darkflame Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Καλησπερα σας, μετα απο αρκετα χρονια σκεφτομαι να κανω αναβαθμιση του υπολογιστη μου. Ετσι λοιπον φτιαχνω μια συνθεση εως 600 ευρω και μετα ρωταω 2-3 φιλους που ασχολουνται επαγγελματικα με Η/Υ χρονια και μαθαινω οτι η μητρικη καρτα που εχω επιλεξει (Asus P8z68-V Pro/Gen3) ισως να μην δεχεται κατευθειαν τον επεξεργαστη (INTEL CORE I5-3570K 3.40GHZ LGA1155 - BOX). Η αιτια ειναι οτι εχοντας το Z68 chipset πρεπει να γινει αναβαθμιση του BIOS με 1ης γενιας CPU και μετα να βαλω τον 3ης που θελω. Η αληθεια ειναι οτι μου ακουστηκε καπως παραξενο αλλα αφου το εψαξα λιγο σε διαφορα forum ειδα οτι κατι τετοιο εχει συμβει σε διαφορους. Φυσικα να αγοραζω 2η CPU για αυτο τον λογο δεν υπαρχει περιπτωση,για να περασω σε z77 ειμαι λιγο σφιχτα στα χρηματα, να "ριξω" τον επεξεργαστη φυσικα δεν "παιζει". Το κακο ειναι οτι δεν λεει το BIOS Version που ερχεται η καρτα απο την αγορα της ωστε να ξερω αν χεριαζεται αναβαθμιση ή οχι.. Εχει ακουσει ή τυχει κανεις σας κατι αναλογο; Επισης το δευτερο που με απασχολει ειναι η επιλογη της μητρικης. Μεχρι τωρα δουλευα Gigabyte και ειμαι ευχαριστημενος πληρως, ASUS δεν εχω δουλεψει ποτε, γνωμες που εχω ακουσει ειναι οτι για στανταρ παρε Gigabyte αλλα και οι Asus δεν ειναι κατι κακο... Απο οσο εψαξα δεν εχω βρει καποια κακια κριτικη για την συγκεκριμενη μητρικη ... Τωρα αυτο που θα ηθελα ειναι αν καποιος την εχει δουλεψει αν ειναι ευχαριστημενος και αν μπορει να προτεινει μια αναλογη απο Gigabyte Για μια πιο ολοκληρωμενη εικονα το υπ'οψιν συστημα στο συνολο του εχει ως εξης: M/B: Asus P8z68-V Pro/Gen3 CPU: INTEL CORE I5-3570K 3.40GHZ LGA1155 - BOX Σκληρος: SAMSUNG MZ-7PD128BW 840 PRO SERIES SSD 128GB 2.5'' SATA3 RETAIL Μνημη: CORSAIR CMZ16GX3M2A1600C10 VENGEANCE 16GB (2X8GB) PC3-12800 DUAL CHANNEL KIT .
aetos1988 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Δεν υπάρχει λόγος να πας στο Z68 , πάρε αυτή http://www.skroutz.gr/s/1645593/Asus-P8Z77-V-LX.html με Z77 . Αν έχεις την Asus P8z68-V Pro/Gen3 τότε θα χρειαστεί να κάνεις bios update 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα