Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οι vertex στο raid δυστυχώς για μένα μετά από χρονια λειτουργίας θέλουν παραπάνω βοήθεια από ότι παρέχει το garbage collection επειδη εχω Nvidia chipset.

Εγώ μιλήσει με την OCZ γιαυτο και μου πρότεινε να κάνω Destructive update τους SSD στο latest firmware. το οποιο θα κάνω μόλις  κάνω clone το OS μου

Τότε που είχα πάρει το motherboard ένα DFI Lanprty JR GF9400-T2RS το διάλεξα γιατί δεν πήρα GPU άμεσος και πέρασα ένα διάστημα με την onboard που είναι κάπως αξιοπρεπή για onboard +  ότι κάνει sli και έχει ένα σωρο settings στο BIOS για overclock

οι vertex στο raid δυστυχώς για μένα μετά από χρονια λειτουργίας θέλουν παραπάνω βοήθεια από ότι παρέχει το garbage collection επειδη εxω Nvidia chipset.

Εγώ μιλήσει με την OCZ  γιαυτο και μου πρότεινε να κάνω Destructive update τους SSD στο latest firmware. το οποιο θα κάνω μόλις  κάνω clone το OS  μου

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αυτό που θα του χρησιμεύσει στην συντρηπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι το τρομακτικά χαμηλότερο access time, τα πολλαπλάσια IOPS και τα σημαντικά υψηλότερα 4Κ speeds που ακόμα και σε raid οι hdd δεν τα βλέπουν ούτε στα όνειρα τους...

..

Φιλε biomecanoid μονο σε ότι σε συμφέρει απαντάς... 

Τα παραπανω δεν σε είδα να τα αντικρόυεις με καποιο τροπο...

Ενα πραγμα σαν το ότι οι μητρικές δεν υποστηριζουν hot swap οπως υποστηριζες if you remember!! 

Δημοσ.

Φιλε biomecanoid μονο σε ότι σε συμφέρει απαντάς... 

Τα παραπανω δεν σε είδα να τα αντικρόυεις με καποιο τροπο...

Ενα πραγμα σαν το ότι οι μητρικές δεν υποστηριζουν hot swap οπως υποστηριζες if you remember!! 

1. οι μητρικές δεν υποστηριζουν hot swap

Για να έχεις hot-swap πρέπει να φαίνονται οι σκληροί διπλα από το ρολοι και εκτος αυτού για να είσαι σωστός πρέπει να έχεις και bay με hot-swap tray. Τα βύσματα του psu δεν είναι για αυτη την δουλειά και χωρις το bay ρισκάρεις τον HD σου. το hot swap γίνετε με προϋπόθεσεις.

2. αυτό που θα του χρησιμεύσει στην συντρηπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι το τρομακτικά χαμηλότερο access time, τα πολλαπλάσια IOPS και τα σημαντικά υψηλότερα 4Κ speeds που ακόμα και σε raid οι hdd δεν τα βλέπουν ούτε στα όνειρα τους...

Kανεις δεν λέει πως δεν έχουν τρελό access time οι SSD αλλα όπως ειπα και παρα πάνω και με κανεις και επαναλαμβάνομαι το pc είναι παλιό με sata1 και ένα τέτοιο pc δεν θα έχει TRIM καθώς ούτε το chipset ούτε οι drivers ήταν σχεδιασμένοι για Trim και δεν φτάνει μονο το firmware του ssd για να κάνει garbage collection

Έτσι ο SSD όσο περνάει ο καιρός θα γίνετε πιο αργος, ok τα περάσει πολύ καιρός για να δεις διαφορα αλλα θα γίνει και τότε ο μονος τρόπος επαναφορας του είναι με Format Secure erase/ Zero-fiil η με Descructive Firmware update. κάτι που ίσως ο χρηστης ούτε να ξέρει να κάνει

• Super Moderators
Δημοσ.

Έτσι ο SSD όσο περνάει ο καιρός θα γίνετε πιο αργος...

και το σύστημα θα έχει καλύτερη συμπεριφορά από το να είχε hdds σε raid 0...

Και τον κραταω αργοτερα για το καινουργιο υπολογιστη

από την στιγμή που θα τον κρατήσει για νέο υπολογιστή δεν χρειάζεται να το κουράζουμε άλλο...

• Like 1
Δημοσ.

1. οι μητρικές δεν υποστηριζουν hot swap

Για να έχεις hot-swap πρέπει να φαίνονται οι σκληροί διπλα από το ρολοι και εκτος αυτού για να είσαι σωστός πρέπει να έχεις και bay με hot-swap tray. Τα βύσματα του psu δεν είναι για αυτη την δουλειά και χωρις το bay ρισκάρεις τον HD σου. το hot swap γίνετε με προϋπόθεσεις.

2. αυτό που θα του χρησιμεύσει στην συντρηπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι το τρομακτικά χαμηλότερο access time, τα πολλαπλάσια IOPS και τα σημαντικά υψηλότερα 4Κ speeds που ακόμα και σε raid οι hdd δεν τα βλέπουν ούτε στα όνειρα τους...

Kανεις δεν λέει πως δεν έχουν τρελό access time οι SSD αλλα όπως ειπα και παρα πάνω και με κανεις και επαναλαμβάνομαι το pc είναι παλιό με sata1 και ένα τέτοιο pc δεν θα έχει TRIM καθώς ούτε το chipset ούτε οι drivers ήταν σχεδιασμένοι για Trim και δεν φτάνει μονο το firmware του ssd για να κάνει garbage collection

Έτσι ο SSD όσο περνάει ο καιρός θα γίνετε πιο αργος, ok τα περάσει πολύ καιρός για να δεις διαφορα αλλα θα γίνει και τότε ο μονος τρόπος επαναφορας του είναι με Format Secure erase/ Zero-fiil η με Descructive Firmware update. κάτι που ίσως ο χρηστης ούτε να ξέρει να κάνει

1. Κοιτα να δεις πως αλλάζει το συναισθημα απο την μια στιγμη στην άλλη.... εκει που καμια μητρική περα των σερβερ δεν υποστήριζε hot swap τωρα ξαφνικλα υποστηρίσουν αλλα με προυποθέσεις. 

2. Και επειδή μπορει να μην έχει TRIM να αφήσει την αποκρισιμότητα συστήματος που θα του δώσει ένας ssd για συγκεκριμένο μεν αλλα αρκετό δε χρόνο ώστε να πάει σε raid και να κερδίσει τι? Sequencial read/write? Να τα κανει τι? Ποιος νορμαλ χρηστης μεταφέρει μεταξύ δισκων αρχεία των 3+ giga σε μονιμη βάση ώστε να κερδίσει κατι με το raid! 

Δημοσ.

1. Κοιτα να δεις πως αλλάζει το συναισθημα απο την μια στιγμη στην άλλη.... εκει που καμια μητρική περα των σερβερ δεν υποστήριζε hot swap τωρα ξαφνικλα υποστηρίσουν αλλα με προυποθέσεις.

2. Και επειδή μπορει να μην έχει TRIM να αφήσει την αποκρισιμότητα συστήματος που θα του δώσει ένας ssd για συγκεκριμένο μεν αλλα αρκετό δε χρόνο ώστε να πάει σε raid και να κερδίσει τι? Sequencial read/write? Να τα κανει τι? Ποιος νορμαλ χρηστης μεταφέρει μεταξύ δισκων αρχεία των 3+ giga σε μονιμη βάση ώστε να κερδίσει κατι με το raid!

Τα ιδια είχα πει και τότε στο θεμα παρακατω δεν άλλαξα κάτι

Πρεπει να φαινοντε στο " Safely Remove Hardware "

http://www.insomnia.gr/topic/486605-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF/

WalkerSW, on 19 May 2013 - 01:54 AM, said:snapback.png

H τραγική πλειοψηφία των μητρικων τα τελευταία χρόνια υποστηρίζει Hot swap!

QUOTE :

"

ότι να νε

τα drives που υποστηρίζουν HotSwap στα windows φαίνονται στο icon " Safely Remove Hardware " διπλα από το ρολοι για να γινοντε unmount, έχετε δει πολλά pc να έχουν τους σκληρούς τους εκεί ? μονο τα usb drives φαίνονται εκεί όχι οι εσωτερικοί Sata σκληροί. για να φαίνονται και οι σκληροί εκεί θέλει ειδικό hardware

"

.

.

.

Tωρα και σε αnaglyph 3D

Δημοσ.

Χμμμμ παλι παραθέτεις ότι σε συμφέρει!! 

Κατσε να σου φρεσκάρω λίγο την μνήμη....

τώρα λες να σύνδεση εσωτερικό σκληρό με το pc live ανοιχτό στο ρεύμα ???? δεν είμαστε σοβαροί που το είδατε αυτό ?. Τι νομίζετε πως είναι τα pc,  server με hot swap drives ?

Δημοσ.

E ναι θα σύνδεση τον εσωτερικο σκληρό με το pc full on στο ρεύμα ??

Το κανεις εσύ αυτό ? άμα το κανεις ok μπραβο.

Αυτό το κάνουν μονο οι server με τα ειδικά bays. ποιος από εδώ έχει στο case hot-swap bays ?

Το πρόβλημα που είναι τώρα ?

http://img.techpowerup.org/130410/3-5_2-5_Hot%20Swap.png

Δημοσ.

ξεκινάς λέγοντας οτι σε κανένα pc δεν είναι δυνατόν να υπάρχει hotswap , σου αποδεικνυω οτι όλες οι μητρικες με sata υποστηρίζουν και αντί να πεις Οκ έκανα λάθος και ναι υποστηρίζουν... Αρχιζεις περί bays , safely remove και άλλες άσχετες παπαριες που δεν έχουν καμία σχέση με το αν υποστηρίζουν η οχι αλλά μόνο με το πως θα γίνει πιο εύκολο και ασφαλές. Τι επιχειρήματα να παραθέσω απέναντι σε κάποιον που ο ανυπερβλητος εγωισμός του δεν τον αφήνει να παραδεχτεί οτι έκανε λάθος.

Τεσπα βγήκαμε εντελώς off topic οπότε over and out απο εμένα , συνέχισε μόνος σου. Ελπίζω μόνο αυτοί που έπρεπε να καταλάβουν 5 πράγματα περί της αξιοπιστίας και της εγκυροτητας αυτών που λες να τα έπιασαν.

Δημοσ.

Αμα δεν έλεγα για τα bays και όλα αυτά, όλα τα παιδάκια θα τραβάγανε σκληρούς και dvd-rom χύμα με το pc στο ρεύμα.

Είναι επικίνδυνο να λες ότι τα pc είναι Hot-Swap γιατί δεν είναι, είναι υπό προϋπόθεσεις. όταν κάποιος τραβήξει HD χύμα από το ρεύμα και χαλάσει να δω τι θα του πεις . ολα τα Motherboard ειναι Hot-Swap

Δημοσ.

Σχετικά με την αρχική ερώτηση, έχω εδώ και έναν χρόνο εναν corsair force ssd σε ένα παλιό λαπτοπ τοσιμπα με sata 1 και core 2 duo. Το μηχάνημα πετάει και δεν έχω δει καμία αργοπορία μετά από αυτό τον καιρό.

Άρα θα πρότεινα οπωσδήποτε ssd...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ειμαι εντελος ασχετος με τους ssd και θελω να ρωτησω κατι εδω χωρις να ανοιγω καινουργιο τοπικ.

Εχω SATA II στην μητρικη μου. Θα μπορω να βλαω τον 840 samsung που ειναι SATA III?

Θα μπορω να φτιαξω δυο partitions, ενα για windows και ένα για διαφορα αρχεια (ταινιες, μουσικη κτλ.)?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...