Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά λογικά θα περάσω από εκεί να δώσω την λίστα αφού είναι θεσσαλονίκη.

Τώρα για το ποιά από τις 2 συνθέσεις θα το σκεφτώ λίγο.

Καλά για το νεκρό socket δε σκοπεύω να αλλάξω επεξεργαστή. Γενικά οι απαιτήσεις είναι πολύ μικρές από αυτό το σύστημα μιας που θα είναι ένα οικιακό κουτί για τους γονείς/αδερφή μου.

Το κουτί πάντως που προτείνατε super και φτηνό και με usb 3 και ωραίο. 

στα διάφορα benchmarks που βλέπω εδώ 

http://www.hardwaresecrets.com/article/A10-5800K-vs-Core-i3-3220-CPU-Review/1646/1

βλέπω ότι για καθημερινές δουλίτσες ο i3 είναι ταχύτερος.

Για games φυσικά τον πίνει απίστευτα και δεν τραβάει μια.

Αλλά από την στιγμή που το Pc προορίζεται για καθημερινές δουλίτσες νομίζω ότι ο Intel βολεύει περισσότερο

Αν ένα πρόγραμμα δεν υποστηρίζει πολλούς πυρήνες τότε ένας I3 είναι ταχύτερος ! Αν ένα πρόγραμμα υποστηρίζει πολλούς πυρήνες τότε ένας A10 είναι ταχύτερος !

Σε multitasking = πολλές εργασίες ταυτόχρονα ο πολυπύρηνος είναι ταχύτερος !

Σε όποια εφαρμογή χρησιμοποιεί την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών του APU για συνεπεξεργασία ΠΧ. WIN ZIP, MUSEMAGE, PHOTOSHOP CS6 κ.λ.π. ο Α10 σκοτώνει !

Γενικά η συνολική επεξεργαστική ισχύ του A10 είναι πολύ υψηλότερη από τον I3, ενώ η πλατφόρμα του είναι πληρέστερη και ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΙΜΗ.

Από εκεί και πέρα αν ψάχνεις την μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ που μπορείς να πάρεις με τα χρήματά σου είναι η παρακάτω

AMD FX 6300 6-CORE 3,5Ghz

ASROCK 970 PRO 3

KINGSTON 8GB DDR3 1600Mhz

GIGABYTE 6570 2GB DDR3

W.D. CAVIAR BLUE 500GB

SAMSUNG 22X DVD-RW

SHARKOON V3S-S

THERMALTAKE 530Watt

---------------------------------------------

420€ !

Αυτό είναι το ποιο δυνατό σύνολο απ`όλα

• Like 1
Δημοσ.

<p>note: μην παρεις caviar green σκληρο δισκο αν σκοπευεις να φορτωσεις σε αυτον το λειτουργικο συστημα.</p>

γιατί αυτό? το ίδιο γρήγορος με τους υπόλοιπους δεν είναι?

Αποστολή από το GT-S6500 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Που φαίνεται όμως αυτό;

Η είναι προσωπική γνώση;

Όταν λέτε περί νεκρού socket εννοείτε ότι το FM2 θα βγάλει και άλλα cpu ενώ το 1155 όχι;

Κλείνω προς AMD A10 γιατί εγώ θα ήθελα να δουλεύω λίγο photoshop εκεί λόγω μεγάλης οθόνης που θα μπει.

Αρχικά 4γβ μνήμη και αναβάθμιση αργότερα έτσι και αλλιως οι μνήμες είναι φτηνές.

Απλά βοηθήστε λίγο και με τον δίσκο - τροφοδοτικό σε αυτή την σύνθεση που είχα βάλει:

%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%Το κουτάκι μου άρεσε και νομίζω είναι πλήρες (ελπίζω να ανοίγει και εύκολα για αναβαθμίσεις - προσθήκες), ο πεξεργαστής ΟΚ κατάλαβα 6 πυρήνες και καλύτερα γραφικά τουλάχιστον μελλοντικά θα αντέξει πιο πολύ στο χρόνο το 6πύρηνο και θα σηκώνει μάλλον καλύτερα το Photoshop που ίσως θελήσω να τρέξω. Λογικά θα παίζει και καλύτερα τις ταινίες υψηλής ανάλυσης.

Την μητρική νομίζω την κρατάμε και αυτή όπως και το cd/dvd μιας που δεν έχει και σημασία.

Οπότε αν θέλετε προτείνετε και έναν κύριο δίσκο που θα φιλοξενίσει τα πάντα 500άρη και ένα τροφοδοτικό στα ίδια περίπου χρήματα

Δημοσ.

Οχι οι green δίσκοι είναι δίσκοι οι οποίοι κατασκευάστηκαν με την λογική της χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και όχι με την λογική της απόδοσης !!!

Η W.D. το αναφέρει ξεκάθαρα αν πας στην ιστοσελίδα της !

Μια μέση λύση είναι οι CAVIAR BLUE , ενώ για ταχυτητα και απόδοση δίνει τους CAVIAR BLACK !!!

Μην βάλεις green δίσκο γιατί θα γονατίζει στο σύστημα !

Επίσης θεωρώ πως πρέπει να βάλεις 8GB ραμ  από τώρα με χρονισμού από 1600Μhz και πάνω αφού η IGP παίρνει και αυτή μνήμη από την μνήμη του συστήματος !

To FM2 σοκετ είναι αναβαθμίσιμο στην επόμενη γενιά επεξεργαστών της AMD  richland οι οποίοι έρχονται αρχές Ιουνίου αν θυμάμαι καλά !

Το socket αυτό παίρνει 4-Πύρηνους ! Για να πας σε 6- πύρηνο πρέπει να πας σε άλλο socket !

Μπορείς πάντως να πας σε X6 από τώρα πηγαίνοντας σε

AMD FX 6300

ASROCK 970 PRO3 R2.0  ή καλύτερα ASROCK 970 EXTREME 3

Kingston 8ΓΒ 1600Μηζ

W.D. CAVIAR BLUE 500GB

GIGASBYTE 6570  κάρτα γραφικών

κ.λ.π.

Δημοσ.

Δισκο βαλε αυτον και τροφοδοτικο αυτο

Δεν χρειαζεται τετοιο τροφοδοτικο ο A10 .... 120watt σε πλήρη λειτουργία όλων και 30watt σε απλή χρήση καταναλώνει ολόκληρο το σύστημα.

Δημοσ.

Ναι σιγουρα μπορει να παει και στο 450αρι απλα θα του μεινει και αργοτερα για καποιο αλλο συστημα ή για μια μελλοντικη αναβαθμιση. Με αυτη την λογικη το προτεινα. Εξαλου η αγορα ενος psu προσωπικα για εμενα ειναι επενδυση :-D

Δημοσ.

Οκ για τον δίσκο. Πάμε για blue.

Για τροφοδοτικό εγώ σκεφτόμουν αυτό:

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=32720&cat=17&sub=165&pmanuf=1132&sort=undefined&step=undefined

400άρι με απόδοση 70% +

θα δίνει περίπου 280-300watt που σύμφωνα με αυτό

http://www.thermaltake.outervision.com/

θα με καλύπτουν ακόμα και όταν βάλω 2η ram και έξτρα ssd.

Γενικά η ram θα πάει στην επόμενη αναβάθμιση σε 2 χρόνια μαζί με τον ssd.

Μιλάμε για pc που θέλει να τρέχει πράγματα που εγώ τρέχω άνετα σε laptop με core 2 duo 2.2ghz, 2gb ram, 250gb 5400rpm και on board κάρτα γραφικών. 

Ακόμα και με αυτό το laptop που έχω τρέχουν αυτά που πρέπει να τρέχουν (office 2010, photoshop elements, bdrip movies, chrome με πολλαπλά tabs)

Οπότε απλά πείτε καμιά γνώμη για αυτό το τροφοδοτικό ως προς ποιότητα - θόρυβο...

Δημοσ.

Δε χρειάζεσαι κάτι σπουδαίο από τροφοδοτικό.Άσε το coolermaster,προτίμησε ένα μικρό thermaltake,corsair ή το πιο πάνω xfx αν δίνεις παραπάνω.

http://www.skroutz.gr/s/414060/Thermaltake-Hamburg-530W.html

http://www.skroutz.gr/s/345361/Corsair-Builder-Series-CX430-V2-80Plus.html

http://www.skroutz.gr/s/2614891/Corsair-VS-Series-VS450.html

• Like 1
Δημοσ.

Δες και αυτό με κάτι παραπάνω !

-%CE%B1%CF%80%CF%8C-2013-05-20-07%3A26%3

Θα μπορούσες να κόβεις λίγο από το κουτί και λίγο από την μητρική και να βάλεις 8gb ram ! Κατά τα άλλα είναι ένα πολύ καλό σύστημα,

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ για όλες τις συμβουλές και την καθοδήγηση.

Μετά από πολλά που διάβασα περί amd κυρίως benchmark για την δουλειά που το θέλω εγώ νομίζω ότι ο i3 θα μου είναι πιο χρήσιμος σταθερός και φυσικά πιο οικονομικός (τα μισά watt).

Οπότε σήμερα έκανα παραγγελία την εξής σύνθεση:

%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%Οικονομικό και θα υπερκαλύψει την δουλειά για την οποία τον θέλουμε.

Και ειδικά η μητρική παρόλο που είναι φτηνή είναι super από θέματα επέκτασης (πολλές υποδοχές για μνήμες, πολλές sata 3, usb 3 etc) 

Τώρα μελλοντικά μια φτηνή φτηνή κάρτα γραφικών (40-50€ το πολύ) και ένας ssd μόνο για λειτουργικό - προγράμματα..

Δημοσ.

Πολύ μα πολύ λάθος η επιλογή του 3220 σε σχέση με τον Α10-5800Κ.

Εκτός των πλεονεκτημάτων του socket fm2 και του cpu καθεαυτού, ο Α10 έχει αρκετά ανώτερη ενσωματωμένη gpu.

Κατ' εμέ κρίμα τέτοια εποχή να πας σε socket 1155.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...