottleneck,νομιζω εχει τον QuadCore Q κατι...ιδεα δεν εχω...αλλα...ειμαι σιγουρος οτι θελει τουλαχιστον εναν I5 για να μην εχει τετοιο θεμα... 1
jsiskos Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 (επεξεργασμένο) Φίλε μου να περιμένεις την 780! Θα έχει τον πυρήνα της TITAN! Επεξ/σία 24 Μαΐου 2013 από jsiskos
biomecanoid Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Aν και πιστεύω πως πρέπει να βρείς άλλο τρόπο να κανεις τα γραφικά πιο efficient άμα θες παραπάνω επιδόσεις από ότι έχει πρέπει να πας σε ΧΕΟΝ cpu με ένα pc σαν αυτό τις photo που μπορεί να πάρει 2 ΧΕΟΝ έχω βάλει sli γιατί υποθέτω πως οι εφαρμογές σου υποστηρίζουν CUDA αμα θες μονο GPU h 680 ειναι οτι πρεπει
Nikos667 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Ποτε βγαινει η σειρα 7xx ? Σκεφτομουν τοτε να περιεμενω να πεσει η τιμη της Λοιπον προσπαθησα να κανω τα textures να φενονται 3D αλλα δεν εχει καμια σχεση! Οι περισσοτερες εταιριες προσπαθουν να φτιαχνουν παιχνιδια μη απαιτητικα...εγω προσπαθω να φτιαξω κατι που να χρειαζεται αρκετη δυναμη! Παλι καλα απο ηλεκτρικο υπαρχει αφθονο! Να κανουμε χαλια τα γραφικα για να γλιτωσουμε 50w π.χ. απο την καρτα? Δεν νομιζω....
Millennium Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Αν θες να ασχοληθείς "επαγγελματικά" θα πρέπει να ρίξεις γενικά χρήμα. Ακόμα δε βγήκαν οι nv πως να πέσουν οι τιμές στα rebrands...Και θα δείξει τι θα λένε και από cuda.
Aristomaxos Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Φίλε μου δεν έχει νόημα να περιμένεις την 780. Rebranded 680 θα είναι με λίγο υψηλότερα clock rates! Λάθος ! Η 780 θα βασίζεται στο GK110 chip που βρίσκεται μόνο στη GTX Titan ενώ η 680 έχει το GK104 chip. H 770 θα είναι μια rebranded 680. Εγώ προτείνω φίλε να περιμένεις μέχρι τα τέλη του μήνα, όπου αναμένεται να κυκλοφορήσει η 780. Οι πρώτες φήμες λένε ότι η 780 θα έχει 20 % περισσότερη perfomance απ' την 680.
biomecanoid Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Ποτε βγαινει η σειρα 7xx ? Σκεφτομουν τοτε να περιεμενω να πεσει η τιμη της Λοιπον προσπαθησα να κανω τα textures να φενονται 3D αλλα δεν εχει καμια σχεση! Οι περισσοτερες εταιριες προσπαθουν να φτιαχνουν παιχνιδια μη απαιτητικα...εγω προσπαθω να φτιαξω κατι που να χρειαζεται αρκετη δυναμη! Παλι καλα απο ηλεκτρικο υπαρχει αφθονο! Να κανουμε χαλια τα γραφικα για να γλιτωσουμε 50w π.χ. απο την καρτα? Δεν νομιζω.... Δεν υπάρχει λόγος να κανεις ένα παιχνίδι που κανεις δεν μπορεί να παίξει. υπάρχει κάτι που λέγεται και target group και Optimization στον Κώδικα. Όσο καλο και να είναι το παιχνίδι που θα κανεις δεν θα το πάρει κανεις άμα δεν έχει το pc να το παίξει. Όλες οι εταιρίες προφανώς μπορούν να κάνουνε τρελα γραφικά που θα είναι Life-Like αλλα καποu βάζουν φρένο γιατί υπάρχουν και εμείς οι ταπεινοί χρηστες που πρέπει να το παίξουμε. Eχουμε πηίξει στα παιχνίδια που θέλουν τρελα pc επειδή δεν έχουν κανένα Optimization και στα κακά ports από consoles που είναι λες και παιζεις emulators Άμα θες πραγματικό power πας σε motherboard XEON με 2 αληθηνες ξεχωριστές CPU
WalkerSW Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Για καρτες gaming αυτη την στιγμή η πιο δυνατη όσο αφορα τους cuda cores ειναι η 580. Επομενη λύση είναι καποια quadro απο 4000 και πανω... Αλλα η καλυτερη λυση όλως αν υπαρχει το χρήμα είναι καποια λύση με πολλαπλους επεξεργαστές (xeon . opteron)
Nikos667 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Quadro δεν με βοηθούν...multiple CPU ουτε...μάλλον θα περιμένω μεχρι το τέλος...η 780 θα ειναι πράγματι το αδελφάκι της TITAN. Εάν και η τιμη της θα ειναι 750€ άκουσα...
biomecanoid Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Πως γίνετε οι quadro που υποτίθεται είναι για αυτη την δουλειά και τα Multiple Cpus να μην σε βοηθούν ?Εξάλλου και οι ι7 SMP είναι Multiple cores έχουν τότε τι σε βοηθάει ?
Millennium Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Εάν και η τιμη της θα ειναι 750€ άκουσα... Ναι θα είναι φθηνή...
Nikos667 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Lol μην μου συγκρίνεις τωρα CPU με GPU...οι GPU ειναι χιλιετίες μπροστά!
Aristomaxos Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Απορώ πως προτείνετε ως λύση τις multiple CPUs όταν υπάρχουν GPUs με τεράστια υπολογιστική ισχύ και σε λογικό κόστος. Οι κάρτες γραφικών είναι η ενδεδειγμένη λύση για rendering, αφού αξιοποιούν την την ικανότητά τους να εκτελούν χιλιάδες threads ταυτόχρονα για να επιλύσουν προβλήματα παράλληλης επεξεργασίας όπως η απεικόνιση της εικόνας στην οθόνη. Από CUDA Programming Guide :
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα