pantelis21 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Θέλω να βρω έναν υπολογιστή πύργο για απλές δουλειές (internet, ταινίες-βίντεο, office, mp3 download etc) και καθόλου gaming (αδιάφορο). Εκεί που ετοιμαζόμουν να χτίσω κάτι (όχι εγώ αλλά να παώ κάπου να χτίσω κομμάτι κομμάτι) είδα και αυτό: http://www.e-lenovo.gr/p.ThinkCentre-Edge-72-Tower-i3-3220-4GB-500GB-FreeDOS.806564.html Lenovo με i-3, 500gb δίσκο, 4gb μνήμη. νομίζω για 390€ είναι πολύ καλή σύνθεση. Αλλά δεν ξέρω τι παίζει με τα desktop lenovo. Θα είναι αθόρυβο; Τι μνήμες βάζουν; Τι δίσκους; Δικούς τους πχ ibm-lenovo (αστείο...)... Υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα σε αναβάθμιση λόγω καμιάς περίεργης μητρικής; Σαν κουτάκι μου άρεσε πάντως. Σαν χαρακτηριστικά επίσης νομίζω με υπερκαλύπτουν και μελλοντικά καμιά ram Μόνο θα ήθελα να ανεβάσω και να βάλω καμιά πολύ φτηνή κάρτα γραφικών (30-40ευρώ απλά για να μην τρώει μνήμη). Τι λέτε να το τολμήσω για έτοιμο Lenovo;
corpse_grinder Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 γενικοτερα το καλυτερο εχουμε πει ειναι να γινεται εξ'αρχης συνθεση.. για παραδειγμα το tower της υπογραφης μου βγηκε χωρις τον ssd κοντα στα 360€ γνωμη μου θα'ταν να ανοιξεις θεμα για νεα συνθεση και βασει των αναγκων σου να σου πουν τα παιδια εδω μια καλη συνθεση εντος του budget σου
giokou Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Ένα πράγμα και μόνο αρκεί, για το επικό fail: Το έχουν προσφορά απ' τα 499€... Η περιγραφή των μερών που το απαρτίζουν, ελλιπέστατη για να μη πω γελοία. Με λίγα λόγια, παίρνεις γουρούνι στο σακί. Όπως σου είπε κι ο από πάνω, συμπλήρωσε τη φόρμα για νέο pc και αντίγραψέ τη εδώ. Δεν είναι ανάγκη ν' ανοίγεις 1000 θέματα. http://www.insomnia.gr/topic/391825-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE/ 1
adtakhs Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 AMD A10-5800K QUAD CORE with HD7660D IGP ASROCK FM2 A75 PRO4- M (USB III, SATA III, E-SATA III, DVD-D, HDMI, D-SUB, OPTICAL, UEFI, 4X DIMM RAM, CROSSFIRE, αναβαθμίσιμη σε μελλοντική γενιά επεξεργαστών ! G.SKILL 8GB DDR3 1600Mhz W.D. CAVIAR BLUE 1TB SATA III SAMSUNG 22X DVD-RW SHARKON V3S-V GREEN (USB III) BE QUIET 350Watt ---------------------------------------------------- 380€ !! Mααααααααααααααακράν πιο δυνατό πιο πλήρες και πιο ισορροπημένο ! Αν θες πες μου να σου περάσω και τα links ! Με μια μικρή οικονομία και +20-30€ στο budget μπαίνει και SSD δίσκος για λειτουργικό 120gb ! Και τι κάνει το σύστημα σε σχέση με ακριβότερα συστήματα ? https://www.youtube.com/watch?v=KIGPcX1gIVA 3
corpse_grinder Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 και αργοτερα που θα ξανα-υπαρξει budget αν εχεις περισσοτερες απαιτησεις σε gaming πας σε μια Site: http://www.amazon.co.uk/Asus-Radeon-Graphics-PCI-Express-Dust-proof/dp/B004XANO24/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1368895303&sr=8-1&keywords=6670">τετοια καρτουλα που γινεται Crossfire με την APU του επεξεργαστη και εχεις υπερ-budget-αποτελεσματα ;-) δεν συγκρινεται με την ενσωματωμενη HD2500 που εχει ως intrergrated η CPU του ΤhinkCenter που παρεθεσες στο αρχικο post. 1
pantelis21 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 ευχαριστώ για τισ απαντήσεις. και εγώ αρχικά σύνθεση σκεφτόμουν. ΑΥΤΈΣ τισ συνθέσεις που προτείνεται υπάρχει κάποιο μαγαζί θεσσαλονίκη να τισ κάνει? επειδή δεν τολμώ να το χτίσω ΜΌΝΟΣ παρόλο που ξέρω ότι δεν είναι δύσκολο, σκεφτόμουν να ΚΆΝΩ κάποια σύνθεση στο πλαίσιο να διαλέξω τα μέρη κ να το χτίσουν αυτοί. κανα άλλο μαγαζάκι αξιόπιστο θεσσαλονίκη για χτίσιμο παίζει? να πω την αλήθεια ΠΆΝΤΩΣ για την δουλειά που το θέλω νομίζω ότι θα τραβήξει αρκετά χρόνια κ το συγκεκριμένο. απλά αναρωτιέμαι αν είναι εύκολη η αναβάθμιση η έχουν τίποτα γελοίες μητρικεσ με ΕΛΆΧΙΣΤΕΣ υποδοχεσ. γενικά θα ήθελα η να ΜΟΥ προτείνετε έτοιμη σύνθεση από κάποιο e shop με έμφαση στην ποιότητα και όχι τόσο στα stats η κάποιο μαγαζί που φτιάχνει κ στέλνει και τι να βάλω. εκεί γύρω στα 350-400 και το πιο βαρύ που θα κάνει θα είναι high definition movies office etc ούτε καν games Αποστολή από το GT-S6500 με τη χρήση Insomnia App
adtakhs Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 (επεξεργασμένο) Visionstudio για θεσσαλονίκη ! με καλές τιμές ! Η μητρική είναι ποιοτικότατη με τα πάντα επάνω, το κουτί με USB III κ.λ.π. !! Το μόνο που ίσως πρέπει να προσθέσεις μελλοντικά είναι ένας SSD δίσκος για το λειτουργικό σου και τα λοιπά προγράμματα που χρησιμοποιείς και το σύστημα θα πηγαίνει σφαίρα ! Σε μια προσπάθεια να βάλω και SSD 128GB μέσα στο σύνολο έκοψα μερικά parts και έβαλα λίγο φτηνότερα !! Ετσι βγήκε το παρακάτω ! Τα κατά του ΔΕΥΤΕΡΟΥ συστήματος είναι ότι το κουτί δεν έχει USB III , ο σκληρός είναι 500Gb και όχι 1TB και η μητρική της MSI παίρνει 2DIMM μνήμης και όχι 4 , ενώ δεν έχει e-sata και ψύξη στα VRM, ο επεξεργαστής είναι λίγο ποιο χαμηλά χρονισμένος ,αλλά μπαίνει ο SSD χωρίς να ξεφύγει το κόστος ! Επεξ/σία 18 Μαΐου 2013 από adtakhs
Passionate Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Πολύ καλές και οι δύο συνθέσεις του adtakhs. Εγώ σου προτείνω αν η χρήση του υπολογιστή θα είναι πάντα αυτή που ανέφερες να πας στη σύνθεση με τον ssd. Θα δεις μεγάλη διαφορά. Τα πάντα ανοίγουνε με το που τα clickareis. Ο ssd κάνει αισθητή διαφορά. Αν όμως υπάρχει πιθανότητα να παίξεις κάποιο game στο μέλλον πήγαινε στη πρώτη σύνθεση και βάλε ssd αργότερα ή πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη από τώρα (αν μπορείς ).
Millennium Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Μη κάνεις το λάθος με έτοιμο και από eshop που ρωτάς.Καλύτερα από vs εκεί που είσαι και θα στο στήσουν αυτοί. Δε λείπει κάτι από τη πρώτη μητρική του πιο πάνω μηνύματος.
pantelis21 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Ευχαριστώ παιδιά, αν και έχω ένα θεματάκι με του amd δεν τους πολυεμπιστεύομαι λόγω του ότι δίνουν πάρα πολλά ghz-cores σε πολύ χαμηλές τιμές και με κάνουν να αναρωτιέμαι αν όλα θα δουλεύουν σωστά ή θα έχω τον τετραπύρηνο και θα σέρνομαι...
Passionate Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Ευχαριστώ παιδιά, αν και έχω ένα θεματάκι με του amd δεν τους πολυεμπιστεύομαι λόγω του ότι δίνουν πάρα πολλά ghz-cores σε πολύ χαμηλές τιμές και με κάνουν να αναρωτιέμαι αν όλα θα δουλεύουν σωστά ή θα έχω τον τετραπύρηνο και θα σέρνομαι... Τα videakia πιο πάνω δεν τα είδες; Δεν έχεις να χάσεις τίποτα αν πας σε Αmd. To αντίθετο μάλιστα θα βγεις κερδισμένος. Βέβαια εσύ πληρώνεις. Πάντως 2 είναι τα κρατούμενα. 1)Το τωρινό socket της intel είναι dead 2)Ίδιες επιδόσεις σε ιντελ=παραπάνω χρήματα.
pantelis21 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Το site πολύ καλό. Θα έχω άραγε έξτρα κόστος για την συναρμολόγηση; Είμαι ανάμεσα σε αυτές τις δύο συνθέσεις: Όπου γενικά είναι πολύ κοντά στη σύνθεση του adtakhs και σε αυτή: Που είναι με Intel μιας που έχω και το κόλλημα Γενικά εκεί που κόλλησα είναι το τροφοδοτικό. Το θέλω όσο το δυνατό πιο ποιοτικό και αθόρυβο. Δεν ξέρω τι παίζει με τα coolermaster πάντως τα 400 watt νομίζω θα με καλύψουν και για τις δύο συνθέσεις... Κράτησα για αρχή την μνήμη στα 4gb και τον δίσκο στα 500gb μιας που μελλοντικά θα μπει ssd. Αναρωτιέμαι απλά: -το τροφοδοτικό είναι καλό; -Θα χρειαστώ επιπλέον ανεμιστήρες; Γενικά δεν είναι σύστημα που θα ζορίζεται πολύ. Επίσης νομίζω ότι ο amd έχει πολλά watt κατανάλωση. Μήπως θα υπερθερμαίνεται;;;
terry308 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Αν δεν σε πειράζει να πάρεις νεκρό socket με χαμηλότερη σε δύναμη κάρτα γραφικών και 2 core/4tread επεξεργαστή πάνε στο κόλλημα σου Αν αποφασίσεις να πας σε ανώτερο σύστημα με πολύ καλή κάρτα γραφικών , 4πύρηνο επεξεργαστή και socket που αναμένεται να βγουν νέοι επεξεργαστές/apu's με διαφορά +5€ όπως τα έβγαλες πάνε στην AMD Η συναρμολόγηση είναι δωρεάν αρκεί να το ζητήσεις με την παραγγελία 1
pantelis21 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Καλά λογικά θα περάσω από εκεί να δώσω την λίστα αφού είναι θεσσαλονίκη. Τώρα για το ποιά από τις 2 συνθέσεις θα το σκεφτώ λίγο. Καλά για το νεκρό socket δε σκοπεύω να αλλάξω επεξεργαστή. Γενικά οι απαιτήσεις είναι πολύ μικρές από αυτό το σύστημα μιας που θα είναι ένα οικιακό κουτί για τους γονείς/αδερφή μου. Το κουτί πάντως που προτείνατε super και φτηνό και με usb 3 και ωραίο. στα διάφορα benchmarks που βλέπω εδώ http://www.hardwaresecrets.com/article/A10-5800K-vs-Core-i3-3220-CPU-Review/1646/1 βλέπω ότι για καθημερινές δουλίτσες ο i3 είναι ταχύτερος. Για games φυσικά τον πίνει απίστευτα και δεν τραβάει μια. Αλλά από την στιγμή που το Pc προορίζεται για καθημερινές δουλίτσες νομίζω ότι ο Intel βολεύει περισσότερο
Millennium Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Και επεξεργαστή να μην αλλάξεις αν είσαι άτυχος και χρειαστείς κάποια αλλαγή θα ψάχνεσαι να βρεις ισάξιο και σωστό κομμάτι για αντικατάσταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα