superKots Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Καλησπερα παιδες. Επειδη η καρτουλα μου ειναι στα τελευταια της (κοντα 5 χρονων) και παιζει να μου μεινει στο χερι, ειναι καιρος για αγορα μιας καινουργιας. Η χρηση που κανω ειναι gaming και απο προγραμματα τα Photoshop, Premiere, After Effects, 3ds Max (Να σημειωσω οτι ακομα του κανω ελαφρια χρηση, αλλα πιθανον καποια στιγμη να πεσω με τα μουτρα). Το budget ξεκινα απο τα 200 και μπορει να φτασει τα 350 με αρκετες θυσιες. Τι εχετε να μου προτεινετε? Αν παω απο τα 200 στα 350 θα δω καμια διαφορα στα παραπανω προγραμματα? (στο gamming δεν το συζητω) *Γνωριζω πως το συστημα που εχω δεν θα επιτρεψει σε μια δυνατη καρτα να τρεξει στο full της, αλλα οταν μαζεψω λεφτα (ελπιζω μεχρι τελος του χρονου) θα αλλαξω και τα υπολοιπα parts. Ευχαριστω για τον χρονο σας! CPU: Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.40GHz CPU Cooler: Thermaltake MaxOrb CL-P0369 GPU: Gainward 9800GT 1024MB GS Motherboard: MSI P7N SLI (Την απλη, οχι την Platinum) RAM: 4GB DDR2 (2x Aeneon 1GB DDR2 667MHz / 1x GOOD RAM DDR2 2GB 800MHZ) PSU: Thermaltake Toughpower 750w Hard Disks: Samsung 840 SSD 128GB & WD 320GB & WD 640GB Case: Cooler Master RC-534 RC-534-KKNA-GP CENTURION (2x Be Quiet! Silent Wings 2 μπροστα και πισω) Monitor: Samsung SyncMaster 2243NW (Αναλυση 1680Χ1050)
adtakhs Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 (επεξεργασμένο) Με αυτό το σύστημα που έχεις τουλάχιστον σε ότι αφορά το gaming οποιαδήποτε κάρτα των 200+€ θα πάει χαμένη . Κάνε λίγο οικονομία και πήγαινε σε ένα σετάκι αναβάθμισης CPU/MOBO/RAM ! Αν πουλήσεις αυτά που έχεις (cpu/mobo/ram/gpu) περίπου 150€ τότε μπορείς να κοιτάξεις ένα σετάκι με AMD FX 8320 8-CORE 3,5Ghz 16Mb cache https://www.skroutz.gr/s/2524847/AMD-FX-8320.html?from=most-popular&keyphrase=amd+fx+8320 ASROCK 970 EXTREME 3 R2 https://www.skroutz.gr/s/3219407/Asrock-970-Extreme3-R2-0.html ή ASUS M5A97 R2.0 https://www.skroutz.gr/s/2348801/Asus-M5A97-R2-0.html G. SKILL 8GB DDR3 1600Mhz https://www.skroutz.gr/s/400550/G-Skill-RipjawsX-F3-12800CL9D-8GBXM-4GB-x-2.html http://www.e-shop.gr/product?id=PER.556216 ------------------------------------------------------------ 295€ !!! Δίνεις και άλλα 220€ για μια POWERCOLLOR 7870 MYST EDITION 2GB DDR5 (πυρήνας 7950) https://www.skroutz.gr/s/2838652/PowerColor-Radeon-HD7870-2GB-PCS-Myst-Edition.html http://www.e-shop.gr/product?id=PER.515776 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Σύνολο: 515€ - 150€ (χρήμα από την πώληση) = 365€ σύνολο έχει ολοκαίνουριο PC ! με 8-πύρηνο νέας τεχνολογίας επεξεργαστή, μητρική με USB III και SATA III αναβαθμίσιμη σε μελλοντικά CPU και 8GB RAM DDR3 1600Mhz ! H 7870 Myst edition η οποία φοράει πυρήνα γραφικών ίδιο με την 7950 σου εγγυάται πολύ καλή gaming εμπειρία ! Το μόνο που θα θες μετά θα είναι ένας SSD δίσκος για το λειτουργικό ώστε να τρέχουν όλα στο φουλ ! Αυτή θα ήταν μια σοβαρή και απόλυτα VFM αναβάθμιση σε όλους τους τομείς και θα δεις τεράστια διαφορά στα πάντα!!!! ! Επεξ/σία 17 Μαΐου 2013 από adtakhs 1
kurillakoc Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 ναι συμφωνω με το σετακι . δεν θα δεις διαφορα με την καινουρια καρτα με αυτα π εχεις καλητερα να περιμενεις . σσδ εχει
adtakhs Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 ωπ δεν το είδα πως έχει SSD ! Ακόμα καλύτερα ! Εκανα μερικές αλλαγές στο σετάκι !
adtakhs Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Επειδη δουλευεις Premiere κοιτα και την 660. Απο το premiere τελειωσε το cuda ... Παει σε OPEN CL που εκεί η 7870 είναι δυνατότερη από την 680 !!!! Starting with Adobe Premiere CC (this is the new version coming out), which should be release around the beginning of June 2013, you will no longer need to "unlock" the video card as Adobe is allowing all video cards to work with out having to modify the cuda_supported_cards.txt file. In addition, this new version of Adobe Premiere CC will support OpenCL. This mean you will be able to use AMD/ATI video cards to use the Mercury Playback Engine in GPU mode. Another cool thing is, starting with CC the Mercury Playback Engine will be able to use more than 1 GPU.(πχ, APU με GPU σε crossfire ) 1
trek Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Αν και τα 150 δεν μου φαίνετε εφικτό να τα πάρει..περισότερο εφικτό μου φαίνετε τα 110-120 (cpu/mobo/ram/gpu) Αλλά και πάλι δηλαδή, αντί για 365, άντε να φτάσει τα 400..50 ευρώ overbudget δεν είναι τίποτα για να αλλάξει ολόκληρο το pc. Επίσης αν προτιμάει intel (ανεξάρτητα αν η λύση με 8320 έχει καλύτερες επιδόσεις), μπορεί να πάει σε ένα σετάκι με i5 3550p και b75 mobo, στα ίδια λεφτά. Στην κάρτα γραφικών θα συμφωνήσω με f1vettel για gtx 660. Μπορεί τo open cl να κερδίζει σιγά-σιγά έδαφος έναντι του cuda, αλλα το cuda είναι χρόνια εδραιωμένο στα προγράμματα που αναφέρει, με σχετικά καλύτερες επιδόσεις overall.
adtakhs Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Το θέμα είναι πως η κομμένη 660 δεν έχει να δώσει.... και πάρα πολλά σε cuda! Πχ. καλύτερα μεταχείρισμένη με εγγύηση 580 Το cuda όπως το βλέπω εγώ σε λιγότερο από 1 χρόνια θα είναι ιστορία. Έφυγε από το photoshop, πάει και από το premiere και μάλλον έρχεται και συνέχεια ! Ο λόγος φαίνεται να είναι προφανής. Τα APUs της AMD και INTEL και η απαίτηση υποστήριξής τους.
Millennium Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δε ξέρω αν θα'ναι ιστορία αλλά οτι ανεβαίνει η υποστήριξη σε opencl ανεβαίνει.Θα το στηρίξει περισσότερο και η intel το opencl από οτι φαίνεται. Είναι πεσμένο το cuda στις 6 πάντως.
trek Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Το θέμα είναι πως η κομμένη 660 δεν έχει να δώσει.... και πάρα πολλά σε cuda! Πχ. καλύτερα μεταχείρισμένη με εγγύηση 580 Το cuda όπως το βλέπω εγώ σε λιγότερο από 1 χρόνια θα είναι ιστορία. Έφυγε από το photoshop, πάει και από το premiere και μάλλον έρχεται και συνέχεια ! Ο λόγος φαίνεται να είναι προφανής. Τα APUs της AMD και INTEL και η απαίτηση υποστήριξής τους. Στο πρώτο συμφωνώ, ως προς την προοπτική μιας high end 5xx series, απλά δεν το ανάφερα επειδή ο ts ζητάει καινούργια κάρτα. Την σειρά 6xx όντως την ψιλο-χαλάσανε στον τομέα compute. Στο δεύτερο οχι, γιατί εξαρτάται και τι version σουίτας χρησιμοποιείς.
superKots Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Καταρχας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις και τις προτασεις σας. Εχουμε και λεμε. Τα προγραμματα που ανεφερα εκτος του 3ds ας τα αφησουμε απ'εξω γιατι δεν ειναι τοσο απαιτητικα(τουλαχιστον στην χρηση που τους κανω). Διαβαζω παντου οτι σε προγραμματα 3d modeling, στο rendering υπερταιρει κατα πολυ η Intel σε θεμα επεξεργαστων και η nvidia σε θεμα καρτων. Εσεις μου προτεινατε amd και ati, οποτε εχω μπερδευτει λιγο. Επισης, οπως σας ειπα, γνωριζω οτι μια δυνατη καρτα δεν θα αποδωσει οσο πρεπει στο συστημα που εχω, αλλα δεν σκοπευω να μεινω με αυτο ετσι κι αλλιως. Απλα επειδη η καρτα μου τα εχει παιξει(ουτε video στο youtube δεν μπορω να δω), γι'αυτο ειπα να παρω αμεσα την καρτα που θα επαιρνα ετσι κι αλλιως οταν αλλαζα το συστημα μου και αργοτερα να κανω την υπολοιπη αναβαθμιση. Τι πιστευετε?
superKots Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Λοιπον παιδια, επειδη θελω να κανω αναβαθμιση αφου βγουνε οι haswell και επειδη ακουω πολυ καλα πραγματα για την σειρα 800 της nvidia, λεω να παρω μια καλη καρτουλα που να την παλευει με τον επεξεργαστη μου και σε 1-1,5 χρονο που θα βγουνε οι 8 της nvidia να κανω μια σωστη αναβαθμιση. Οποτε μπορειτε να μου προτεινετε καμια καρτα που να μην φαει bottleneck απο τον επεξεργαστη(η εστω να μην ειναι τοσο τρομερο)? Η 7870 που προτεινε ο φιλος adtakhs κανει ή παμε πιο κατω?
Millennium Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 (επεξεργασμένο) Κάνει αν σηκώσεις λίγο τον επεξεργαστή ειδικά.Για τους haswell θα περιμένεις να δεις και τα νέα stepping. Δες αυτήν http://www.amazon.co.uk/VTX3D-Radeon-7870-Graphics-Card/dp/B00AM3A7JY Επεξ/σία 19 Μαΐου 2013 από Millennium
superKots Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Millennium δεν θελω και δεν ξερω να παραγγειλω απο εξωτερικο, + οτι εχει μονο ενα χρονο εγγυηση. Επισης ειμαι χωρις καρτα αυτη τη στιγμη και χρειαζομαι ψιλο-αμεσα καινουργια. Ειμαι αναμεσα σε 7850 και 7870. Δεν ξερω αν αξιζει με το συστημα μου η 7870.
Grey Warden Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Δημοσ. 20 Μαΐου 2013 Millennium δεν θελω και δεν ξερω να παραγγειλω απο εξωτερικο, + οτι εχει μονο ενα χρονο εγγυηση. Επισης ειμαι χωρις καρτα αυτη τη στιγμη και χρειαζομαι ψιλο-αμεσα καινουργια. Ειμαι αναμεσα σε 7850 και 7870. Δεν ξερω αν αξιζει με το συστημα μου η 7870. Με βαση την αναλυση της οθονης θα ειναι overkill αλλα με το σκεπτικο της αντοχης στο χρονο και οτι μπορει στο μελλον να παρεις καινουργια οθονη, μια χαρα ειναι η 7870.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα