Προς το περιεχόμενο

tp-link tl-wa901nd

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από NoisePollution,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

να ρωτήσω κάτι άσχετο

όταν το βάλεις σε repeater mode μπορείς να μπεις ασύρματα στο interface του tp link?

Yes>και στα 2 interface μπορεις να μπεις εφοσον οι ip ειναι στο ιδιο δικτυο

Για το firmware του tp-link κατέβασα και εγκατέστησα την τελευταία έκδοση που είναι beta από εδώ. Τίποτα όμως πάλι. Κάνει repeat το δίκτυο αλλά όχι Internet.

για αρχη βαλτα σχετικα κοντα.β.βαλε καρφωτα καναλι στο baudtec και επισης βαλτο χωρις κλειδωμα.και μετα δοκιμαζεις να ειναι κλειδωμενο

Το μόντεμ/ρούτερ είναι ένα BaudTec από τον ΟΤΕ. Είναι συνδεδεμένο με τη γραμμή. Το tp link το έχω να σετάρει να κάνει repeat το BaudTec.
To SSID είναι Thalassinos και στα δύο (μοντεμ ρούτερ και tp link)
Αυτά μου βγάζει στο cmd όταν έχω το μοντεμ ρούτερ συνδεδεμένο.

Μάσκα υποδικτύου. . . . . . . . . : 255.255.255.0
   Προεπιλεγμένη πύλη . . . . . . .  : 192.168.1.1
   Διακομιστής DHCP . . . . . . . .  : 192.168.1.1
   DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 234890776
   DUID υπολογιστή-πελάτη DHCPv6 . . : 00-01-00-01-12-40-3F-2A-00-26-18-5B-C0-3D

Διακομιστές DNS . . . . . . . . . : 192.168.1.1

Και κάτι άλλο. Όταν συνδέω το pc με ethernet στο tp-link (το BaudTec είναι ακριβώς δίπλα) έχω internet. Ασύρματα δεν έχω όταν πάω το tp-link μακριά.

α,δεν χρειαζεται να κανεις cd.. κτλ για να τρεξεις την Ipconfig.β.αυτα μοιαζουν σωστα.γ.οταν δεν εχεις ιντερνετ δοκιμασε να κανεις Ping και τα 2 ρουτερ να δεις αν σου απαντανε και τα 2

δηλαδη Ping 192.168.1.1

ping 192.168.1.254

μετα αν ολα οκ

δοκιμασε ping 194.219.227.2

Και τελευταιο ping www.insomnia.gr να δουμε τιι γινεται

σαν να μην παιρνει dns μιαζει.αν εχεις ιντερνετ κοντα και οχι μακρια τοτε το βαζεις πολυ μακρια.δοκιμασε με καλωδιο αλλα πιο μακρια το ενα απο το αλλο να δεις.παλι με καλωδιο στο tp link αλλα Πιο μακρια το baudtec απο το tp link

Δημοσ.

Yes>και στα 2 interface μπορεις να μπεις εφοσον οι ip ειναι στο ιδιο δικτυο

....

ενα 701nd που εχω ενω παιζει κανονικα και εχω internet, δεν απανταει ουτε στο ping ουτε ανοιγει το interface

θα το ψαξω

Δημοσ.

ενα 701nd που εχω ενω παιζει κανονικα και εχω internet, δεν απανταει ουτε στο ping ουτε ανοιγει το interface

θα το ψαξω

μηπως τους εχεις δωσει ip εξω απο το δικτυο που ειναι το adsl router??δηλαδη πχ το ρουτερ ειναι 192.168.2.1 και εσυ εχεις 192.168.1.254 στο tp link

Δημοσ.

πες μου λίγο πως το κάνω αυτό?

πας στο baudtec στην καρτελλα wireless και καπου θα λεει channel.βαλε κατι απο 1 εως 11.οχi auto oxi 12 oxi 13

• Λύση
Δημοσ.

Λύθηκε μόνο του τελικά. Το άλλαξα θέση (λίγο πιο κοντά στο ρουτερ) και κάνει τη δουλειά του μια χαρά. Τεράστια εμβέλεια σε ανοιχτό χώρο. Σκίζει. Σας ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις. 

Δημοσ.

Λύθηκε μόνο του τελικά. Το άλλαξα θέση (λίγο πιο κοντά στο ρουτερ) και κάνει τη δουλειά του μια χαρά. Τεράστια εμβέλεια σε ανοιχτό χώρο. Σκίζει. Σας ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις. 

πολλες φορες ακομα και μια μικρη αλλαγη στο που θα ειναι το ρουτερ μπορει να κανει πολυ πολυ μεγαλη διαφορα στο σημα.αποφευγουμε γωνιες εμποδια κλειστα σημεια και τετοια.

• Like 1
  • 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεθαβω το παρον τοπικ, διοτι αντιμετωπιζω τρομερο θεμα με το repeater TP-Link WA901ND του τιτλου.

Εν συντομία το προβλημα. Εδω και πολυ καιρο εχω συνδεσει το συγκεκριμενο repeater με το wireless δικτυο του σπιτιου, ωστε να ενισχυσει το σημα, μιας και το router της μονοκατοικιας βρισκεται  2 ορόφους κατω. Σημερα λοιπον, η Cyta αλλαξε το δικτυο σε Wind, και πλεον το wireless δικτυο που μεχρι προτινος ηταν ενα με τιτλο CYTAκατι, εγινε WINDκατι. Το TP-Link ομως, που λειτουργουσε ως repeater, οπως ειναι λογικο συνεχιζει να νομιζει οτι μεταδιδει (??) εκεινο το παλιο δικτυο, και οσο και αν παλευω να βρω τροπο να μπω μεσα στην IP του , δεν τα καταφερνω, ωστε να το σεταρω με καποιο τροπο και να αναμεταδιδει πλεον το νεο δικτυο. Και τι δεν εχω προσπαθησει, αποτελεσμα κανενα, και εχω τρελαθει. Η ip του ρουτερ της Wind αυτη τη στιγμη ειναι το κλασικο 192.168.1.254 . Το ρουτερ ειναι το ΖΤΕ ZXHN H108N , αν εχει καποια σημασια.

Σας θερμοπαρακαλω αν καποιος γνωριζει ,ας βαλει ενα χερακι γιατι χωρις ιντερνετ στο σπιτι δεν παλευεται...

Επεξ/σία από christs
Δημοσ.
2 minutes ago, christs said:

Ξεθαβω το παρον τοπικ, διοτι αντιμετωπιζω τρομερο θεμα με το repeater TP-Link WA901ND του τιτλου.

Εν συντομία το προβλημα. Εδω και πολυ καιρο εχω συνδεσει το συγκεκριμενο repeater με το wireless δικτυο του σπιτιου, ωστε να ενισχυσει το σημα, μιας και το router της μονοκατοικιας βρισκεται  2 ορόφους κατω. Σημερα λοιπον, η Cyta αλλαξε το δικτυο σε Wind, και πλεον το wireless δικτυο που μεχρι προτινος ηταν ενα με τιτλο CYTAκατι, εγινε WINDκατι. Το TP-Link ομως, που λειτουργουσε ως repeater, οπως ειναι λογικο συνεχιζει να νομιζει οτι μεταδιδει (??) εκεινο το παλιο δικτυο, και οσο και αν παλευω να βρω τροπο να μπω μεσα στην IP του , δεν τα καταφερνω, ωστε να το σεταρω με καποιο τροπο και να αναμεταδιδει πλεον το νεο δικτυο. Και τι δεν εχω προσπαθησει, αποτελεσμα κανενα, και εχω τρελαθει. Η ip του ρουτερ της Wind αυτη τη στιγμη ειναι το κλασικο 192.168.1.254 . Το ρουτερ ειναι το ΖΤΕ ZXHN H108N , αν εχει καποια σημασια.

Σας θερμοπαρακαλω αν καποιος γνωριζει ,ας βαλει ενα χερακι γιατι χωρις ιντερνετ στο σπιτι δεν παλευεται...

το πιο ευκολο για να μην ψαχνεις να βρεις την ip  του ειναι να το ξανασεταρεις απο την αρχη μετα απο hard reset.αλλιως μπες μεσα στο router και βαλε το παλιο ονομα δικτυου και τον κωδικο και θα παιξει μια χαρα.το να βρεις την ip του μπορει νανειναι ευκολο μπορει και δυσκολο.αν το κανεις hard reset δες και για firmware update

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, poulinos είπε

το πιο ευκολο για να μην ψαχνεις να βρεις την ip  του ειναι να το ξανασεταρεις απο την αρχη μετα απο hard reset.αλλιως μπες μεσα στο router και βαλε το παλιο ονομα δικτυου και τον κωδικο και θα παιξει μια χαρα.το να βρεις την ip του μπορει νανειναι ευκολο μπορει και δυσκολο.αν το κανεις hard reset δες και για firmware update

Το hard reset ηταν το πρωτο πραγμα που δοκιμασα. Δε μπορω ομως να βρω την ip του TP-LINK. Τοτε, νομιζω οτι ετσι το ειχα κανει. Υπαρχει καποιος τροπος να προσπαθησω να βρω την IP του?

Για την αλλη λυση που μου προτεινεις, φυσικα ας την ακολουθησω. Σε παρακαλω μαι διευκρινηση, σε ποιο σημειο να βαλω το παλιο ονομα δικτυου? εχω παει Network-WAN-WAN Connection , και γραφει Connection Name και  New Connection Name . Εδω αναφερεσαι, ή καπου αλλου? Συγνωμη για την ασχετοσυνη.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, poulinos είπε

αν το εκανες hard reset δεν εχει νοημα.οποτε βαλτο μονο σε ενα pc με ethernet και αν θυμαμαι καλα η ip πρεπει να ειναι η default 192.168.0.254 .αλλιως απο command prompt γραφεις ipconfig και βλεπεις το default gateway.

επισης το wifi το φτιαχνεις απο το wireless η lan και wireless αλλα τωρα δεν εχει νοημα αν εκανες hard reset

Με εσωσες λεγοντας μου ποια ειναι η ip του tp-link. Το συνεδεσα στο λαπτοπ με ethernet, μπηκα, ετρεξα Quick Setup, όπου και βρηκε το νεο δικτυο, το συνεδεσα μαζι του και επιτελους επεστρεψα στην κανονικότητα. Υπόχρεος, να εισαι καλα.

Δημοσ.
5 minutes ago, christs said:

Με εσωσες λεγοντας μου ποια ειναι η ip του tp-link. Το συνεδεσα στο λαπτοπ με ethernet, μπηκα, ετρεξα Quick Setup, όπου και βρηκε το νεο δικτυο, το συνεδεσα μαζι του και επιτελους επεστρεψα στην κανονικότητα. Υπόχρεος, να εισαι καλα.

μια χαρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...