steliosmavros Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Γεια χαρα παιδες, Μονταρω ενα σαραβαλο Pc 10ετιας (celeron 800Mhz) για να το παρω μωρε στο χωριο,τωρα που ερχεται καλοκαιρι,για καμμια ταινια,μουσικη,τετοια.. Εχω εγκαταστησει win xp και οταν ξεκιναω να περασω τους sound drivers που εχω κατεβασει μου πεταει εικονιδιο που με παραπεμπει να παω στο bios να ενεργοποιησω το onchip sound. Πηγαινοντας στο bios βλεπω οτι το onchip sound δεν εχει την επιλογη enable παρα μονο auto & disable κι ετσι αναγκαστικα επιλεγω auto χωρις ομως παλι να προχωραει η εγκατασταση. Ετρεξα το Driver Genius,εδειξε οτι εγκατασταθηκαν ολοι οι απαιτουμενοι drivers,ομως παλι ηχο δεν εχω... Στο device manager δειχνει κανονικα τους drivers στο sound,video and game controllers αλλα το μοναδικο γνωστο πελωριο κιτρινο ερωτηματικο εμφανιζεται πιο πανω στο other devices και στο multimedia audio controller. Κι εννοειται βεβαιως οτι οταν συνδεω τα ηχεια,στο sound and audio devices properties εμφανιζει no audio device ... Εχω κανει 2 φορες φορματ γιατι νομιζα οτι κατι στραβωσε κατα τη διαδικασια αλλα τελικα δεν ηταν αυτο... Any idea?? Επισης (δε ξερω αν αυτο βοηθαει η ειναι ασχετο) στο bios το onboard legacy audio ειναι enable,οπως και η soundblaster (Μητρική : Legend QDI Advance-10E/B/F Chipset : VIA Apollo Pro)
TheELF Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Τα drivers από που τα κατέβασες;;Μάλλον δεν είναι συμβατά,σε τέτοιες παράξενες μητρικές καμιά φορά δεν φτάνει να περάσεις driver για το chipset αλλά χρειάζεται συγκεκριμένους για την μητρική.
steliosmavros Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Κατεβασα απο το http://www.updrivers.com Αλλα εστω το Driver Genius τους βρηκε αυτοματα κι εδειξε να κανει σωστα την εγκατασταση .... ?
TheELF Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Το genius,και όλα τα άλλα παρόμοια,απλά βλέπουν τι chipset υπάρχει και κατεβάζουν τους generic που βγάζει η εταιρία του chipset,δεν δουλεύουν πάντα σε όλες της κάρτες, ή είναι onboard ή όχι.
steliosmavros Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Εχω στοχευσει στο κατεβασμα drivers της μητρικης κι εγκαθιστω σχεδον οτι να 'ναι... Με παταγωδη αποτυχια.. Το παραδοξο ειναι οτι οταν εκανα το 1ο φορματ κι ετρεξα το Driver Genius ειχα ηχο για κανα 2 μερες.. Μετα...κουφαθηκαν τα παντα! Σκεφτομαι να περασω λινουξ,μηπως και "την ακουσω" αλλα θελουν συνεχεις ενημερωσεις κι εκει στο χωριο,δεν εχω οχι μονο δικτυο,αλλα ουτε σταθερο τηλεφωνο.. Τεσπα αν δε βρεθει ακρη απο 'δω (ειστε η τελευταια μου ελπιδα) θα ψαξω να βρω καμμια audio card του πεταμου.. θενκσ Ελφ!
steliosmavros Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2013 Καλα..Εντελώς τυχαία και μετα απο πολυημερες προσπαθειες μου 'κοψε ν'αλλαξω θεση στην καρτα ηχου,στη μητρικη και δουλεψε!Ολα ειναι τοσο τελεια που λεω να τον πουλησω..Κι αν μου μεινει τον παω στο χωριο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα