drapanakis Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Aξιζει να βαλω ssd σε μητρικη με sata 1? Θα δω διαφορα ? Και τον κραταω αργοτερα για το καινουργιο υπολογιστη . Ευχαριστω.
TheELF Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Ναι θα δεις μεγάλη διαφορά,το μεγάλο ατού των ssd είναι ο χρόνος προσπέλασης που έχουν και αυτός δεν αλλάζει σε ότι sata και να τον έχεις.
SPANK Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Όπως και να εχει ο ssd ειναι πολύ πιο γρήγορος απο τον μηχανικό και αθόρυβος, και εγω νομιζω οτι αξίζει να τον βάλεις θα δεις διαφορά
biomecanoid Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 SATA revision 1.0 - 1.5 Gbit/s - 150 MB/s SATA revision 2.0 - 3 Gbit/s - 300 MB/s SATA revision 3.0 - 6 Gbit/s - 600 MB/s θα χασείς παρα πολύ σε ταχύτητα αλλα το seek time όπως είπε και ο TheELF δεν αλλάζει.Άμα σκοπευεις να παρειs σύντομα καινούργιο pc πάρε SSDαλλιώς όχι γιατί άμα αργήσεις να παρειs θα έχει παλιώσει και με τα λεφτά που θα έχεις δωση θα παίρνεις καλύτερο.150MB/s μπορείς να πιάνεις και με raid HD, είτε παίρνεις ακόμα ένα ίδιο σκληρό με αυτόν που εχεις άμα θες να τον κράτησης η παίρνεις 2 καινούργιους. έτσι θα έχεις και ταχύτητα και μεγάλο χωροΓια να φανταστείς με Raid0 σε ένα παλιό P4 3ghz πιανω 90MB/s ( hardware 10ετιας ) άρα εσυι με καλύτερο pc μπορείς άνετα να φτάσεις στα όρια του το sata interface βεβαια αυτό προϋποθέτει να ξέρεις να κανεις raid και γιαυτο πολύς κόσμος το αποφεύγει.
Red Devil Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 SATA revision 1.0 - 1.5 Gbit/s - 150 MB/s SATA revision 2.0 - 3 Gbit/s - 300 MB/s SATA revision 3.0 - 6 Gbit/s - 600 MB/s θα χασείς παρα πολύ σε ταχύτητα αλλα το seek time όπως είπε και ο TheELF δεν αλλάζει. Άμα σκοπευεις να παρειs σύντομα καινούργιο pc πάρε SSD αλλιώς όχι γιατί άμα αργήσεις να παρειs θα έχει παλιώσει και με τα λεφτά που θα έχεις δωση θα παίρνεις καλύτερο. 150MB/s μπορείς να πιάνεις και με raid HD, είτε παίρνεις ακόμα ένα ίδιο σκληρό με αυτόν που εχεις άμα θες να τον κράτησης η παίρνεις 2 καινούργιους. έτσι θα έχεις και ταχύτητα και μεγάλο χωρο Για να φανταστείς με Raid0 σε ένα παλιό P4 3ghz πιανω 90MB/s ( hardware 10ετιας ) άρα εσυι με καλύτερο pc μπορείς άνετα να φτάσεις στα όρια του το sata interface βεβαια αυτό προϋποθέτει να ξέρεις να κανεις raid και γιαυτο πολύς κόσμος το αποφεύγει. μπορεις να μου εξηγησεις τι ειναι το raid και που χρησημευει?( και σε pm δεν εχω προβλημα)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Super Moderators Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 150MB/s μπορείς να πιάνεις και με raid HD, είτε παίρνεις ακόμα ένα ίδιο σκληρό με αυτόν που εχεις άμα θες να τον κράτησης η παίρνεις 2 καινούργιους. έτσι θα έχεις και ταχύτητα και μεγάλο χωρο το sequential speed είναι άχρηστο στην πλειοψηφία των περιπτώσεων στον main δίσκο, αυτό που μετράει είναι το 4Κ και το access time πού ότι raid και να κάνεις με hdds δεν πιάνεις με τπτ τους ssds... 1
biomecanoid Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Η kαθε τεχνολογια εχει την θεση της και η μια δεν αναιρεί την άλλη. μπορεις να μου εξηγησεις τι ειναι το raid και που χρησημευει?( και σε pm δεν εχω προβλημα) με απλά λόγια στο Raid0 ενώνεις 2 σκληρούς με τέτοιο τρόπο ώστε να πετύχεις κοντά διπλάσια ταχύτητα
EddieObscurant Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 Δημοσ. 17 Μαΐου 2013 αστο raid και παρε εναν ssd. Raid και raptor κάναμε και παίρναμε μέχρι πριν 5 χρόνια Aν σκοπεύεις να αλλάξεις συντομα pc και το οικονομικό δεν αποτελεί πρόβλημα, πάρε έναν καλό/ακριβό πχ samsung 840 pro , ocz vector, plextor m5pro extreme. Aν σκοπεύεις να μείνεις καιρό με αυτό που έχεις ή οικονομικά είσαι λιγο περιορισμένος, πήγαινε για έναν samsung 840 ή kingston v300. Oι διαφορές μεταξύ των "απλών" ssd με τους "καλούς" είναι μικρές/αμελητέες και αν δεν έχεις ιδιαιτερες απαιτήσεις δεν θα τις καταλάβεις ενώ με τους hdd δεν συγκρίνονται edit: έχω έναν kingston v300 σε sata 1 ετσι και αλλιώς ο kinston 128gb σε ασυμπιεστα δεδομένα σε εγγραφές πιανει γύρω στα 160mb/s (οπως και όλοι οι sandforce) και ο samsung 840 120gb εχει max εγγραφή γύρω 130mb/s 2
drapanakis Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Διαφορα στην ποιοτητα εχουν ο 840 pro απο τον 840 ? Ti διαφορα θα δει ενας που εχει ιδιαιτερες απαιτησεις. Θα εχω προβλημα στα ρευματα ?
EddieObscurant Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 1)Διαφορα στην ποιοτητα εχουν ο 840 pro απο τον 840 ? 2)Ti διαφορα θα δει ενας που εχει ιδιαιτερες απαιτησεις. 3)Θα εχω προβλημα στα ρευματα ? 1)Ο pro εχει πιο γρήγορες μνήμες που παραλληλα αντέχουν και περισσοτερες εγγραφές. Για νορμαλ οικιακη χρήση και ο απλός (οσο αφορά το θέμα των εγγραφών) θα σου βγάλει τη δεκαετια 2) Αν καθεσαι και μετρας ποσο χρονο κάνει ο ενας και ποσο ο αλλος και τι επιδοσεις εχουν, θα βρεις διαφορές. 3)Δεν καταλαβα τι εννοεις με τα ρευματα? Τι προβλημα θα μπορούσες να χεις?
drapanakis Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Επειδη ο υπολογιστης μου ειναι παλιος pentium 4 ,μηπως εχουν αλλες αναγκες σε ρευματα οι ssd ? Πηπως το τροφοδοτικο ειναι λιγο ?
TheELF Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Οι ssd χρειάζονται λιγότερο ρεύμα από τους παλιούς,οπότε αν δούλευε με τον παλιό δίσκο σίγουρα θα δουλέψει και με τον ssd.
biomecanoid Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Το raid δεν παλιώνει ποτε όσο προχωράει η τεχνολογία και βγαίνουν καλύτεροι HD και SSD τόσο καλύτερο γίνετε και το raid αφou έχει να χρησιμοποίηση καλύτερο hardware. Όσο καλο και να είναι ένα hardware μονο του 2 από το ίδιο hardware να δουλεύουν παράλληλα είναι πάντα καλύτερα.2 minds are better than oneΕγώ σε P4 δεκαετίας εχω 90MB/s σε Raid0 και 500+ MB/s σε Core2Quad με Sata2
TheELF Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 2 minds are better than one Εγώ σε P4 δεκαετίας εχω 90MB/s σε Raid0 και 500+ MB/s σε Core2Quad με Sata2 Ναι, και πόσο access time είπαμε ότι έχεις;;;; Για ρίξε μια ματιά στο πόσα αρχεία υπάρχουν σε μια εγκατάσταση windows και σε τι mb κυμαίνονται αυτά... 1
biomecanoid Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Δημοσ. 18 Μαΐου 2013 Στον Core2Quad εχω Raid0 με 2x Vertex οποτε ... Δεν έχετε καταλάβει πως ότι hardware δουλεύει καλά μονο του θα δουλέψει ακόμα καλύτερα όταν δουλεύει παράλληλα με ένα ίδιο.γιαυτο υπάρχουν και cpu με πολλά coresγιαυτο υπάρχει και το Raid0 ( ειτε με HD ειτε με SSD )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα