Επισκέπτης Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Καλημέρα θέλω να κάνω αναβάθμιση του osCommerce ενός eshop από 2.2 που βρίσκεται τώρα σε 2.3.x μπορεί να με βοηθήσει κανείς; Δεν έχω ασχοληθεί ξανά και μου φαίνεται λίγο περίεργο. Στο επίσημο site του osCommerce το μόνο αρχείο που βρίσκω για download είναι "v2.3.0 Full Package" καθώς και πακέτα για πιο νέες εκδόσεις αλλά αυτό είναι το πακέτο για αναβάθμιση; Ακόμα θα χρειαστεί να κάνω upgrade και στην database;
kastorass Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δεν έχει κάτι αυτοματοποιημένο. Πρέπει να γίνει update και το site και η database από σένα. Αν ο κώδικας του site είναι ίδιος με του 2.2 απλά σβήσε τα παλιά και βάλε τα νέα αρχεία. Διαφορετικά, αν πχ έχεις βάλει plugins , έχεις κάνει αλλαγές στον κώδικα κτλ, πάρε το 2.3 και κάντου τις ίδιες αλλαγές. Οι 2 εκδόσεις έχουν μεταξύ τους αρκετές διαφορές, οπότε δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για update. Όσον αφορά τη βάση έχουν αλλάξει κάποιοι πίνακες και έχουν δημιουργηθεί νέα πεδία ενώ κάποια άλλα έχουν διαγραφεί. Πρέπει να κοιτάξεις έναν-έναν τα tables και να δεις τι μπορείς να αντιστοιχήσεις από την παλιά βάση με την νέα.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Το κακό είναι ότι το oscommerce δεν έχει στηθεί από μένα οπότε δεν ξέρω και τι "πειράγματα" έχουν γίνει πέρα από τα εμφανές. Φαντάζομαι έχουν μπει αρκετά plugins... =[ Στην περίπτωση μου θα ήθελα να φύγω από osCommerce και να το στήσω σε κάποιο άλλο script (πχ. Opencart) θα γλύτωνα καθόλου κόπο ή όχι. Μπορώ να κάνω export την database και να την μεταφέρω σε άλλο script;
kastorass Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Αν γνωρίζεις το opencart πχ ναι, αλλά είτε φύγεις είτε όχι θα πρέπει να φτιάξεις το νέο site να είναι ίδιο με το παλιό (εμφάνιση + λειτουργίες). Δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει αυτόματα, θα πρέπει να το αναλάβεις εσύ. Άρα σε αυτό το κομμάτι αν θες να γλυτώσεις κόπο πρέπει να πας σε μια πλατφόρμα που γνωρίζεις. Το μόνο που θα μπορούσες να σώσεις είναι η database. Υπάρχουν site + προγράμματα που μετατρέπουν τη βάση από τη μία eshop πλατφόρμα σε άλλη, συνήθως έναντι πληρωμής. Για μερικές πλατφόρμες υπάρχουν και δυνατότητες για δωρεάν μετατροπή, αν και δεν ξέρω πόσο αξιόπιστα είναι, πχ http://forum.opencart.com/viewtopic.php?t=81446
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Ο σκοπός μου ήταν να φύγω από το osCommerce και να πάω σε opencart (έχω ασχοληθεί αρκετά με αυτό) απλά νόμιζα πως για να κάνω μεταφορά της database θα πρέπει να βρίσκεται το osCommerce στην τελευταία έκδοση. Μπορώ να μεταφέρω την database από το osCommerce v2.2 σε opecart (τελευταία έκδοση);
kastorass Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Το script στο link που σου έστειλα αυτό υποτίθεται ότι κάνει. Δοκίμασε το και βλέπεις αν είσαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Αλλιώς δες κάτι του τύπου: http://www.shopping-cart-migration.com/shopping-cart-migration-options/854-oscommerce-to-opencart-migration
mastermagent Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 το oscommerce 2.2 σε 2.3 είναι μεγάλη αλλαγή, όλα διαφορετικά, πάνε σε άλλη πλατφόρμα καλύτερα γιατί εκεί έχεις καλύτερα θέματα. Αν πάλι θέλεις να αναβαθμίσεις γιατί σου χτυπάνε οι βιβλιοθήκες μπορείς πάλι να πας στην 2.2 με rc2 έκδοση και όλα καλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα